Zëra Laike apo zëra Anti-Islame ?!

Zëra Laike apo zëra Anti-Islame ?!

dëshira për paqë,liri,siguri,harmoni - hapa këtë temë!

Predikoni simbole por jo simbole!,uh me falni,po predikone fene por jo fene!... sepse,kshtu step by step e ne planetin e kuqrremte!

çudi!
Po pse te çuditem,njeriu ne erresire sheh hijen e tij? ... e pse te çuditemi,kur ngjyra e bardhe duket e zeze,e zeza duket e bardhe!!

Ngerthen nje ze i tmerrshem nga dheu i revolucioneve per barazi e drejtesi,nga vendi ku u ndertua demokracia - ze i cili thote:Jo,simbole fetare ne shkolla!
Ky kumtim,kujt i adresohet dhe pse?

A thua valle,cfar sherri u sollen kto te ashtu'quajtura simbole fetare,frances per nje shtet laik?
A thua,kryqi te cilin e barte nje i krishtere po pengoka synimet per nje franc plotesishte laike? ... apo kapela e nje jehudi(cifuti)po krijoka trazirash !!

Po ISLAMI! - a duhet te shpik simbole,e pastaj ato t'i zhduk,qe te inkurajoi politiken per nje shtet laik!!

C'te bejme ne Muslimanet ne franc qe s'kemi simbole po kemi parime,por c'te bejme kur parimet Islame na i quajne simbole?!
A thua duhet te nderrojme fene?,apo te leshojme francen?,por c'behet me ata qe tanime kane nenshtetesi franceze?,po ku ngeli pastaj paqa,siguria,liria?,apo s'kan ekzistu asnjehere ?!!

Ky kumtim,a thua kujt i drejtohet,apo ke demton me shume?
Franca e di shume mire se MBULESA per femren muslimane nuk eshte simbol,qe te dallohet qe eshte femer muslimane, por eshte parim pse i takon gjinise femrore!
Franca jetoi ne tokat arabe -muslimane me shekuj te tere,e s'po e dika!?
C'don franca me kete ligje?
Qe t'u thote muslimaneve;' o jetoni si laik ose ikni nga toka jone ' !!,apo; ' ju jetoni,por jo edhe Islami ' ?

- Shpjegim i asaj qe quhet; Parim e Simbol fetare! -

Dallimi mes nocionit PARIM dhe SIMBOL eshte shume i madhe!
Parim fetare dmth; zbatimi eshte obligativ,urdher nga Libri i shenjte i fese gjegjese,e mos - veprimi sipas saj konsiderohet i dalur nga feja gjegjese!

Simbol fetar; nuk eshte obligative,e mos - respektimi i saj mund te jete dicka e papelqyeshme,apo e urrejtur!

Disa shembuj te parimeve fetare:

Ne krishterizem,parim mund te jete;besimi se JEZUSI u kryqezua per t'u shlyer mekatet njerezve!
Ne jehudizem,parim mund te jete;besimi se toka e premtuar e tyre eshte ne mes eufratit dhe nilit!
Ne Islam,parim mund te jete;besimi dhe bindja se Allahu eshte Nje,nuk eshte i lindur,e as ka lindur ke,e askush nuk i perngjane Atij!

Disa shembuj te simboleve fetare:

Ne krishterizem,simbol mund te jete; bartja e kryqit.
Ne jehudizem,simbol mund te jete; bartja e kapelave.
Ne ISLAM,simbole s'ka!

Po MBULESA per ate femer,e cila pranoi ISLAMIN fe,a eshte parim apo simbol?

Per femren qe pranoi ISLAMIN fe,mbulesa eshte parim - eshte e urdheruar nga feja e saj qe t'a zbatoj ate - mos'zbatimi quhet mekat i madhe,e mohimi i saj si parim - e nxjerr nga feja.

Allahu i Lartmadherishem thote:
24:31." Thuaju edhe besimtareve të ndalin shikimet e tyre, t'i ruajnë pjesët e turpshme të trupit të tyre, të mos zbulojnë stolitë e tyre përveç atyre që janë të dukshme, le të venë shamitë mbi kraharorin e tyre ... "

Pra,' mbulesa ' eshte urdher(parim) e jo simbol!

