Bisede me ateistet!

besnik

Forumium praecox
Re: Bisede me ateistet!

4. Argumenti i rregullsisë.

Ashtu si çdo objekt përbën një tërësi pjesësh harmonike, ash­tu dhe gjithësia është një tërësi pjesësh harmonike. Dhe ky është një argument i pagabueshëm që tregon se në gjithësi ka rregull dhe harmoni dhe argumenton ekzistencën e një Rre­gulluesi dhe Harmonizuesi që është Allahu, Zoti i gjithësisë

Presidenti

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga S6T6N6:
Ihlas
1. Thuaj: Ai, All-llahu është Një!
2. All-llahu është Ai që çdo krijesë i drejtohet (i mbështetet) për çdo nevojë.
3. As s'ka lindur kë, as nuk është i lindur.
4. Dhe Atij askush nuk i është i barabartë. [/qb]
1. Allahu eshte nje?! :lol: Poloteizmi mendon ndryshe, ateizmi gjithashtu
2. Vetem ne rast nevoje mendoj :lol:
3. Cdo gje krijohet sipas monoteizmit (konflikt)
4. Vetem ketu ke te drejte, gjithkush eshte dicka, Zoti eshte asgje. ska barazi...

[/QB][/QUOTE]

Hej ç'me bone me i hy prap ktyne gjonave or S6!!! Se çdo mendim i lire mbetet i lire persa dhunon te shenjten e tjetrit. Nuk mohoj qe per te provokuar, naviteti e ...s'po flas mo, e vllezerve te mi ne besim, te eshte koxha ne ndihme.

Surja e meispermje eshte nje nder pasazhet me domethenese ne Kur'an. Eshte pranuar nga mjeshtra te medhenj te filozofise si definicioni i Zotit qe shpalli Islamin. Definicioni i Ekzistences divine.

Gabimi dy i pare eshte se ti e kujton si fakt per tu hedhur poshte e per tu provuar. Definicioni per Allahun eshte i tille a priori. Ne themi qe ekziston, e nese kemi te drejte, Ai eshte i Tille.

Thuaj (shpall ti o Muhammed) se Ai, Allahu eshte Ehad Nje (dmth nuk ka tjeter pos Tij) Unik (dhe asgje te ngjashem me Te).

Allahu eshte Samed I vetqene, Ekzistenca e te cilit eshte Absolute dhe eshte i vetmi burim ekzistence per çdo ekzistence tjeter. Ai ekziston jasht çdo kushti, dhe eshte kusht qe gjithçka te ekzistoje.

As nuk e ka lindur, gjeneruar ai dikush e as nuk ka lindur a gjeneruar ai askend.( Ky ajet çvesh Hyjnine Absolute te Ekzistences se Allahut prej miteve te perendive te lashta, te trashegimive e lindjeve qe gjinden en kulturat politesite, dhe nje here tjeter u drejtohet atyre besimtareve qe sot quhen te krishtere, Allahu nuk ka lindur njeri...e Krishti eshte krijese e tij, rob i tij e i derguar i tij)

Dhe asgje nder te krijuaren, nuk i afrohet dhe s'eshte e matshme me madheshtine e menyren e Tij te te qenurit. Allahu s'eshte i ngjashem me asnje nga krijesat e tij, e krijesat jane reflektime te atributeve te tij, qe njeriu te lexoje krijimin per te njohur Krijuesin.

Kete thote Surja e Ihlasit per te cilen sipas te derguarit ne besojme se per nga idete qe mbledh eshte "Nje e treta e Kur'anit". te mos me thoje kush se jam jasht teme se filozofi jan tu bo te gjith e kjo s'eshte asgej tjeter veçse filozofise. se ka tipa ktu qe kur e pyt kush eshte Mikelanxhelo te thone "nje prej tartarugave ninxha" ...por kur bje fjala me fol, eshte si me e pas majasellin ne goje!!!

S6T6N6

Forumium maestatis

Mos t'ju vije keq por jeni si ai qeni qe ka nje kocke te cilen e lepin gjithe diten e dites. Diapazoni juaj eshte teper i ngushte dhe ju nuk doni te dilni nga kllapia e te vetmit liber qe njihni (kurani apo bibla)... Jetoni me shume dhe enderroni me pak kete dua t'iu them edhe pse e di qe nuk do ta beni dot. Ju vuani nga paaftesia per te qene Zot dhe te tille do jeni deri sekonden e fundit te jetes suaj.

