Bisede me ateistet!

Truth_Matters

Primus registratum
Re: Bisede me ateistet!

Satan,

Mosbesimi yt forcohet nga qendrimi i zemres sate, asgje me teper. Faktet per egzistencen e Zotit nuk mungojne dhe ne po fillojme te t'i japim, por t'i s'do te shikosh, jo se ato nuk egzistojne. Une po te flas me baza shkencore nese e ke vene re, kursi ti flet vetem me kundershtime fyerse, pa dhene asnje fakt apo kundershtim shkencor per ato qe po them.

Mbi te gjitha refuzon te japesh argumentat qe vete re dakord se do t'i jepje. Apo s'ka problem per ty sepse meqe "s'ka Zot" atehere genjeshtra nuk eshte gabim, apo jo, eshte thjesht produkt i evolucionit, apo jo?

S6T6N6

Forumium maestatis

Truth!

Piksepari! Nuk e di se cquan te fyer ti por une mendoj se une dhe te gjithe ne ateistet po sillemi shume mire me ju, dhe po ju respektojme duke ju lene te jepni mendimin tuaj ketu, ne ndryshim nga ju qe pergjaket deri ne mesjete ata qe mendonin se "Zoti kishte vdekur"... Pastaj ato qe thua ti tek ateistet shkaktojne humor. Valle nuk e dije???

Se dyti! Argumentat e mija qe Zoti ekziston vetem ne mendjen tende dhe te disa te tjereve si puna jote do te ti jap sa po te kesh mbaruar ti duke te respektuar me kontributin tend (teper domethenes per ne) qe jep ne bashkesine e atyre qe kane gjithmone nje PSE.

Truth_Matters

Primus registratum

Satan,

-------------------
Piksepari! Nuk e di se cquan te fyer ti por une mendoj se une dhe te gjithe ne ateistet po sillemi shume mire me ju, dhe po ju respektojme duke ju lene te jepni mendimin tuaj ketu, ne ndryshim nga ju qe pergjaket deri ne mesjete ata qe mendonin se "Zoti kishte vdekur"...
-------------------------

Piksepari ti nuk po mban premtimin tend qe rame dakord. Piksedyti ti me duket se e ke fjalen per ate qe Katoliket kane bere ne mesjete, apo jo? Le te mos ngaterrojme krishterimin biblik me ate tradicional. Ketu nuk po flasim per fete me duket aq me teper ato qe nuk ndjekim biblen.

----------------------
Pastaj ato qe thua ti tek ateistet shkaktojne humor. Valle nuk e dije???
--------------------

Si nuk e dikam? Une kam qene ateist me i bindur se ty djalosh, dhe ashtu qeshja edhe une me cdo gje llogjike dhe shkencore, keshtu qe e di mire qe ato qe po them shkaktojne humor, sepse ju jetoni ne boten e perrallave, jo ate te realitetit.

----------------------
Se dyti! Argumentat e mija qe Zoti ekziston vetem ne mendjen tende dhe te disa te tjereve si puna jote do te ti jap sa po te kesh mbaruar ti duke te respektuar me kontributin tend (teper domethenes per ne) qe jep ne bashkesine e atyre qe kane gjithmone nje PSE.
--------------------------

KEtu duket qe ti e ke marre kete si nje sulm personal. Me sa di une ne nuk po bisedojme qe Zoti egziston ne mendjen time apo te tjereve!!!!

Pala juaj do jepte argumenta qe provojne origjinen e univesit nga evolucioni, "big bang-u", "abrakadabra", "nena natyre", "bleta punetore" apo ku e di une se cfare. Sic thame 1000 here deri tani ne japim argumentat tona dhe ju tuajat.

TI kur e quan kaq qesharake shpjegimet tona, si shpjegohet qe ngurron te thuash shkencen tate te madhe? Kur ne qenkemi kap te prapambetur, pse s'na korrigjoni ME FAKTE atehere? Flisni, si e keni hallin! Na provoni gabim me fakte, jo me sulme apo me konkluzione pa baze.

E pra nqs nuk do e beni kete, atehere mos flisni me. Shikoni me mire themeloni partine evolucioniste dhe jepni shpetim vendit tone, ashtu sic i dhate per 50 vitet e komuizmit. Ose me mire ndihmoni pak motren ne besim (Korene e veriut) qe nga sistemi juaj po arrin te haje bar, sepse refuzon Zotin.

Gysi

Primus registratum

Satana! Behu serioz. Djalli per mua eshte shume me serioz.