Dmth; per te krishterin ky ligj s'paraqet problem te madhe,e as per te jehudin - se pak nga kto dy pale ndjekin keto simbole,por per muslimanet paraqet problem te madhe,sepse ajo muslimane e mbuluar detyrohet te hjeq mbulesen - e qe dmth;zbatim i ligjit te shirakit kunder ligjit te Krijuesit te shirakit !!!!

Po nje shtete,valle a ka drejte qe t'i mohoj te drejtat e qytetarit te saj qe te predikoj fene e tij?,nese ka drejte - at'here me perkujton se kemi filluar nje shekulle te ri,shekull i diskriminimit!

Kaluan disa dekada,qe eshte ftohur toka e saj nga flaka e revolucioneve per drejtesi,liri e barazi - a thua erdhi koha per flake te re?
A thua nje vala e re haptas anti - islame ka filluar?
A thua franca kesaj rradhe do mbaj flamurin e nje lufte te re kryqtare kunder muslimaneve sikur me pare?
A thua nje gje do ndermirret edhe ne vendet tjera evropiane ?
A thua nje hape i tille do filloj edhe ne USA?
.... apo edhe kto,step by step e ne planetin e kuqrremte?

... s'kuptoj nje gje; a eshte fillimi i fillimit te valljes apo fillimi i fundit te valljes ?!

Futbollisti

Forumium maestatis
Re: Zëra Laike apo zëra Anti-Islame ?!

Triumf, ajo qe shpreha une ishte ne ps, pra midis meje e teje, dhe keshtu e "cunguar" nuk shpreh komplet ate qe une thashe. Nqs e le postimin ashtu sic ishte shpjegon shume mire c'fare nenkuptoja me "ekstermizem".
Mund te thoja edhe me shume per kete teme por jam i nje mendimi me moonlight, kjo teme nuk eshte teologjike edhe pse ka implikime fetare. Konsiderojeni spostimin tek forumet politike ose tek forumet sociale.

Paqe e dashuri
Une /pf/images/graemlins/smile.gif

Gysi

Primus registratum

Cituar nga Zog
ps; mendoj qe Muhameti ishte tip qe dashuronte me fuqi FEMRAT, kjo e nxiti te behej xheloz, mbulesa e keshilluar prej tij si duket ishte MJET i perdorur nga mashkulli me te vetmin qellim per te lidhur femren pas vetes. ajo ne nje fare mase luan rolin e MURIT te shtepise ose PERDHEVE te dritares. pra me FSHEH me qellim bukurine femerore.
Për të vazhduar fjalorin tënd etimologjik të fjalës injorancë Zog po e tjerr fjalën në mënyrë filozofike. Parashtesa I që I shtohet fjalës njohje nuk e sjell fjalën në kuptimin e thjesht mosdijes. D.m.th. me injorancë unë nuk kuptoj thjesht mungesën e njojes, por më tepër njohjen e gabuar dhe në ekstremitet mungesën e dëshirës apo të mosndjerit nevojë për të njohur. Të mos njohësh nuk është injorancë. Ebu Jusufi (një nga dijetarët më të famshëm muslimanë, nxënës I Ebu Hanifes, I cili ka qenë kryegjykatës I sheriatit në kohën e vet) kur u pyet për një problem të caktuar dhe ai u përgjegj se nuk dinte gjë, dhe pasi pyetësi I tha se, për cfarë të paguan ty shteti kur ti nuk më jep përgjigje, ia ktheu: “mua shteti më paguan për atë që di, se sikur të më paguante për atë që nuk di, kisha për t’ia tharë arkën krejt”. Po kështu Sokrati I madh u shpall më I dituri I lashtësisë sepse ai dinte mjaft mirë vetëm dicka: se nuk dinte asgjë. Në këtë linjë Platoni thoshte se injoranca ka një vet, që kur nuk kemi as mirësi, as bukuri, as dituri, mendojmë se I kemi të tria në mënyrë të konsiderueshme. Sigurish që injoranca është e pjesshme dhe e përgjithshme. Dhe zakonisht ajo e Islamit eshte mjadje e induktuar.

