Bisede me ateistet!

Bamir Topi

Primus registratum
Re: Bisede me ateistet!

Koincidencat na rikthejne te injoranca . Pra shpjegimi eshte se kur nuk dime dicka apo shohim dicka te cuditshme themi se eshte veper e zotit. Akus nuk flitet me kete gjuhe. Keto jane konsumuar nqs ke qene i vemendshem.

S6T6N6

Forumium maestatis

1. Koha (Ne fillim)
2. Energjia (Perendia krijoi)
3. Hapesira (qielli)
4. Lenda (token)
... pertej zanafilles kush krijoi ate qe krijoi keto?!

S6T6N6

Forumium maestatis

Akus po te lexoja me vemendje dhe realisht nuk me pelqen hic logjika jote e bindur pa baze. Ok po te them se ne nuk dime si erdhi realisht krijimi... ndoshta rastesia solli themi ne me dyshim... nderkohe qe ti je i bindur qe gjithcka ka qene e qellimshme dhe eshte krijuar e ndertuar me nje obiektiv te caktuar... ndoshta me te njejtin obiektiv qe krijuam Zotin per ti dhene pergjigje pyetjeve tona.

Kondrapedali

Kondrapedali

Ako, sikur të të them që çdo gjë shkon drejt një gjendje energjetike të qëndrueshme (niveli më i ulët energjetik) pra ekuil;ibrimi i ngarkesave magnetike/elektrike positive e negative bëri të mundur që elktronet, protonet e neutronet të bashkohen për të dhënë mrekullinë që quhet jetë.
Teoria e evolucionit (jo Darwini) shpjegon shumë mirë sintezën nga materiale në microorganizma. Sidomos zbulimet e fundit mbi enzima/bakterie të cilat konsumojnë squfurin, kalciumin e materiale të tjera dhe që jetojnë në kushte tejet ekstreme për çdo gjallesë tjetër mbi tokë janë hallka e parafundit në teorinë e evolucionit. Hallka e fundit do të jetë krijimi i jetës në një mjedis krejtësisht të izoluar dhe në kushtet e tokës miliarda vite më parë :confused: ! Teoria mbi fillimin e jetës është reaksionet kimike. Nuk e di sa e njeh kiminë, por ka përgjigje shumë më të qëndrueshme në këtë pikë sesa Zoti. Kimia është po aq e pakapshme dhe po aq e mahnitshme sa edhe ideja e egzistencës të një Zoti!

Pra siç e ka thënë edhe Red Devil më lart, edhe injoranca lind nga koincidencat. Unë nuk e di se ku e keni lexuar ju që jeta ështË krijuar nga një sërë koinçidencash! Jeta është krijuar në kushte tepër specifike dhe në një moment preçiz. Por në këtë mes nuk hyn Zoti! Injoranca shkencore nunk ju vlen në këtë rast dhe pashi Zotin mos thoni më që edhe vetë shkencëtarët pranojnë egzistencën e Zotit! Mos u bëni përveçse injorantë edhe mashtrues :mad: !

Truth_Matters

Primus registratum

Ako, sikur të të them që çdo gjë shkon drejt një gjendje energjetike të qëndrueshme (niveli më i ulët energjetik) pra ekuil;ibrimi i ngarkesave magnetike/elektrike positive e negative bëri të mundur që elktronet, protonet e neutronet të bashkohen për të dhënë mrekullinë që quhet jetë.
Te lutem mos thuaj qe je serioz per kete! Kete quan shkencore ti? Ne rradhe te pare kjo qe thua ti kontradikton ligjin e dyte te Termodnamikes, por me e rendesishmja, ti po merr per te qene se elektronet, protonet, dhe neutronet eksiztonin!