Ke gjithe kohen qe nuk pen gje tjeter, vec perserit si papagall te njejtin avaz, "mos u beni te verber", "nehuni racionale". Dhe per cudi pasi ke nja nje muaj qe vetem kerkon argumente (megjithese nuk ke sjelle asnje per vete deri me tani), ne momentin qe une te sjell shkurtazi (megjithese ty te duken te gjata, kjo ishte forma me e shkurter e mundshme me te cilen mund t'i trajtoja), dy argumentet, qe njihen tashme ne historine e filozofise, ti nuk me sjell kritikat e tua ndaj keryre provave, po vazhdon e me peshperit te njejtin refren aspak racional, "hiqni dore nga verberia". I dashur, ke ndonje kundershtim, ndaj arsyetimit qe une shtrova me siper, mos do t'a bej vete edhe kritiken e asaj qe sjell. Po te dua mund edhe t'a bej, por ndryshe do te ishte nje debat me veten.

Kuptoje vete tani se kujt i mbetet te jete i verber. Une u perpoqa ta kanalizoj debatin ne shina shkencore, ndersa ti me tregon perralla me gogol qe i ke pare ne endrat e tua horror, ne te cilat te eshte deformuar perceptimi mbi realitetin. Arsyeja jote lal dridhet e venitur si flaka e qiririt ne shuarje. Ky eshte nje emotivitet i plotpushtetshem, dhe mbitegjitha anormal.

Ti me thua se lodhesh t'i lexosh shkrimet e mia pasi jane te gjata. A kerkon argumente apo deshiron te vazhdojme me refrene te paintonuara, sic e ke sjelle debatin deri me tash. Nuk ka argumente te shkurtera, lal. Filozofet me keto gjera kane mbushur libra te tere. Ketu duket edhe serioziteti yt, ne kerkimin e se vertetes, ti nuk deshiron t'a vrasesh mendjen lal per te gjetur te verteten, dhe ky nuk eshte faji im. Por mos akuzo per verberi, pasi mungesa e vullnetit tend eshte nje prej verberive me te demshme per njeriun.

Se fundi, po te sqaroj qe asnje postim deri tani nuk e kam marre me copy-paste. Te gjitha i kam shkruar vete dhe eshte, gjykimi im me aq sa kam krijuar idene, ne lidhje me keto probleme.

anjeza

Primus registratum

unë mendoj se ne njërëzit e kemi mendjen ose më saktë mënyrën e të menduarit të kufizuar dhe si rrjedhojë dhe arsyetimet tona që vërtiten rreth Zotit janë të vagëta.secili nga ne jep atë që ka brenda vetes, dhe jo atë si është Zoti.
p.sh Sokrate ka qëndruar i fiksuar në 1 vend të qetë duke menduar për 24 orë pa pushim, me vite të tëra duke bluajtur pyetjet të ndryshme si:nga vijmë,përse jetojmë,ku do përfundojmë etjj
dhe çfarë nxori në dritë,mënyrën e vet të të menduarit duke reflektuar mbi veten,
unë mendoj se në univers egziston 1 Qënie e mbinatyrshme edhe pse njeriu është munduar ta interpretoj në 1000 mënyra ndonjëhere edhe të gabuara.Dhe ne jemi thjesht 1 organizmë,pikëz e mikroskopike,që nuk i dihet rreth kujt vertitemi,derisa të vijnë të na zbulojnë duke u vluar në mënyrë primitive me njëri-tjetrin.

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Bismilahi Errahmeni Errahjim
Ne Emer te Allahut, Meshiruesit, Meshireberesit

krijimi i botes nga Zoti nuk eshte prove, ahtu mund te them dhe un qe ka jetuar nje magjistar atere qe i krijoi te gjitha, apo akane ardhur alienet dhe kan rijuar gjithcka.
Shume "interesante" kjo lloj llogjike jotja...Atehere do lindte pyetja kush i krijoi Magjistaret edhe Alienet edhe keshtu me rradhe edhe deri ne pafundesi nuk zgjatet zinxhiri se infiniti nuk eshte realitet por imagjinate....:

1+infinite=infinite

Ka Kuptim Real kjo shprehje???? e Kap dot realiteti kete shprehje, gjen shembull per kete shprehje....vecse kontradikte llogjikore po ta besh dicka reale....

