Bisede me ateistet!

labi90

Primus registratum
Re: Bisede me ateistet!

Per Pink heart

Pershendetje pink-heart, Krishti qofte me ty.
Siq e di une ne kuran nuk shkruan se burri ka te drejte ta rrahe gruan por eshte e vertete se ate e sheh se nje kafshe apo nje skllave.

Mendimi im eshte se te gjitha krijesat njerzore jane te barabarta gjithashtu edhe gruaja ka te drejte te lufoje per te drejtat e saj qe shkilen posaqerisht ne fene muslimane dhe ne kulturen arabe.

Tung, Paqja dhe Krishti qofte me ty.

S6T6N6

Forumium maestatis

Pra me pak fjale pinku e shef Zotin vetem si nje baba potencial /pf/images/graemlins/wink.gif

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Ne Emer te Allahut, Meshiruesit, Meshireberesit

Fillimisht postuar nga Pink Heart:
[qb] Duke qene nje myslimane fetare vendosa qe nuk dua te jem pjese e asnje feje. Besoj ne zot ne menyren time, nuk kam nevoje te kem disa shkrime seksiste se cfare eshte drejte apo gabim. Persa i perket Kuranit,nuk po flas per Biblen meqe nuk e kam studiuar shume, eshte e qarte se i sheh grate si njerez dytesore.
1.Arrin te thote aty qe burrat kane te drejte te rrahin grate e tyre nese nuk binden.
2.E vetmja arsye qe burrat lejohen te kene me shume se nje grua eshte per arsye se nuk mund te flejne me grate a tyre gjate menstruacionit dmth qe kane nevoje per dike tjeter.Kjo eshte aq absurde,por e kuptoj pse besimtaret meshkuj mendojne se eshte ide e mire!!!
3. Gjeja qe me ndryshoi besimin...Grate kur te shkojne ne xhenet do te bashkohen me burrat e tyre.Burrat do te bashkohen me grate e tyre...plus edhe disa hyrie te bukura me sy te zinj per tu kenaqur me ta.
Se horlleku eshte shperblim per besim ne zot duket nuk duket si ide qe krijuesi yne to te kete thene!
Persa i perket mbas vdekjes, do te behemi hi e dhe si te gjitha krijesat e tjera.E vetmja arsye qe parajsa eshte krijuar eshte ti jape njerezve pak shprese. [/qb]
Pergjigjen e ke te linku me poshte:

Bisede me Muslimanet

Nuk e postova ketu pergjigjen se ne kete forum nuk me lejojne te citoj Kur'anin apo na nje gje tjeter...prandaj tu pergjigja te sektori i Teologjise. Nqs se deshiron e vazhdojme biseden atje, pergjigjen per ato qe ke thene e kam postuar aty...lexoje po kishe deshire.

ludwig

Primus registratum

E di qe me kishte marre malli te lexoja nje postim te Dawes; sikur shplodhem kur e lexoje.
:tipsy: :tipsy: :tipsy: /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Guest

Per clodhjen e miqve te mij Ateiste po i pershendes me nje kenge per clodhje pas betejave me krijesat irracionale.

Crazy Mary

She lived on the curve in the road in an old tar paper shack.
On the south side of the town on the wrong side of the tracks.
Sometimes on the way into town we'd say, "Mama can we stop and give her a ride?"
Sometimes we did but her hands flew from her side.
Wild eyed crazy Mary.

Down a long dirt road past the Parson's place.
That old blue car we used to race.
Little country store with a sign tacked to the side.
Said 'NO LOITERING ALLOWED.'
Underneath that sign always congregated quite a crowd.

Take a bottle drink it down. Pass it around.
Take a bottle drink it down. Drink it... Pass it around. Pass it a...
A-take a bottle drink it down. Pass it... Pass it a... Pass it around.

One night thunder cracked. Mercy backed outside her windowsill.
Dreamed I was flying high above the trees over the hills.
Looked down into the house of Mary.
Terrible thoughts. Newspaper covered walls. And Mary rising up above it all.
Oh... Oh... Oh...

Next morning on the way into town saw some skid marks and followed them around.
Over the curve, through the fields, into the house of Mary.
That what you fear the most could meet you halfway.