Ndjej keqardhje per ju.

Sinqerisht S6

besnik

Forumium praecox

S6 nuk arrij ta kuptoj se pse ti do te dalish me siper kuranit bibles ose historis. dhe pse mendo qe vetem ti ke gjithmon te drejt?
Ku bazohesh?

S6T6N6

Forumium maestatis

S6 nuk arrij ta kuptoj se pse ti do te dalish me siper kuranit bibles ose historis. dhe pse mendo qe vetem ti ke gjithmon te drejt?
Ku bazohesh?

Kam prekur vetem biblen dhe kuranin dhe skam thene asnje gjysem fjale per historine sikunder ajo nuk thote gjysem fjale per Zotin... nejse persa i perket pyetjes tende do te thoja se bazohem tek analiza qe i bej logjikes se ndrydhur te atij qe beson tek fjalet e shkruara ne dy a tre libra. Nga mosdeshira e ketyre njerezve per ta pare jeten ashtu sic eshte, per ta jetuar ashtu sic i vjen. Nga probabiliteti qe keta njerez kane per te qene totalisht te qeverisshem dhe totalisht te pandreqshem por mbi te gjitha nga siguria absolute qe kane besimtaret mbi ate qe thone, ne relativitetin qe na rrethon.

Indulgence

Primus registratum

N.q.se S6T6N6 me lejon :thumbsup: , do t'i shtoja listes se literatures se detyruar dhe librin e fundit te George Carlin, "When Will Jesus Bring the Pork Chops?"
Enjoy and please reach the age of reason! :lol:

Truth_Matters

Primus registratum

Per te gjithe ju qe keni arritur "Age of reason", pergezime.

Ja karakteristikat e asaj qe keni arritur ju:

1. Nga rastesia vjen persosmeria.
2. Mbijetesa justifikon dhunen, genjeshtren, korrupsionin, vrasjen, imoralitetin, shkeljen e tjetrit me kembe.
3. Tolerance ndaj mendimit te tjetrit do te thote sulm me cdo lloj mjeti ndaj atyre qe s'bien dakord me ne. Ne krye te listes jane ata qe besojne ne Zot.
4. Trajtimi i fese suaj si shkence per te genjyer turmat dhe masat qe s'dine te mendojne.
5. Sperkatja me fjale te medha dhe "shkencore" te cdo gjeje qe thoni, megjithese edhe nje femije e kupton qe s'kane asnje llogjike ato qe besoni.
6. Evolucioni con njeriun ne majat me te larta, sic eshte homoseksualizmi, Lufta 2 Boterore, dhe perkufizimi i marteses si lidhje midis dy qenieve te cfaredoshme. Pas 1000 vjetesh do evolojme aq shume saqe sodomizmi dhe kafsheria do te quhen normale.
7. Me i forti mbijeton, ata qe s'mbijetojne dot s'ja vlen te jetojne, por ne do te harxhojme miliarda dollare per te ruajtur ato specie qe s'mbijetojne dot.

Ta gezoni kohen e arsyes me gjithe "pork chops" te George Carlin.

Kondrapedali

Kondrapedali

2. Mbijetesa justifikon dhunen, genjeshtren, korrupsionin, vrasjen, imoralitetin, shkeljen e tjetrit me kembe.

.........

