Bisede me ateistet!

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: Bisede me ateistet!

Në përgjigje të Akus!

Ke shkruar më lart arsyet e pse-ve që ke shkruar më parë. Thua më pas që ka shumë keencidenca që jeta ka filluar në tokë etj, etj. Tani po të jap përgjigjen pak shkencore e pak shqiptare!

Fillimisht, përse mendon ti që në miliona planete të tjerë nuk ka jetë? S'janë të bukur që ti përdori edhe ato Zoti për të krijuar jetë? Apo është rastësi që zgjodhi pikërisht këtë tonin? Sipas teje, ai Zoti yt qeka më keq se Bushi sepse e llogarit çdo gjë deri në detaj si një piktor i vërtetë dhe i heq nji nga nji ose tufë njerëzit nga faqja e dheut për qejf të bythës së vet! Po ashtu ne shqiptarët nuk duhet të hamë shumë m.. sepse e ka Zoti në dorë që ne jemi aty ku jemi! Më thuaj të lutem cili Zot është ky që ti i jep kaq shumë merita?
Dhe ti më thua mua që nuk dal dot nga guacka ime?

Kjo teoria jote e krijimit nga Zoti i ngjan shumë asaj teorisë që shpjegon se përse bie shiu (shtrydh Zoti brekët) apo se përse bie rrufeja.
Më duket se ti je një njeri pa vullnetin e nevojshëm që të marrësh jetën tënde në dorë dhe të bësh diçka me të.
Ti i beson një teorie që ka bërë skandale në mesjetë dhe që vazhdon edhe sot. Nuk e di se ku i gjen njeriu këto mend që ti i quan llogjikë këtu! Në qoftë se është ashtu si thua ti përse dje u përplasën dy makina këtej nga lagja ime dhe pse vdiq vetëm një 4 vjeçar? Hadesi është ky Zoti jot? Fol me arsye në kokë dhe jo me k.r.n në dorë! :smash:

Tironsi_NY

Primus registratum

zoti ka dal nga injoranaca.

para 2000 vjetesh thuhej qe gjithcka qe ndodhte e bente zoti, para 1000 vjetesh vetem gjysmen e gjerave e bente zoti pasi u zbuluan se pse ndodhnin shume fenomene. Tani ka akoma nja 2 a 3 gjera qe nuk jane zbuluar akoma dhe kane ngelur si bema te zotit.
per nja 100 vjet do shpjegohen dhe ato dhe do u mbushet mendja qe ska zot. Ata qe besojne zotin tani po t kishin lind para 1000 vjetesh do thonin qe zoti ben shiun, tani thon qe zoti ben nje gje tjeter qe nuk ka arritur akoma ta shpjegoje shkenca.

Truth_Matters

Primus registratum

zoti ka dal nga injoranaca.

para 2000 vjetesh thuhej qe gjithcka qe ndodhte e bente zoti, para 1000 vjetesh vetem gjysmen e gjerave e bente zoti pasi u zbuluan se pse ndodhnin shume fenomene. Tani ka akoma nja 2 a 3 gjera qe nuk jane zbuluar akoma dhe kane ngelur si bema te zotit.
per nja 100 vjet do shpjegohen dhe ato dhe do u mbushet mendja qe ska zot. Ata qe besojne zotin tani po t kishin lind para 1000 vjetesh do thonin qe zoti ben shiun, tani thon qe zoti ben nje gje tjeter qe nuk ka arritur akoma ta shpjegoje shkenca.
Injoranca ketu po tregohet nga ty, kontrapedali dhe ateistet e tjere.

Sa me shume zhvillohet shkenca aq me shume njerezit kuptojne se gjithe kjo mrekulli si universi nuk mund te jete krijuar nga rastesia. Ligjet qe qeverisin universin dhe deri ne boten e molekulave jane perfekte, me nje dizenjim te persosur, vetem nje i marre mendon se eshte rastesi. Na thuaj cilat qenkan ato 2-3 bemat qe nuk qenkan zbuluar akoma sot qe ne ia veshim Zotit, por qe do zbulohen me vone?

Ti do te quaje idiot nje njeri nese shkon ne shkretetire dhe gjen nje kasolle e mendon se eshte bere vete nga rastesia, pse nuk e quan edhe veten te tille kur zbaton te njejten llogjike me unversin qe eshte 1,000,000,000,000 here me kompleks! Kush eshte injoranti ketu?

