Re: Bisede me ateistet!
Truth, Krishtit i mjaftonte të ndiqte atë që thoshte profecia dhe çdokush do të mrekullohej prej tij!
Ketu duket mitologjia e besimit tuaj. Nqs ai ishte njeri i thjeshte cfare profecish do ndiqte ai? Po mrekullite me cfare i beri me fuqine e Koperfieldit?
Nejse, përsa i përket se nga erdhi materia!
Materia është e krijuar nga energjia pasi ajo është energji. Do të thuash se nga erdhi energjia në boshllëk dhe unë të pyes:
Sipas teje apo të tjerëve boshlliku total ka energji?
Përgjigja e kësaj pyetje është një shpjegim shkencor i mundshëm mbi prejardhjen e materies.
Kondra, sinqerisht qe s'po te marr vesh fare cfare po thua. Se pari, thjesht sepse ka energji nuk do te thote qe kjo mund te kthehet ne forme jete, keshtu qe te thuash se energjia krijoi aminoacidet, eshte me teper sesa te besosh ne gogol. Te lutem me jep nje rast konkret. Ju po flisni se ju jeni grupi racional, une nuk kam pare asnje fakt racional nga ju deri tani.
Se dyti, ti prape nuk po i pergjigjesh pyetjes. Ti perseri e merr per te qene se hapesira ekzistonte. Po nga erdhi kjo hapesire more djale? Vakum ose kozmos ose hapesire nuk do te thote asgje. Kush e krijoi, apo nga erdhi kjo hapesire, qofte kjo edhe boshe. Ti thua a permban hapesira energji? Patjeter qe permban energji, sepse eshte materie, atehere nga erdhi kjo hapesire?
Sic e thashe Ligji i Pare i Termodinamikes thote shume qarte qe energjia apo lenda nuk krijohet as nuk zhduket, atehere na e shpjego ti pse duhet te besojme ne se ky ligj s'eshte i vertete.
Fakte, zoteri, fakte, ato po kerkojme! Atehere, nese nuk keni fakte (qe nuk ka sesi te keni) pranojeni qe ose nuk doni te besoni ne Zot, ose as nuk dini te llogjikoni se nga erdhi universi.
Dhe Truth, të lutem, nëse ti do të vazhdosh me Biblën, ti po na e humb frymën KOT. Bibla nuk i përgjigjet realitetit përderisa ajo nuk mbështetet nga shkenca. Po më provove të kundërtën (gjë që nuk e ke bërë kurrë) unë i dorëzoj armët dhe filloj të besoj në krijimizëm dhe në Zot si krijuesin e gjithshkaje!
Bibla nuk i pergjigjet realitetit sepse nuk mbeshtetet nga shkenca? Le te te kujtoj i dashur se eshte shkenca ajo qe ndryshon, jo Bibla, dhe eshte shkenca ajo qe hedh poshte vetveten cdo disa vjet dhe del me gjera te reja, qe nje dite do t'i hedhi poshte perseri, prandaj te thuash se shkenca nuk mbeshtet Biblen eshte shume naive. Shkenca merret me studimet e botes fizike jo shpirterore, atehere si mundet te shpjegoje Biblen? Pastaj varet cfare quan ti shkence, sepse po quajte edhe psikologjine shkence, atehere psikologjia merret me studimin e "psikos" (psyche) qe do te thote shpirtit.
Une kur citova Biblen nuk e bera per predikim, une te permenda nje ligj matematikor si ai i propabilitetit. Propabiliteti qe ato profeci te permbushen rastesisht eshte gati zero, ose me sakte 1/10^148. Ky eshte nje numer i pa perfillshem, dmth zero. Le te te kujtoj se ka vetem 10^80 elektrone ne universin tone, prandaj te besosh se keto profeci erdhen nga rastesia eshte cmenduri. Kjo eshte matematike i dashur, jo fe, prandaj po refuzove kete po refuzon shkencen jo fene.
Fe eshte ajo qe te thote qe pavaresisht nga shancet, do besosh te kunderten. Ju po varni perjetesine e shpirtit tuaj ne nje propabilitet te cmendur. Sic e thashe, shpresoj qe te keni te drejte, sepse po nuk patet humbisni shume.