Bisede me ateistet!

gezim lame

Primus registratum
Re: Bisede me ateistet!

Sipas teorive te vecanta luftrat sikur nxisin zhvillimin me duket :rolleyes: ose sipas koheve te sotme nje shtet ne lufte neper bote sic eshte USA nuk e meriton te quhet nje shtet qe pengon zhvillimin...
Zgjidhni e merrni.

renea

Primus registratum

Cdo shoqeri qofte virtuale ka norma, norma te cilat duhen rrespektuar edhe pse dikush mund te mendoje se jane shumeee te zgjuar, ironike, satirike, largpames etj gjera qe tregojne papjekurine e individit dhe mos aftesine per te biseduar per c'fare ofrohet ne tryeze.

Albforumi ka dhe tema per Euro 2004, ku nuk diskutohet filozofi....mbajeni frymen atje

Bamir Topi

Primus registratum

Truth po te them se nqs do t'i kishe thene profit te fizikes se toka nuk ka meshume se 40000 vjet me siguri nuk do t'a kishe marre shkollen apo jo?

elmas

Primus registratum

Kemi filluar te shohim frytet e kesaj qe po thua ti ne Evrope, femije qe mesojne teorite e nje njeriu pervers qe cdo gje e lidhte me instinktin seksual. Frytet jane te qarta. Evropa eshte ne nje kohe post-krishterimit, me sekularizmin te aplikuar ne cdo fushe te jetes duke perfshire edhe fene, me pasoja te rinj qe nuk besojne me strukturen e familjes, quajne te dale nga moda sistemin familjar, te droguar, pire, iluzionuar, qe jetojne pa asnje qellim, vizion, apo moral ne jete! Prit edhe 30 vjet dhe te shikosh cdo behet Evropa kur ky brez te jete ai qe do drejtoje shtetet evropiane, atehere do shohesh frytet e asaj qe flet ti. Atehere do flasim bashke per relativizmin moral e shoqeror, dhe "demin" e edukimit moral qe vjen nga ndergjegja e krijuesit.
-------------------------------------------------

Bah, Truth, edhe pse nuk kam shkruajtur, kam lexuar shpesh ato qe ke shkruar dhe te them e kam bere me shume respekt se shoh qe mbron dicka ne te cilen beson, por te lutem mos hidh dhè e mos shkaterro ate qe ke ndertuar. Me kete mesazh me duket sikur degjoj akoma gjyshen time qe thoshte "kujdes, vajza eshte si qelq, po u thye nuk ngjitet me". Kisha mendimin ose te pakten besoja qe dhe ti edhe pse je teist je perparimtar e razional ne ide, arsyeton dhe kupton qe seksualizmi eshte, edhe po te mos duan shume veta te pranojne, lokomotiva e jetes ne te gjitha kuptimet. Freud, nuk ishte pervers dhe kete leri te ta thone kush di me shume mbi te, sic une nuk te kundershtoj mbi ligjet e fizikes. Freud ishte gjeni per kohen e tij, kishte mbaruar per Mjekesi dhe beni eksperimente neurologjie per te pare zhvillimn e trurit te njeriut nga fetusi e nga kafshet, pra bente eksperimente krahasimi gje qe ne '800 nuk ishte e lehte. Ne do te dish me shume mbi jeten e tij me thuaj dhe do te te shkruaj. Ai u quajt pervers nga nje shoqeri moraliste ne dukje, ajo e '800 kur nderkohe sidomos ne shtersat e larta historite jashte martesore ishin ligj. Pastaj une mund te them se nga ana e seksualiteti jemi ne evolucion nese flasim per teori te evolucionit sepse nese shkon dhe shikon shoqerite e lashta ate romake e ate greke sidomos shikon sa i perhapur ishte omoseksualizmi duke shikuar eteroseksualizmin vetem si menyre riprodhimi e sa e perhaur ishte mbi te gjithe pedofilia, kjo plage shoqerore qe ne ja atribojme zhvillimit (kjo ndodh sepse shume here feja luan me injorancen e njerezve qe njohin vetem ate qe i thuhet me fryme moraliste). Shiko dhe shoqerine egjyptiane, nje nga shoqerite e zhvilluara te antikitetit, ku incesti (martesa midis vellait dhe motres) ishte ligj per shtresat e larta. Pastaj e di ti qe prifterinje katolike fillimisht mund te martoheshin dhe ne ate periudhe feja katolike ishte shume e moderuar dhe u perqafua nga te gjithe (BRENDA VENDEVE KATOLIKE). Kur u shkeput nje grup radikal qe predikonte moralin e rrepte fetar, dhe pastertine (virgjerine) tek prifterinje nisen konfliktet dhe perndjekjet e popullsise qe iu vu kunder. Po te duash ekzistojne libra mbi historine e seksualitetit, hidhi nje sy dhe do te shohesh qe menyra e jeteses se seksualiteti sot nuk eshte gogol sic e ben feja. Sa per sistemin familjar une besoj qe me mire nje ndarje ose nje bashkejetese sesa nje jo-martese, ose me mire te themi nje komedi e luajtur jo vetem per publikun moralist qe na gjykon por mbi te gjithe per veten tone nga frika e ndryshimit, e humbjes se pikave te referimit, shpesh e komoditetit. :book:

Truth_Matters

Primus registratum

Elmas,

Une nuk jam dakord me ty qe seksualiteti eshte lokomotiva e jetes ne te gjitha kuptimet sic thua ti. Megjithate, une nuk po diskutoja seksualitetin. Une permenda Freud-in kalimthi per te thene se ide te tilla si ato te Freud-it, qe cdo gje e lidhte me instinktin seksual, jane ato qe te cojne ne nje relativizem moral, ku shoqeria nuk beson me ne familje, rolin dhe rendesine e saj.

Nese ti nuk mendon se berthama e familjes eshte baza e nje shoqeria civile, atehere te lutem lexo raportet e shumta mbi studimet ne kete fushe. Nuk po flas per studime te krishtere, por per ato sekulariste. Femijet qe rriten ne familje te shperbera kane probleme nga me te ndryshmet te cilat reflektohen qarte ne shoqeri. Keto jane gjera te njohura.

Ajo qe po theksoja une eshte qe ne kete fushe nuk ka nje evolucion, por nje "devolucion"! Relativizmi moral dhe propabilistik nuk ka ndihmuar shoqerine, por e ka demtuar ate. Kuptohet qe per shume veta morali biblik eshte pengues per shume fusha, por duhet te kemi parasysh dy gjera: se pari ky moral eshte baza e nje shoqerie te shendoshe, se dyti ky moral nuk i imponohet shoqerise por eshte kundrapeshe e se kundertes dhe qendron si nje kontrast e deshmi se eshte berthama e shoqerise edhe atehere kur njerezit zbatojne ato parime qofte edhe pa besuar ne Zot.

Ne momentin qe hidhet poshte ajo baze, atehere rezultojme me nje shoqeri ku cdo gje eshte relative, askush nuk mund te thote qe nje gje eshte e drejte apo gabim, askush nuk flet dot me autoritet per nje ceshtje, cdo gje varet se si e shikon, dhe kjo logjike shkaterron shoqerine e cdo vendi, dhe une permenda qe Evropa eshte shembull ideal i asaj qe po them. Njerezit ngaterrohen ne gjykim per shkak te teknologjise dhe njohurive dhe mendojne se jane shume me te evoluar, por kjo s'ka te beje aspak bazat themelore te jetes, dhe qenies se njeriut.

Dikush mund te pohoje se keto morale jane te veshtira per t'u mbajtur, por nuk mund te mohoje qe jane pozitive per stabilitetin e shoqerise, kjo e pare thjesht nga ana civile jo ajo fetare.

Kordelja

Valoris scriptorum

Truth, perderisa shumica e shoqerive perkojne me shtete laike dhe se morali me shume se cdo gje eshte individual ne planin shoqeror, nuk mund te thuash qe s'ka vend relativiteti, por kjo vjen si rrjedhoje e lirise dhe te drejtave per te cilat eshte luftuar me vite. Ti s'ke te drejten aq me shume fatin historik te mohosh kete. Per me teper as mundesh ta impnosht as njeren as tjetren, rregullat ne nje shoqeri i vendos ligji e jo feja as besimi ne zot. Ne shtetet ku sistemi ligjor eshte i "forte" ka shume pak gjasa te ndodhe anarki, sado e dobet te jete feja dhe anasjelltas, ne nje shtet qe s'ka baza ligjore dhe rend sado e forte te jete feja, ka shume gjasa te ndonje nje anarki, se populli s'ushqehet me ideologji, e po qe se vendi eshte qeverisur keq ( gje qe feja s'e ben dot edhe te duam ne) s'ka se si te ndodhe ndryshe. Ndaj t'i leme keto aspekte menjane se ne vend te cojne uje ke burimi yt, te kane shpuar shtemben.