Tironsi_NY

Primus registratum

truth ti po ia fut kot, me thuaj a nuk esht e vertet qe me shume gjera i jepeshin zotit perpara 2000 vjetesh se tani? Tani pasi jane shpjeguar shume "bema" te zotit, ju fetaret e medhenj akomaa mbaheni me ato 2 gjera qe nuk jane shpjeguar akoma.

dhe ti po flet sikur shkenca ka arritur fundin dhe shkenctaret s'kan cfare gjejne me.

feja esht krijuar per te kontrolluar turmat

Truth_Matters

Primus registratum

truth ti po ia fut kot, me thuaj a nuk esht e vertet qe me shume gjera i jepeshin zotit perpara 2000 vjetesh se tani?
Varet ke pyet. Po te pyesesh ateistet, padyshim qe me pak gjera i jepen Zotit sot, per besimtaret Zoti eshte krijuesi i universit dhe si i tille atij i dedikohen veprat e kryera.

Tani pasi jane shpjeguar shume "bema" te zotit, ju fetaret e medhenj akomaa mbaheni me ato 2 gjera qe nuk jane shpjeguar akoma.
Ndoshta te keqkuptoj une atehere. Per cilat "bema" e ke fjalen? Pastaj une nuk po flas per fetaret, por per Biblen. Fete i kane shpikur njerezit jo Zoti, shumicen e heres jane ne kundershtim me ate qe thote Zoti, prandaj po qe puna per fete une jam dakord me ty, po qe puna per Biblen atehere eshte muhabet tjeter.

dhe ti po flet sikur shkenca ka arritur fundin dhe shkenctaret s'kan cfare gjejne me.
Ashtu eshte, shkenca nuk ka arritur kulmin, por kush ta qe sa me shume zhvillohet shkenca aq me shume hidhet Zoti poshte? Une jam inxhinier, une punoj me inxhiniera mbi 90% e te cileve besojne ne Zot, pse mendon ti se shkenca do e hedhi poshte Zotin dhe jo e kunderta?

feja esht krijuar per te kontrolluar turmat
Ashtu eshte, jam dakord. Zoti nuk krijoi fe. Jezusi nuk ishte fetar.

Tironsi_NY

Primus registratum

nuk ak per te ndodhur e kunderta sepse ta thashe dhe me pare se shume gjera jaane shpjeguar qe mendoheshin se behshin nga zoti.

dhe biblen e kaane shkruar njerezit se nuk e beri zoti librin.

Kondrapedali

Kondrapedali

O Truth, po Biblën kush e shkruajti mor teveqel? Ti flet me mësimet e Biblës dhe thua në të njëjtën kohë që fetë janë krijuar nga njerëzit. Po tani cili është injoranti? Ai që k¸erkon t¸e justifikojë budallallikun e vet me besim të marrë apo ata që japin argumenta (ndryshe nga kacollja në mes shkretëtirës).
Më thuaj të lutem në cilin vend të botës jeton dhe cilët janë këta inxhiniera të cilët besojnë në Zot pasi unë kam përshtypjen se të thonë ty që besojnë që të mos i çash më dërrasat! Edhe unë gati jam të bëj të njëjtën gjë!
Jezusi nuk ishte fetar! Kush ishte Jezusi dhe pse ti je kaq i bindur që dishepujt e tij kanë treguar të vërtetën? Përse Jezusi erdhi në kohën ku në lindjen e mesme kishte vetëm Mjeshtër dhe Dishepuj? Në atë kohë ishte e modës që njerëzit të shkonin symbyllur (si edhe një pakicë sot) pas idhullit të tyre dhe madje arrinin të bindnin veten për mrekullitë që përshkruanin e që ia atribuonin atyre. Kjo është mëse normale për atë kohë pasi shkenca po hidhte hapat e parë. Nëse dishepujt e Pitagorës ose të Arkimedit do të kishin shkruar nga një libër si Bibla, sot do të kishim patur edhe dy fe të tjera dhe ti ndofta do të ishe duke mbrojtur njërën prej këtyre tezave me po kaq zell sa po mbron edhe Krishtin sot!
Mendja nuk është bibliotekë por qendër analizimi mbi të gjitha. Ti puntorët e tu i ke nis me pushime prej shumë kohësh!