6. ... Pas 1000 vjetesh do evolojme aq shume saqe sodomizmi ... do te quhen normale.
7. Me i forti mbijeton, ... , por ne do te harxhojme miliarda dollare per te ruajtur ato specie qe s'mbijetojne dot.
Truth, këto që janë cituar janë të vërteta. Kusuri thjesht ironi pa arsye. Sodomizmi që ti e sheh si diçka anormale, ka të bëjë me zgjedhjet e njeriut, pra me lirinë e tij të zgjedhjes qofshim apo jo dakort. Ta fillova me këtë pasi ke disa norma morali pak si të pamoralshme! Përsosmëria vjen nga rastësia! Rastësia është një sitë e pafund, më pak perfektja zhduket nga më shumë perfektja dhe të kujtoj që asgjë nuk është ende perfekte por drejt perfektes!
Mbijetesa justifikon gjithmonë dhunën! Të mbijetosh nuk do të thotë që të jesh i pasur por të shpëtosh kokën tënde. Po qe se ti nuk bindesh nga ky fakt (që mbijetesa justifikon dhunën) mendoje veten vetëm për vetëm me një njeri që kërkon të të vrasi dhe si mund të reagoje ti! Instikti i mbijetesës është më i fortë se normat e moralit.
Dhe për mbijetesën e shumë specieve sot harxhohen miliarda dollarë pra e ardhmja është këtu.
Megjithatë, po të them që të pranosh Teorinë e evolucionit nuk do të thotë që të mos besosh në Zot, vetëm mos të besosh librat me përralla (edhe në një përrallë ka të vërteta por përsëri mbetet përrallë nga pjesët e trilluara)!

Indulgence

Primus registratum

Truth-o, mos u nxef!!! Fundja, kjo eshte "Bisede me Ateistet" dhe ti nuk po tregon asnje pike nga ajo toleranca qe predikon per ata qe s'kane Zot, apo s'kanete njejtin Zot me ty!!! Te arrish moshen e arsyes do te thote te mos besosh brockulla dhe te ndertosh kodin tend moral, jo duke u nisur nga frika e ndeshkimit nga i "plotfuqishmi". Edhe im bir e ka arritur, dhe eshte vetem 8 vjec.
Shumicen e fatkeqesive dhe luftrave sot dhe mot i kane krijuar idhtaret featre ekstremiste qe luajne "Cili Zot e ka PIPIN me te madh".
Sa per homoseksualet, shumica qe di une, nuk humbasin te bejne "their weekly appearence" ne shtepine e Zotit, falen perkrah teje dhe Zoti ua fal mekatet.
Sa per sodomistet, po te kujtoj me dhjetra klerike katolike qe per vite me rradhe abuzuan dhe abuzojne "the altar boys".
Meqe ke listuar gjithe te keqiat qe po i vine botes nga ata qe kane arritur "the age of reason", me shpjego pak ne piken #8, rolin qe po luan, apo si po e ndikon boten sot ne 27 Tetor 2004 Zoti yt (cilido qe eshte)? Sa me bindese te jene faktet e tua, aq me shume rritet mundesia qe une "te konvertohem". /pf/images/graemlins/laugh.gif

Rrofte Dielli :thumbsup:

Truth_Matters

Primus registratum

Sodomizmi që ti e sheh si diçka anormale, ka të bëjë me zgjedhjet e njeriut, pra me lirinë e tij të zgjedhjes qofshim apo jo dakort. Ta fillova me këtë pasi ke disa norma morali pak si të pamoralshme!
Kondra,

Eshte e vertete qe ajo ka te beje me zgjedhjet personale te njeriut, dhe une nuk po them se do shkoj t'i vras ata qe bejne ashtu. Une po them qe gjera te tilla prishin parametrat e shendosha te shoqerise dhe kane pasoja te medha. Femijet rriten duke mos kuptuar se cfare eshte normale. A e gjykoj une ate qe mendon ashtu? Po cili njeri nuk gjykon? Shiko ne natyre, cdo gje positive terhiqet me ate negative, elektriciteti punon ashtu, fusha magnetike po ashtu. Cdo gje qe funksionon eshte mashkull-femer, jo mashkull-mashkull apo femer-femer. Ky nuk eshte evolucion, ky eshte degradim. Ti e quan kete norme morali te pamoralshme, une e quaj te moralshme sipas ndergjegjes dhe sipas Zotit.

Përsosmëria vjen nga rastësia! Rastësia është një sitë e pafund, më pak perfektja zhduket nga më shumë perfektja dhe të kujtoj që asgjë nuk është ende perfekte por drejt perfektes!
Nuk po flas per pershtatjen. E kisha fjalen qe te besosh se tere universi erdhi nga rastesia, atehere beson se perfekja erdhi nga rastesia dhe kjo kerkon SHUME besim, pasi shkon kunder cdo ligji shkencor, fakti, apo llogjikes.

