Bisede me ateistet!

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: Bisede me ateistet!

Gysi, ti paragjykon kur une perpiqem te bej nje nderhyrje me "spond" per te vene temen ne binare, pasi shoh qe do "rreshkas" edhe per pak fare, e kam nga eksperienca, e cila nuk eshte unike, e dime qe keto dy rryma nuk merren vesh meqe jane diametralisht te kunderta. Une bej thirrje per respekt, ketu ma lidh kapistallin, te tjerat leri. Po te kesh qene i vemendshem, une jam shphrehur ne fillesat e temes qe ateizimi eshte edukim po aq sa dhe teizimi, dhe ka te tille njerez qe jane indiferente per ekzistencen e Zotin pasi s'kane kulturen e duhur. Te jesh njera apo tjetra duhet nje minimum kulture, gje qe une s'e kam dhe s'ndjehem fare bosh. E leme personalen....

Tek shkruaja ato copa mendimesh lart, lashe mangut shume argumenta, nuk i hyra fare historise se shkencetareve te perveluar, qe sipas teje i dogjen "pseudofetaret". Nuk ma merr mendja qe bota e ketyre perfaqesuesve sot te jete pastruar nga "pseudo"t, perkundrazi, eshte mbarsur dhe me me shume te tille.Dhe per cudi, kemi menduar njesoj, edhe une po mendoja qe shume prej atyre shkencetareve qe kane mbyllur syte duke shpresuar qe dikush do e degjonte zerin e tyre dikur, apo edhe te atyre qe gelojne ende, kane qene ose jane besimtare, kjo puna besimit eshte si puna e tipareve te vizualizuara, gjithesekush i ka te ndryshme nga tjetri.Mua s'me duket aspak e pazakonte kjo.
E vetmja gje qe me mban mua gozhduar ne po te njejten kategori kulture qe thith nepermjet librave, me gjithe modestine time, pasi s'mundem me kalu gjithe jeten mbi to, eshte sepse une s'ndiej as boshlleqe as kureshtje. Une jam indiferente ndaj faktit qe "bej mire ne kete bote se do gjesh mire ne ate tjetren".Une jam vetvetja dhe nuk bej asgje jashte normave te mia qe besoj (e them me bindje) qe i shkojne per shtat vetes sime dhe te gjitheve ndaj te cileve kam detyrime, sjellje te cilat nuk behen me hipokrizi dhe me sforcime me aq sa ma lejojne rrethanat. Madje kam filluar te mendoj fort qe ne lindim nga hici dhe pasi kemi kryer misionin tone biologjik, perfundojme ne hic. Ato teorite e rimisherimit apo shpirtit te ndare nga trupi mua me kallin krupen.

Ximi, une e di mire qe Aristoteli eshte FILOZOFI (vej re s'e kam fut ne thonjza) qe sot perdoret gjere nga krishterimi, madje kam lexuar diku qe deri diku abuzohet me te. Per mua ai mbetet kritiku numer nje i mendimit njerezor qe ka hedhur bazat e filozofise se mirefillte dhe te logjikes. E ke parasysh mire ti nese A eshte B etj etj...pastaj teologet s'i njoh dhe s'ndjej nevojen t'i njoh.

Kete Thus_I_spoke m'ngja sikur do e editoj une :cool:

gezim lame

Primus registratum

heheh aty ngec llogjika e nje atesiti. Nuk merr mundimin as te njohi se cfare "kundershton".
Nje prove tjeter, ne kete teme ishte thene diku se sipas mendimit teist "njeriu eshte qenie e dobet" "zoti ekziston per te falur mekatet e njerezve". Hmmm edhe njehere komplet gabim /pf/images/graemlins/tongue.gif

Ne fakt njeriu eshte qenie shume e forte dhe gati perfekte dhe e pakrahasueshme sipas mendimit teist qenie unikale ne univers. Eshte qenia e pavarur e njeriut qe e shtyn ate te ndjehet i fuqishem te besoje dhe biles filozofoje deri ne mohimin e Atij qe e ka krijuar.

Nje ateist para se te jete ateist duhet te shtroje mire kurrizin ne teologji /pf/images/graemlins/tongue.gif

zog

Primus registratum

e keqja e ketij diskutimi absurd, eshte qe te GJITHE ju, niseni nga vetja, pra nga paragjykimet tuaja, mbi gjera te cilat e keni te pamundur ti vertetoni.

po te ishit kaq te afte, te gjenit TE PADUKSHMEN, pse nuk percaktoni numerat fitues te llotos, karieren tuaj te ardhshme, çfare do t'ju ndodhe neser, besnikerine e gruas tuaj, etj, etj.

imagjinoni boten sikur besimi ne zot mos ekzistonte, si do ishte ajo, po sikur besimi tek NJE ZOT, te ishte i pashkulur, si do te ishte ajo.

dhe kjo eshte e gjitha ajo qe mund te themi mbi keto çeshtje te erreta, e jo k_rlliqet e juaja thene me siguri matematicieni.

