Testime te ndryshme

alinos

Forumium maestatis
Re: Testime te ndryshme

Dua bring your ass here, now!!!
I want to know about the forest and all that, pleaseeeeeeeeeeee :wave:

Danae

Primus registratum

bashkohem edhe une,qe akoma nuk kam marre pergjigje.
/pf/images/graemlins/tongue.gif

Dua

Primus registratum

Ok, Danae degjo:

Jeta jote ne pergjithesi eshte e ndritur, sepse gjeja e pare qe ti veren ne xhungel eshte drita e forte e diellit. Ndjen edhe ngrohtesi, e ke nga dielli edhe kete. Pra, meqe ke diellin ti ndihesh e sigurt dhe ke filluar te kerkosh rrugen tate, rrugen e jetes. Je e vetme, ama je ne kerkim e siper te njerezve te duhur. Ti je e vetedijshme per pergjegjesine tende ndaj njerezve te tjere, kete ndjesi e bart me vete edhe ne xhungel. Mban baren e pergjegjesise per njerezit qe te rrethojne, apo njerezit qe do. Kjo tregon pjekuri, rritje. Je shume, shume e vemendshme! /pf/images/graemlins/smile.gif Degjon dhe mat, ben balansin me kujdes.

Ne raport me ujin (sexin) ndihesh mire edhe pse nuk zhytesh ne uje dmth. sexi nuk ka aq shume rendesi per ty sesa muhabeti ne lidhje dashurie. Mund te them qe je edhe romantike, ke dike te dashur me vete por disi nuk e dallon dot, apo ka edhe dikush qe i ben hije dashurise sate ne kete rast.

Nata, dmth ballafaqimi me vdejken. Danae, Danae, Danae duhet te jesh mjaft person i qete, e sigurt ne vete, o Zot sa mire ndihesh me veten tate. Pergezime!!! /pf/images/graemlins/smile.gif Nuk e di cfare ka qene femijeria jote, por duhet te jete njera nder pjeset e jetes kur ti je njier me e sigurt, me e forte se kurdohere tjeter, dhe tani ne ballafaqimin me naten (vdekjen) ti kthehesh mu aty, ne kohen kur ke qene e vockel. Ne kohen kur asgje nuk ka mundur te te shkateroje dhe te frikesoje. Kjo te ben me te forte disi. Kam pershtypjen se je pjekur mjaft heret, qysh ne femijeri. Interesante keto pergjigjet tua :rolleyes: Me bere edhe mua kuriozeeeeeeee, dua te di kush je ti :eek: :rolleyes:

....nga Dua

Dua

Primus registratum

Alinos:

Pylli = Jeta shoqerore

Vazoja e thyer = Ana materiale e jetes

Celesi = Ana spirituale e jetes, religjioni

Alinos ndihesh mire me shoqerine qe ke. Me shoqeri je e hapur dhe komunikative.

Paraja nuk eshte per ty, as qe hyn ne plan biles, ti ndihesh aq mire me shoqerine dhe parate nuk i merr paraysh. Vazoja (parate) nuk te lane fare pershtypje, biles habitesh cfare kerkon paraja ne nje shoqeri si tenden.

Religjioni nuk eshte aq i rendesishem per ty. Cilesin e merr por jo me heren e pare. Religjioni ka nje domethenje te vjetruar per ty dhe ti e shikon si dicka qe i ka skaduar afati dhe e merr celesin jo se te duhet por mbase i takon dikujt tjeter. Ti respekton njerezit qe i perkasin religjionit tjeter.

...nga Dua

Dua

Primus registratum

Alinos harrova te te them se ti ballafaqohesh lehte me vdekjen, nuk e sheh si gje te tmerrshme. Sepse, arusha nenkupton vdekjen edhe ne kete rast.

Away Away:

Away, ndihesh mire me shoqerine tate, ne paqe thua...hahahah. :thumbsup:

Nuk je tip materialisti.

Je spirituale. Celesi ngjyre ari thua, gjendja shpirterore ka rendesi per ty dhe ti e merr celesin pa hezitim sikur te jete yti. /pf/images/graemlins/smile.gif

Nuk frikohesh nga vdekja. Arusha dmth ballafaqimi me vdekjen.