Take a bottle drink it down. Pass it around.
Take a bottle drink it down. Pass it... Pass it around. Pass it a...
Take a bottle drink it down. Pass it... Pass it a... Pass it around.
Oh, pass it a... Pass it arround. Pass it a... Pass it a... Pass it a...
Oh yeah.

epiphany

Primus registratum

te besosh ne zot eshte thjeshte ceshtje dobesie.
fakti qe nuk arrijme te pranojme se jemi vetem.eshte dicka qe na frikeson.

ludwig

Primus registratum

Fillimisht postuar nga denna:
[qb] te besosh ne zot eshte thjeshte ceshtje dobesie.
fakti qe nuk arrijme te pranojme se jemi vetem.eshte dicka qe na frikeson. [/qb]
opo mo u mundo fare se ja kemi thene e sterthene dawes, po pse degjon thua ti... /pf/images/graemlins/laugh.gif

S6T6N6

Forumium maestatis

dhe dawa eshte nje nga ata qe beson dhe nuk degjon... eshte nje besimtar absolut, nje i shurdher absolut.

Le_Routard

Forumium maestatis

"God is dead - Nietzsche; Nietzsche is dead -
God"

Ja dhe Nietzsche tu bo sherr me Zotin!

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

S'paska hec mo kjo tema hiç qysh kur i kam heq Dawas të drejtën me shkrujt Kur'anin ktu /pf/images/graemlins/laugh.gif e që kur Truth ka fillu me u mor me politik /pf/images/graemlins/laugh.gif :tipsy:

epiphany

Primus registratum

beson dhe nuk degjon?!njerezit ne pergjithesi besojne ate qe duan te besojne.ate qe i ben te ndihen me mire.te besosh ne zot a ne djalle pak rendesi ka, por ne te dyja rastet kjo eshte te jeshe i shurdher...

van diesel

Primus registratum

E drejta e popujve për vetvendosje*, i takon edhe popullit shqiptar, kudo që jeton në trojet e veta, jasht territorit administrativ të Shqipërisë, që të vendosë vet për sistemin e vet politik, ekonomik, social, kulturor dhe shtetëror; si popull i cili i ka përjetuar padrejtësitë dhe copëtimet territoriale nga pushtues të ndryshëm gjatë historisë së tij, për t’u bërë pre e politikës shoviniste të fqinjëve, falë konferencave të shumta të Fuqive të Mëdha, të cilat ia kanë ngushtuar territoret etnike, me shpërngulje dhe shfarosje masovike të shqiptarëve.

Në fazën e zhvillimeve aktuale në botë, e kontradiktave dhe të pasigurisë së përgjithshme rreth kaheve dhe proceseve të rregullimeve globale, shtrohet e domosdoshme që populli ynë të jetë sa më i përgatitur ndaj sfidave dhe ndryshimeve të ardhshme, sa më i integruar dhe i harmonizuar me vetveten, në të gjitha fushat e jetës: politike, ekonomike, arsimore e kulturore. Ky integrim është proritet jetik për shqiptarët dhe garancë për integrimin e tyre të suksesshëm rajonal, europian e botëror.

S6T6N6

Forumium maestatis

Ky i mesipermi eshte postimi me i bukur i temes "Bisede me ateistet"... Komplimente anetarit Van Diesel

:wave:

ludwig

Primus registratum

Ai postimi duhet spostuar te 'Kuzhina dhe receta gatimi', ketu eshte jashte teme.

shendet

S6T6N6

Forumium maestatis

Nje pyetje per ju me lindi pas nje bisede me nje mikun tim pasi zbulova se ai eshte nje ateist qe ben sikur beson... Desha te di qe a ndodh qe te kete te tilla personalitete te dyfishta qe thone qe nuk besojne dhe ne te vertete besojne apo anasjelltas?
Sa i perseritur mundet te jete ky rast ne popullaten boterore kur dihet se pjesa me e madhe beson ne Zot?