Tërë këtë e thashë Zog për të vënë në dukje se, sikur t’a njihje sadopak Profetin nuk do të flisje kështu, madje as për të qeshur. Mund të qëndroja me muaj përpara tastierës për të numëruar faktet që do t’I shfrynin ato pak rrjeshta që ke shkruar më sipër, por nuk është vendi.
Nuk dua të them se të klasifikoj në kategorinë e mësipërme, por unë e di që mjaft baltë është hedhur për atë njeri, si gjithmonë ndaj pemëve me të tilla fryte. Por ajo që dua të them është se nuk duhet të nxitohemi dhe të arrijmë menjëherë në konkluzione, apo në gjykime të gatshme, që I japin drejtim cdo muhabeti.

Për sa I përket shamisë ajo nuk konsiderohet mjet I ”lidhjes”, në Islam. Përkundrazi, mjet I lirisë së femrës. Dinjiteti, fisnikria dhe brishtësia e femrës, të cilat Islami synon t’ia ruajë asaj, cënohen nëse femra bie pre e shikimeve “lakmuese”. Aq më tepër, veshjet “provokative”, ia zbehin mjaft vlerat femrës, duke e bërë të shihet si një krijesë ku mund të shprazësh tërë fantazitë e imagjinatës shtazarake njerëzore. Apo si një biftek I pjekur për merak, me garnitureë që, teksa I ndjen erën ndjellëse dhe ndjen se sa bosh e ke barkun, të shkon goja lëng. Ajo që bën shamia për muslimanen është që t’I mundësojë asaj “shfaqjen” në shoqëri, pa I fryrë prushit të kësaj imagjinate, duke mosngacmuar prirjet e mjaft njerëzve, pafajsisht të dobët për t’a frenuar mendjen të punojë e drejtuar nga pjesët “rurale” apo “jugore” të trupit. Pra shamia është një dalje e femrës në shoqëri, në të kundërtën brenda katër mureve ajo nuk do të kishte nevojë për mbulesë. Trashësia e tullës besoj është e mjaftueshme për këtë funksion.

Ndërsa vetë profeti ka dëshmuar historikisht se ka qenë shumë më tepër Burrë sesa mashkull, dhe ka treguar që ka pasur një shkallë vetkontrolli të pakrahasueshme. Por problemi qëndron tek të tjerët shpritërat e djegur që përvëlohen edhe nga kosi.

Me respekt
Gysi

Meriton

Primus registratum

I nderuar Triumf!
Me se pari desha te shpreh çudine time, pas ca kohe qe po ndjek kete teme, se si kjo vazhdon te qendroje te TEOLOGJIA kur ketu s'ka asgje teologjike :confused: . Ngaqe ne kurrizin tim kam provuar zellin tend per t'u qendruar besnik regullave, a s'mund ta marresh ne kobnsiderate kete sugjerim qe, me sa kam pare, ta kane sugjeruar edhe moderatore te tjere?
Tani per temen: Me duket se muslimanet nuk kuptojne ose me mire, nuk duan te kuptojne se shtetet ne perendim quhen laike e si te tilla, nuk jane te detyruara t'u pershtaten pelqimit te njeres apo tjetres fe. Persa kohe qe keto shtete ju lene mundesi te shprehni besimin tuaj (dhe te te tjereve) ne vendet e duhura dhe per sa kohe qe nuk jeni te detyruar me hir apo me pahir te mohoni besimin tuaj, duhet te jeni shume e shume te kenaqur. E di se do te me thuash se islami eshte sistem jete e s'e sheh te shkeputur besimin nga jeta. Me se pari po te them se kjo eshte vertete edhe per besimet e tjera; e dyta, kete sistem jete ku shteti i pershtatet fese duhet ta kerkoni ne vendet islamike e jo ne perendim, ku shteti funksionon mbi te tjera baza; e treta, a mund te me lejohet mua si i krishtere te shkoj ne shkolle ne Iran me kryq ne qafe? Nese jo, pse pretendoni nga te tjeret ate qe nuk e beni vete?
Pershendetje

Triumfi

Primus registratum

Pershendetje Master, /pf/images/graemlins/smile.gif

Si e quan respektin ndaj besimit te nje fe dicka te madhe ore burr,se me kto fjalet tua me kujton sistemin diskriminues komunist kundrejt fese!!!!
Tjetra;Po c'te bej nje gjerman musliman apo francez apo amerikan ? te ik ne ndonje vend arab,sepse eshte musliman !!?
E treta;Nuk e di a ka ne iran te krishtere? .. a ke prova qe mund te ndodh nje gje e atille ?