P.S. Njerez nuk pata aq shume kohe te thellohem ne cdo pershkrim tuajin. Por, me mire shkurt se fare.

:wave:

....nga Dua

*PINK_GIRL*

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Ema:
[qb] Me poshte keni nje test te personalitetit te Dalai Lames qe po e hedh ne shqip:

1.

Vini sipas preferences tuaj presonale ne rend nga 1-5 kafshet me poshte:

Derri,Ujku,Tigri,Kali,Lopa

pergjigja ime
kali , tigri , ujku , lopa , derri

2.

Vendosni nje mbiemer pas ketyre emrave:

1.Qeni
2.Macja
3.Miu
4.kafeja
5.Oqeani

pergjigja ime again
qeni = besnik
macja= lozonjare
miu= i shpifur
kafeja= e nevojshme
oqeani= madheshtor

3.Mendoni per dike qe ju njeh dhe eshte i rendesishem per ju e qe mund ta lidhesh me ngjyrat e meposhteme...

1.E verdhe
2.Portokalli
3.E kuqe
4.E bardhe
5.Jeshile

PERGJIGJA IME
E verdhe =N
portokalli= N
e kuqe = N
e bardhe=N
Jeshile=N
Pergjigjuni ihere pastaj ju jap pergjigjet /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
NA JEP PERGJIGJEN TANI LOL , NDOSHA JAM NJE CIK ME VONESE , BUT STILL LOL

alinos

Forumium maestatis

Dua,
po m'habit!

Eshte shume e vertete. Sa qef kur subkonshi bi dakort me konshin /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/smile.gif

Ema

Goddes

#1 Jeni ne pyll. Me ke jeni? Cfare beni? Si ndiheni? Cfare shihni?

...Pylli eshte i mbushur me rruge te vogla e te medha.Pishat bejne hije dhe perhapin arome te shkelyer rreth e qark.Jashte pyllit ben vape por brenda tij eshte fresk e mua me pelqen te degjoj cicerimat e zogjve dhe gurgullimen e ujit.Nga deget depertojne rreze dielli qe me perkedhelin fytyren.Ne fillim jam vetem.Diku nga mesi i rruges shoh dike qe flen nen nje peme.Me merr per dore,me jep sigurine e nje shetitje te kendshme dhe qetsine se rruga me te eshte e sigurte.Une kam frike nga kafshet ne pergjithesi,sidomos nga gjareprinjte,por e di se ai qe me ka shtrenguar doren s'do te me linte kurre.Madje-madje ne vetvete ekziston bindja se gjarpri do ikte nga ana tjeter sapo te me shihte me te /pf/images/graemlins/laugh.gif .Une eci mbi gjethet duke degjuar feshferimen e degeve te pemeve,mbeshtes koken ne shpatullen e tij dhe jam e lumtur /pf/images/graemlins/smile.gif !

#2 Ne pyll iu ze syri nje vazo te thyer. Cfare ngjyre ka vazoja? Pershkruani si duket ajo. Ju, e merrni vazon apo e lini aty ku eshte?

Shikoj ne mes te rruges nje vazo.Vazoja eshte ztergjatese ne ngjyre te kuqe uthulle dhe e ndare ne dy copa te medhaja ,si te prera me thike mu ne mesin e saj.Te ngjall nje sens trishtimi.Perpiqem ti ve bashke te dy pjeset,te ringjis ate cfare eshte thyer por me pak gjasa rrine bashke serish.Me kujtohet dora qe me mban e i jam mirenjohese qe s'me le si gjysma e thyer aty.Vazon e marr me vete.Eshte shume e bukur per tu lene aty dhe shume e trishte per te mos tentuar nje ribashkim nje te dale prej pyllit.

#3 Me tej, gjithmone ne pyll shihni nje celes. Si duket celesi dhe cfare beni ju me te?

Shkela nje celes.Eshte celes i madh alumini nga ato qe hapen portat.Mendoj me vete se fshehur nen toke mund te ekzistoje ndonje shtepize e fshehur,ndonje thesar a nuk di cfare.Mendoj gjithashtu se gjetja e celesit eshte nje shenje.Do doja qe me te te mund te hapja me nje brave te padukshme kraherorin e njeriut qe dua me fort e te prehesha aty brenda.Te gjithe celesat jane hapes te nje dere e une per te gjetur deren e ketij celesi s'di c'rruge do me duhej te beja.Celesin e vendos diku si per ta ruajtur prej te tjereve qe mund te kalojne ne pyll.Nese e gjej deren,do kthehem ta marr patjeter-i premtoj vetes.Nga larg degjohen te qeshura femijesh...