Atehere duhet te ndalesh te nje edhe duhet qe ky qe ndlaesh ti duhet te jete ZOTI me vecorite e tij:

I PAKRIJAUR
I PERJETSHEM

Mund te thuash ti kush e krijoi Zotin?
Kjo pyetje eshte shume jashte vendit sepse cdo gje ne UNIVERSI ka SHKAKUN, kurse SHKAKU nuk aplikohet te Zoti sepse vete Zoti e ka krijuar Shkakun! Pra Shkaku nuk egzistonte para Zotit...! Por cdo gje ne natyre (magjistara, supermena, aliana etj) jane nen ligjet e shkakut. Edhe keshtu bie poshte edhe numri SHUMES ZOT-A sepse keta ZOTA kane Shkak, edhe se kane Shkak atehere nuk mund te jene ZOTA se Zot me definicion nuk ka SHKAK se Ai e Krijoi SHKAKUN. Pra nuk ka zota por NJE ZOT.

ezhderha

Primus registratum

Dawa!!!

Me vertetue Zotin me logjike e filozofi nuk te con kund larg. Jane mundue filozofet arabe me Avicenen, Farabiun, Gazaliun, Averoen etj etj dhe kane heqe dore dhe kane dale ne perfundimin qe zgjidhja qe filozofija ofron s'asht e kenaqshme.

Te njejten gja ma vone kane provue Dekarti, Lajpcigu, John Locke etj etj dhe provat e tyne s'kane kene te plota.

S'MUND te jene...

Besimi asht dicka tjeter qe s'mund te vertetohet matematikisht. Ose vendos ose NDJEN qe me besue ne dicka ose jo. Nqs nisesh me vertetue me ekuacion qe ajo qe beson asht e vertete atehere ajo qe ti beson s'kishte me e pase emnin fe, din, iman a si te kesh qejf me i thane, por kishte me pase emnin algjeber (mgjthse dhe kjo fjale arabe me origjine /pf/images/graemlins/smile.gif , al-xhebir), kalkulus apo fizike berthamore; por besim JO ma...

DAWA - Per mendimin tem leni VERTETIMET e ekuacionet aritmetike me provue hyjnoren.
A mund te provohet logjikisht/matematikisht bukuria e tragjedive shekspiriane Dawa? Apo vargjet e Getes? Apo edhe vargjet e bardha te eposit shqiptar te kreshnikeve?

Te isha ne vendin tand Dawa kisha zgjedhe tjeter rruge me i justifikue vedit apo te tjereve(mgjthse per kete te fundit kam shume rezerva) besimin. S'me duket se justifikimi apo arsyetimi i jot asht krejt i shendoshe ne lidhje me besimin Dawa.

Miqesisht Nak...

iliriano

Primus registratum

Bravo ashtu ju lumte,o Shqiponja te pamposhtura ateiste-materialiste /pf/images/graemlins/smile.gif

S6T6N6

Forumium maestatis

Thurt (invers)

Piksepari ti nuk po mban premtimin tend qe rame dakord. Piksedyti ti me duket se e ke fjalen per ate qe Katoliket kane bere ne mesjete, apo jo? Le te mos ngaterrojme krishterimin biblik me ate tradicional. Ketu nuk po flasim per fete me duket aq me teper ato qe nuk ndjekim biblen.

... Eshte po i njejti Zot qe predikohet dhe nga katoliket... jo per fajin tim...

Si nuk e dikam? Une kam qene ateist me i bindur se ty djalosh, dhe ashtu qeshja edhe une me cdo gje llogjike dhe shkencore, keshtu qe e di mire qe ato qe po them shkaktojne humor, sepse ju jetoni ne boten e perrallave, jo ate te realitetit.

...Ndersa une besoja shume me teper se sa ti... Sa mire qe kemi nderruar vendet /pf/images/graemlins/laugh.gif

KEtu duket qe ti e ke marre kete si nje sulm personal. Me sa di une ne nuk po bisedojme qe Zoti egziston ne mendjen time apo te tjereve!!!!

...Gabohesh, tu drejtova ty, pasi ti je perfaqesuesi i Zotit ne kete teme

Pala juaj do jepte argumenta qe provojne origjinen e univesit nga evolucioni, "big bang-u", "abrakadabra", "nena natyre", "bleta punetore" apo ku e di une se cfare. Sic thame 1000 here deri tani ne japim argumentat tona dhe ju tuajat.

...Nuk dua te perseris vetveten 1000 here. Me thuaj kush krijoi Zotin dhe pastaj do arsyetoj une. Miku respektohet apo jo?!