Truth_Matters

Primus registratum

E keqja e ketij diskutimi qendron ne faktin se ana ateiste e hapi kete teme jo per te biseduar per llogjiken qe con njeren pale ne ateizem dhe tjetren ne teizem, por qe te tallen me teizmin.

Fteses sone per te folur ne baza shkencore iu pergjigjen me nje premtim te rreme qe do te benin ashtu, dhe ne te kundert vetem jane tallur me ne, aq me teper me tallje personale, pa vlere per diskutimin ne fjale.

Argumentave qe ne dhame me baza te plota shkencore nuk iu pergjigjen me asnje kunderargument shkencor, por vetem duke thene se ato jane absurde dhe qesharake. Patjeter qe atyre iu duken te tilla, por ku jane faktet shkencore qe jane qesharake apo te pavlera? Kemi pare deri tani ndonje argument te tille? Absolutisht asnje!

Ne vend te kesaj ata jane kapur pas pyetjesh pa vlere, mundohen ta fusin muhabetin ne labirinth, i shmangen cdo gjeje te logjikshme dhe shkencore, dhe tani na tregojne ne se eshte koha te tallen e qeshin me argumentat tona!

Patjeter, Satan me shoke, qe eshte koha qe te qeshni me argumentat tona, por mos harroni se qesh mire kush qesh i fundit. Qeshni pra, madje nga zori se s'keni c'beni tjeter!

Na premtoni qe ju vjen keq per ne, per lajthitjen tone dhe humbjen e jetes me besimin ne Zot, kur harroni se ju jeni ata qe besoni se gjithcka eshte rastesi, jeta ishte rastesi, universi ishte rastesi, e ardhmja eshte rastesi, e tashmja eshte rastesi, cdo gje ekziston kot, mund te kishte ekzistuar mund te mos kishte ekzistuar, ju nuk dini te shkuaren, nuk dini te ardhmen, por pretendoni te na mesoni ne si te jetojme te tashmen?

Koha eshte tre dimensionale, dhe nqs nuk dini nga keni ardhur dhe ku do te shkoni, mos na thoni zoterinj se dini se ku jeni! Ju jeni ne hava, e rrethoni jeten tuaj me citate dhe argumenta filozofesh qe as jetuan jeten e tyre as drejtuan jeten e ndonje tjetri ne ndonje gje te vlefshme.

Ju i shmangeni bisedes me prova sepse brenda jush mbijeton pasiguria dhe frika e se panjohures, e Zotit, e perjetesise, e fatit tuaj. Prandaj ulerisni me te madhe "S'KA ZOT" sepse ndergjegja qe Zoti ju dha uleret brenda jush se ka nje Zot, dhe ju mundoheni ta shuani ate duke uleritur me fort sesa zeri i ndergjegjes, dhe mundoheni te bindi veten se s'ka Zot, c'do gje eshte relative, varet si e shikon, askush nuk mund te flase me siguri per asnje gje, sepse nuk doni te perballeni me realitetin! Ju jetoni ne nje bote virtuale, pjelle e imagjinates suaj dhe te verberve te tjere qe refuzuan driten qe Zoti u dha, dhe qe kane nje panik te tmerrshem emocional sa here qe degjojne fjalet "Zot", "Bibel", "Jezus"!

Vazhdoni fshihuni pas talljeve ndaj teisteve per te shmangur besimet tuaja prej gogoli, dhe mos i thoni ato besime asnjeriu, se e dini mire se sa te vlefshme jane. Vlefshmeria e tyre per ju eshte aq sa te hidhni Zotin poshte, po kujt i behet vone se cfare ndodhi apo si ndodhi persa kohe qe nuk ka nje Zot, apo jo?

Atehere nqs vazhdoni qe hidhni poshte ftesat tona per biseda racionale dhe baza shkencore (per te 100-ten here tani), shkoni me mire pini qumeshtin e Darvinit (ne menyre simbolike kuptohet) e te Freud-it, dhe lerini ata qe duan te flasin logjikisht te flasin me te tjeret, ata qe jane te interesuar per te verteten, jo per te qeshur e per t'u tallur me te tjeret.

S6T6N6

Forumium maestatis

Nje pyetje per grupin "hici" :

Si e dalloni veten nga gomari?