#4 Posa beni te dilni nga pylli para jush shihni nje arushe. Si ndiheni, cfare beni?

Mendoj se ne ditet e sotme arusha duhet te kete dale prej kopshtit zologjik.me shume gjasa do merrja ti hipja pemes me te afert.Ne thelb arusha nuk ka ndonje gje te frikshme.Eshte thjesht ideja e te mesuarit me perralla ku na e pershkruajne ate si perbindesh.Nuk e heq doren prej dores qe me mban.Kam pershtypjen se po te ndaloj s'do me ndohe asgje,ashtu si me qente.Dhe ashtu bej... /pf/images/graemlins/smile.gif

Katja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] Me shte krijuar pershtypja qe te gjithe jane 30 pikesha ketu ne AF, :confused: nuk e di persene!!!

Pergjigjet pas Vitit te Ri! /pf/images/graemlins/wink.gif

P.s.Arsyeja--sepse i humbet bukuria rezultateve. [/qb]
Kordele e ke pershtypjen gabim /pf/images/graemlins/tongue.gif Une jam 32 pike .
Per ato pergjigjet mos tall prapapincen ti goce se une as shtate si kam , gjashte e nji jave kam lind, do qe te vdes une?? :smash:

Danae

Primus registratum

vazoja :
nuk e di pse nuk arrij te mendoj nje vazo te thyer,kam nje vazo kineze ne shpi qe e kam shume perzemer dhe fakti qe mendoj pikerisht kete vazo,nuk mund ta mendoj te thyer.mgjth po sforcohem ta gjej te thyer:do ishte e ndare ne copa te medhane tre a kater,mbase edhe pese,do mendoja te gjeja nje menyre per ta ngjitur.ka figura njerezish kineze dhe eshte e bardhe ne te bezhe,njerezit jane me blu,gocat me floke te zeza te lidhura me bisht te gjate,nja dy linja te holla dhe mbajne vazo te vogla ne dore,nga ana e thyer eshte bojequmesht.
celesi: i arte i madh dhe i rende,nuk e di po me duket si te jem ne perralla,ngrej koken lart e mes pemeve tek shoh diell pyes se ciles porte i perket,i kujt do jete,pyes veten jo me ze.ka mister dhe bukuri e marr ne duar,eshte i madh per duart e mia.
nisem te kerkoj deren u pa puna te shoh se ca ben ky celes,jam shume kurioze te di se kujt i ka humbe apo arsyen qe eshte aty ku e gjeta.
Arusha: e madhe dhe kafe,ne fillim cohet ne kembe,me veshtron ne sy,me sheh e pastaj kthehet e iken.une nuk leviz,kam nje ndjesi dialogimi brenda meje dhe perjetoj nje siguri te cudishtme,e shikoj ne sy pa levizur deri sa me kthen shpinen,e vete nisem pas saj.

romeo

Forumium maestatis

Jeni ne nje pyll, me ke jeni? Çfare beni ? Si ndiheni ? çfare shihni ?

Jam ne pyllin e Llogarase me shoqerine time. Kishte kohe qe e kishim vendosur te benim nje piknik dhe me ne fund me rastin e 1 Majit vajtem ne Llogara.Sapo arritem atje u sistemuam ne nje vend pak te hapur qe te na nxinte te tereve, dhe filluam te pergatisnim gjerat qe do te hanim per dreke.
Koha eshte mjaft e mire dhe te rrish ne nje vend kaq te bukur me shoqerine eshte nje nje gje mjaft kenaqese.

Ne pyll u ze syri nje vazo te thyer. Çfare ngjyre ka vazoja ? Si duket ? E merini apo e lini aty?

Duke ecur aty verdalle shikojme nje vazo balte qe eshte thyer dhe copat jane perhapur rreth e rrotull. Atehere si te rin te edukuar qe jemi i mbledhim te tera copat e vazos, i mbeshtjellim me nje gazete dhe vendosim qe do ti hedhim poshte kur te kthehemi ne Vlore (jo per gje po ne Llogara nuk para ka shume kosha plehrash).