TI kur e quan kaq qesharake shpjegimet tona, si shpjegohet qe ngurron te thuash shkencen tate te madhe? Kur ne qenkemi kap te prapambetur, pse s'na korrigjoni ME FAKTE atehere? Flisni, si e keni hallin! Na provoni gabim me fakte, jo me sulme apo me konkluzione pa baze.

Cfakte do ti?! A ka fakt me konkret se mosprania, s’kamja, vuajtjet, njeriu “perfekt”?!

E pra nqs nuk do e beni kete, atehere mos flisni me. Shikoni me mire themeloni partine evolucioniste dhe jepni shpetim vendit tone, ashtu sic i dhate per 50 vitet e komuizmit. Ose me mire ndihmoni pak motren ne besim (Korene e veriut) qe nga sistemi juaj po arrin te haje bar, sepse refuzon Zotin.

50 vitet e komunizmit jane shembulli konkret i ekzistences se Zotit tend... ndersa persa I perket ndalimit te besimit jame totalisht kunder pasi me kujtohet nje citim I John Most: Sa me shume fetar eshte njeriu, aq me shume beson; sa me shume beson, aq me pak di; sa me pak di, aq me shume injorant eshte; sa me shume injorant eshte, aq me shume i qeverisshem behet... Dhe ti Truth nuk e beson dot se sa deshire kam te qeveris.

Gysit me dashuri!!!

Satana! Behu serioz. Djalli per mua eshte shume me serioz.

...ndersa per mua nuk ekziston /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ke gjithe kohen qe nuk pen gje tjeter, vec perserit si papagall te njejtin avaz, "mos u beni te verber", "nehuni racionale". Dhe per cudi pasi ke nja nje muaj qe vetem kerkon argumente (megjithese nuk ke sjelle asnje per vete deri me tani), ne momentin qe une te sjell shkurtazi (megjithese ty te duken te gjata, kjo ishte forma me e shkurter e mundshme me te cilen mund t'i trajtoja), dy argumentet, qe njihen tashme ne historine e filozofise, ti nuk me sjell kritikat e tua ndaj keryre provave, po vazhdon e me peshperit te njejtin refren aspak racional, "hiqni dore nga verberia". I dashur, ke ndonje kundershtim, ndaj arsyetimit qe une shtrova me siper, mos do t'a bej vete edhe kritiken e asaj qe sjell. Po te dua mund edhe t'a bej, por ndryshe do te ishte nje debat me veten.

...Mendoj se ti Gysi je ne nje konflikt te paimagjinueshem me veten per vete faktin se beson nje dicka qe nuk e sheh kurre, por ky nuk esht problemi im dhe me vjen keq. E argumentoj kete, me faktin se megjithese paske gjetur “macen e zeze” prap vjen ta kerkosh me ne ketu ne dhomen e erret….

Kuptoje vete tani se kujt i mbetet te jete i verber. Une u perpoqa ta kanalizoj debatin ne shina shkencore, ndersa ti me tregon perralla me gogol qe i ke pare ne endrat e tua horror, ne te cilat te eshte deformuar perceptimi mbi realitetin. Arsyeja jote lal dridhet e venitur si flaka e qiririt ne shuarje. Ky eshte nje emotivitet i plotpushtetshem, dhe mbitegjitha anormal.

...Sepse mendoj qe eshte e kunderta e asaj qe thua pasi je ti ai qe sheh endrra me parajse, ferr dhe flake, je ti ai qe perpelitesh nga frika e vdekjes, je ti ai qe lavderon nje dicka qe nuk eshte. Sa keq me vjen Zoti Ergys

Ti me thua se lodhesh t'i lexosh shkrimet e mia pasi jane te gjata. A kerkon argumente apo deshiron te vazhdojme me refrene te paintonuara, sic e ke sjelle debatin deri me tash. Nuk ka argumente te shkurtera, lal. Filozofet me keto gjera kane mbushur libra te tere. Ketu duket edhe serioziteti yt, ne kerkimin e se vertetes, ti nuk deshiron t'a vrasesh mendjen lal per te gjetur te verteten, dhe ky nuk eshte faji im. Por mos akuzo per verberi, pasi mungesa e vullnetit tend eshte nje prej verberive me te demshme per njeriun.