Nga dolen keto eletrone? Ti po thua qe lenda ekzistonte dhe disi (abrakadabra) ato u bashkuan qe te formonin, etj, etj. Po nga erdhi lenda? Jo vetem qe propabiliteti qe ajo te ndodhte eshte praktikisht zero, por se pari na shpjego pak nga doli lenda! Ligji i pare i termodinamikes thote se energjia dhe lenda, nuk formohet as nuk zhduket, ajo vetem nderron nga nje forme ne tjetren. Provoje njehere ti si nje njeri krijues te krijosh dicka pa pasur lende, energji, dhe hapesire. Jepi, na cudit edhe ne! Ti tani na thua se elementet baze te jetes qe jane aminoacidet qe formojne ADN-ne ekzistonin :confused: disi, dhe e quan kete shkencore? TI na thua ne se kemi me shume besim sesa ty? Ti beson ne dicka qe jo vetem qe s'ka kuptim dhe nuk vezhgohet ne asnje rrethane ne asnje vend ne univers, por qe kontradikton qarte ligjet themelore te fizikes dhe biokimise.

Jeta është krijuar në kushte tepër specifike dhe në një moment preçiz. Por në këtë mes nuk hyn Zoti! Injoranca shkencore nunk ju vlen në këtë rast dhe pashi Zotin mos thoni më që edhe vetë shkencëtarët pranojnë egzistencën e Zotit! Mos u bëni përveçse injorantë edhe mashtrues
Kondra, injorancen po e tregon ti, jo ne. Ka mijera shkencetare qe pranojne ekzistencen e Zotit. Shkenca pranon ashtu sic e the ti shume mire se meqenese krijimi nuk vezhgohet apo riprodhohet dot atehere eshte jashte mundesise se vertetesise shkencore, pra kerkohet besim per te pranuar cfaredolloj teorie per origjinen.

Kondrapedali

Kondrapedali

Atëherë keq më vjen të të them që nuuk qenke në gjendje të kuptosh gjë pasi nuk dilke dot nga pozicioni yt që Zoti egziston se s'bën se dua unë! :thumbsup:

Futbollisti

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga S6T6N6:
[qb] 1. Koha (Ne fillim)
2. Energjia (Perendia krijoi)
3. Hapesira (qielli)
4. Lenda (token)
... pertej zanafilles kush krijoi ate qe krijoi keto?! [/qb]
Ai qe krijoi keto... dhe me kete i nxorrem semaforin e kuq shkences. Tani meqe doli kufiri i aplikimit te bashkesise se shkences, me jep mua nje pergjigje: Sa eshte 3-2 ne R+.
Jepi pergjigje kesaj dhe te tregoj une pastaj se ku qendron problemi i "vertetimit te ekzistences se Zotit" ne llogjiken tuaj.

Zogu, "dukja" mund te qendroj me lart se "eshte" ne nje bote ku nuk ekziston e verteta, por ne nje bote ku ekziston e verteta, "dukja" do jete gjithmone nje genjeshter perderisa nuk eshte e barabarte me "eshte". Dhe ne po kerkojme te verteten ketu, dhe e verteta eshte, dhe eshte jashte nesh!

Hajd dashuri per zgjuarsi
Une /pf/images/graemlins/smile.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

:idea: OK, e shoh që llogjika nuk arrin deri tek ju! Nëse nuk e keni për mundim të madh, më vërtetoni që Zoti egziston dhe jo me hamendje por me prova!

P.S. Mungesa e argumentave shkencore nuk len vend për shpjegimin me anë të Zotit! :wave:

Truth_Matters

Primus registratum

Kondra,

Prova me e forte e ekzistences se Zotit eshte Bibla. Ja sfida qe u ben Zoti atyre qe nuk besojne ne te, apo besojne ne Zota te rreme (Darvini, evolucioni, humanizmi, etj)

Le t`i parashtrojnë dhe të na njoftojnë ç`ka për të ndodhur. Le të deklarojnë cilat ishin gjërat e kaluara, në mënyrë që të mund t`i shqyrtojmë dhe të njohim kryerjen e tyre; ose na njoftoni ç`ka për të ndodhur.
Na njoftoni ç`ka për të ndodhur në të ardhmen, dhe kështu do të mësojmë se jeni perëndi; po, na bëni të mirë apo të keqe në mënyrë që të mbetemi të habitur duke i parë bashkë.

Kjo eshte sfida qe Zoti ben. Ai nuk pret qe ne ta besojme verberisht. Por tregimi i se ardhmes para se ajo te ndodhe, eshte prove e forte e ekzistences se Zotit.

