Thenje filozofike.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Feja është krijuar nga njeriu për të kontrolluar individët mendjedobët,sepse në kohë mizorish dhe dëshprimi këta e marrin fuqin në numër".
.
Benito Musolini.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Nuk falasim për besim nëse themi se dy dhe dy bëjnë katër,as kur themi se toka është e rrumbullakët,.Flasim për besim vetëm atëher kur duam të zëvendësojmë ndjenjat për fakte.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Zoti i kristianëve mund të ekzistojë,po njësoj si dhe Zotat e Olimpit,a të Egjiptit,a të Babilonisë,Por asnjë nga këto hamendje nuk është më e mundshme se të tjerat,madje ndodhen jashtë zonës së njohshmërisë e kështu ska asnjë arsye se pse duhet të marrim ndonjëren prej tyre në konsiderat.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Shqiptarët ?sot ska shqiptarë,turku,greku na kan përndarë!prifti,hoxha,kisha dhe xhamia,na gënjejnë,,,u prish shqipëria.
.
Çajupi-1902

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Më ngjan se (për mirë a për keq),argumentet e drejtpërdrejta kundër kristianizmit dhe teizmit rrallë japin efekt në popullë,Liria e mendimit përparohet me shndritjen e mendjes e kjo shkon dora dorës me zhvillimin e shkencës"
.
Çarls Darvini.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Vërtetë e kamë të vështir të kuptojë se si do të donte ndokush që kristianizmi të jetë i vërtetë,pasi vetë gjuha e shkrimit thotë:se njerëzit që nuk besojnë,gjë që përfshin babanë tim,vëllain tim de po thuaj krejt miqt e mi të ngushtë,do të denohen.Kjo është një doktrin e neveritshme".
.
Çarls Darvini.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
-"Nxehtë dhe Ftohtë janë opinione:Atome dhe Hapësirë është Realiteti"
-"Krejt çka ekziston në gjithësi,është frytë i rastit dhe i domosdoshmërisë".
.
Demokriti.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Të vërtetosh-Ungjijtë-me prov mrekullinë,është si të vërtetosh një absurditet me provë diçka çë është kundër natyrës".
.
Denis Didëro.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Kur shoh detarë,njerëz të shkencave natyrore e mendimtarë,njeriu është më i urti mes gjallesave.e kur shohë priftërinjë,profetë e shpejegues të ëndrrash,asgjë smë vështirohet më keq se njeriu".
.
Diogjeni.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Shqiptarët nuk janë pra as sllavë,as helenë barbarë,por përfaqësuesit e një qytetërimit më të vjetër,një nga më të lashtit të evropës,i cili ka lënë monumentet dhe kujtesën në të dy brigjet e Adriatikut dhe të detit Jon,si në fushat ku qe troja,aty ku Hektori është përfaqsuesi i lashtësisë,ashtu si Skenderbeu ideali i Mesjetës,dhe Boqari përsonifikimi kalorësiak i kohëve moderne:mbi të cilat shekujt.shqotat,revolucionet.tiranët.pushtimet,fetë,mynxyrat kaluan si shkulme të tërbuara pa arritur ta shfarosin dhe që një ditë është e destinuar ta thyej gurin e rëndë të varrit të tijë".
.
Dora I,stria.
letër drejtuar Jeronom de Radës.
Firencë-16.prill.1879.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Vështrini këtë Dru mani o djemt e mi!ka dy trupa dhe një rrënjë.
Kështu dhe ne si popullë jemi një pjesë Muslimanë,një pjesë të Krishterë,por kemi një rrënjë të përbashkët-jemi Shqipëtar"
.
Dudë Karbunara.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Qëndrimi i Shqiptarëve ndaj Ritit përcaktohej në përgjithësi nga raporti që kishte Riti me etnicitetin e vendit,Ata e ndiçnin atë deri në atë masë sa nuk cenonte individualitetin etnik"..
,
Elira Çela
1991.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Pra,dhe më e liga prej të ligave,vdekja vetë,sështë asgjë për ne.sepse ne kur jemi vdekja sështë dhe kur vdekja është ne sjemi".
.
Epikuri.