Gjeni nje çeles. Si te duket? Çfare ben me te ?

Pasi kemi mbaruar se mbledhuri copat e vazos, na zene syte nje çeles pak te ndryshkur, duket nje nga ata çelsat e medhenj per te hapur ata sepetet e vjeter qe kane pasur gjysherit tane. Vendos ta marr sepse shpresoj ta shes ne ndonje « Fiera d’antiquariato ».

Para se te dilni nga pylli shihni nje arushe. Si ndiheni? Çfare beni?

Para se te ikim nga pylli na zene syte nje arushe. Atehere derisa arusha eshte larg vendosim qe te ikim, natyrisht nje arushe qe del xhiro neper pyll eshte nje spektakel i bukur por njekohesisht edhe i frikshem. (sidomos per mua qe shikoja filma horror qe i vogel).

romeo

Forumium maestatis

natyirsht pres nje interpretim te pergjigjeve te mia /pf/images/graemlins/laugh.gif

hot

Hotgirl

Fillimisht postuar nga Dua:
[qb] Une kam nje test pak me te komplikuar se keto tjerat. Cdo gje varet nga imagjinata juaj dhe sa thelle doni te shkoni me veten tuaj.

Nuk eshte e preferuar te behet permes internetit apo me shume njerez ne dhome (edhe pse une per here te pare e bera me 20 njerez /pf/images/graemlins/wink.gif ), parapelqehet qe mendjet tjera te mos ndikojne tek ju, gjithashtu momenti kur personi flet per emocionet e tij, menyra shprehese e trupit 'body language' eshte e rendesishme dhe te tregon mjaft per individin dhe boten e tij te brendshme. Eshte mire qe gjate pyetjeve syte te jene te mbyllur dhe te ndiheni rehatshem. Ok, atehere, Jini vetja juaj dhe pershkruani ate qe ju perjetoni ne momentet e pyetjeve me poshte.

#1 Paramendoni veten ne xhungel, me ke jeni, cfare beni, si ndiheni, cfare shihni? Rreshtoni veprimet tuaja nje nga nje, sa me te qarta te jene mendimet dhe palosja e imagjinates ne shkrimet tuaja aq me mire behet zberthimi i tyre.

#2 Rruges shihni uje, cfare eshte, liqen, det i madh, lum, burim....? Cfare beni ju me ujin? Cfare ndodh me ju? Imagine without borders....just let yourself flow

#3 Ende jeni ne xhungel. Gjithandej erresire. Cfare po beni ju? Si po ndiheni? Ketu merruni me shume me boten e brendshme, ndjesite dhe emocionet qe/nese po perjetoni.

Secila nga pyetjet ka simolin e vet. Nese ndonje nga ju vjen me pergjegjet atehere do vijojme me tej me spjegimet dhe pyetjet e tjera. Ka pyetje te tjera, sa per fillim mjaftojne keto. Good luck!

....nga Dua [/qb]
hi.. :wave: ,po e bej dhe una njehere kete testin se duket interesant:
1-jam me nja 20 veta,te gjithe me canta shpine nga ato te mdhajat e me pantallona te shkurtra na ato me xhepa!! ecim verdalle,eksploratore te medhenj ne,sic dukem dum me gjet naj gjo me rendsi te modhe!kam frike,kam frike ku ve kembet,kam frike se cfare do me bjere nga qielli,degjohen ca si zhurma insektesh,une hap syte gjith kujdes se ku hedh hapat..po sikur te dali ndonje gjarper?!gjithandej bime jeshile,peme te medhaja e te sterthurura me njera tjetren,shkurre me lloj lloj gjerash brenda :idea:

2-liqen,uje blu i thelle dhe jo-transparent..rri aty e shof ujin..sma mban ti afrohem..kam ftohte..