Truth_Matters

Primus registratum

Kordele,

---------------------------
Truth, perderisa shumica e shoqerive perkojne me shtete laike dhe se morali me shume se cdo gje eshte individual ne planin shoqeror, nuk mund te thuash qe s'ka vend relativiteti, por kjo vjen si rrjedhoje e lirise dhe te drejtave per te cilat eshte luftuar me vite.
Ti s'ke te drejten aq me shume fatin historik te mohosh kete. Per me teper as mundesh ta impnosht as njeren as tjetren, rregullat ne nje shoqeri i vendos ligji e jo feja as besimi ne zot.
------------------------------

TI me duket se po ngaterron ate per te cilen po flitet. Relativiteti per te cilin une fola ishte ai i planit individual, jo i te drejtave te njeriut. Ne fund te fundit edhe ti pranon se ka ligje qe duhet te jene fikse, dhe jo relative. Une nuk po flas aspak per imponim te asnje besimi, une ne te kundert theksoj se ndajra e fese nga shteti eshte domosdoshmeri, ajo qe une po thosha eshte se ne planin individual, teoria e evolucionit dhe te ngjashme me te kane sjelle nje relativizem tek njerezit ne ceshtje besimesh dhe moralesh, qe nuk duhet te jene relative, dhe nese behen te tilla kjo shkaterron shoqerine.

Dmth, ta themi me shqip, kur nje njeri nuk beson me se eshte gabim te genjesh, vrasesh, mashtrosh, te kesh marredhenie jashte martese, etj, etj, keto gjera shkaterrojne shoqerine. Ky ishte relativizmi per te cilin po flisja, nje shoqeri pa standarte apo bindje se cfare eshte e mira dhe cfare eshte e keqja, por kjo ne planin individual jo ate ligjor.

---------------------------
Ne shtetet ku sistemi ligjor eshte i "forte" ka shume pak gjasa te ndodhe anarki, sado e dobet te jete feja dhe anasjelltas, ne nje shtet qe s'ka baza ligjore dhe rend sado e forte te jete feja, ka shume gjasa te ndonje nje anarki, se populli s'ushqehet me ideologji, e po qe se vendi eshte qeverisur keq ( gje qe feja s'e ben dot edhe te duam ne) s'ka se si te ndodhe ndryshe.
-------------------------

Une jam shume dakord me kete, por perseri me duket se po ngaterron per cfare po flasim, ose po keqkupton ate qe thashe une. Une po thosha se ashtu si shteti ka nevoje per ligje te forta qe te kete stabilitet, ekonomik, politik, social, ashtu edhe shoqeria ka nevoje per individe qe jetojne jetet e tyre nga morale te bazuara ne nje ligj me te lart sesa c'u kerkohet nga ligji civil apo shoqeria, dhe ky eshte ligji i Zotit.

Le te mos harrojme qe sistemi ligjor nuk sjell moralitetin ne jetet e njerezve, sepse morali eshte ceshtje e zemres, dicka qe ligji s'e ndryshon dot.

brick top

Primus registratum

Qeniet njerezore me fine,me inteligjente,me exciting,me te evoluara,me mahnitese,me te admirueshme ishin greket e lashte.Ata kishin kuptuar sensin e vertete te jetes,dinin cdo gje,shkurt,dinin si te jetonin dhe mbeten te paarritshem ne dimensionin e lirise totale qe kishin arritur.Liri te jesh si te duash,ku te duash,kur te duash.Liri te mendosh,te thuash,te besh,te q. . . /pf/images/graemlins/laugh.gif cin te duash,femer ose mashkull /pf/images/graemlins/laugh.gif (kjo e funit s'me intereson /pf/images/graemlins/laugh.gif ).

Keta qyqaret e sotshem fetare s'kane kuptu asgje nga jeta,s'dine me jetu dhe rrojne kot! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ateizmi eshte gjendja natyrale e njeriut! Tjeter pune nese ai,duke u rritur,budallallepset dhe bie pre e ca ideologjive fetare jo te natyrshme!

Truth_Matters

Primus registratum

Zoti Angry Punk (no pun intended),

--------------------------
Qeniet njerezore me fine,me inteligjente,me exciting,me te evoluara,me mahnitese,me te admirueshme ishin greket e lashte.Ata kishin kuptuar sensin e vertete te jetes,dinin cdo gje,shkurt,dinin si te jetonin dhe mbeten te paarritshem ne dimensionin e lirise totale qe kishin arritur...