Zbulesa 19:10

“Sepse dëshmia e Jezusit është frymë e profecisë.”

Pra, nese do te dish qe Jezusi ishte i vertete, atehere shiko profecite dhe realizimin e tyre. Kjo eshte prove e pakundershtueshme.

Tani, vetem per ardhjen e pare te Krishtit ka 48 profeci te shkruara 400-1700 vjet para ardhjes se tij, qe japin detaje te hollesishme ne lidhje me Krishtin, dhe te gjitha keto u permbushen ne jeten e tij.

Vetem me propabilitet te flasin, cila eshte mundesia qe njerezit te kishin parashikuar nje gje te tille.

Dikush e krahasoi kete ne kete menyre:

Cili është propabiliteti që disa njerëz mund të parashikojnë një gjë të tillë dhe kjo të ndodhë me të vërtetë? Le t’ju japim një shembull: Le të themi se në vitin 2539 do të lindë një mashkull në Vlorë, që do të quhet Altin, që do studiojë për psikologji, do martohet në moshën 28 vjeçare, dhe në moshën 31 vjeçare do të vdesi nga një aksident në Tiranë, tek kryqëzimi i unazës me rrugën e Elbasanit, dhe do përplaset nga një makinë benz 4 vjeçare, me ngjyrë të zezë, shoferi i të cilit quhet Arben, dhe është 38 vjeç. Ky shembull ka 13 detaje. Propabiliteti që do të ndodhë me të vërtetë është gati 0. Vetëm në lidhje me ardhjen e parë të Krishtit, Bibla jep 48 profeci me detaje të tilla. Rastësi?

E pra, vetem per ardhjen e pare te Krishtit kemi 48 profeci qe vetem nje i marre mund te besoje se keto u permbushen rastesisht. E kupton cfare besimi duhet te kesh qe te thuash qe kjo erdhi nga rastesia?

A nuk eshte kjo prove per ty?

S6T6N6

Forumium maestatis

Asnjehere nuk do besoja se ekziston nje ent, qe krijoi gjithcka dhe disa i paisi me me sensore ndjeshmerie per te besuar krijuesin dhe disa te tjere jo, sikunder do hipotezoja se natyra rastesisht krijoi nje qenie qe arrin te mendoje racionalisht dhe nje qenie qe beson domosdoshmerisht.

Kondrapedali

Kondrapedali

Truth, Krishtit i mjaftonte të ndiqte atë që thoshte profecia dhe çdokush do të mrekullohej prej tij!

Nejse, përsa i përket se nga erdhi materia!
Materia është e krijuar nga energjia pasi ajo është energji. Do të thuash se nga erdhi energjia në boshllëk dhe unë të pyes:

Sipas teje apo të tjerëve boshlliku total ka energji?

Përgjigja e kësaj pyetje është një shpjegim shkencor i mundshëm mbi prejardhjen e materies.

Dhe Truth, të lutem, nëse ti do të vazhdosh me Biblën, ti po na e humb frymën KOT. Bibla nuk i përgjigjet realitetit përderisa ajo nuk mbështetet nga shkenca. Po më provove të kundërtën (gjë që nuk e ke bërë kurrë) unë i dorëzoj armët dhe filloj të besoj në krijimizëm dhe në Zot si krijuesin e gjithshkaje! :wave:

Truth_Matters

Primus registratum

Truth, Krishtit i mjaftonte të ndiqte atë që thoshte profecia dhe çdokush do të mrekullohej prej tij!
Ketu duket mitologjia e besimit tuaj. Nqs ai ishte njeri i thjeshte cfare profecish do ndiqte ai? Po mrekullite me cfare i beri me fuqine e Koperfieldit?

Nejse, përsa i përket se nga erdhi materia!
Materia është e krijuar nga energjia pasi ajo është energji. Do të thuash se nga erdhi energjia në boshllëk dhe unë të pyes:

Sipas teje apo të tjerëve boshlliku total ka energji?

