Thenje filozofike.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Ose Zoti do ta ndaloj të keqen,por nuk mundet,Ose,mundet,por nuk do,Ose as nuk mundet,as nuk do.
n.ç.s.do,por nuk mundet,atëherë është i pa zot.
n.ç.s.mundet,por muk do,atëherë është dashakeq,
Por n.ç.s.Zoti edhe mundet edhe do ta ndaloj të keqen,atëher nga vjen e keqja në këtë bëtë ?".
.
nga Epikuri.

scadarsko

Locus omnem
"Ose Zoti do ta ndaloj të keqen,por nuk mundet,Ose,mundet,por nuk do,Ose as nuk mundet,as nuk do.
n.ç.s.do,por nuk mundet,atëherë është i pa zot.
n.ç.s.mundet,por muk do,atëherë është dashakeq,
Por n.ç.s.Zoti edhe mundet edhe do ta ndaloj të keqen,atëher nga vjen e keqja në këtë bëtë ?".
.
nga Epikuri.
nga ateistet thote hoxha e prifti......:

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Është nevojë e Shqiptarët e mençur të kuptojnë që feja është një gjë veq kombit,që para se të jemi Të Krishterë apo Muhamedan,jemi të gjithë Shqiptarë,rrojmë të gjithë në shqipëri dhe përdorim të gjithë një Gjuhë,dhe shqiptarët e mençur dhe të urtë që i kuptojnë këtë gjë,kanë detyrë tu japin të tjerë shqiptarëve ta kuptojnë dhe ata"
.
Faik Konica
1897.

scadarsko

Locus omnem
"Është nevojë e Shqiptarët e mençur të kuptojnë që feja është një gjë veq kombit,që para se të jemi Të Krishterë apo Muhamedan,jemi të gjithë Shqiptarë,rrojmë të gjithë në shqipëri dhe përdorim të gjithë një Gjuhë,dhe shqiptarët e mençur dhe të urtë që i kuptojnë këtë gjë,kanë detyrë tu japin të tjerë shqiptarëve ta kuptojnë dhe ata"
.
Faik Konica
1897.
ndergjegjsimin pra se na terbunen edhe ata..... per iket vun shqiptare prej shekujsh !

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Lëvizja jonë,e pshetur në parim të kombësisë dhe jo në parim të fesë,mohon veten e saj në çoft se i ndan Shqiptarët pas feve në vend që ti shikoj në njësi të kombësisë së tyre".
.
Faik Konica
1907

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Njeriu mund të ketë cilëndo fe që ka gjetur prej stërgjyshërve dhe që i pëlqen,por smund të zgjedhë një tjetër kombësi dhe të luftoj të tinë.Pa vënë në Ballë një Vulë të madhe prej-Tradhëtari-".
.
Fan S.Noli

Last edited:

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Kisha thotë se Toka është e Rafshët,por unë edi që është e rrumbullakët,pasi e kamë parë hijen e saj mbi Hënë e më tepër besim kamë tek një hije se sa te kisha"
.
Ferdinand Magelan.
por ky shkenctar edi fort mirë çka ika gjet ata që kanë thanë se Toka është e rrumbullakët,kanë përfundu në turrën e druve,si psh Gjordano Bruno etj,nga Kisha.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Nuk është dashuria e tyre për njeriun,por pafuqia e dashurisë së tyre që i ndalon kristianët e sotëm të na çojnë drejt në turrën e druve".
.
Fridrih Niçe.

scadarsko

Locus omnem
"Kisha thotë se Toka është e Rafshët,por unë edi që është e rrumbullakët,pasi e kamë parë hijen e saj mbi Hënë e më tepër besim kamë tek një hije se sa te kisha"
.
Ferdinand Magelan.
por ky shkenctar edi fort mirë çka ika gjet ata që kanë thanë se Toka është e rrumbullakët,kanë përfundu në turrën e druve,si psh Gjordano Bruno etj,nga Kisha.
e tash kisha fale shkences,perdor mjete e pajisje nga me te avancumet....e satelitet vezhgojn token cdo sekonde fal zgjuarsiise dhe mos bindjeve te erreta kishtare.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Duhet të rimësojmë se shkenca që nuk bie në kontakt me eksperimentet ka gjasa të shkasë tërësisht drejt hamendësimeve imagjinare.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Përpjekja për të shkruar një dramë të madhe kozmike na shpije detyrimisht drejt një mitit.përpjekja për të zëvendësuar mosdijen dhe dijen,një pjesë gjithnjë më të mëdha të hapësirës e kohës,është shkencë.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Përderisa feja i hedhë poshtë prej vetvete metodat empirike,nuk duhet të ketë asnjë përpjekje për të pajtuar teoritë shkencore me fenë.