Gysi nuk eshte ceshtja se ti shkruan gjate... Me duket se kam qene nder te paret qe te kam pergezuar dhe te kam ftuar qe aftesite e tua ti shfrytezosh per nje kauz me njerezore... por ne momentin qe ti fillon dhe perserit te njejtat gjera me te njejtat terma behesh i bezdisshem dhe i palexueshem.

Se fundi, po te sqaroj qe asnje postim deri tani nuk e kam marre me copy-paste. Te gjitha i kam shkruar vete dhe eshte, gjykimi im me aq sa kam krijuar idene, ne lidhje me keto probleme.

Respektoj besimin tend sikunder kerkoj ne kembim...

Triumfi

Primus registratum

Satanak,
E shoh se i paske hypur gomarit mbrapsht mor njeri!!
Mos i jep aq zor vetit, se sdo del ku jo, sepse kjo bote eshte ndare ne dy grupe; ata qe besojne dhe ata qe nuk besojne, dhe ti knaqu me grupin e dyte. Do ju keshilloja te shkoje ne Indi, sepse atje ekzistone nje rruge per ata qe nuk besojne - ku pasvdekjes i transferojne ne gomere!!! Ishte ide! ..

S6T6N6

Forumium maestatis

Triumf!

Nese i kam hipur mbrapsht gomarit eshte thjeshte per te pare me kureshtje bajgat qe le pas ai ne ecje...

Bota eshte e ndare ne dy grupe dhe kjo eshte shume e vertete

G1. Ne turmen e bagetive
G2. Ne barinj

Te kujtoj se kjo eshte tema e barinjve ku tek tuk degjohen dhe blegerimat.

PS. Nuk do ishte ide e keqe te transformohesh pas vdekjes ne gomar (por sa keq qe s'besoj as pasvdekjen dhe as buden)... mjafton mos te transformohesh gjate jetes si disa tipa...

Gysi

Primus registratum

Gysi nuk eshte ceshtja se ti shkruan gjate... Me duket se kam qene nder te paret qe te kam pergezuar dhe te kam ftuar qe aftesite e tua ti shfrytezosh per nje kauz me njerezore... por ne momentin qe ti fillon dhe perserit te njejtat gjera me te njejtat terma behesh i bezdisshem dhe i palexueshem.
Separi dua te them se nganjehere nuk mjaftojne vetem syte, per te pare, nuk eshte e vertete qe une nuk e kam pare Zotin. Perkunrazi, une e shoh cdo dite, dhe gjithmone e me teper me mrekullon madheshtia e TIj. Po nejse, ky eshte problem tjeter. Ketu nuk gjejme dot rruge komunikimi, pasi gjuha (sidomos ajo e shkruar) eshte teper e varfer per te mbajtur, dhe transportuar perjetimet, apo edhe perceptmet. Prandaj dhe njerezit kane shkruajtur historikisht poezi- por une s'kam dhene ndonje frut ne kete drejtim.

Nuk jam aspak kundra qe duhet te punojme per nje kauze njerezore, por nuk te pengon besimi ne Zot per kete. Kam debatuar me ty per keto gjera, pasi jam perpjekur te sqaroj aty ku kam menduar se ti ke opinion e jo te drejta mbi fene, dhe ne kete pike duhet ta pranosh. Per fene une e njoh me mire, pasi e njoh nga brenda.

Nuk kam asnje paragjykim ndaj ateisteve. Kam disa miq ateiste dhe mendoj qe na puqen mendimet ne shume pika. Njeiu tek e fundit, kerokon qe te gjeje mirekuptim edhe pse nuk bie dakort per nje mori gjrash. Ne mund te biem dakort ne nje mori shume me te madhe.
Fundja ti flet per dashurine ndja njeriut, si nje ndjenje humane brenda teje. Une flas per dashurine e njeriut, nga ndjenja humane, por duke e pare edhe si krijim i Zotit. Por tek e fundit te dy deshirojme te njejten gje, Permiresimin e races se krijesave, se ciles i perkasim. Njeriut.

D-J

Forumium maestatis

God is Dead - Nietzche

Nietzche is dead - God

Per cfare do vinit doren ne zjarr /pf/images/graemlins/laugh.gif ?

Ateizmi eshte pa vlere filozofike dhe nuk ka qene asnjehere disipline filozofike qe te diskutohej me metodologji filozofike, pasi ateizmi mbytet me nje pike uje: pranon dijen pa fund dhe mbron mosekzistencen e dickaje pa qene ne gjendje t'a provoje ate. Diskutimet ateiste kane ne fakt nje karakter moralo-shoqeror se sa filozofik (shikoni dhe postimet ne forum).