3-une akoma hap syte rrotull e them "shyqyr qe sjam vetem",sa here degjoj ndonje zhurme e kthej koken nga ai drejtim per te pare se cpo ndodh..ndoshta ndonje gjarper..ose ndonje ujk.. :idea: ,ose ndoshta ndonje mushkonje e madhe..ehh cdesha qe erdha ketu..

ps: kur meren pergjigjet?! /pf/images/graemlins/smile.gif

Marimba

Primus registratum

Mua dy testimet e para me dolen sakte. Tek ajo e ngjyrave u ngaterrova mjaft, sepse nuk kishte ngjyra si bezhe, kafe, blu apo te zeze, dhe, sipas pergjigjeve, nuk me lejohej te mendoja per dike qe e kam inat apo qe kam nje lidhje te cuditshme me te. Nuk kishte shume options (=zgjidhje), me pak fjale.
Sidoqofte faleminderit, sepse nuk je ti krijuesja e testit. :confused: :wink:

Ema

Goddes

Edhe pse nuk e veme re, psikologjia e secilit ndikon ne zgjedhjen e nje dhurate. Nje dhurate qe i ngjan me shume atij qe dhuron se sa atij qe e pranon. Ja nje menyre e shpejte per te kuptuar diçka rreth vetes...
Me thuaj ç'dhurate ben,
te te them cili je...!

1. Ne nje mbremje ju kurdisin, me shaka nje reng, si do te reagoni?
a) u thoni me ze te iarte mos jeni çmendur
b) shtireni sikur s'ju ben pershtypje, por ne te vertete mendja ju punon per hakmarrje
c) irritoheni shume dhe nuk arrini ta fshihni nervozismin
d) e çmoni ironine si diçka qe ju argeton shume

2 .Nese ju jane grumbulluar shume para te vogla, çfare beni me to?
a) i kerkoni nje miku tuaj, shites, ose shkoni ne banke, per t'i kembyer
b) i grumbulloni ne nje kuti lekesh
c) i jepni si lemoshe kur ndaloni te semaforet ose si bakshish
d) blini me to si zakonisht

3 .Duke ndaluar ne rruge ju ndodh shpesh?
a) te bisedoni me njerez simpatike
b) te hutoheni para vitrinave
c) te mos e vini re rrugen, ngaqe mendoni per problemet tuaja
d) te studioni kalimtaret

4 .Dhuratat e Vitit te Ri i blini?
a) ne çfaredo kohe gjate vitit
b) shume kohe para, psh, dy-tre muaj
c) ne momentin e fundit me gjithe deshiren e mire
d) me qetesi, gjate dhjetorit

5 .Ndihenl krenar kur ?
a) ju pergezojne per karakterin tuaj
b) ia dilni mbane ne respektimin e nje diete
c) e ndieni veten te pazevendesueshem
d) kur partneri ose partnerja juaj u kupton shpejt deshirat dhe ua ploteson ato.

6. Ne dashuri ju ndodh
a) te beni zgjedhje te gabuar
b) te jeni besnik per jete
c) te mos keni kuraje te nderprisni marredheniet qe tashme kane marre fund.
d) te hiqni dore nga gjithçka qe ne veshtiresite e para

7. Kur arrini nje sukses te madh
a)nuk i tregoni per te askujt
b) ia tregoni miqve te ngushte
c) nuk lini njeri pa ia thene
d) flisni per te ne rrethana te caktuara e me persona te caktuar

8 .Nderroni parfum
a) u ben kurioz çmimi i larte i parfumit te ri
b) tentoni ta nderroni, por perseri ktheheni te parfumi iI zakonshem
c) jua mbush mendjen per kete shitesja
d) sugjestionoheni nga reklamat

9 .Nuk mund te duroni personat qe
a) e kane te zhvilluar sensin e fajit
b) futin hundet ngado
c) nuk i shfaqin ndjenjat qe kane
d) bejne gjtihshka ne menyre siperfaqesore

10. Ju vret ndergjegja kur harxhoni para
a) per nje produkt me cilesi te dobet, nderkohe qe, pak me shtrenjte do te mund te blinit nje produkt me te mire
b) diçka qe e blini pa u menduar fare
c) diçka qe s'duhet t'ia lejonit vetes
d) diçka, per te cilen ne nje dyqan tjeter do te shpenzonit me pak