Urim Nerguti

Primus registratum

Kam thënë diku se Zoti e ka mbaruar punën e vet, duke i patur hedhur zaret, dhe tani n'a ka lënë neve për t'u marrë me atë çka ai ka vendosur.
Për t'a shtjelluar më mirë këtë, mund të them se Zoti është dhe nuk është. Është sepse ai ka qenë dhe nuk është sepse ai do të jetë. Përjetësia mund të jetë në dy kuptime: ajo mund jetë përtej kohës, dmth jo-kohore, që nuk matet më njësinë e kohës, dhe ajo mund të jetë gjithashtu kohore, por e përhershme. Në rastin e parë, ne njerëzit, si të vdekshëm, nuk mundemi për të hyrë në lidhje me këtë përjetësi. Kurse, në rastin e dytë, ne mundemi kështu sepse ne jemi në kohë. Në këtë rast të fundit, ne mund t'a zbërthejmë përjetësinë në tri kohët përbërëse të saj: e shkuara, e tashmja, e ardhmja. Tani në relacionin Zot-njeri, mendoj se kemi këtë shpërndarje kohësh: Zotit merr të shkuarën dhe të ardhmen, njeriu merr të tashmen. Merr të shkuarën sepse Ai ka qenë (prova - krijimi i gjithçkaje), merr të ardhmen sepse Ai do të jetë (prova - gjykimi i fundit). Kurse njeriu merr të tashmen sepse ai nuk ka qenë, është, dhe nuk do të jetë. Pra mund të themi që në të tashmen ka mungesë Zoti dhe jo njeriu. Dhe Zoti nuk është tërhequr më kot nga e tashmja. Ai e ka bërë këtë me qëllimin e vetëm që ne të mundim për të marrë përsipër këtë që quhet jetë. Për aq sa njeriu është në këtë jetë, Zoti nuk ndërhyn. Tani, për të mbushur boshllëkun e mungesës së Zotit në të tashmen, duhet që vetë kjo figurë e Zotit të zbresë në tokë në fytyrën e njeriut. Pra Zoti në të tashmen është fytyra e njeriut, diçka e shenjtë. Kur Zoti i dha 10 komandimet Moisiut, ai i tha atij: "Ti nuk do të vrasësh aspak". Ky komandim do të thoshte që Zoti nuk mund të ndërhynte për t'i ndalur dorën një vrasësi, por Ai i linte mundësinë këtij vrasësi për të parë në fytyrën e atij që ai do të vriste, fytyrën e Zotit.
Pra, unë mendoj që në tashmen, Zoti ka zbritur në njeriun, dhe është ky njeri sot ai që merr përsipër për të më ndalur dorën e ngritur kundër tij, dhe këtë ndalim ai m'a bën thjesht me vështrimin e tij, vështrim i cili është vështrim i Zotit.

D-J

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga ludwig:
[qb] Ai postimi duhet spostuar te 'Kuzhina dhe receta gatimi', ketu eshte jashte teme.

[/qb]
:lol:

philosophically speaking, nuk ka asgje jashte teme, right apo wrong. Just different. Megjithate ka pas intended to paste it ne nje teme tjeter /pf/images/graemlins/laugh.gif

Satam Cock up,

edhe ti e ke bere firmen tende paste tek profili i gabum /pf/images/graemlins/laugh.gif

ti dyshues nuk je sepse skeptiket jane great intelectuals.

kurse ateistet ndahen ne dy grupe: ata qe nuk besojne ne zot dhe ata qe thone me siguri se zoti nuk ekziston.

ti come across si dikush qe thote me siguri se zoti nuk ekziston, pra ne baze te firmes tende ti dukesh si budalla /pf/images/graemlins/laugh.gif

kurse, nqse forumi te ka bere to evoluosh dhe thjesht beson se zoti nuk ekziston, por nuk mund te thuash me siguri qe ka apo nuk ka zot atehere dukesh qesharak /pf/images/graemlins/laugh.gif .

which is which, ndergjegje rrobaqepesi BarberQue?

epiphany

Primus registratum

kam njohur shume njerez qe thonin se besonin e ne te vertete nuk ishte keshtu.kam njohur dhe nga ata qe thjeshte mendonin se besonin.nese ekzistojne?mendoj qe shume "besimtare" jane te tille.shpesh e bejene per te mos u ndjere te prjashtuar, te tjere sepse kane frike.me ka ndodhur shpesh te pyesja njerez te cilet frekuentoja arsyen pse besonin por shume prej tyre nuk ka ditur te me japin nje pergjigje.
pastaj ekzistojne dhe ata persona qe per tu ndjere ndryshe, "te vecante" u pelqejne te thone se nuk besojne, se jane ateiste por shume prej tyre nuk ia dine as kuptimin kesaj fjale.ka nga ata qe kur i thua se je ateiste mendon se kjo do te thote qe beson te djalli.e di qe duket qesharake, por me besoni qe shume e dine keshtu.sdq mendoj qe te besuarit apo jo eshte dicka personale dhe perceptohet nga copeza jete.personlisht nuk besoj per shume arsye por kjo nuk me pengon te respektoj te gjithe ata qe besojne.nqs kjo i ben te ndihen me mire...

S6T6N6

Forumium maestatis

Kam vene re me vemendje qe ateistet nuk jane materialiste, perkundrazi mbartin vlera idealiste shume te theksuara duke besuar fort tek njeriu, nderkohe qe gjej tek pjesa derrmuese e teisteve nje shperfillje per vlerat njerezore dhe nje egoizem te theksuar persa i perket asaj qe duan te kene ata shpirterisht apo materialisht.
Ju si mendoni qe materializmi eshte veti qe personifikon teistet, ateistet apo qe nuk ka lidhje me konceptin besim/mosbesim?