Qeniet me njerezore, inteligjente, me "exciting", me te admirueshme, me mahnitese, dhe me te evoluar, sipas teje, ishin qenie qe besonin ne fuqi te mbinatyrshme qe drejtonin dhe kontrollonin cdo hap te jetes se tyre. Keshtu qe po i citove ata si qeniet me te evoluara, citoji ashtu sic jane, jo me disa cilesi qe te pelqejne ty, duke i lene te tjerat pa permendur.

Nqs ishin ata qeniet me te evoluara atehere duhet te shpjegosh si shpjegohet qe evolucioni shkoi mbrapsht dhe qeniet e mepasme erdhen duke "devoluar", dhe se dyti duhet te shpjegosh qe si ka mundesi qe qeniet me te evoluara te besonin ne teorira budallenjsh (sipas teje) te fuqive te mbinatyrshme.

Nqs s'i duron dot tundimit per te shkruar postime pompoze pa baza, shko ngri pesha ne palester ose bej boks dhe liroje energjine apo inatin, nese vjen ketu te na mesosh dicka se pari fol me fakte, se dyti mendo mire per cfare flet dhe citoji gjerat e plota.

zog

Primus registratum

Ateizmi eshte gjendja natyrale e njeriut!

jo lal, eshte gjendja natyrale e KAFSHES.

ishte besimi ne Zot (ose ndergjegjesimi i forcave te natyres) ai qe e ktheu majmunin ne njeri. jo puna (pasi edhe kafshet punojne bile kryejne veprimtari inteligjente shpeshhere shume me te komplikuar se ajo njerezore), siç na meson materializmi dialektik.

ndersa sa per greket, te jap te drejte, civilizimi yne i sotem eshte kopja e shemtuar e atij grek te vjeter.

mungesa e skllaverise, zevendesimi i kesaj me proletariatin, eshte faktori kryesor i kesaj shemtie.

Bamir Topi

Primus registratum

Ca po thoni keshtu? Nga filmat e njihni ju qyteterimin grek? Boll folet budallalleqe ju lutem. Pse ju pelqen apo mendoni se ju do te ishit skllavopronar? mendoni pak sa jane mundesite qe te ishit skllav dhe s'do t'ju pelqeje aq shume! Sa per:
Ateizmi eshte gjendja natyrale e njeriut!"
Kjo eshte mese e vertete por mos harroni qe dhe njerezit jane kafshe ndonese me te evoluarat qe njihen dhe vetem padituria i shnderron ne teiste. Ku e dini ju qe une nuk jam zoti per qenin tim.

S6T6N6

Forumium maestatis

Lexues!

Po te shihni me kujdes temen ne fjale vihet re qarte se ekzistojne dy klasa njerezish - Njerez inteligjente pa fe dhe njerez fetare pa inteligjence.

S6T6N6

Forumium maestatis

Nqs ishin ata qeniet me te evoluara atehere duhet te shpjegosh si shpjegohet qe evolucioni shkoi mbrapsht dhe qeniet e mepasme erdhen duke "devoluar", dhe se dyti duhet te shpjegosh qe si ka mundesi qe qeniet me te evoluara te besonin ne teorira budallenjsh (sipas teje) te fuqive te mbinatyrshme.
----------------------------
E thjeshte fare... devoluimi erdhi pas krijimit te Zotit nga njeriu truth. Monoteizmi u be pengesa kryesore per evolucionin njerezor.

elmas

Primus registratum

Truth! :smash:

Truth: Une nuk jam dakord me ty qe seksualiteti eshte lokomotiva e jetes ne te gjitha kuptimet sic thua ti. Megjithate, une nuk po diskutoja seksualitetin. Une permenda Freud-in kalimthi per te thene se ide te tilla si ato te Freud-it, qe cdo gje e lidhte me instinktin seksual, jane ato qe te cojne ne nje relativizem moral, ku shoqeria nuk beson me ne familje, rolin dhe rendesine e saj.