11 .Per ju festa e vitit te Ri eshte
a) nje dite jashte rregullave tradicionale
b) nje dite e gezuar me te afermit e miqte, tavoline me gjelle te mira, dhurata, muzike
c) mundesi per te kaluar nje pushim ne çift
d) nje moment ngrohtesie e intimitetl

a b c d
1 8 4 2 0
2 2 0 8 4
3 4 8 0 2
4 0 2 4 8
5 4 0 8 2
6 8 4 2 0
7 0 2 4 8
8 0 8 2 4
9 4 0 8 2
10 8 4 2 0
11 4 0 2 8

Nga 0-21 pike
Jeni teper korrekt dhe konvenclonal ne dem te fantazise. Preferoni me teper te pranonl dhurata se sa te jepnl; dhurimi per ju eshte thjesht nje formalitet. Jini me krijues sepse keshtu do te permiresoni dhe raportet afektive; mesohuni ta konsideronl dhuraten jo si detyre, por si shprehje te lire te personalitetit tuaj.

Nga 22 - 44 pike
Peshorja e dhurimit dhe e pranimit te dhuratave eshte tek ju nje ekujliber te plote. Benl pak dhurata, por qe hyjne ne pune dhe qe nuk kushtojne shtrenjte, per persona qe i doni vertet dhe qe e dini qe do t'jua kthejne ne te njejten mase. Duhet te keni me teper fantazi dhe mos u shqetesoni per mendimin e te tjereve. Me siguri do te jete me bukur per ju dhe per ate qe do te pranoje dhuraten tuaj.

Nga 45 - 69 pike
Bujaria dhe kureshtja ju bejne qe ta konsideroni dhuraten si menyren me te mire per te shprehur emocionet e ndjenjat tuaja, ne çdo moment te vitit. Shfrytezoni pra ndjeshmerine tuaj dhe aftesine e madhe komunikuese, duke bere dhurata me te zgjedhura.

Nga 70 - 88 pike
Vuanl nga 'perfeksionizmi". Zgjedhja e dhurates eshte per ju nje moment pasigurie te madhe. Shqetesimi dhe zelli ne "kete zgjedhje kerkoni t'ju kembehet ne menyre te ndersjellte. Perpiquni ta ktheni kete ne nje loje te vogel qe ju zbavit. Dhurojini vetes diçka te bukur psh: nje shetitje jashte qytetit ne shoqerine e miqve.

Ema

Goddes

Isha kjo :"Nga 45 - 69 pike
Bujaria dhe kureshtja ju bejne qe ta konsideroni dhuraten si menyren me te mire per te shprehur emocionet e ndjenjat tuaja, ne çdo moment te vitit. Shfrytezoni pra ndjeshmerine tuaj dhe aftesine e madhe komunikuese, duke bere dhurata me te zgjedhura" :thumbsup:

edda

Primus registratum

1. Ne nje mbremje ju kurdisin, me shaka nje reng, si do te reagoni?
a) u thoni me ze te iarte mos jeni çmendur
b) shtireni sikur s'ju ben pershtypje, por ne te vertete mendja ju punon per hakmarrje
c) irritoheni shume dhe nuk arrini ta fshihni nervozismin
d) e çmoni ironine si diçka qe ju argeton shume

2 .Nese ju jane grumbulluar shume para te vogla, çfare beni me to?
a) i kerkoni nje miku tuaj, shites, ose shkoni ne banke, per t'i kembyer
b) i grumbulloni ne nje kuti lekesh
c) i jepni si lemoshe kur ndaloni te semaforet ose si bakshish
d) blini me to si zakonisht

3 .Duke ndaluar ne rruge ju ndodh shpesh?
a) te bisedoni me njerez simpatike
b) te hutoheni para vitrinave
c) te mos e vini re rrugen, ngaqe mendoni per problemet tuaja
d) te studioni kalimtaret

4 .Dhuratat e Vitit te Ri i blini?
a) ne çfaredo kohe gjate vitit
b) shume kohe para, psh, dy-tre muaj
c) ne momentin e fundit me gjithe deshiren e mire
d) me qetesi, gjate dhjetorit

5 .Ndihenl krenar kur ?
a) ju pergezojne per karakterin tuaj
b) ia dilni mbane ne respektimin e nje diete
c) e ndieni veten te pazevendesueshem
d) kur partneri ose partnerja juaj u kupton shpejt deshirat dhe ua ploteson ato.

