Re: Bisede me ateistet!
Kontrapedal,
Mos e kompliko kot diskutimin. Ne po flasim kryesisht per dy teori, universi u krijua nga Zoti, ose nga rastesia (evolucioni).
Ne ju ftuam te jepni argumentat tuaja, dhe te vetmet "argumenta" qe ju keni dhene, kane qene sulme ndaj teorise se krijimit. Kaq asgje me shume.
Une nuk mund ta provoj Zotin shkencerisht, pasi Zoti ekziston jashte ligjeve te shkences, qe ai i krijoi. Por, ka plot fakte qe provojne ekzistencen e Zotit. Gjithashtu theksova se asnje ligj shkencor nuk kundershton teorine e krijimit nga Zoti.
Ju nuk mund te debatoni vetem duke u munduar te hidhni poshte teorine e krijimit. Ju duhet te provoni teorine tuaj, pervec arugmentave qe jepni per "mangesite" ne teorine e krijimit.
Dmth, ajo qe thashe me heret nuk ishte sulm ndaj jush, por te kuptuarit se barra vertet bie mbi ju. Dmth, nese ju do kundershtoni ligjet kryesore te shkences dhe natyres se cdo gje ka nje krijues, atehere na provoni qe eshte ndryshe. Na provoni se cdo gje ndodhi nga rastesia. Por nese as filloni dot te mbroni ate teori, pse e hidhni poshte kete ligj qe ju e dini shume mire se vlen per cdo gje ne kete univers (L.1 Termodinamikes)?
Ne nuk kemi mbaruar nga argumentat tona, por ama presim edhe nje interesim po aq serioz sa po u kushtojme edhe ne juve, dhe ketij diskutimi.
Grupi i ateisteve perfshihet ne dy kategori: kategoria e pare eshte ajo e Satanit me shoke, te cilet jane talles dhe perqeshes, atyre nuk u intereson e verteta, ata e kane mbledhur mendjen se pavaresisht nga faktet qe thone ndrydhe ata do jene ateiste, dhe nuk u intereson biseda konstruktive dhe realiste, e vetmja gje qe u intereson eshte te tallen me teistet dhe Zotin. Kontributi i tyre ne kete diskutim eshte zero, dhe s'jane asgje me shume se nje karte e djegur moskokecaresish.
Grupi i dyte perfshin ata ateiste qe sinqerisht besojne se evolucioni eshte i vertete dhe gjithcka u krijua nga rastesia. Une beja pjese ne kete grup deri disa vite me pare. Keta jane ata njerez qe debatojne ne baza shkencore dhe mundohen te provojne bindjet e tyre me fakte.
Deri tani, pas 15 faqesh diskutimi, nuk kemi pare asnje prove nga ana juaj per ate qe besoni, ju thjesht keni argumentuar kunder teorise se krijimit, dhe deri tani nuk kemi pare asnje fakt, qe teoria e krijimit te kundershtoje ligjet shkencore.
Tani, na thoni ju nese pala jone eshte e pa arsyeshme, apo "fetare"! Nese nuk keni interes qe kjo bisede te jete ballafaqim faktesh nga te dyja anet, atehere me mire e mbyllim kete teme, ne te kundert filloni te prezantoni anen tuaj.
Une e kam bere kete ftese mbi 15 here deri tani, dhe nga ana juaj s'ka pasur asnje pergjigje per kete.
Atehere, ku qendron problemi? Dhe pse vazhdoni te kundershtoni anen tone, kur ju nuk dini as vete se cfare besoni! Nese besoni dicka, jepni argumentat tuaja atehere, ne po presim.