Thenje filozofike.

Hektor12

Locus omnem
Kur gjerat thyhen, nuk eshte pikerisht thyerja ajo qe i ndalon te bashkohen perseri. Por ndodh qe nje cope e vogel humbet; copat qe mbeten nuk mund te ngjiten edhe sikur te duan. E gjithe forma ka ndryshuar!

John Green!

Hektor12

Locus omnem
E di pse lendohemi? Sepse gjithmone presim qe te tjeret te sillen sic sillemi ne me ta. Sepse gjithmone vrapojme pas atyre qe nuk hedhin asnje hap per te ardhur drejt nesh. Sepse themi qe do e mbyllim nje kapitull por gjithsesi vazhdojme ta rilexojme ate cdo dite duke e ditur qe cdo gje thjesht do perkeqesohet. Sepse mendojme se duke i falur te tjeret ata do te sillen me mire por edhe atehere e shikon qe je ti
perseri qe u shkon nga mbrapa. Sepse lejon qe shume persona te zene nje vend te rendesishem ne zemren tende , por edhe pasi na lendojme nuk mundohemi qe vendi i tyre te zevendesohet nga persona qe na duan me te vertete. Sepse jemi lodhur aq shume prej gjerave sa qe nuk besojme me te askush. Sepse mendojme se bota
eshte nje vend i urryeshem duke harruar qe jemi teper te rinj per ta
urryer boten kaq shume. Keshtu qe fillo jeto. Hiq dore prej atyre qe kane hequr dore prej teje. Fillo beso te vetja. Mos lejo qe te tjeret te te marrin neper kembe. Buzeqesh duke ia bere te ditur
atyre qe u larguan qe mund te jetosh dhe pa ta. Hiq dore prej asaj buzeqeshje fallco. Mos ndiq rrugen qe ndoqe dje. Bej ate qe ti do dhe mbi te gjitha mos iu kushto rendesi atyre qe mendojne te tjeret per ty..

Hektor12

Locus omnem
"Dashuria" e pyeti "Miqesine": - Perse ekziston ti kur jam une??
-Per te mbushur me buzeqeshje, aty ku ti le lot, e dashur...

Hektor12

Locus omnem
Nëse bashkshortja po shnderrohet në një mikeshë, atëherë ka ardhur koha t'i sugjeroni një mikeshës tuaj, të bëhet gruaja juaj.
(Fréderic Bejgbeder)

Hektor12

Locus omnem
"Fati vendos dy gishta mbi syte e njeriut,dy gishta mbi veshet,dhe te pestin e vendos mbi buzet e tij duke i thene "Hesht". "(proverbe arabe)

Hektor12

Locus omnem
Nese shqetesoheni se cfar thone te tjeret per ju, atehere jeni te humbur. Keshtu qe vazhdoni fitoni ju ata thjesht nuk munden ta kthejne piken e dobet te vetes ne piken me te fort!

Hektor12

Locus omnem
"Pak miqesi do te mbeteshin nese te gjithe do dinin se çfare thote shoku i tij kur ai nuk eshte aty"
Blaise Pascal

Hektor12

Locus omnem
Dashuria,madje edhe jashte marteses eshte gjithmone moral,nje martese pa dashuri eshte gjithmone e pamoralshme.
Ellen Key

Hektor12

Locus omnem
Sytë natyrshëm tërhiqen drejt diellit, që ëmbëlsisht më josh ta shijoj virgjërinë e më të bukurës që jeta e fsheh.

Hektor12

Locus omnem
Nese shqetesoheni se cfar thone te tjeret per ju, atehere jeni te humbur. Keshtu qe vazhdoni fitoni ju ata thjesht nuk munden ta kthejne piken e dobet te vetes ne piken me te fort!

Hektor12

Locus omnem
Në qoftë se ne mund te kishim ne disponim pavdekshmerine,eshte nena e para ,qe ne do ta bejme te pavdekshme .

Hektor12

Locus omnem
E di pse ndonjëherë mbetemi të zhgënjyer? Sepse besojmë se të tjerët janë të gatshëm të bëjnë atë që ne do të bënim për ta!

[Gaetano Lo Presti]