Mbijetesa justifikon gjithmonë dhunën! Të mbijetosh nuk do të thotë që të jesh i pasur por të shpëtosh kokën tënde. Po qe se ti nuk bindesh nga ky fakt (që mbijetesa justifikon dhunën) mendoje veten vetëm për vetëm me një njeri që kërkon të të vrasi dhe si mund të reagoje ti! Instikti i mbijetesës është më i fortë se normat e moralit.
Nuk e kisha fjalen per vetembrojtjen. Cdo njeri ka te drejte te vetembrohet. Kur thashe qe mbijetesa justifikon dhunen do te thote qe e zbatuar sipas modelit te evolucionit, s'ka asgje gabim me modelin hilterian, pasi ai zbatonte pikerisht kete doktrine te evolucionit. Kjo pastaj shtrihet ne cdo fushe te jetes, ne vendet e punes, ne korrupsionin e tenderave te ndertimit, ne manipulimin e zgjedhjeve lokale, etj, etj. Ne fund te fundit nqs nuk ka nje Zot dhe morale te caktuara, kush mund te thote qe keto gjera jane gabim?

Dhe për mbijetesën e shumë specieve sot harxhohen miliarda dollarë pra e ardhmja është këtu.
Megjithatë, po të them që të pranosh Teorinë e evolucionit nuk do të thotë që të mos besosh në Zot, vetëm mos të besosh librat me përralla (edhe në një përrallë ka të vërteta por përsëri mbetet përrallë nga pjesët e trilluara)!
Nuk ka mundesi te jene te dyja te verteta. Ose bota u krijua ose nuk u krijua, te dyja nuk mund te jene te verteta. Ose ka Zot, ose nuk ka, ose ka morale ose nuk ka. Ose cdo gje eshte relative, ose jo. Keto t'i thote arsyeja, prandaj kur u permend "Koha e arsyes", ajo qe duhet qarte eshte qe vetem arsye nuk po zbatohet ne kete kohe.

Truth_Matters

Primus registratum

Truth-o, mos u nxef!!! Fundja, kjo eshte "Bisede me Ateistet" dhe ti nuk po tregon asnje pike nga ajo toleranca qe predikon per ata qe s'kane Zot, apo s'kanete njejtin Zot me ty!!!
Nuk u nxeha aspak. Thjesht doja qe ti te mendoje pak per "kohen e arsyes" te cilen na e permende. Ato gjera mua nuk me duken te arsyeshme, prandaj dhe i permenda, dhe konkluzionet mund t'i nxjerresh vete.

Te arrish moshen e arsyes do te thote te mos besosh brockulla dhe te ndertosh kodin tend moral, jo duke u nisur nga frika e ndeshkimit nga i "plotfuqishmi". Edhe im bir e ka arritur, dhe eshte vetem 8 vjec.
Cilat qenkan brockulla? Qe cdo gje ka nje krijues? Kete e quan brockull? Me jep nje shembull qe kjo s'eshte e vertete? Kur kjo eshte e vertete ne kete bote, c'te ben te mendosh se qenka jo e arsyeshme te besosh se tere universi ka nje krijues? Ku qendron anormalja ketu?

Shumicen e fatkeqesive dhe luftrave sot dhe mot i kane krijuar idhtaret featre ekstremiste qe luajne "Cili Zot e ka PIPIN me te madh".
Shume dakord ketu. Une s'po flas per fete, Zoti s'ka krijuar ndonje fe. Fete jane krijuar nga njerezit.

Sa per homoseksualet, shumica qe di une, nuk humbasin te bejne "their weekly appearence" ne shtepine e Zotit, falen perkrah teje dhe Zoti ua fal mekatet.
Jo te gjithe, por disa e bejne ate gje, ashtu sic bejne politikanet per interesat e tyre. Por po te shohesh qarte, ata jane ne kundershtim te plote me ate qe Zoti thote, keshtu qe aparenca s'ka fare vlere. Mund te genjejne njerezit me aparencat, por jo Zotin.