shnet

Meriton

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Triumfi:
[qb] Pershendetje Master, /pf/images/graemlins/smile.gif

Si e quan respektin ndaj besimit te nje fe dicka te madhe ore burr,se me kto fjalet tua me kujton sistemin diskriminues komunist kundrejt fese!!!!
Tjetra;Po c'te bej nje gjerman musliman apo francez apo amerikan ? te ik ne ndonje vend arab,sepse eshte musliman !!?
E treta;Nuk e di a ka ne iran te krishtere? .. a ke prova qe mund te ndodh nje gje e atille ?

shnet [/qb]
Padyshim qe une jam per respektimin e besimit te kujtdo, ashtu si une kerkoj nga te tjeret qe te respektohem. As nuk me duket e drejte qe nje francez, gjerman apo amerikan musliman te debohet. Une kerkova thjesht te argumentoj se perse pretendimet e myslimaneve sikur "keto jane ligje antislamike" nuk jane te bazuara.
Ne lidhje me Iranin, une e permenda sa per shembull se ketu mund te futej edhe Afganistani (deri para çlirimit), ishujt e oqeanise e ndonje tjeter per te cilat dihet tashme se te krishteret perndiqen. Mos me lodh duke me detyruar te shfletoj revista per keto pune! /pf/images/graemlins/laugh.gif
pershendetje

Gysi

Primus registratum

Nga Master
Me duket se muslimanet nuk kuptojne ose me mire, nuk duan te kuptojne se shtetet ne perendim quhen laike e si te tilla, nuk jane te detyruara t'u pershtaten pelqimit te njeres apo tjetres fe. Persa kohe qe keto shtete ju lene mundesi te shprehni besimin tuaj (dhe te te tjereve) ne vendet e duhura dhe per sa kohe qe nuk jeni te detyruar me hir apo me pahir te mohoni besimin tuaj, duhet te jeni shume e shume te kenaqur.
O Mjeshtër! Ti rrofsh për leksionet filozofiko-politike, për laicizmin, por unë nuk po kuptoj, sipas tejei bie që, meqë shteti është laik, besimtaret nuk duhet t’a mbajnë shaminë as në rrugë, sepse janë rrugët e shtetit laik. Po përpiqem të ndalem se c’kuptojmë kur themi që jemi shtet laik. Kjo nuk d.t.th. se nuk pranojmë asnjë fe, por që ligjet dhe strukturat e shtetit janë formuar dhe funksionojnë ë bazë të një norme politike dhe jo fetare. Kjo nuk ka të bëjë fare me problemin se a është musliman apo I krishter, ai që harton ligjin, a mban takije në kokë, apo kapelen e Hebrenjve, apo mban kryq në qafë. E rëndësishme është që ligjet apo mënyrat se si ngrihen institucionet të mos jenë të drejtuara, të nxitura apo të frymëzuar nga asnjë fe e caktuar.

Në rastin konkret, shkollat publike janë institucione laike, si institucione të një shteti laik. Kjo nuk d.t.th. se njerëz me përkatësi fetare të caktuara nuk lejohen të hyjnë në të. Përkundrazi, laicizmi këtu nënkupton që shkolla nuk interesohet fare për këtë përkatësi. Pra laicizmi në këtë rast pranon pjesëmarrjen në shkollë për individë të cfarë do besimi, duke garantuar lirinë e tij. Tani, që nga momenti kur t’I pranon një njeri të një besimi të caktuar, ti je I detyruar t’I garantosh të drejtat, në mënyrë që feja e tij të mos mbetet e cënuar. Argumentimi që sjellin ata që jaë kundër, duke thënë se ne e garantojmë besimin por jo shaminë, përkthehet për mua, që ne garantojmë një besim të gjymtuar, madje e krasisim vetë këtë besim. Më fal, unë nuk mund t’a lë fenë tek dera e shkollës (duke e lidhur me zinxhir me dryn, bashkë me bicikletën), për t’a rimarrë pastaj kur të dal nga shkolla.