Te dyja fete, si besimi ne Zot ashtu dhe besimi ne Moszot i shmangen vertetimit shkencor pasi eshte e pamundur (deri ne te kunderten) nje vertetim i tille.

Fjaloret si dhe vete ateistet e pershkruajne ateizmin si besim me vete. Ateistet sot jane me skeptik ne bindjet e tyre per mosekzistencen e zotit, apo per nje provim te tille pasi jane te vtedijshem qe ateizmi eshte nje besim si cdo besim tjeter.

Ateistet nuk bien dakort me moralin e fese dhe rolin qe ajo ka luajtur ne shkekuj dhe nga kjo arrijne ne perdundim se nuk ka zot. Eshte njelloj si te denosh moralin e nje hajduti dhe te thuash pastaj nuk ka hajdut :confused: !!

Ateizmi ka luajtur megjithate nje rol ne ndergjegjesimin e njerezeve dy tre shekuj me pare per te mos pranuar pa pyetur besimet fetare.

Por sot ne nje kohe kur roli i fese ne shoqeri eshte zvogeluar(te pakten ne perendim, ndryshe nga Shqiperia ku ka nje fare ringjalljeje) dhe feja eshte ndare nga shteti dhe kur besimi i perket me teper sferes private eshte e pallogjikshme te besosh ne nje besim te pallogjikshem, qe nuk eshte bazuar ne shkence. Eshe njesoj sikur tani brazilianet te ngrihen kundra kolonizatoreve portugeze :lol: .

Ateizmi eshte nje ideologji me vete ose qendrim dhe eshte shoqeruar gjithmone me levizje radikale politike si feminizem apo komunizem. Mqse ateizmi muk ofron gje nga ana filozofike apo shkencore, personalisht mendoj se ateizmi e ka vendin tek politika.

D-J

Forumium maestatis

Nietzche, babai i adoptuar i ateisteve eshte kundra bindjeve pa baza, apo cdo lloj bindjeje si ateizmi dhe ai thote se bindjet jane me te keqija se genjeshtrat.

Ne Antikrisht, psh ai nuk merret fare me ekzistencen e zotit po denon moralin e tij dhe te prifterinjeve dhe tregon nje fare regardi per budismin apo shprehet se islami eshte 1000 here me i mire se kristianizmi.

Gjithashtu ai pranon ate qe quhet PROOF BY HAPPINESS, pra nqse dicka te jep kenaqesi atehere ajo ekziston.

Ja si shprehet ai per besimet perfshire ketu dhe ateizmin: Do not let yourself be deceived: great intellects are sceptical. Zarathustra is a sceptic. The strength, the freedom which proceed from intellectual power, from a superabundance of intellectual power, manifest themselves as scepticism. Men of fixed convictions do not count when it comes to determining what is fundamental in values and lack of values. Men of convictions are prisoners. They do not see far enough, they do not see what is below them: whereas a man who would talk to any purpose about value and non-value must be able to see five hundred convictions beneath him--and behind him. . . . .--On the contrary, the need of faith, of some thing unconditioned by yea or nay, of Carlylism, if I may be allowed the word, is a need of weakness. The man of faith, the "believer" of any sort, is necessarily a dependent man--such a man cannot posit himself as a goal, nor can he find goals within himself. The "believer" does not belong to himself; he can only be a means to an end; he must be used up; he needs some one to use him up. His instinct gives the highest honours to an ethic of self-effacement; he is prompted to embrace it by everything: his prudence, his experience, his vanity. Every sort of faith is in itself an evidence of self-effacement, of self-estrangement. . . When one reflects how necessary it is to the great majority that there be regulations to restrain them from without and hold them fast, and to what extent control, or, in a higher sense, slavery, is the one and only condition which makes for the well-being of the weak-willed man, and especially woman, then one at once understands conviction and "faith." To the man with convictions they are his backbone. To avoid seeing many things, to be impartial about nothing, to be a party man through and through, to estimate all values strictly and infallibly--these are conditions necessary to the existence of such a man. But by the same token they are antagonists of the truthful man--of the truth. . . . The believer is not free to answer the question, "true" or "not true," according to the dictates of his own conscience: integrity on this point would work his instant downfall.

