Re: Testime te ndryshme
Ndodhesh ne nje pyll . Si eshte pylli dhe cfare ndjenje te frymezon? A hyn drita ne te?
-Pylli eshte i thelle, nuk i duket fundi, ka nje shteg neper te cilin une hyj.Pemet jane shume te larta por pak me thelle ka shumllojshmeri dhe peme me kurore te gjere dhe plot me zogj qe ciecerijne, aty ketu kalon ndonje lepurush apo ketrush
.Ka flutura ne nje si luginez brenda tij dhe lule nga ato me arome te thelle si te pyjeve.Ka edhe fiere dhe luleshtrydhe nen to.Nuk ia gjej dot fundin pyllit, ose nuk dua te dal ne fund te tij....eshte i bukur dhe pse nuk e njoh me terheq brenda tij.
Ecen ne nje monopat . Si eshte monopati (i gjere apo i ngushte, me uje apo me gure etj), malor apo disheze
-Monopati eshte i malor, ka shkurre neper te dhe aspak i drejte, ravijezihet mes bimesh qe nuk ua di emrat por qe kundermojne freski, uji rrjedh diku ne nje pjesez te tij dhe bimesia eshte me e dendur dhe me e blerte ne ate pjese.Dikush tjeter ka shkelur ne kete monopat dhe e ka hapur ate shteg, nuk me duket se jam e para une qe e shkel.Diku malorja mbaron dhe para meje shfaqet nje lugine-livadh i gjere shume qe eshte teper e ndricuar.Eshte bukur shume, tani marr fryme me lehte, dihatja ndali dhe shijoj luginen.
Ne rruge gjen nje kuti . Si eshte kutia dhe a e hap?
Kutia eshte e punuar bukur shume me dru dhe me metal.Eshte shume e pluhurosur dhe e vjeter, ka nje si cengel qe duhet ngritur per ta celur, dikur do kete patur ndonje dryn ne te per ta mbyllur.Brenda ne kuti ka nje lule te thare, duket si jasemin, ka nja dy kapse te bukura flokesh, ca foto te vjetra bardh e zi qe jane zverdhur nga koha.
Arrin ne nje lendine, ku ndodhet vetem nje peme . Si eshte pema, e madhe apo e vogel, hijerende apo shkurre?
-Ne lendine kisha arritur qysh me lart edhe pse nuk e kisha lexuar vazhdimin e pyetjeve.Lemdina eshte shume e ndricuar dhe pema eshte nje rrap gjigand me nje kurore madheshtore dhe nje trung te gjere te cilit i kane dale rrenjet gati mbi dhe dhe ku mund te ulesh dhe te pushosh qetesisht.Jam ulur aty dhe shijoj cicerimat e zogjve dhe hijen e rende te pemes, eshte shume melodioze si pamja ashtu edhe zhurmezat qe degjoj.
Vjen nje zdrukthetar per ta prere. Cfare ben ti?
-Nuk do doja qe ta priste dhe pemen e vetme qe eshte ne ate lugine dhe perpiqem ta ndal te mos e beje, ajo peme mund te rrije aty e kalimtaret te pushojne por edhe si rrufepritese, eshte e vetmja bukuri ne ate lugine.Zogjte do te mbeteshin pa strehe.
Me pas shikon nje shtepi . Sa larg teje e shikon? Si eshte nga jashte? Hyn brenda apo e shikon nga larg? Si hyn brenda?
-Shtepia eshte ne te njejten largesi sa edhe pema ne supozimin e mesiperm, afer dmth, eshte me nje kopesht te bukur perpara, pa gardh apo mur rrethues.Eshte prej druri dhe jo e madhe, ka nje lishares perpara dhe ka nje si balkon te ngritur ku ka nje tavoline prej kashte dhe dy shezlone.Hyj brenda me ndrojte pasi kam thirrur jashte per ndonje njeri te gjalle dhe me pas e kams tudiur mire shtepine.Duket se i perket dikujt, ndoshta ndonje cifti te moshuar, eshte e paster shume edhe pse e pabanuar ne momentin qe une hyj aty.Ka nje oxhak shume te bukur brenda dhe e rregulluar me shume shije dhe shume thjeshte, duket sikur eshte bere kasten per mua.
Shikon nje liqen . Si eshte liqeni dhe a hyn ne te?
Liqeni nuk eshte shume i madh, ka nje si mol qe del ne thellesi te tij dhe e sodis, nuk hyj ne te, eshte teper i erret per shijet e mia dhe me duket se nuk do hyj ndonjehere.
Shikon nje ari . Cfare ndjen dhe si reagon?
Une e shoh ariun por jo ai mua, keshtu qe ia hedh dhe kesaj here /pf/images/graemlins/laugh.gif ai largohet me capitjen e rende dhe bashke me misterin e tij qe largohet davaritet edhe cudia ime.
Ne fund shikon nje mur . Si eshte muri (i larte, i gremisur, i rrenuar?) E kalon apo kthehesh mprapa? Nqs po, si e kalon? Cfare ka pas murit?
-Muri eshte i vjeter dhe i ndertuar nga gure te medhenj, eshte i rrenuar ose le te themi jo i mirembajtur, e kaloj natyrisht dhe pertej tij eshte nje keshtjelle gjigande qe shtihet ne nje lugine te paane, shkoj drejt saj...
Po pres.....