Kur flet per nje moral, nje shoqeri, nje familje dhe permend moralin ne menyre indirekte flet dhe per seksualitetin. Me fal qe insistoje por mund te me thuash cili eshte motivi qe nje mashkull dhe nje femer fillojne nje histori dashurore qe mund te perfundoj ne martese pra ne krijim te nje familje. Te lutem mu pergjigj duke menduar historite e tua dhe jo duke me bere moral fetar. Mund te me thuash se cila eshte arsyeja qe tradhetojme edhe pse jemi te dashuruar me personin me te cilin jemi te lidhur? Te lutem prape mos kalo ne filosofira mbi kuptimin e jetes dhe lidhjes dashurore, mungesave emotive etj, etj. Kur sheh ne televizor ose ne rruge nje vajze te bukur, c'fare reagimi ke, edhe pse? Mos valle ben thjesht nje vleresim estetik. Ke menduar ndonje here pse femra sidomos i kushton vemendje shume te veshurit, makjazhit, flokeve? Po te mos biesh prape ne moral fetar por ne llogjike kur mbi te gjithe i jep pyetje vetes do te kuptosh pse une thashe qe lokomotiva e jetes eshte seksualiteti. Se si ne shfytezojme energjine e ketij seksualiteti eshte individuale, dhe une shpresoj qe ti mos ta perdoresh te gjithe ne profesionin tend (procesi i sublimimit) Disa studiues kane imagjunuar boten pa kete qe une quajtja lokomotive dhe pane qe do te ishte shume monotone, pa ngjyra, shume riduksioniste. Instinktet seksuale sic thote dhe vete fjala jane te lindura, qe zhvillimi fisiologjik mund te japi mundesine e shprehjes se tyre, kjo eshte tjeter gje, prandaj Freud nuk tha ndonje gje te paditur por thjesht perplasi nje realitet qe shoqeria e 800 me nje moral e ipoksizi te forte fetare mohonte dhe skandalizohej. Nuk di nese ti ke lexuar Didro qe ka peshkruajtur jeten e murgeshave te 800 dhe si dhe shume autore te tjere e kane bere. Po ti lexosh do te kuptosh Degradimin moral te nje bashkesie qe per syte e botes se jashtme ishte e paster dhe parimore. Pastaj nuk ka rendesi te shkojme deri ne ato kohe mjafton te degjosh lejmet ne shume vende mi historite e prifterinjve.

Truth: Nese ti nuk mendon se berthama e familjes eshte baza e nje shoqeria civile, atehere te lutem lexo raportet e shumta mbi studimet ne kete fushe. Nuk po flas per studime te krishtere, por per ato sekulariste. Femijet qe rriten ne familje te shperbera kane probleme nga me te ndryshmet te cilat reflektohen qarte ne shoqeri. Keto jane gjera te njohura.

Po eshte e vertete qe familja eshte e rendesishme por une sic te shkruajta dhe e pare me mire nje ndarje sesa nje degradim brenda per brenda familjes, fenomen ky qe femija e percepton shume mire dhe nuk di nese eshte me mire per te te shohi gjera te tilla. Mos fol per degradim te shoqerise. E di ti qe me pare ( kur morali fetar ishte me i forte)rastet e skizofrenise ( nje nga shqetesimet psikologjike me te renda) ishin shume te perhapura sot ka nje ulje tej mase te ketij fenomeni.

Truth: Ajo qe po theksoja une eshte qe ne kete fushe nuk ka nje evolucion, por nje "devolucion"! Relativizmi moral dhe propabilistik nuk ka ndihmuar shoqerine, por e ka demtuar ate. Kuptohet qe per shume veta morali biblik eshte pengues per shume fusha, por duhet te kemi parasysh dy gjera: se pari ky moral eshte baza e nje shoqerie te shendoshe, se dyti ky moral nuk i imponohet shoqerise por eshte kundrapeshe e se kundertes dhe qendron si nje kontrast e deshmi se eshte berthama e shoqerise edhe atehere kur njerezit zbatojne ato parime qofte edhe pa besuar ne Zot.
Ne momentin qe hidhet poshte ajo baze, atehere rezultojme me nje shoqeri ku cdo gje eshte relative, askush nuk mund te thote qe nje gje eshte e drejte apo gabim, askush nuk flet dot me autoritet per nje ceshtje, cdo gje varet se si e shikon, dhe kjo logjike shkaterron shoqerine e cdo vendi, dhe une permenda qe Evropa eshte shembull ideal i asaj qe po them. Njerezit ngaterrohen ne gjykim per shkak te teknologjise dhe njohurive dhe mendojne se jane shume me te evoluar, por kjo s'ka te beje aspak bazat themelore te jetes, dhe qenies se njeriut.

