Re: Bisede me ateistet!
Ore ju nuk beni keq qe flisni per shkence, por besoj se kjo duhet bere tek shkenca.
Meqe jemi tek dashuria per zgjuarsi le te merremi me ate qe nevojitet per kete.
Ajo e dinozaurve eshte perralla me e bukur e kesaj kohe, dhe duket ketu qe nuk ka pak besimtare ne te. Metoda e matjes milona vjet e kesaj shkence te sotme eshte hedhur poshte me vite, dhe kjo eshte mese e ditur ne shkencen bashkohore. Kete e dine dhe studjuesit e dinozaurve, prandja sa here qe lexon, shikon apo degjon nje studim prej tyre, fjalite e tyre fillojne me : Ne besojme qe ...
Kjo tregon mjaftueshem. Metodat e studimit te kohes qe behen ne shekncen bashkohore me C14 apo me elemente te tjere radioaktive jo vetem qe pergjigjen pothuajse te sakte e kane rreth 50 mije vjet, por edhe kjo nuk eshte e sakte po te konsiderosh se si mund te ndryshj kjo kohe nga nje agjent atmosferike.
Por nejse se po i futem dhe une shkences jashte teme. Le te qendorjme tek filozofia, le te dalim tek shkenca dhe e diskutojme.
Ceshtja eshte qe ti qendrojme llogjikes sone gjysmake ne kete moment. Si u be krijimi? Duket qarte qe rastesia eshte pergjigje vetvrasese, keshtu ngelet mundesia Zoti (ose nje krijues) nqs ky do ekzistonte, ose ngelet e hapur duke qene se ne jemi injorant per momentin (duke qene se kjo mundesi mund te merret si fillim qe nga lindja e njeriut dhe ne prape injorat paskemi ngelur, une do e hidhja poshte kete mundesi se automatikisht kjo shkon ne vetezhdukje).
Tani ceshtja a ekziston Zoti.
Le te themi qe Zoti nuk ekziston, dhe njerzit e bene meqe kishin ate hallin e atij opsionit te trete.
Tani e para e punes mohimi i ekzistences se dickaje eshte pothuajse e pamundur sepse do te duhet te konsideroje cdo mundesi, dhe kur vjen puna tek Zoti me ato atribute qe ka, eshte e pamundur. Qe ti bje shkurt une, ju thoni qe nje vend i quajtur Likam ekziston, une them jo nuk ekziston. Si mund ta vertetoj une kete?
Por nqs Zoti ekziston... atehere duhet te jete dhe mundesia te vertetohet ekzistenca e Tij. Tani une them jo, Australia nuk ekziston. Hajd me vertetoni mua ju qe ekziston???
Zog, po eshte e vertete, ceshtja e dimesionit te kohes e kufizon shume llogjiken tone, pasi eshte nje dimesion i llogjikes sone 4 dimensionale. Duke marre si atribut te Zotit krijimin e kohes ai del jashte kesaj llogjike dhe nuk eshte me subjekt i kohes. Keshtu qe ekzistenca e Zotit kerkon me apriori dimesione te tjera per tu diskutuar me tej.
Dhe dicka , ju lutem mos harroni jemi tek kategoria dashuri per zgjuarsi.
Ju lutem diskutoni per temen jo per antaret, se humbasin kohen kot dhe nuk eshte objek i filozofise.
Hjat te mira dhe po e mbyll me nje citim qe me pelqeu:
Fillimisht postuar nga Truth_Matters:
[qb] Une nuk jetoj friken e gjykimit, une e kam kaluar ate pike. Pastaj, se cfare jete jetoni ju, une e di, se ashtu kam jetuar edhe vete, nuk e di te me mungoje gje, pastaj po te ishte me mire apo te me mungonte ajo jete, s'me pengon asgje te kthehem aty.
[/qb]
.... duhet te ishte i mjaftueshem per kete teme.....