Përgjigja e kësaj pyetje është një shpjegim shkencor i mundshëm mbi prejardhjen e materies.
Kondra, sinqerisht qe s'po te marr vesh fare cfare po thua. Se pari, thjesht sepse ka energji nuk do te thote qe kjo mund te kthehet ne forme jete, keshtu qe te thuash se energjia krijoi aminoacidet, eshte me teper sesa te besosh ne gogol. Te lutem me jep nje rast konkret. Ju po flisni se ju jeni grupi racional, une nuk kam pare asnje fakt racional nga ju deri tani.

Se dyti, ti prape nuk po i pergjigjesh pyetjes. Ti perseri e merr per te qene se hapesira ekzistonte. Po nga erdhi kjo hapesire more djale? Vakum ose kozmos ose hapesire nuk do te thote asgje. Kush e krijoi, apo nga erdhi kjo hapesire, qofte kjo edhe boshe. Ti thua a permban hapesira energji? Patjeter qe permban energji, sepse eshte materie, atehere nga erdhi kjo hapesire?

Sic e thashe Ligji i Pare i Termodinamikes thote shume qarte qe energjia apo lenda nuk krijohet as nuk zhduket, atehere na e shpjego ti pse duhet te besojme ne se ky ligj s'eshte i vertete.

Fakte, zoteri, fakte, ato po kerkojme! Atehere, nese nuk keni fakte (qe nuk ka sesi te keni) pranojeni qe ose nuk doni te besoni ne Zot, ose as nuk dini te llogjikoni se nga erdhi universi.

Dhe Truth, të lutem, nëse ti do të vazhdosh me Biblën, ti po na e humb frymën KOT. Bibla nuk i përgjigjet realitetit përderisa ajo nuk mbështetet nga shkenca. Po më provove të kundërtën (gjë që nuk e ke bërë kurrë) unë i dorëzoj armët dhe filloj të besoj në krijimizëm dhe në Zot si krijuesin e gjithshkaje!
Bibla nuk i pergjigjet realitetit sepse nuk mbeshtetet nga shkenca? Le te te kujtoj i dashur se eshte shkenca ajo qe ndryshon, jo Bibla, dhe eshte shkenca ajo qe hedh poshte vetveten cdo disa vjet dhe del me gjera te reja, qe nje dite do t'i hedhi poshte perseri, prandaj te thuash se shkenca nuk mbeshtet Biblen eshte shume naive. Shkenca merret me studimet e botes fizike jo shpirterore, atehere si mundet te shpjegoje Biblen? Pastaj varet cfare quan ti shkence, sepse po quajte edhe psikologjine shkence, atehere psikologjia merret me studimin e "psikos" (psyche) qe do te thote shpirtit.

Une kur citova Biblen nuk e bera per predikim, une te permenda nje ligj matematikor si ai i propabilitetit. Propabiliteti qe ato profeci te permbushen rastesisht eshte gati zero, ose me sakte 1/10^148. Ky eshte nje numer i pa perfillshem, dmth zero. Le te te kujtoj se ka vetem 10^80 elektrone ne universin tone, prandaj te besosh se keto profeci erdhen nga rastesia eshte cmenduri. Kjo eshte matematike i dashur, jo fe, prandaj po refuzove kete po refuzon shkencen jo fene.

Fe eshte ajo qe te thote qe pavaresisht nga shancet, do besosh te kunderten. Ju po varni perjetesine e shpirtit tuaj ne nje propabilitet te cmendur. Sic e thashe, shpresoj qe te keni te drejte, sepse po nuk patet humbisni shume.

Kondrapedali

Kondrapedali

... Propabiliteti qe ato profeci te permbushen rastesisht eshte gati zero, ose me sakte 1/10^148. ... . Le te te kujtoj se ka vetem 10^80 elektrone ne universin tone,...
-----------------------------------------------------------------------------
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ça e ke pasë matematikën ti plako?

Shkenca është apo s'është e saktë?

--------------------------------------------------------------------------
...eshte shkenca ajo qe hedh poshte vetveten cdo disa vjet dhe del me gjera te reja, qe nje dite do t'i hedhi poshte perseri, prandaj te thuash se shkenca nuk mbeshtet Biblen eshte shume naive ...
---------------------------------------------------------------------------

Nga i nxore ato numrat ti? Me shkencë? :confused: :angel:

Truth_Matters

Primus registratum

Ça e ke pasë matematikën ti plako?
Matematikat i kam pase te gjitha A (Calculus I,II,III, Linear Algebra, Probability and Statistics, Differential Equations).