Ramses

Forumium praecox

Artemis: Mos u Hutoni se thash " dashurine" ne vend
" ekzistences" qe e kish si pyetje i nderuari me lart [Wink] !
[wave]

Artemis me fal qe po te pergjigjem kaq vone po nuk para i lexoj te gjitha diskutimet.Nejse meqenese me bere nje pyetje po te pergjigjem edhe pse nuk e kuptoj arsyen e kesaj pyetjeje.Nuk e kam vene ndonjehere ne dyshim dashurine apo ekzistencen e prinderve te mij.Nqs ti do te krahasosh keto dy figura me Zotin me vjen shume keq sepse nuk shoh asnje lloj krahasimi.Prinderit jane te vetmet figura krijuese ne univers dhe qe smund te vihen ne dyshim megjithate shpresoj qe te jam pergjigjur pyetjes.

Ramses

Forumium praecox

O Gysi na cmende me kete madheshtine e ketij krijuesit tend.Ma thuaj dhe mua te pakten si ta shikoj e ta takoj.Pse nuk arrini te kuptoni qe edhe sikur te ekzistonte ky krijues do ishte teper mizor.A mund te vendose fatin e njerzimit nje molle?A mund te kete kaq vuajtje ne kete bote?A mund te kete kaq vrasje ne kete bote ne emer te ketij Krijuesi?(nqs ky krijues eshte kaq"i mire").I leme moralizmat e spiritualizmat per diku tjeter e mundohuni te perceptoni te perceptueshmen dhe jo asgjene."Ju prura ne kete bote si dele ne mes te ujqerve"?(citim nga bibla).E perse?Qe te na hane ujqerit.Perse na dha syte kur nuk na le te shikojme,perse na dha gjuhen kur nuk na le te flasim.Shiko po mos prek,prek po mos shijo.Ca jane keto rregulla absurde.Ketij krijuesit i pelqen te luaje me njerzit,eshte lodra e tij e preferuar.Nqs do kishte krijues per mua keto jane te vetmet arsyetime qe mund te behen.Prandaj njeriu zgjedh mosekzistencen dhe arrin te kuptoje qe zotin e krijoi subkonshi njerzor ne histori.Une nuk mund te shpjegoj si u krijua bota apo njeriu,por nuk me duhet fare.Nuk dua tja di.nqs dikush do ta zbuloje eshte i mirpritur te me jape dituri por pallavrat fetare nuk mund ti besoj kurre.Jane perralla,legjenda qe i kane ekzistuar kohes.Po ju them dhe dicka qe e kam thene me pare,Muhamedin dhe Jezusin une i shikoj si iluzioniste te medhenj te asaj kohe.Imagjinoni David Coperfield ne vitin 33 pas lindjes se Krishtit:ppKa shume terror,ka shume frike rreth ketij krijuesi qe une mund te besoj tek ai.

S6T6N6

Forumium maestatis

Sec eshte dhe nje iluzionist tjeter "njeriu i mire" Sami Matoshi... ka dhe ai mjekerr... :lol:

Truth_Matters

Primus registratum

---------------
Ma thuaj dhe mua te pakten si ta shikoj e ta takoj.
--------------------

Po nuk durove dot, hidhu nga kati 5-te edhe e shikon edhe takon pas pak.

------------------
Pse nuk arrini te kuptoni qe edhe sikur te ekzistonte ky krijues do ishte teper mizor.A mund te vendose fatin e njerzimit nje molle?
-------------------

Ashtu eshte ne fakt, shume mizor duhet te jete, saqe lejon edhe ata qe e urrejne ta shajne dhe ta blasfemojne, dhe u jep mundesi akoma per t'u penduar. Po ajo molla nga doli xhanem? Ku lexove me ndonje vend mollen ti?

----------------
"Ju prura ne kete bote si dele ne mes te ujqerve"?(citim nga bibla).E perse?Qe te na hane ujqerit.
-----------------------

Kur pranon vete se s'e ke idene cfare eshte Bibla, mos be sikur e citon kot, se jo vetem qe s'e ke cituar sakte, por ti as e ke idene ku ndodhet ai citim, apo perse u tha.

----------------------
Perse na dha syte kur nuk na le te shikojme,perse na dha gjuhen kur nuk na le te flasim.Shiko po mos prek,prek po mos shijo.Ca jane keto rregulla absurde.Ketij krijuesit i pelqen te luaje me njerzit,eshte lodra e tij e preferuar.Nqs do kishte krijues per mua keto jane te vetmet arsyetime qe mund te behen.
---------------------------

Nuk e di te kete penguar ty Zoti qe mos kesh shikuar gje, apo te mos flasesh per ndonje gje. Mua me duket se po flet haptazi ketu, nuk shoh te kete penguar gje Zoti per kete!

