Zoti, cka qene, ceshte dhe cdo te behet?

Gysi

Primus registratum
Re: Zoti, cka qene, ceshte dhe cdo te behet?

Perkunrazi, Marksizmi eshte opiumi me i keq per popujt. Pikerisht per te injektuar dozen e vet te narkotizimit Marksi shpalli narkotike gjendjen e natyrshme te popujve.

Per sa i perket riperteritjes materiale te popujve pa fe, kjo varet. Kam pershtypjen se ka te beje me teper me raste te vecanta.

Per sa i perket Nices, duhte kuptuar qe qellimi kryesor i Nices nuk ishte ne nje debat metafizik lidhur me ekzistencen apo jo te besimit. Qellimi i Nices ishte te lartesonte vlerat njerezore qe cojne drejt perparimit dhe te demaskonte ato antivlera qe e pengojne njeriun drejt zhvillimit. Pak rendesi ka per Nicen nese mbinjeriu beson apo jo ne ZOt. Rendesi ka per te qe te mos bjere viktim e atij qe ai e qyan morali kristian, e qe ishte morali i pranimit te vuajtjes, i mosreagimit ndaj te keqes. Nje moral pasiv ky per Nicen. Pikerisht edhe tek antikrishti mund te gjendet nje ide deri diku me e qarte per kete.

zoe

Primus registratum

pse feja...ose me sakte institucionet fetare nuk te duken antivlera qe e pengojne njeriun drejt zhvillimit ty?

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Po Zoe ke te drejte,jam dakort me mendimin tend por Gysi nuk ka asnjehere mendimet e tij.Bazohet vetem ne filozofe dhe i pelqen keshtu qe eshte e kote te kerkosh diskutim me te.

Prespa

Primus registratum

Zoti eshte,sec ka qene e c'do te behet, nuk e dime.

Gysi

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
pse feja...ose me sakte institucionet fetare nuk te duken antivlera qe e pengojne njeriun drejt zhvillimit ty?

[/ QUOTE ]

Si mendon ti?
Do te mund te isha dot besimtar ne qofte se do te mendoja si ty?
Nese ke ndonje element ku shikon qe feja eshte nje antivlere qe pengon njeriun drejt zhvillimit fol me konkretisht. Pergjithesimet dhe definicionet subjektive nuk i hyjne ne pune njeriu.

Gysi

Primus registratum

Po Zoe ke te drejte,jam dakort me mendimin tend por Gysi nuk ka asnjehere mendimet e tij.Bazohet vetem ne filozofe dhe i pelqen keshtu qe eshte e kote te kerkosh diskutim me te.

[/ QUOTE ]

Me thuaj Dahlia kujt i jam referuar ne postimet e mija te fundit. Merri dhe numeroji postimet e mija te gjitha dhe gje ne sa prej tyre kam perdorur fjalet e te tjereve.
Por edhe sikur ta beja kete, c'te keqe ka?
Kur nje njeri me i mencur se une ka thene nje gje me te cilen jam absolutisht dakort. Perse te mos i referohem atij?
Ne fatk une jam mesuar t'i shoh te gjithe ata qe lexoj ne forme kritike, dhe nuk e marr mendimin e dikujt pa u bindur se ka te drejte.
Ne qofte se ti quan njeri qe ka mendimet e tij ate qe nuk lexon, kjo eshte nje ceshtje tjeter. Atehere une preferoj te jem me kenaqesi tek ata qe nuk kane mendimet e tyre! /pf/images/graemlins/confused.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

......
Nese ke ndonje element ku shikon qe feja eshte nje antivlere qe pengon njeriun drejt zhvillimit fol me konkretisht. Pergjithesimet dhe definicionet subjektive nuk i hyjne ne pune njeriu.

[/ QUOTE ]

C'me thua per trajtimin e femres nga feja jote? Te duket gje se ka tendenca zhvillimi ndaj femres? E mbeshtet? E promovon femren?

hawk

Primus registratum

Per kete ke teologjine.Nuk ka lidhje me eksistencen e Zotit trajtimi i femres.

OROSHI

Primus registratum

Une mendoj qe e ardhmja i perket paganizmit,Toke Diell Uje!

Gysi

Primus registratum

......

[/ QUOTE ]

C'me thua per trajtimin e femres nga feja jote? Te duket gje se ka tendenca zhvillimi ndaj femres? E mbeshtet? E promovon femren?

[/ QUOTE ]

Sigurisht Kordele, feja ime eshte teper e ndjeshme ndaj grave. Eshte, ndosxhta feja qe i ka krijuar hapesire me te madhe se kushdo tjeter problemeve te grave dhe i ka dhene asaj nje vend te respektuar ne shoqeri, ne nje kohe kur ne Evrope, e gjetke grate nuk kishin as te drejtat me elementare njerezore. Shpesh bliheshin dhe shiteshin dhe nuk kishin asnje te drejte te vendosnin per fatin e tyre. Islami i dha gruas nje mori te drejtash, i dha nje pozicion te lakmueshem ne shoqeri, dhe e detyroi shoqerine ta marre ate nen mbrojtje ne nje kohe kur te gjithe e merrnin nen hyqem. Por sigurisht nuk eshte vendi ti permend te gjitha ketu, dhe as qe mund te permenden te gjitha.

Me perpara se te gjykoni duhet te njihni. Dhe qe te njihni sic duhet duhet te shkoni drejte e tek burimi e jo tek interpretimet dhe tek keq perdorimet e te interesuarve qe te krijohen paragjykime ndaj nje feje apo kulture te caktuar.

OROSHI

Primus registratum

<font color="red">Pak me shume cilesi, te kemi c'te lexojme. Flm! </font>

Gysi

Primus registratum

<font color="red">Jashte teme! </font>

ndricim

Primus registratum

sot, Kina akuzoj Ameriken se abuzon shume keq te drejtat e njeriut duke filluar nga racizmi i perditshem dhe tek Guantanamoja.

UUeeeeeeeeee, amerika(demokrate) abuzuese e te drejtave te njeriut???????????
e pabesueshme OROSH

zoe

Primus registratum

[/ QUOTE ]

Si mendon ti?

te flas me konkretisht?!!! nga do te filloj, nga kryqezatat? apo nga terrorizmi, apo nga te gjitha lufterat e tjera fetare? do flasim per figuren e femres? apo do flasim per ato 100 mije kufizimet e pakuptimta qe nese nuk i respekton te bejne te ndihesh i diskriminuar apo "mekatar".nuk me duken pak arsye per ta quajtur antivlere dhe sado arsye te me japesh t'i per t'ia ngituar saso pak vlerat nuk besoj qe do krahasohem me keto qe kam shkruar ketu.
Do te mund te isha dot besimtar ne qofte se do te mendoja si ty?

[/ QUOTE ]

OROSHI

Primus registratum

<font color="red">Thashethemet ne privat, flm! </font>

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

<font color="red">Jashte teme! </font>

AMANI

Primus registratum

Oroshi -"Une mendoj qe e ardhmja i perket paganizmit,Toke Diell Uje!"

kush e krijoi Token, Diellin apo Ujin?