Zoti, cka qene, ceshte dhe cdo te behet?

Gysi

Primus registratum
Re: Zoti, cka qene, ceshte dhe cdo te behet?

Pink, nuk te futa une ne diskutim, por Oroshi.

Tani, juve po flisni per grate e muslimaneve qe njihni neper getot e perendimit apo per "gruan ne Islam"?
Ne qofte se po flisni per nje pjese te muslimaneve, njerez konkrete, eshte nje gje krejt tjeter qe ka te beje me probleme kulturore, por nuk mund te flisni per "gruan ne Islam" vetem duke u nisur nga shembujt qe ju rrethojne.
Pastaj, po te jete per shembuj, edhe une jam nje shembull. Varet ku e fokuson objektivin, ose ku e fokusojne ata prej te cileve jeni ndikuar.

Epoka e sotme, ku informacioni bredh lirisht, pa dogane, eshte nje menyre e mire e kulturimit ne menyre te c'kulturuar. Sot informacioni eshte arama me e mire e disinformimit.

Dahlia, me pelqen gazi jot i pafajshem. /pf/images/graemlins/wave.gif

zoe

Primus registratum

ok, une mund te te marr edhe ty si shembull por kjo nuk me ben te ndryshoj mendimin tim per Islamin.

Prespa

Primus registratum

Cfare jane gjithe keto postime "Jashte teme" se nuk po marr vesh gje.

Gysi

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
ok, une mund te te marr edhe ty si shembull por kjo nuk me ben te ndryshoj mendimin tim per Islamin.

[/ QUOTE ]

Sigurisht pra Zoe, nuk e ndryshon mendimin per Islamin pasi nuk tenton ta njohesh, por thjesht e gjykon duke u nisur vetem nga shembujt e keqinj qe deshiron te marresh per baze.

zoe

Primus registratum

e ke shume gabim.sepse jam nje nga ata persona qe ka lexuar per te gjitha fete (ato qe me kane shtyre te lexoj te pakten).nuk me pelqen te jap gjykime thjeshte me 2-3 shembuj qe shoh.sdq sa me shume kam mesuar mbi te aq me pak e kam respektuar.

Gysi

Primus registratum

Zoe, po ta kishe njohur drejt, nuk do te flisje keshtu, te pakten shembujt do ti merrje nga burimet fetare, jo nga shembuj te personave qe njeh ti. Fakti qe citon pikpamje duke mos u bazuar drejtpersedrejti nga mesimet fetare por nga persona te caktuar, si dhe fakti qe nuk po shpreh pikepamje te drejta per islamin, por vetem keqinterpretime tregon qartesisht qe nuk e njeh. Ti edhe mund te kesh lexuar materiale apologjetike sulmuese, si ato qe mund te gjesh rendom neper internet te prodhuar nga konfliktprodhuesit fetare apo nga ata qe ndjehen te kercenuar ideologjikisht, por kjo nuk eshte njohje objektive!

zoe

Primus registratum

njohja qe kam une nuk eshte ajo qe thua ti, por me gjithe njohjen qe mund te kemi une dhe ti bashke cfare rendesie ka si eshte ne libra kur realiteti eshte tjeter.une marr shembuj te tille sepse per mua ajo fe per te cilen ti flet aty ka cuar.por jo vetem islamismi, feja ne pergjithesi eshte e tille.

Gysi

Primus registratum

Pikerisht, feja vleresohet ashtu sic eshte ne vetvete dhe jo nga realitete qe prodhonjne njerezit.
Realiteti i muslimaneve ka qene i ndryshem ne kohera te ndryshme, ashtu si edhe realiteti i te gjithe popujve, ndersa ai i Islamit ka qene gjithmone ai!

zoe

Primus registratum

po cfare vlere i mbetet nje feje atehere kur perceptohet ndryshe nga ata qe e adhurojne?

Gysi

Primus registratum

Kush jane ata qe e adhurojne?

A nuk e kpton se njerezit ndryshojne.
Ka njerez te afte te kuptojne, ka dhe njerez qe keqkuptojne.
Ka momente zhvillimi, ka dhe renieje. Nuk ka asgje te cuditshme ne kete gje.
Gjykimi yt eshte shume i kufizuar.

zoe

Primus registratum

jam shume dakord qe njerezit dryshojne por dicka eshte qe te ndryshojne duke iu pershtatur dhe dicka tjeter te ndryshojne per ta humbur teresisht lidhjen me berthamen.ne kete pike i humb kuptimi.
ajo qe une mendoj une qe feja dhe cdo gje qe ka te bej me te kufizon.te fut ne nje kornize jashte se ciles nuk arrin te shohesh.une ne qender te cdo gjeje ve veten dhe nuk lejoj asnje liber apo teori te kufizoj kete.mbase mendimi im eshte i kufizuar, por mendimi yt kufizon ate cfare feja eshte.