---------------------

Triumf e dallojme ndryshimin tone me gomarin ne momentin kur diskutojme me ju... valle nuk e paske kuptuar?!

---------------------

Triumfi

Primus registratum

Ore keni pyetur ndoni here veten pse jetoni?

PS. me pyetjen mesiper s'kisha per qellim "talljen" .. nejse

Bamir Topi

Primus registratum

O truth pse nuk i the prof te te fizikes se bota ka 40000 vjet e merrje nje nga shkollat me te mira apo jo?

Gysi

Primus registratum

Kordele! Une nuk te vura edhe ty ne shkallet e stadiumit, dhe sigurisht qe te njejtin respekt te ndersjellte e kerkoj nga te dyja palet. Por thjesht u perpoqa te kritikoj disa rreshta ku ti shprehesh se logjika teiste te con ne mbylljen e laboratoreve, gje qe per mua nuk eshte e vertete. E kunderta, po eshte e vertete, pasi me sa e njoh une fene, ajo e nxit dhe e perkrah zhvillimin e drejte shkencor, i cili i sjell dobi njerezve.

Gysi

Primus registratum

Po flasim pergjithesisht Plako, nuk eshte objekt debati ketu se kush fe eshte e dhene me teper ndaj shkences.

S6T6N6

Forumium maestatis

Feja qe nxit shkencen te perparoje eshte feja qe ende nuk ekziston, dhe qe nuk ka per te ekzistuar kurre. Monoteizmi ne vecanti gjate gjithe historise se vet ka penguar zhvillimin e njerezimit duke perdorur cdo lloj forme. Dikur kristianizmi me kryqezatat famekeqe dhe me pas islamizmi me percet dhe diskriminimin jane shembujt me konkrete. Po te shohim me pas te gjitha luftrat qe jane bere dhe vazhdojne te behen kane si element paresor nje konflikt fetar.
Shkenca dhe jeta do fillojne te perparojne realisht dhe pa u penguar kur mentaliteti fetar te jete zhdukur. Kur femijeve neper shkolla t'iu jepet edukata e duhur dhe zgjidhjet se si te perballojne veshtiresite e jetes e jo t'iu tregohen perralla me Zot, djall e engjej gje qe do i coje me pas ne nje gjendje te barabarte me ate te nervozes osesive spjeguar saktesisht nga Freud.

Truth_Matters

Primus registratum

----------------------------
Dikur kristianizmi me kryqezatat famekeqe dhe me pas islamizmi me percet dhe diskriminimin jane shembujt me konkrete.
---------------------------

Per hir te historise dhe se vertetes me duket se e ke fjalen per Katolicizmin me duket, jo kristianizmin. Citoi gjerat tamam kur flet.

---------------------------------
Po te shohim me pas te gjitha luftrat qe jane bere dhe vazhdojne te behen kane si element paresor nje konflikt fetar.
----------------------------------

A perfshihet feja e evolucionit ne kete thenie? "Te gjitha" eshte shprehje mjaft e fuqishme, prandaj ki kujdes kur flet me aforizma te tilla.

-----------------------
Shkenca dhe jeta do fillojne te perparojne realisht dhe pa u penguar kur mentaliteti fetar te jete zhdukur.
----------------------

Po patjeter, edhe nje gote vere nga mbrapa, edhe...

--------------------------
Kur femijeve neper shkolla t'iu jepet edukata e duhur dhe zgjidhjet se si te perballojne veshtiresite e jetes e jo t'iu tregohen perralla me Zot, djall e engjej gje qe do i coje me pas ne nje gjendje te barabarte me ate te nervozes osesive spjeguar saktesisht nga Freud.
-------------------------

Kemi filluar te shohim frytet e kesaj qe po thua ti ne Evrope, femije qe mesojne teorite e nje njeriu pervers qe cdo gje e lidhte me instinktin seksual. Frytet jane te qarta. Evropa eshte ne nje kohe post-krishterimit, me sekularizmin te aplikuar ne cdo fushe te jetes duke perfshire edhe fene, me pasoja te rinj qe nuk besojne me strukturen e familjes, quajne te dale nga moda sistemin familjar, te droguar, pire, iluzionuar, qe jetojne pa asnje qellim, vizion, apo moral ne jete! Prit edhe 30 vjet dhe te shikosh cdo behet Evropa kur ky brez te jete ai qe do drejtoje shtetet evropiane, atehere do shohesh frytet e asaj qe flet ti. Atehere do flasim bashke per relativizmin moral e shoqeror, dhe "demin" e edukimit moral qe vjen nga ndergjegja e krijuesit.