Re: Bisede me ateistet!
Elmas,
Mos keqinterpreto ato qe une thashe. Une nuk thashe qe psikologjia nuk eshte shkence, citimi im ishte ky:
Kishte disa veta qe folen dhe pranuan se elementi i besimit ekziston ne cdo teori, por ata qe vazhdojne te debatojne akoma, flasin sikur jane maja e shkences dhe kujtojne se evolucioni eshte shkencor! Kuptohet nuk mund te flasin me prova, apo ne gjuhe shkencore, pasi u perplaset cdo gje ne fytyre, por me pak psikologji, fe, abrakadabra, dhe me nje gote vere nga mbrapa, po mundohen ta shtyjne si "shkencor".
Pra, une nuk thashe qe psikologjia nuk eshte shkence, une thashe se mjaft ateiste pasi nuk kane prova per evolucionin, perdorin psikologjine, fene (dmth fene e ateizmit), dhe mjete te tjera per te prezantuar ateizmin si "shkencor", pasi ai nuk eshte i tille. Te lutem mos shtrembero ato qe po them.
Shembulli real, shiko shkrimet e S6T6N6, (satanit), ai eshte misherimi tipik i kesaj qe po them. Ne mbi 100 shkrime nuk ka dhene asnje burim nga ligjet shkencore (fizike, kimi, biologji), por thjesht citime psikologjike, 95% e te cilave i merr nga dikush tjeter.
Se dyti, psikologjia s'ka te beje fare me krijimin e universit, as merret me ate studim, prandaj c'lidhje ka kjo me krijimin e botes? Jane kryesisht ligjet e fizikes ato qe merren me studimin e ligjeve per te cilat po debatojme, jo psikologjia. Por disa veta e perdorin psikologjine per te "provuar" evolucionin, pasi nuk e provojne dot ate ne baza shkencore (dmth ligjet e fizikes, kimise, biologjise) qe merren me studime qe i perkasin kesaj fushe.
---------------------------------
Pse teoria e Big-Bang nuk eshte teori e vertetuar deri ne fund si dhe teoria e evolucionit jo per kete ti del dhe thua qe atehere cdo gje shpjegohet me ekzistencen e nje zoti.
-----------------------------------
Besoj se jemi sqaruar disa here per kete. Big-Bangu eshte nje teori qe jo vetem qe s'eshte vertetuar, por hidhet poshte nga shkenca. Ne fakt sot kjo teori eshte braktisuar nga shumica e atyre (ateisteve) qe e besonin 20 apo 30 vjet me pare.
Kjo teori nuk shpjegon origjinen e materies, por e merr ate per te qene. Te njejten gje ben edhe Kontrapedali me teorine e tij per genet. Fillimi i universit fillon me pyetjen "Nga erdhi lenda", pastaj per teorine ateiste, si u zhvillua kjo lende ne inteligjence, etj, etj, pra ju keni shmangur pyetjen fillestare. Gjerat kapen nga koka, jo te fillosh keshtu nga mesi dhe te pretendosh se do t'i japesh nje pergjigje.
----------------------------
Une nuk e quaj veten as teiste dhe as ateiste sepse injoranca mbi shpjegimin e shume gjerave nuk me con ne nje bindje por une ne dicka besoj, besoj ne shkence qe me zhvillimin e saj ka zevendesuar shpjegimet e fese edhe mbi gjerat me elementare si dukurite natyrore.
-----------------------------
Une nuk e di te kem folur per fene ketu, une nuk jam njeri fetar. Krishterimi Biblik eshte shume ndryshe nga krishterimi fetar. Nese mendon se Bibla eshte prapanike, fol me fakte te lutem, por lere fene menjane, se nuk po flasim per fene, madje rrezik biem shume dakord bashke per fene.
---------------------
Ndaj per kete une para se te them qe ka nje zot dua provat dhe jo perrallat qe ti (pasi ke pire goten e veres qe une e pi pasi kam shkruajtur dhe menduar)ke shkruajtur deri tani.
-----------------------
OK, me thuaj vetem nje perralle qe une kam thene deri tani. Permende me shembull te lutem. Cfare kam thene une deri tani qe s'ka baza shkencore? A mund ta besh kete? Nese s'e ben dot, te lutem mos trego me shembullin tend, se ti je fetar, dhe jo une.
------------------------
Pershendetje nga dikush qe beson tek perrallat per funksionin e tyre si opium te mendjes e shpirtit kur realiteti eshte shume i mistershem e i frikshem per tu perballuar, por qe nuk sheh tek perrallat menyren me te mire per t'ju shmangur realitetit
----------------------------
Leri shprehjet komuniste te lutem, rame dakord te flasim me fakte, le te flasim me fakte atehere, jo me shabllone te vjetra pa vlere.