Truth_Matters
Primus registratum
Re: Bisede me ateistet!
Shkenca nuk e verteton Zotin, por mbeshtet teorine e krijimit, dhe heq poshte teorite e rastesive. Kjo eshte e padiskutueshme. Shkenca nuk verteton evolucionin e specieve. Na i sill ti provat per kete, une do doja t'i degjoja. Po flas per prova, jo perralla.Truth, unë nuk jam i mendimit që shkenca e hedh poshtë Zotin, por ajo kurrsesi nuk e vërteton egzistencën e tij! Por ama shkenca vërteton evolucionin e specieve dhe për këtë ti apo kushdo tjetër mund të nxjerri "prova" sa të dojë nuk ma luan mendjen!
Me kete jam darkord dhe nuk fyem aspak. Por kjo eshte reciproke dhe deri diku relative ne kuptimin qe koha do e provoje se kush ka te drejte. Deri atehere mbetet thjesht spekullim.Përsa i përket llogjikës ajo ka të bëjë më shumë me zhvillimin mendor (pa fyerje) të çdonjërit prej nesh! Secili nga ne ka patur të tjera përvoja dhe llogjikon (gjykon) ndryshe! Pra ajo që ty të duket llogjike (Bibla) mua më duket një libër fantastik historie të tjetërsuar (për të qenë disi diskret)! Për shumë gjëra të tjera ne përdorim pothuaj të njëjtën llogjikë por kemi metoda të ndryshme analizimi si dhe aftësi të ndryshme analizimi!