Ky është qartësisht dhunim I të drejtës tënde elementare për të aplikuar atë që t’I e njeh për urdhëresë hyjnore, për aq kohë sa kjo e drejtë nuk cënon të drejtën e askujt tjetër. Por ajo cka I bën këta dashnorë të laicizmit të gjejnë pikë ku mund të kapen, është fakti që, si institucion laik, në shkollë nuk lejohet propaganda fetare. Dhe duke qenë se shamia për t’a shihet si simbol që bie dhe në sy, simboli në vetvete përbën propagandë, ndaj duhet të hiqet. Në fakt bëjnë mirë që ndalojnë propagandaën, por duhet peshuar problemi, sepse e para shamia konsiderohet si detyrim fetare për ato vajza që I mbajnë , e dyta nuk përbën simbol, por një nevojë funksionale. Një muslimane mund të mbulohej edhe me skafandër po të ishte e përshtatshme. Me shaminë mund të shfryshë edhe hundët, në qoftë se ke një tjetër rezervë në cantë, me flamurin p.sh. nuk mund t’a bësh një gjë të tillë. Nromalisht edhe flamuri edhe shamia janë një copë lecë, por I pari përbën symbol, ndërsa I dyti jo. Mjafton që ato të mbulohen dhe e kanë mbaruar nevojën e tyre. Ti mua më ndalon të mbuloj kokën!!!! E kupton se sa absure është?!
Shkolla sic është laike është edhe e depolitizuar si dhe e shmangur nga racizmi, mos duhet tani të më ndalojnë nesër të hyj në shkollë se kam veshur këmishë blu dhe jam demokrat? Apo të ndalojnë një të zi se prania e tij merret si shfaqje e demostrimit të racës tënde! Tek e fundit edhe unë mor vëlla jam laik! Unë, me gjithë shaminë time vij në një institucion laik dhe recpektoj me rigorozitet rregullat e laicizmit. Vij në shkollë për të mësuar ato lëndë të cilat më nevojiten për kulturë fetare dhe për një mijë arsye të tjera. S’punë ke ti me shaminë time, unë e ruaj laicizmin edhe me shami në kokë. Fundja ja, shaminë e kam hedhur në kokë për snob. Përse duhet të më imponosh ti mua veshjen?! Mjafton që veshja ime të mos shqetësojë të tjerët dhe mbaroi. Po ta marrësh në atë kuptim që e trajtojnë këta cdo lloj gjeje përbën simbol. P. sh. Shinset mund të merren si pjesë e kulturës tradicionale amerikane, xhinset e zeza, me bluzë të zezë me grafika të ndryshme, duke lënë flokë të gjëatë mund të merren si forma të shfaqjes së satanizmit, etj. Gjithcka mund të interpretohet simbolikisht.

Problemi është I qartë, këta preferojnë t’I lënë pa shkollë për të rruajtur dhe mbajtur lart “VLERAT E LAICIZMIT”, që po I rrezikokan në francën e revolucionit, disa vajza adoleshente. Kësaj I thonë me qit pushkë me gra e fmi.

Meriton

Primus registratum

I nderuar Gysi!
Me duket se nuk kupton qarte se çfare do te thote shtet laik apo insitucione laike. Kur flitet per shtet laik kihet parasysh forma e qeverisjes dhe e administrimit te shoqerise e jo rruget, lulishtet apo banjot publike (siç po shoh se i kupton ti)!!! Ne terma me konkret institucionet qe zhvillojne dhe çojne perpara kete shtet bazohen mbi parime shoqerore te zhveshura nga çdo ndikim fetar i çdo lloji qofte. Ne kete kuader te institucioneve ne sherbim te ketij sheti hyjne edhe shkollat me te cilat duhet kuptuar jo thjesht godina, dera e oborrit apo vendi ku kyçen biçikletat, por sistemi dhe qellimi qe zhvillohet brenda kesaj godine. Por ne shkolle ky qellim nuk mund te kuptohet jashte godines apo nderteses ky zhvillohet. E njejta gje ndodh edhe me insitucionet fetare. Nje kishe apo xhami po te shihet e shkeputur nga qellimi i saj nuk eshte asgje me shume sesa nje godine çfaredo, por e lidhur me funksionin qe kryen, respekti ndaj saj, do te thote respekt ndaj asaj qe perfaqeson. Keshtu duhet pare edhe pretendimi francez per çlirimin e shkollave (godinave) nga çdo lloj propagande fetare.
Jane te kota pretendimet ne lidhje me mbulimin duke u kapur pas aspekteve prakike etj. Ne fund te fundit synon te shprehe perkatesine islame te nje vajze apo gruaje. Pastaj ligji eshte bere per te gjithe e jo vetem per nje fe, prandaj s'e kuptoj se pse muslimanet jane gjithmone ata me te pakenaqurit, ose me mire te them e kuptoj, por ajo çfare ata pretendojne ne perendim mund te realizohet vetem ne vendet islamike.
pershendetje