6. Ne dashuri ju ndodh
a) te beni zgjedhje te gabuar
b) te jeni besnik per jete
c) te mos keni kuraje te nderprisni marredheniet qe tashme kane marre fund.
d) te hiqni dore nga gjithçka qe ne veshtiresite e para

7. Kur arrini nje sukses te madh
a)nuk i tregoni per te askujt
b) ia tregoni miqve te ngushte
c) nuk lini njeri pa ia thene
d) flisni per te ne rrethana te caktuara e me persona te caktuar

8 .Nderroni parfum
a) u ben kurioz çmimi i larte i parfumit te ri
b) tentoni ta nderroni, por perseri ktheheni te parfumi iI zakonshem
c) jua mbush mendjen per kete shitesja
d) sugjestionoheni nga reklamat

9 .Nuk mund te duroni personat qe
a) e kane te zhvilluar sensin e fajit
b) futin hundet ngado
c) nuk i shfaqin ndjenjat qe kane
d) bejne gjtihshka ne menyre siperfaqesore

10. Ju vret ndergjegja kur harxhoni para
a) per nje produkt me cilesi te dobet, nderkohe qe, pak me shtrenjte do te mund te blinit nje produkt me te mire
b) diçka qe e blini pa u menduar fare
c) diçka qe s'duhet t'ia lejonit vetes
d) diçka, per te cilen ne nje dyqan tjeter do te shpenzonit me pak

11 .Per ju festa e vitit te Ri eshte
a) nje dite jashte rregullave tradicionale
b) nje dite e gezuar me te afermit e miqte, tavoline me gjelle te mira, dhurata, muzike
c) mundesi per te kaluar nje pushim ne çift
d) nje moment ngrohtesie e intimitetl

a b c d
1 8 4 2 0
2 2 0 8 4
3 4 8 0 2
4 0 2 4 8
5 4 0 8 2
6 8 4 2 0
7 0 2 4 8
8 0 8 2 4
9 4 0 8 2
10 8 4 2 0
11 4 0 2 8

Nga 0-21 pike
Jeni teper korrekt dhe konvenclonal ne dem te fantazise. Preferoni me teper te pranonl dhurata se sa te jepnl; dhurimi per ju eshte thjesht nje formalitet. Jini me krijues sepse keshtu do te permiresoni dhe raportet afektive; mesohuni ta konsideronl dhuraten jo si detyre, por si shprehje te lire te personalitetit tuaj.

Nga 22 - 44 pike
Peshorja e dhurimit dhe e pranimit te dhuratave eshte tek ju nje ekujliber te plote. Benl pak dhurata, por qe hyjne ne pune dhe qe nuk kushtojne shtrenjte, per persona qe i doni vertet dhe qe e dini qe do t'jua kthejne ne te njejten mase. Duhet te keni me teper fantazi dhe mos u shqetesoni per mendimin e te tjereve. Me siguri do te jete me bukur per ju dhe per ate qe do te pranoje dhuraten tuaj.

Nga 45 - 69 pike
Bujaria dhe kureshtja ju bejne qe ta konsideroni dhuraten si menyren me te mire per te shprehur emocionet e ndjenjat tuaja, ne çdo moment te vitit. Shfrytezoni pra ndjeshmerine tuaj dhe aftesine e madhe komunikuese, duke bere dhurata me te zgjedhura.

Nga 70 - 88 pike
Vuanl nga 'perfeksionizmi". Zgjedhja e dhurates eshte per ju nje moment pasigurie te madhe. Shqetesimi dhe zelli ne "kete zgjedhje kerkoni t'ju kembehet ne menyre te ndersjellte. Perpiquni ta ktheni kete ne nje loje te vogel qe ju zbavit. Dhurojini vetes diçka te bukur psh: nje shetitje jashte qytetit ne shoqerine e miqve.
[/QB]
1) d
2) b
3) c
4) c
5) a
6) d por zgjat vetem 3 dite
7) c
8) b iu pergjigja duke ndryshuar fjalen parfum me shampo se une s'para i pelqej parfumet
9) d
10) c
11) d

duhet te kem me teper fantazi ...fantazia eshte me bollek por mungon ajoe shkrete kohe /pf/images/graemlins/frown.gif

arbi

Primus registratum

Nga 45 - 69 pike