Truth_Matters

Primus registratum

Une ta thashe, faktet tregojne se e kunderta ka ndodhur. Dmth, sa me teper zhvillohet shkenca dhe sa me teper jemi ne gjendje te kuptojme per ligjet qe qeverisin universin tone, sa te teper shikojme ne nivelin molekulor e atomik, aq me shume kuptojme qe eshte e pamundur qe nje dizenjim i tille te kete ardhur nga rastesia.

Po te mos ishte kjo gje e vertete, me aq sa eshte zhvilluar shkenca sot, nqs Bibla do ishte pjelle e produktit njerezor, tani njerezit do qeshnin e talleshin me te. Nuk ka mundesi qe njerezit "primitive" te kene shkruar nje liber te tille qe edhe 2000-3500 vjet me pare te jete akoma "best-seller" dhe libri me i perhapur ne bote. Nuk ka mundesi qe nje liber i shkruar nga njerez "primitive" te mos kundershtoje asnje ligj te njohur te shkences, dhe per te teper te jete burim morali ne cdo shoqeri.

Qe te besosh te kunderten do te thote te kesh 1,000,000,000,000,000,000, here me shume besim sesa nje besimtar i Bibles.

Kondrapedali

Kondrapedali

Ah Truth, nuk ka gjë më të vështirë se të mbushësh një shishe të mbyllur! Ti thua që bibla nuk është shkruar nga njerëzit por harron (ose shpreson që të gjithë të jenë injorantë) që çdo version i Biblës e ka të shpruar sipas cilit autor (dishepull) është? Pra që në zanafillë Bibla ka ndryshime (versione të ndryshme) që kanë të bëjnë jo vetëm me intrterpretimin e bërë nga dishepujt por edhe me fantazinë e tyre.
Para Biblës do i besoja Kuranit pasi është më homogjen në versionet e tij! Nuk e di se sa Bibla ke lexuar ti por di që ka ndryshime të konsiderueshme ndërmjet versioneve të saj!
Pasi të kesh kërkuar dhe lexuar më shumë variante të "best sellerit" të përjetshëm eja dhe jep konkluzione pasi diskutimet i ke bërë të tëra!
Bibla është "best seller" nga injoranca e njerëzimit që beson në Zot dhe vret për Zot!

Tironsi_NY

Primus registratum

bibla eshte ndryshuar me kohen, i jan shtuar plot gjera jane rregulluar plot te tjera, u dha nje emision ne televizor para ca kohesh qe tregonte gjith paradokset e bibles dhe ishin me verte per te qeshur, po spo me kujtohen se ca ishin, do ti them po i gjeta prap.

Truth_Matters

Primus registratum

Ti thua që bibla nuk është shkruar nga njerëzit por harron (ose shpreson që të gjithë të jenë injorantë) që çdo version i Biblës e ka të shpruar sipas cilit autor (dishepull) është? Pra që në zanafillë Bibla ka ndryshime (versione të ndryshme) që kanë të bëjnë jo vetëm me intrterpretimin e bërë nga dishepujt por edhe me fantazinë e tyre.
Ketu ja ke fut kot fare. Ndryshimet ne versionet e ndryshme te Bibles nuk kane ardhur nga dishepujt apo fantazia e tyre sic thua ti, por kane ardhur me vone ne transmetimin e doreshkrimeve. Me thuaj sa i ke studiuar ti keto ndryshime? Sa linja doreshkrimesh ka? Si quhen ato? Nga vijne Biblat e sotme? Nga cila gjuhe jane perkthyer, nga cilat doreshkrime? Kur nuk jeni te njohur mire me faktet mos flisni kot.

Para Biblës do i besoja Kuranit pasi është më homogjen në versionet e tij! Nuk e di se sa Bibla ke lexuar ti por di që ka ndryshime të konsiderueshme ndërmjet versioneve të saj!
Pasi të kesh kërkuar dhe lexuar më shumë variante të "best sellerit" të përjetshëm eja dhe jep konkluzione pasi diskutimet i ke bërë të tëra!
Bibla është "best seller" nga injoranca e njerëzimit që beson në Zot dhe vret për Zot!
Une kam lexuar me shume sesa ke lexuar ti. Pse eshte Bibla "best-seller" nuk te ngelet ty per ta gjykuar. Pastaj kjo puna e injorances ne kete fushe eshte pak relative, ti mendon se ata qe besojne ate jane injorante, ate besojne se ti je injoranti. Kuptohet qe nje dite do te gjejme kush kishte te drejte, por shpresoj qe te mos jete vone per anen tuaj.