Darien

Primus registratum

...Nuk e di a ka ne iran te krishtere? .. a ke prova qe mund te ndodh nje gje e atille ?
ka plot; meqenëse do prova po ta sjell një

Mehdi Dibaj lindi në një familje myslimane dhe më vonë përqafoi besimin e krishterë. Gjyqi e dënoi me vdekje për apostazi në 21 dhjetor 1993; mund të lexosh dëshminë e tij para gjyqit dhe të dëgjosh dëshminë e tij për besimin (në origjinal, Farsi, ose në anglisht) tek http://www.farsinet.com/dibaj/

mjafton të bësh nja-dy kërkime të thjeshta tek Google që të gjesh informacion për kishat që janë mbyllur nga qeveria iraniane

Darien

Primus registratum

Darien, je shum e logjikshme dhe e arsyeshme, ju uroj per mirkuptimin! /pf/images/graemlins/smile.gif
Mgjt duhet patur dicka parasyshe,se ato qe i perfshiu ligji " jo simbole fetare" eshte edhe "mbulesa" e cila nuk eshte thjeshte simbol identiteti,por parim.
Triumfi,
sa për dijeni, jam djalë; në shqip emri Darien është emër çuni -- me origjinë nga persishtja, besoj se ke dëgjuar për perandorin Dari (Darius)

nuk doja të zgjatesha më parë se m'u duk i qartë arsyetimi; megjithatë po e shpjegoj sepse dhe Master ka shpjeguar shtetin laik dhe ka marrë përgjigjen që ky ligj po u thotë myslimanëve të ikin nga Franca

në praktikë, ligji në fjalë vështirëson jetën e myslimanëve në Francë sepse i detyron të zgjedhin, mbulesën apo shkollën publike; ligjet mund të konsiderohen të pavlefshme kur bien në kundërshtim me një ligj më të lartë, për shembull me kushtetutën, ose me një ligj ndërkombëtar që shteti në fjalë e ka nënshkruar, si Ligji mbi Të Drejtat e Njeriut

ata që e miratuan ligjin mendojnë se do mbetet në fuqi sepse nuk ndalon besimin në vetvete, por ndalon një shprehje të besimit në një vend të caktuar (shkollat publike, ato që mbahen hapur me fonde publike)

myslimanët nuk janë dakort sepse e konsiderojnë mbulesën e kokës pjesë të patjetërsueshme të besimit (jo thjesht një shprehje të tij); që të ruajnë këtë të drejtë duhet të ndjekin proçedurën ligjore (nuk e di saktë si është në Francë) për ta nxjerrë ligjin të pavlefshëm; përpara Gjykatës së Lartë (apo si ta ketë emrin në Francë) duhet të argumentojnë pikërisht atë pikë që ligji ndalon jo një shprehi të besimit por një aspekt themelor të tij

ky i fundit është një argument teologjik që gjyqi nuk ka për detyrë ta pranojë, meqenëse është gjyq laik (jo-fetar); gjyqi ka për detyrë ta dëgjojë argumentin dhe të vendosë nëse ligji bie në kundërshtim me parime më të larta

në të njëjtën kohë, njerëzit duhet t'i kushtojnë rëndësi votimit dhe të çojnë në parlament njerëz që nuk do miratojnë ligje të tilla; kjo mund të mos jetë e mundur dhe mund të kemi situatën e tiranisë së shumicës; kushtetuta dhe struktura ligjore amerikane përpiqen të zvogëlojnë aftësinë e shumicës për të arritur këtë formë tiranie; nuk e di si është puna në Francë

së fundi, jam dakort që ky diskutim nuk është teologjik; është diskutim politiko-shoqëror

uni20077

Primus registratum

Kur ne vende myslimane te krishtenet nuk kane liri feje publike, as myslimant n'Europe nuk kane pse t'kerkojn ma shum!!!!Kur n'Arabi Saudite nuk kane te drejte te shkojn ne meshe te krishtenet , si guxojne me akuzue Francen muhaxhirt e atjeshem?