Po ti cfare i ke pase?

Nga i nxore ato numrat ti? Me shkencë?
Ato numrat s'eshte e veshtire t'i nxjerresh. Eshte thjesht propabilitet. Me nje matematike te 8 vjecares i gjen kollaj, s'ka nevoje per shume mend.

Me vjen keq qe duket sa shume ke lexuar ti...

Kondrapedali

Kondrapedali

Shkenca është apo s'është e saktë? :confused:

Matematikat i kam pase te gjitha A (Calculus I,II,III, Linear Algebra, Probability and Statistics, Differential Equations).

Vetëm kaq mat ke bërë ti? Në ç'universitet e ke bërë inxhinierinë ti? Për tu mburr pak unë e kam pas A+ math stat, Calculus, Differential Equations.
Dhe më vjen keq për ty se i paske lënë të gjithë mendt në matematikë!

Lamtumirë dhe shpresoj se një ditë nuk do të humbasësh më kohë për të vërtetuar egzistencën e Zotit si dhe duke studiuar Biblën!

:wave:

Truth_Matters

Primus registratum

Kondra,

Sic ta thashe, shkenca eshte e sakte, problemi eshte cfare quhet shkence? Faktet tregojne qe shume gjera qe quheshin shkencore nuk quhen me te tilla, pasi vete shkenca ka vertetuar se ishin gabim. Prandaj puna eshte qe ne ate kohe ato quheshin shkencore dhe me vone u hodhen poshte. Atehere, a ishin vertete shkencore ato thjesht sepse shkenca ne ate kohe i quante te tilla?

Prandaj, shkenca eshte e kufizuar, aq me teper nuk mund te pretendoje te flasi me autoritet ne fusha qe nuk i verteton apo hedh dot poshte sic jane ato shpirterore.

Psh, Bibla ka plot fakte shkencore qe nuk u zbuluan nga shkenca qindra deri mijera vjet deri pasi ishin shkruar ne Bibel. Ty edhe kjo te duket koincidence?

Nga keto fakte shkencore nga Bibla permend:

1. Toka eshte e rrumbullaket (Isaia 40:22 shkruar rreth 2700 vjet me pare).
2. Toka nuk varet apo mbeshtetet ne asgje (Jobi 26:7 shkruar rreth 3700 vjet me pare)
3. Jeta e mishit eshte ne gjak (Levitiku 17:11 shkruar rreth 3500 vjet me pare).
4. Drita eshte vale dhe lende (Jobi 38:35 shkruar rreth 3700 vjet para Krishtit).
5. Qarkullimi i ujerave ne natyre, dmth avullimi, kondensimi, shiu. Amos 9:6 (shkruar rreth 2600 vjet para Krishtit).

Tani, edhe keto rastesi te duken? Padyshim qe mund te besosh se jane rastesi te shkruar nga njerezit primitive, por sic po shohim keto rastesi po behen aq te shumta saqe duhet SHUME SHUME SHUME besim qe te besosh se keto gjera jane vertete rastesi.

S6T6N6

Forumium maestatis

Truth pse nuk e pranon Zotin vetem si nje baba potencial, por e fut ne njemije qorrsokake aq sa ben te dyshimte dhe ekzistencen e tij tek ata te mjere qe e besojne?!

Truth_Matters

Primus registratum

Eshte shume e thjesht Satan, sepse Zoti nuk eshte nje baba potencial per mua por real, dhe pas dhjete vjetesh se njohuri nje baba te tille, ti mund te mohosh ate, por une e njoh mire, ti mund ta mohosh per veten tende, por jo per mua. Ti nuk mund te mohosh cfare ka bere Ai ne jeten time, me e shumta qe ti mund te besh eshte ta refuzosh ate ne jeten tende, dhe kuptohet qe perderisa Ai nuk na ka bere robote, na e jep lirine te zgjedhim, nuk na detyron te besojme me zor tek Ai. Ah sikur vetem ta dije sa i do Ai krijesat e Tij dhe cfare babai do qe te jete edhe per ty! Vetem nese e lejon...