Sa per sodomistet, po te kujtoj me dhjetra klerike katolike qe per vite me rradhe abuzuan dhe abuzojne "the altar boys".
Shume e sakte. Sic ta thashe kisha katolike u shpik nga nje pagan qe mori ritet e babilonise se lashte dhe i paraqiti ato si "te krishtera". Besimi dhe praktikat e tyre me te shumta jane jo-biblike. Katolicizmi eshte nje sistem politik qe perdor fene per te arritur dominimin e tyre politik ne bote. S'ka asgje te perbashket me krishterimin biblik.

Meqe ke listuar gjithe te keqiat qe po i vine botes nga ata qe kane arritur "the age of reason", me shpjego pak ne piken #8, rolin qe po luan, apo si po e ndikon boten sot ne 27 Tetor 2004 Zoti yt (cilido qe eshte)? Sa me bindese te jene faktet e tua, aq me shume rritet mundesia qe une "te konvertohem".
Une nuk po mundohet te te konvertoj, por meqe ti permende "Age of reason", atehere me shpjego ky qenka arsyeja tek llogjika e evolucionit apo big-bangut me shoke.

S6T6N6

Forumium maestatis

Ja karakteristikat e asaj qe keni arritur ju:

Nuk kemi thene askund qe njeriu eshte perfekt, perkundrazi kemi thene qe nga nje Zot perfekt nuk mundet te linde njeriu inperfekt
Kemi thene me pak nga cka thene Muhamedi (protektor i monoteizmit) DY DUAR PER NJE KOKE
3. Tolerance ndaj mendimit te tjetrit do te thote sulm me cdo lloj mjeti ndaj atyre qe s'bien dakord me ne. Ne krye te listes jane ata qe besojne ne Zot.
Mos eshte gje e kunderta... kjo qe thua bie ne konflikt me ate qe kemi thene ne "qe te drejtojme na duhen turmat" dhe turmat jeni ju. Ne nuk na intereson qe ju te mendoni nderkohe qe ju ju intereson qe ne te besojme,
4. Trajtimi i fese suaj si shkence per te genjyer turmat dhe masat qe s'dine te mendojne.
Ateizmi nuk eshte nje fe por eshte pamvaresia nga injoranca
5. Sperkatja me fjale te medha dhe "shkencore" te cdo gjeje qe thoni, megjithese edhe nje femije e kupton qe s'kane asnje llogjike ato qe besoni.
Nje femije nuk ka se si ta kuptoje ate qe neve themi sepse nje femije u beson perrallave, por ce do qe ka edhe femije te rritur...
6. Evolucioni con njeriun ne majat me te larta, sic eshte homoseksualizmi, Lufta 2 Boterore, dhe perkufizimi i marteses si lidhje midis dy qenieve te cfaredoshme. Pas 1000 vjetesh do evolojme aq shume saqe sodomizmi dhe kafsheria do te quhen normale.
Mos me bej te flas per Zanafillen Truth sepse eshte perralla me e bukur dhe me qesharake qe kam lexuar ndonjehere
7. Me i forti mbijeton, ata qe s'mbijetojne dot s'ja vlen te jetojne, por ne do te harxhojme miliarda dollare per te ruajtur ato specie qe s'mbijetojne dot.
Eshte e vertete... Ne kemi nevoje dhe per ju... ateizmi respekton mendimin ndryshe gje qe teizmi nuk e pranon dot.

Indulgence

Primus registratum

T'i biem shkurt Truth:
Une teorine e "krijuesit" e quaj brockull dhe naivitet ekstrem, dhe kjo eshte e drejta ime. Nuk po te kundervihem me ndonje teori tjeter, sepse asgje nuk me eshte dukur 100 % bindese, por nese duhet te zgjedh, preferoj evolucionin.