The Catholic Church declares war to the World. :smash:

Boshlleku midis qiells edhe tok's ka me e shkatrrue nji dite parrizin mysliman.

amar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga uni20077:

Kur n'Arabi Saudite nuk kane te drejte te shkojn ne meshe te krishtenet ,

............... NE ARABINE SAUDITE NUK KA TE KRISHTERE,

SHEMBULL E KE SHQIPERINE ,VEND MUSLIMAN KU PAKICAT KRISHTERE KANE TE DREJTE DHE LIRI QE TA PRAKTIKOJNE FENE E TYRE, A JE I KENAQUR ME PERGJEGJEN?? /pf/images/graemlins/tongue.gif

Ju lutem,pa ofendime!!

zog

Primus registratum

jo amar e ke gabim, shqiperia nuk eshte vend ISLAMIK (republike e drejtuar sipas parimeve fetare) por nje vend LAIK, po ashtu si gjithe vendet europiane. bile per ket duhet te jemi krenar.

te drejten e votes per gruan si dhe ligjin e ndalimit te perçes (mbuleses) e kemi ndermarre shume kohe perpara frances, vendit FAR te perparimit e kultures boterore.

sidoqofte diskutimet e deritashme nuk kane te bejne aspak me teollogjine. prandaj po mundohem ta fus temen ne keto shina nepermjet nje pyetje.
pse vetem femra duhet te mbulohet ne islam dhe jo mashkulli, a nuk jane te barabarte perpara zotit ............... Mjaft fjalorit provokues!!

ps, gjithashtu du ti pergjigjem atij " triumfit" (qe s'kupton hiç domethenien e kesaj fjale por e ngaterron me "humanist") qe ne perendim kryqi ne qafe mbahet vetem nga rapistet e zinj, ose katoliket si puna madonnes me shoqe dhe kryesisht per efekt MODE, te duken me interesant e enigmatik. nje çdokush tjeter person me kryq ne qafe nuk gjen KURRE pune, e per ket s'ka nevoje per ligj.

Meriton

Primus registratum

Amar!
Atehere mos pretendo te drejta te teperta ne vende ku krishterimi ekziston qe ne fillim, e ku zoterote keni shkuar per te kerkuar buke, por kenaqu me mundesine qe te japin per te ndertuar e per hyrene xhami!
nese s'ke argumenta s'ke nevoje te nxjerresh shpaten!
shendet dhe open your mind!

Triumfi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zog:
[qb] pse vetem femra duhet te mbulohet ne islam dhe jo mashkulli, a nuk jane te barabarte perpara zotit ............... Mjaft fjalorit provokues!!

ps, gjithashtu du ti pergjigjem atij " triumfit" (qe s'kupton hiç domethenien e kesaj fjale por e ngaterron me "humanist") qe ne perendim kryqi ne qafe mbahet vetem nga rapistet e zinj, ose katoliket si puna madonnes me shoqe dhe kryesisht per efekt MODE, te duken me interesant e enigmatik. nje çdokush tjeter person me kryq ne qafe nuk gjen KURRE pune, e per ket s'ka nevoje per ligj. [/qb]
Sepse femra eshte "femer" e mashkulli eshte "mashkull"!!! E sa i perket kryqit,e ke pare ne MTV? ...pa lojra fjalesh; kryqi eshte simbol i besimit dhe bindjes tek te krishteret ne pergjithesi!! kaq!

