Thenje filozofike.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Jetë-do të thotë:-Të flakësh vazhdimisht larg teje gjithçka që dëshiron të vdes.
Jetë-do të thotë:-Të jesh i ashpër dhe i pa mëshirshëm me gjithçka që plakët dhe dobësohet brenda nesh.
Jetë-do të thotë gjithashtu:-Të mos të të vijë keq aspak për ata në prag të vdekjes të mjerët e pleqt,të jesh vazhdimisht vrasës-
Por ja që plaku,Moisi tha:Mos vrit.
.
Fridrih Niçe.
1882.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Sa i përket fesë tërë njerëzit pranojnë pa pyetur besimin e të jatit,sipas zakonit,të pa,aftë për të dalluar,të vërtetën nga gënjeshtra.
.

"Bota mbanë dy kategori njerëzish:
-Njerëz intelegjent pa fe dhe
-Njerëz fetar pa intelegjencë"
.
Abdul al Maarri.
folozof,poet nga Siria,
(973-1058).

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Nuk do të mund ta shmangim dhe për shum kohë problemin fetar.Nëse ndokush mendon se është thelbësore që shoqëria njerëzore të ngrihet mbi themele gënjeshtrash,atëher,sipas mendimit tim,kjo shoqëri nuk ia vlenë të ruhet.
.
Adolf Hitler.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Njerëzit tanë ia kishin dal shumë mirë më parë të jetonin pa këtë fe,kamë 6-divizione SS të përbëra nga njerëz apsolutisht indiferent ndaj çështjeve të fesë"
.
Adolf Hitler.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Lufta do të mbaroj një ditë,Atëherë do të jetë detyra ime e fundit të zgjidhë problemin e fesë"
.
.Adolf Hitler.
ky ishte vizioni i tij i krisur.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Katastrofa për ne është që jemi lidhur pas një feje që rebelohet kundër çdo gëzimi të shqisave.
Në lidhje me këtë,Hipokrizia e protestantëve është edhe më e keqe se e Katolikëve"
.
Adolf Hitler.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Fetë e kanë kaluar pikën e tyre kulmore,tani janë dekadente,Mund të mbesin të tilla edhe për pak shekuj.Atë çë se bëjnë dot Revulucionet,do ta bëjë Evulucioni"
.
Adolf Hiler.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Nëse pikërisht në këtë çast do ti asgjësonim fetë me forcë,Njerzia do të na lutej një zëri për ndonjë formë të re adhurimi"
.
Adolf Hitler.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Për tua lehtësuar vdekjen njerëzve.Kisha ua hedh karremin e një bote më të mirë.Ne,për sa kemi në dorë,Kufizohemi tju themi njerëzve të jetojnë jetën në mënyrë të denjë.Dhe për këtë mjafton që njeriu tu përshtatet ligjeve të natyrës.Le të frymëzohemi nga këto parime dhe jo shumë largë të triumfojmë mbi fenë"
.
Adolf Hitler.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Do të ishte më mirë të flisnim për Konstandin Tradhëtarin dhe Julian Besnikun,se sa për Konstandinin e Madh dhe Julian Apostatin"
.
Adolf Hitler.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Nëse figura që kanë Kristianët në kokë për Zotin do të ishte e saktë,Zoti i milingonave do të ishte milingonë dhe po kështu me kafshët e tjera"
.
Adolf Hitler.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Nuk i besojë aspak përshtypjes që kanë krijuar shumë njerëz për perandorët Romakë,Jamë i sigurt se nuk ishte Neroni që dogji Romën,kan qenë Kristianët-Bolshevikët,që ia vunë zjarrin,ashtu siç Komuna i vuri zjarrin Parisit me 1871, dhe Komunistët Rajhshtagut me 1932"
.
Adolf Hitler.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Kristianizmi i vuri qëllim vetës shkatrrimin sistematik të kulturës së lashtë.Ajo çë na ka mbetur sot,ka qenë ose falë rastësisë,ose ndonjë vepër autori liberal romak.Mbase jemi në errësirë të plotë të thesarit të vërtetë shpirtëror të njerëzimit,kush mund ta dijë çkemi humbur ?".
.
Adolf Hitler.