Gysi

Primus registratum

Te lutem zoe, behu pak me konkrete. Me thuaj dicka jashte korrnizes sime fetare, per te provuar se une nuk e shoh?

zoe

Primus registratum

jashte kornizes tende fetare nuk sheh asgje...ose me sakte cdo gje qe sheh e lidh me te...sepse cdo gje eshte krijuar nga AI.nuk e ve aspak ne dyshim qe keshtu eshte me thjeshte t'i japesh nje shpjegim pikpyetjeve, por personalisht nuk jam tipi qe zgjedh menyren me te thjeshte dhe ngushelluese, per te gjetur me shume qetesi, prehje apo dhe qartesi (quaje cfare te duash ate qe feja ju krijon).
e pranoj ka patur shume momente te veshtira qe kam dashur ta bej ,por fakti qe e kam dashur vetem ne ato momente , mua te pakten me ben te mendoj shume gjera.

gzimi10

Primus registratum

sate, e paske lexu dhe ti at librin...?

lum kush te rroj, dhe ta njoj!, zotin!

acid

Forumium praecox

Tema eshte formuluar ne nje forme jashtezakonisht ofensive.
E para ju, une, ne nuk jemi ne gjendje te veme ne dyshime Nese ZOTI ka qen eshte dhe cdo te behet. Nuk keni te drejte te hidhni batuta te panevojshme ne besimet fetare ne besimin personal te secilit. Eshte jashte zakonisht ofensive si teme sepse ju veni ne dyshim hapur ate per te cilen miliona krijesa i perulen. Nese ndonje nga ju ndihet me lart se kjo, atehre shfaqeni ne gjera me te medha se ne nje forum. Ju ftoj tgjitheve te hapni syte cpo ndodh ne bote nga keto qe dhe ju ketu po beni! Po permendet emri i ZOTIT ne menyre te turpshme. Ju ftoj te keni rrespekt ne mos per ATE per ne tjeret qe i kushtojme dhe i detyrojme cdo gje. ZOTI KA QENE ESHTE DHE DO JETE PANFUNDESISHT. Ju ku do shkoni pas ca kohesh ? jepini pergjigje kesaj dhe mos degjeneroni sic keni degjeneruar me bisedat e tuaja qe meritojne minimumi injorim.. ZOTI i jep secilit ate qe meriton..

ssssssss

Primus registratum

pergjigja ime eshte MERDA ene per ca ka qen ene ca eshte ene cdo te behet.te me falin besimtaret por ky eshte mendimi im

acid

Forumium praecox

Tonce po flet si adoleshent apo si pijedashes?
Tonce nuk hidhen poshte fakte e kryevepra jo njerezore me nje (tyring to be cool) te ndonjerit. Ka fakte, ka Prova, Ka kryevepra ne te cilat "ju" mund te hidhni nje sy dhe mbase ju hapet ajo zemra juj e varfer dhe e pa after per te pasur ndjenja te tilla. Besimi ne ZOT shyqyr eshte personal dhe vetiak. Sado qe dikush te tentoje ti gjeje nje shpjegim "gjoja logjik2 cfare na ndodh rreth nesh jane gjera qe "ju" dhe shume si ju nuk arrin ti shohin sepse "ju" jeni ofensiv dhe te mbyllur ne ate boten materiale tuajen me kokefortesi. Kush nga ju studion Mjekesi? kush nga ju di pas sa ditesh ne embrionin ne bark te nenes shfaqen shenjat e para te "jetes" 40 dite cuna, 40 dite. Asnje nga "ju" nuk i ben vehtes pyetje? pse? qysh? kush? kur? apo injoroni ate qe eshte me e madhe se ju si zakonisht?! Si eshte e mundur qe shume shume shume vite me pare ne librat qe "njerezia" admiron sepse ne te jane fjalet e ZOTIT behej fjale qe atehere per sistem imunitar, per pllenim , per sistemin korrekt te jetes botanike dhe qelizore. ne nje kohe kur me i dituri i asaj kohe ishte nje bari, apo nje qe thyente guret sepse kishte gjetur menyren e drejte per ti thyer.
Thirrini arsyes cuna sepse jeta nuk eshte loje fjalesh qe po bejme ne ketu. Eshte shume me teper...