Truth_Matters
Primus registratum
Re: Bisede me ateistet!
OK, nqs cdo gje eshte relative, atehere te lutem me thuaj ti mua ne c'kushte eshte e drejte per nje njeri te perdhunoje nje femer? Nqs e verteta nuk eshte absolute, atehere me thuaj ti nje rast kur kjo eshte e pranueshme!
Jo, i dashur nuk eshte ashtu. Ata qe vrasin ne emer te Zotit po veprojne komplet ndryshe nga ajo qe shkruhet ne Bibel, prandaj mos ngaterro vullnetin e lire qe Zoti i jep njerezve (perndryshe do ishim robote) me ate qe eshte shkruar qarte bardh e zi.Haleluja! Truth arrite që të gjesh të vërtetën ashtu siç është. Asgjë nuk thotë me bindje absolute që e keqja është e keqe. Për këtë arsye ka njerëz që vrasin në emër të Zotit siç ka edhe njerëz që vrasin në emër të parasë.
OK, nqs cdo gje eshte relative, atehere te lutem me thuaj ti mua ne c'kushte eshte e drejte per nje njeri te perdhunoje nje femer? Nqs e verteta nuk eshte absolute, atehere me thuaj ti nje rast kur kjo eshte e pranueshme!
Jo domosdoshmerisht! Ka veprime te drejta qe ben qe te dhembin shume, sidomos ne boten e sotme, por qe duhen bere. Ka veprime te gabuara qe mund te ndikojne shume mire ne gjendjen emocionale, por kjo s'eshte aspak baze per te verteten. KJo s'ka lidhje fare me te.Përgjithësisht quhen veprime të këqia ato që ndikojnë negativisht në gjendjen emocionale të njeriut si dhe veprime të mira ato që ndikojnë pozitivisht në këtë gjendje.
Po gjeje pra cili eshte, nuk eshte aq e veshtire! Te thashe analizo librat fetare qe flasin per te, krahasoji dhe vendos vete, por ama mungesa e deshires per te studiuar faktet nuk eshte justifikim per paditurine.Zoti është një, por cili. Me të njëjtën të drejtë që flet ti flet edhe një mysliman edhe një budist edhe një çifut etj. Zoti nuk është Parti politike dhe nuk mund të zgjedhësh siç thua ti atë që është më e dukshme. Zot ose ka ose nuk ka. Pra dy zgjedhje ka Beson ose Jo.
Besoj se e sqaruam kete. Ata po sillen ne kundershtim me ate qe thuhet aty, pavaresisht se cfare jane. Ne kemi vullnet te lire.Përsa i përket atij arsyetimit tim, as Bibla, as Kurani e as ndonjë libër tjetër fetar nuk thotë vrit! E megjithatë kudo në botë ka vrasje në emër të Zotit (edhe katolikë e ortodoksë).
/pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif Jo mor xhan, nuk kam katolik, aq me teper me shume se Papa. Une nuk di te kem folur per fene ketu.Truth, unë vij nga një familje katolike dhe jam pagëzuar nga gjyshja (pasi nuk kishte kisha kur kam lindur) dhe jam krezmuar në 91 tek kisha e madhe në rrugë të Kavajës në Tiranë. Aty kam parë se ç'është feja e besimi dhe mund të them me bindje të plotë që ti je më katolik se Papa.
Une nuk di te kerkoj te vertetoj ekzistencen e Zotit, pasi perderisa s'ta tregoj dot Zotin qe ta shohesh, nuk ta vertetoj dot. Ekzistenca e tij besohet, eshte shume e vertete. Ajo qe une po bej eshte qe ju te kuptoni se ju keni me shume besim duke mos besuar ne Zot, sesa duke besuar ne te, pasi faktet shkencore deshmojne per Zotin, pavaresisht se nuk e shohim dot. A debaton dot me kete qe po te them?Kur ti kërkon të vërtetosh se ka një Zot ti vetë bën mëkat dhe këtë e ke të shkruar në libër. Egzistenca e Zotit nuk provohet por besohet!
Degjo, eshte pikerisht vullneti i lire qe futet ne kete mes. Dmth, ne mund te bejme as sa mundemi qe t'i mesojme nje femije te miren dhe te keqen, dhe te beje te miren, por kur ky femije te rritet, ai do ndikohet nga shume faktore ne bote, dhe pastaj me vullnet te lire do te ndjeki nese ajo qe i thane prinderit eshte e drejte apo do beje dicka tjeter. Ne te njejten menyre se si edhe gjyshja jote deshironte qe ti te beheshe besimtar i mire katolik dhe te pagezoi qe te vogel, por kur u rrite ti u influencove nga gjera te tjera dhe e hodhe poshte mesimin e saj. /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/frown.gifDhe një gjë të fundit. Thoje që prindërit na skalitin atë ndërgjegje që Zoti na ka dhënë.
Atëherë a mundesh të më shpjegosh se ç'ndërgjegje është ajo e një vrasësi? Po ajo e një hajduti? Prindërit e tyre nuk i kanë kalitur ndërgjegjen e Zotit? E di, e di, tani do fillosh të flasësh për Djallin etj.