Tironsi_NY

Primus registratum

ne jetojme jeten ju jetoni fantazin dhe friken e gjykimit, kshuqe sido qe te jete, ana jone do jete e fituara.

Truth_Matters

Primus registratum

ne jetojme jeten ju jetoni fantazin dhe friken e gjykimit, kshuqe sido qe te jete, ana jone do jete e fituara.
Une nuk jetoj friken e gjykimit, une e kam kaluar ate pike. Pastaj, se cfare jete jetoni ju, une e di, se ashtu kam jetuar edhe vete, nuk e di te me mungoje gje, pastaj po te ishte me mire apo te me mungonte ajo jete, s'me pengon asgje te kthehem aty.

Se kush del i fituar nuk shihet akoma. Ajo do duket ne fund te jetes. Deri atehere nuk duket gje. Shpresoj ama qe te keni ju te drejte, sepse po nuk patet ju te drejte, ju humbisni SHUME...

Kondrapedali

Kondrapedali

Sipas Mateut, sipas Gjonit, etj. çfarë janë për ty? N.q.se nuk janë versione të ndryshme këto Zot na ruaj mendjen se ç'mund të quhet tjetër!
Versionet e Biblës janë shkruar në Greqishten e lashtë dhe janë transmetuar "besnikërisht" nga aleksandrinët në ditët tona (në Vatikan kanë mbërritur realtivisht vonë).
Përsa i përket leximit, ndofta edhe ke lexu më shumë se unë por ke lexu kulihum dhe s'të ka shërbyer për asgjë përveç se me thellu "diturinë" tënde!

Truth_Matters

Primus registratum

Sipas Mateut, sipas Gjonit, etj. çfarë janë për ty? N.q.se nuk janë versione të ndryshme këto Zot na ruaj mendjen se ç'mund të quhet tjetër!
Ti mund t'i quash versione por ata nuk i shkruajten me mendjen e tyre. Ti mund te mos e besosh Biblen, por nuk mund te debatosh me ate qe thote per vetveten:

2Pjetrit 1:20,21

duke ditur së pari këtë: që asnjë profeci e Shkrimit nuk është objekt i interpretimeve të veçanta.
21 Sepse asnjë profeci nuk ka ardhur nga vullneti i njeriut, por njerëzit e shenjtë të Perëndisë kanë folur, të shtyrë nga Fryma e Shenjtë.

Pra, nuk ishte Mateu apo Gjoni ai qe shpiku materialin, ata thjesht shkruan ate qe Zoti u tha qe te shkruanin.

Versionet e Biblës janë shkruar në Greqishten e lashtë dhe janë transmetuar "besnikërisht" nga aleksandrinët në ditët tona (në Vatikan kanë mbërritur realtivisht vonë).
Kjo eshte nje pjese e tyre, jo e gjitha. Kjo ne fakt eshte linja qe ka me shume ndryshime ne versione te ndryshme. Linja tjeter me e besueshme eshte ajo e Antiokise, prej nga vjen Textus Receptus. Pastaj nuk eshte se kane ndryshime te medha. Ne fakt, nga rreth 20,000 doreshkrime te ndryshme eshte e mahnitshme te shikosh qe te gjitha jane pothuaj njelloj, me ndryshime te vogla te parendesishme.

Truth_Matters

Primus registratum

Fundi eshte i pashmangshem satan, si per ty ashtu dhe per mua. Nuk eshte puna prite apo mos e prit, puna eshte je apo s'je i pergatitur kur ai te vije. Nuk besoj se do debatosh se nuk ka fund, apo jo?

S6T6N6

Forumium maestatis

Natyrisht qe fundi eshte i pashmangshem...por ceshtja eshte se cfare beme ne nga fillimi e deri ne fund. Pastaj je ti ai qe nuk pranon dot fundin si koncept...

Truth_Matters

Primus registratum

Epo me fund kuptohet fundi i jetes sic e kuptojme ne, jo fundin e gjithckaje. Pastaj, ne nuk jemi si kafshet qe gjithcka te marri fund kur vdes trupi. Apo mendon se jemi si kafshet?