PS. Kujdes te lutem,se jemi ke zona e teologjise,e jo e gjuhesise,qe te bejme "lojra fjalesh".

amar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Master:
[qb] Amar!
Atehere mos pretendo te drejta te teperta ne vende ku krishterimi ekziston qe ne fillim, e ku zoterote keni shkuar per te kerkuar buke, por kenaqu me mundesine qe te japin per te ndertuar e per hyrene xhami!
nese s'ke argumenta s'ke nevoje te nxjerresh shpaten!
shendet dhe open your mind! [/qb][/QUOT\
---------------------------------------------------

une nuk thashe qe shqiperia eshte vend ISLAMIK por vend muslimanesh ,ka nje dallim shume te madh qe ti nuk arine ta kuptosh ai eshte problemi yte personal,sepse edhe franca eshte shtet KRISHTER por nuk e ka biblen si baze kushtetutare,atje jane me shume krishter apo??-
----------------------------------------------

MASRETR jo per shume kohe franca ka me qene shtet krishter ,dita dites nr. i muslimaneve po shtohet jo vec nga muslimanet ,por edhe nga francezet,kjo dukuri nuk eshte vetem ne france por edhe ne vendet tjera si anglia,gjermania,italia.
Ne buken tone e nxjerim nga djersa jone sepse punojme dhe e meritojme.po ti a nuk e pe se si gjate luftes ne irak francezet dhe gjermanet bashke me amerikanet e anglezet benin sikur qente qe ta marin naften e irakut?? ju nga kush jetoni??,po mos qene ajo nafte e muslimaneve ju keni me ngordhe si qenete,prandaj ate OPEN YOUR MIND mund tja thoni vetes suaj.

Meriton

Primus registratum

Fillimisht postuar nga amar:
[qb]

SHEMBULL E KE SHQIPERINE , VEND MUSLIMAN KU PAKICAT KRISHTERE KANE TE DREJTE DHE LIRI QE TA PRAKTIKOJNE FENE E TYRE, A JE I KENAQUR ME PERGJEGJEN?? /pf/images/graemlins/tongue.gif

Ju lutem,pa ofendime!! [/qb]
Keto jane fjalet e tua me duket!

amar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Master:
[qb]
Fillimisht postuar nga amar:
[qb]

SHEMBULL E KE SHQIPERINE , VEND MUSLIMAN KU PAKICAT KRISHTERE KANE TE DREJTE DHE LIRI QE TA PRAKTIKOJNE FENE E TYRE, A JE I KENAQUR ME PERGJEGJEN?? /pf/images/graemlins/tongue.gif

Ju lutem,pa ofendime!! [/qb]
Keto jane fjalet e tua me duket! [/qb]
------------------------------------------------

fjalet e mia po ,por realiteti eshte ky ,nese te intereson mund vertetohesh se ne saudi nuk ka te krishter qe jane saudian,por mund te kete anglez gjerman ,por qe kryejne pune diplomatike,biznes etj etj ,per keto mund te thuash qe ka.

amar

Primus registratum

harova ,ma kthe pergjegjen e postimit para ketij e jo te me japsh pergjegje ne pyetjen e dikujt tjeter /pf/images/graemlins/wink.gif

Meriton

Primus registratum

I nderuar Amar!
Te ftoj me se pari te jesh me i qete ne kete debat. Se dyti, po vazhduam me keto pyetjet qe thua ti besoj se do dalim nga tema. Se treti, (meqe ma ke kerkuar me insistim po te pergjigjem si perjashtim) ato inxhinieret e atyre puseve, çuditerisht studiojne ne perendim perpara se te vijne ne vendin e tyre dhe ato teknologjite qe perdorin i marrin nga perendimi (per te mos thene edhe gjera te tjera), prandaj mendo se ne keto çeshtje gjerat jane reciproke, si i thone "merr e jep". Une mendoj se po te diskutojme per kete çeshtje kalojme ne diskutime politike per te cilat nuk eshte vendi ketu, prandaj le te diskutojme per temen e t'ua leme te tjereve diskutimet politike.
pershendetje

Meriton

Primus registratum

Per sqarim, ne A. Saudite ka te krishtere arabe qe jetojne ne ilegalitet, sepse po te deklarohen, denohen si tradhetare te islamit dhe perndiqen e madje edhe vriten. Per kete arsye te kam thene, gezohuni me te drejtat qe keni ne perendim, sepse te krishteret nuk i gezojne keto te drejta ne lindjen e mesme.