-------------------
Prandaj njeriu zgjedh mosekzistencen dhe arrin te kuptoje qe zotin e krijoi subkonshi njerzor ne histori.
-----------------------

JO, njeriu zgjedh mosekzistencen per nje nga keto arsye:

1. Nuk eshte i njohur me faktet.
2. Eshte i keqinformuar.
3. E ka mbyllur zemren dhe s'do te degjoje.
4. Qellimisht refuzon ekzistencen e Zotit.

---------------
Une nuk mund te shpjegoj si u krijua bota apo njeriu,por nuk me duhet fare.Nuk dua tja di.nqs dikush do ta zbuloje eshte i mirpritur te me jape dituri por pallavrat fetare nuk mund ti besoj kurre.
------------------

Epo kur s'shpjegon dot nga u krijua bota pse flet atehere? Ke ndonje alternative me te mire se kjo qe po te ofrojme? Ti, si ashtu te gjithe ateistet qe po flasin ne kete forum me ne krye Satanin (go figure!) keni mendjen vetem per te kundershtuar Zotin, ju nuk keni asnje prove, asnje fakt, asnje alternative me te mire, thjesht doni te refuzoni Zotin, sepse keshtu keni vendosur ne zemren tuaj, per arsyet qe i dini vete. Ju jeni me fetare sesa ata qe besojne te gogoli dhe ti po na flet per fetaret?

Cfare e konsideron veten ti nese nuk do t'ja dish nga erdhi bota, as nuk e di nga erdhi, por beson cfaredo qe beson i mbeshtetur ne asgje! A nuk eshte ky perkufizimi i fese?

-----------------
Jane perralla,legjenda qe i kane ekzistuar kohes.
Po ju them dhe dicka qe e kam thene me pare,Muhamedin dhe Jezusin une i shikoj si iluzioniste te medhenj te asaj kohe.Imagjinoni David Coperfield ne vitin 33 pas lindjes se Krishtit
---------------------

Pas 2000 vjetesh nga lindja e Jezusit, ka miliona vete ne bote qe e adhurojne, dite per dite, mblidhen te pakten nje here ne jave i kendojne kenge atij, ndjekin mesimet e tij, ndertojne familje, shoqeri, shtete mbi parimet e mesimeve te tij dhe ty t'u duka iluzionist? Goxha iluzionist, jo shaka!

Mos do te thuash ti se 2000 vjet me vone do adhuroje njeri Copperfield-in? Do i kendoje njeri kenge? Nga te gjtha vendet e botes? Mos u beni qesharake, me keto krahasime femijesh!

--------------
:ppKa shume terror,ka shume frike rreth ketij krijuesi qe une mund te besoj tek ai.
------------------

Shpjegoje pak veten, s'e s'po e marrim vesh per cfare po flet!

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Nen mendimin tim personal...degjoj principin e "EX-nihilo nihil"..por nuk i jap sigurisht karakteristikat e nje ZOTi "fetar" .
Dikush tha qe duhet te digjesh njehere me kte te fundit per te mir-kuptuar diçka qe shkon "Uber"-moralit te imponuar nga èlitet.
Teistet kan gjith adhurimin tim nen besimin e vertet te nje feje....çfaredo kjo e fundit te jet.
iNterpretimi qe i japin ndonjeher (SHUme&Teper ndoshta) esht i GABUAR,sepse ne fund te fundit BESiMi nen "dikush" te ngroh zemren..----)Pascal ,dhe llogjika te ben te ftohte ndoshta duke i ber "TABULA RASA" gjithçkaje.
Ka qen gjithmon nevoja e njeriut te mbeshtesi diku..dhe te krijoj nje sofer ku te ndihet i sigurt ....sigurisht esht ndonjeher dhe form KOMODiTETi duke zbrazur nen nje person aksionet e tij ,por nenshtrohet&anullohet si person .
Nuk esht misterjoze ç'fare nuk shihet...por ç'far shihet dhe esht evidente.
Nuk perkufizoj veten ateiste&co.. por thjesht nje person qe esht djegur mjaft...dhe kerkon te digjet akoma ,por gjithmon me plaget e saja perpiqet te krijoj diçka mbi baza reale,duke ecur perpara me vullnet&shpres...edhe pse kto te fundit ndonjeher te fiken nen shpirt.

iNJoranca esht force ,ndonjeher!