E di qe nuk po perpiqesh te me konvertosh, por meqe nuk besoj ne asnje Zot, jam kandidat per konvertim, prandaj te kerkova te me shpjegoje thjesht, shkurt, me fakte dhe ne gjuhen e ketij shekulli qe jetojme; c'fare roli ka, ose si po e ndikon boten sot ne 27 Tetor 2004 Zoti (cilido qe eshte)?

teab

Primus registratum

Fillimisht postuar nga INDULGENCE:
[qb]
c'fare roli ka, ose si po e ndikon boten sot ne 27 Tetor 2004 Zoti (cilido qe eshte)? [/qb]
...shume thjesht Indulgence...duke te dhene ty jeten, mundesine e te gjykuarit, aftesine per te kuptuar dhe deshiren per te ditur me shume!!!
..dhe shume e shume gjera te tjera...vetem hidh nje sy rreth teje dhe do e kuptosh se ti apo cdo gje tjeter ska se si te jete thjesht krijimi i nje evolucioni fantazem.. :shrug:

Indulgence

Primus registratum

OK, cdo gje rreth meje s'ka se si te jete thjesht krijimi i nje evolucioni fantazem, pos si na qenkerka krijim i nje Zoti fantazem?
Pastaj prape s'ma shpjeguat dot thjesht, shkurt, me fakte dhe ne gjuhen e ketij shekulli qe jetojme; c'fare roli ka, ose si po e ndikon boten sot ne 27 Tetor 2004 Zoti juaj, cilido qe eshte? :confused:

Sa per punen e jetes, hee, heee, heeee, s'e di ti si behet ajo pune? Une e kam mesuar nga teatri i kukullave; e llulu lluku, e lluku lluku, edhe behet mjalte /pf/images/graemlins/laugh.gif .

Indulgence

Primus registratum

E kom pa n'televizor me! Po m'duket se e kom ngatarru, lluku-lluku per lluku-lluku hesapi! Puna m'duket se ka qen qe miu po i mesonte ariut se si e bonin bletet mjaltin. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Eh, mosha e shkrete....

Hajt mo, kthehuni ke tema nashtithi...

Truth_Matters

Primus registratum

T'i biem shkurt Truth:
Une teorine e "krijuesit" e quaj brockull dhe naivitet ekstrem, dhe kjo eshte e drejta ime. Nuk po te kundervihem me ndonje teori tjeter, sepse asgje nuk me eshte dukur 100 % bindese, por nese duhet te zgjedh, preferoj evolucionin.
Ketu nuk jemi ne restorant qe te zgjedhim ate qe ka menuja dhe cila na shijon me mire. Padyshim ti ke te drejten tende te zgjedhesh te besosh c'te duash. Une nuk ka problem me kete, as po te imponoj besimin tim. Ajo qe po bisedojme eshte se cfare mbeshtetja ka njera apo tjetra teori tek shkenca dhe llogjika. Ti mund ta quash krijimin teori brockull dhe naivitet ekstrem, por problemi qendron cfare provash sjell kunder kesaj. Eshte e lehte te hedhesh poshte dicka pa pasur prova, nqs ke, urdhero fol. Te kerkova te me japesh nje shembull konkret nga jeta ku nje sistem cfaredo funksionon apo "u krijua" nga rastesia. Me jep nje shembull konkret te lutem, pastaj mund ta quash krijimin brockull, apo c'te duash ti.

Edhe nje gje tjeter, per te kursyer "gishtat" edhe diskutimin, te lutem lexoji 38 faqet e para, per te pare argumentat qe kemi dhene deri tani qe te mos perserisim vetveten me cdo njeri te ri qe futet ne debat.

C'fare roli ka, ose si po e ndikon boten sot ne 27 Tetor 2004 Zoti (cilido qe eshte)?
Roli kryesor i Zotit ne 27 Tetor 2004 eshte shpetimi i njerezve dhe shpirtit te tyre nga mekati dhe denimi i mekatit me ane te mesazhit te Jezus Krishtit, vdekjes se Tij ne kryq dhe ringjalljes.

Bota ndikohet nje nga nje kur njerezit ndryshojne zemren duke pranuar Krishtin ne jeten e tyre. Ndyrshimi nga brenda sjell ndryshimin edhe nga jashte. Ligjet, me gjithe rendesine tyre, nuk rregullojne zemren e njeriut, ndryshimi i njeriut vjen nga brenda-jashte, jo nga jashte-brenda.

Ai qe ka veshe le te degjoje. Zoti nuk eshte diktator qe te imponoje njerezve cfare te besojne, ata e kane ne dore vete, por ama nga ana tjeter jane pergjegjes per veprimet dhe vendimet e tyre.