Dikush mund te pohoje se keto morale jane te veshtira per t'u mbajtur, por nuk mund te mohoje qe jane pozitive per stabilitetin e shoqerise, kjo e pare thjesht nga ana civile jo ajo fetare.

O truth rrezikoj te behem ripetitive por relativizmi moral ka ekzistuar perhere, le te themi qe sot ka nje ulje te ipokrizise morale dhe nje zhvillim te Esit (te personit) qe ka guximin te mbroje dicka qe beson dhe te aplikoje hapur menyren e tij te jeteses. Morali fetar duhej nje kohe kur duhej vendosur nje moral per te bashkejetuar, sot ky moral ehste bere i brendshem dhe sot ka nje istitucion si shteti qe ne rast mos zbatimi te kodeve morale, ndeshkon. Shteti, ore, istanca qe na presanton sepse e zgjedhime ne si shoqeri dhe e veme ne krye qe te na drejtoje. :smash:

Truth_Matters

Primus registratum

---------------------------------
Lexues!

Po te shihni me kujdes temen ne fjale vihet re qarte se ekzistojne dy klasa njerezish - Njerez inteligjente pa fe dhe njerez fetare pa inteligjence.
---------------------------------

Nuk thuhet dot me qarte sesa kaq! GJithashtu te dashur lexues po te shihni me shume kujdes temen ne fjale vihet re qarte se njerezit fetare pa inteligjence jane grupi i Satanit, te cilet genjyen haptasi, nuk kane dhene asnje prove te gjerave qe besojne, nuk e dine vete se cfare besojne, apo pse e besojne! Nqs kjo nuk eshte fe, cfare mund te jete tjeter?

E thjeshte fare... devoluimi erdhi pas krijimit te Zotit nga njeriu truth. Monoteizmi u be pengesa kryesore per evolucionin njerezor.
----------------------------

O Satan, po avash more djale pse flet brockulla tani! Kur u shfaq monoteizmi sipas teje, pas grekeve te lashte? Pastaj, teoria e evolucionit, nuk thote se ndonje gje mund te behet pengese per evolucionin, nga e shpike ti kete? Qenke ngaterruar fare.

Edhe nje gje, ai te cilin ti po mundohesh ta kopjosh (dmth Satani) beson ne Zot, keshtu qe me mire nderroje nickname, se eshte nje fyerje ndaj atij te vertetit, pasi ti as nuk mendon e as nuk flet si ai i verteti. Cheap immitation!

D-J

Forumium maestatis

Truth,

ateistet asnjehere s'e kane mohuar se ateizmi eshte besim fetar.

Pervec kesaj nqse ateistet do zgjidhnin nje mjet per te udhetuar me siguri qe do ishte nje mjet me avull.

Ateizmi i perket modernizmit si ideologji.

Ne jetojme ne nje bote postmoderne ose postateiste

Truth_Matters

Primus registratum

Delarge,

---------------------
ateistet asnjehere s'e kane mohuar se ateizmi eshte besim fetar.
----------------------

Ateistat qe jane te hapur po, por shume nga keta me te cilet po flasim ne kete teme, ata e mohojne. Kishte disa veta qe folen dhe pranuan se elementi i besimit ekziston ne cdo teori, por ata qe vazhdojne te debatojne akoma, flasin sikur jane maja e shkences dhe kujtojne se evolucioni eshte shkencor! Kuptohet nuk mund te flasin me prova, apo ne gjuhe shkencore, pasi u perplaset cdo gje ne fytyre, por me pak psikologji, fe, abrakadabra, dhe me nje gote vere nga mbrapa, po mundohen ta shtyjne si "shkencor".

-------------------
Pervec kesaj nqse ateistet do zgjidhnin nje mjet per te udhetuar me siguri qe do ishte nje mjet me avull.
-------------------

Avull, po ca avulli ama, jo nga ai i zakonti, por sic i thone "Hot Air"! :lol:

D-J

Forumium maestatis

dont hold yr breath Truth,

Postmodernizmi mohon dhe te "verteten" tende, universale apo standarte. Bota sot sulmon te dyja keto te verteta pasi e vertete ane baze te mendimit bashkekohor eshte me teper nje konstrukt social, nje ekpserience e intrepretuar. Post modern. e dekonstrukton kete eksperience ne menyre qe as besimi ne zot dhe as besimi ne moszot te jene te verteta.