Testime te ndryshme

edda

Primus registratum
Re: Testime te ndryshme

Paramendoni veten ne xhungel, me ke jeni, cfare beni, si ndiheni, cfare shihni? Rreshtoni veprimet tuaja nje nga nje, sa me te qarta te jene mendimet dhe palosja e imagjinates ne shkrimet tuaja aq me mire behet zberthimi i tyre.

Jam ne xhungel..nuk e di si arrita ketu, nuk dua te jem ketu ..dua ngrohtesine e shpise time. Shoh kafshe nga kthej syte, ndjej aromen e tyre dhe kam frike. Xhungla nuk eshte per mua. Kam frikeeeeeeeee dhe ndjehem terribilmente sola. Ndihmeeeeeee

Rruges shihni uje, cfare eshte, liqen, det i madh, lum, burim....? Cfare beni ju me ujin? Cfare ndodh me ju? Imagine without borders....just let yourself flow

Vrapoj, vetem vrapoj dhe befas ndjej zhurmen e ujit. Per nje çast harroj kafshet e xhungles dhe buzeqesh..me pelqen zhurma e ujit, dikujt mund ti duket e bezdisshme ndersa mua me pelqen. Ndjek zhurmen e ujit dhe perpara me del nje ujevare ..eshte e mrekullueshme. Zhvishem menjehere dhe futem ne kete liqenth te vogel. Oh, ndjehem kaq mire, gati - gati e lumtur. Larg te gjitheve, nudo, ne kete parajse

3 Ende jeni ne xhungel. Gjithandej erresire. Cfare po beni ju? Si po ndiheni? Ketu merruni me shume me boten e brendshme, ndjesite dhe emocionet qe/nese po perjetoni

E kam frike erresiren. Filloj e qaj, ulerij, therras ndihme por askush nuk me degjon. Atehere shtrihem, mblidhem e gjitha dhe pres qe te vijne kafshet e te me hane

edda

Primus registratum

Ej DUa i dashuri im dha kto pergjigje me trego içik çdo me thane sidomos çkuptim ka kjo deshire e tij per te luftuar krah kongolezeve :eek:

1) shkon ne xhungel me luftu me patriotet kongoleze. Ka shume vegjetacion, peme te larta, lageshtire, liande, majmune qe hudhen nga nje liande tek tjetra. Une kam frike se ka gjarperinj helumues
2) shikoj burim me uje dhe pi uje se kam etje
3) eshte normale te kem frike ne erresire, çdonjeri qe shkon ne nje ambjent te panjohur ndjen pasiguri ne rastin me te mire.

Dua

Primus registratum

Uaaaaaaaaaa gjithe kjo imagjinate! Hallall! :thumbsup:
Do me duhet kohe per analizen e mendjeve tua.

Edda i dashuri yt nuk frikesohet nga jeta sepse xhungla si mund ta kesh lexuar me lart simbolizon jeten reale. Eshte i gatshem te luftoje per cdo gje dhe me cdo ke....

Po nxjerr nga arkivi edhe ca pyetje tjera per ju.

#1 Jeni ne pyll. Me ke jeni? Cfare beni? Si ndiheni? Cfare shihni?

#2 Ne pyll iu ze syri nje vazo te thyer. Cfare ngjyre ka vazoja? Pershkruani si duket ajo. Ju, e merrni vazon apo e lini aty ku eshte?

#3 Me tej, gjithmone ne pyll shihni nje celes. Si duket celesi dhe cfare beni ju me te?

#4 Posa beni te dilni nga pylli para jush shihni nje arushe. Si ndiheni, cfare beni?

Do kthehem prape, deri atehere :wave: :kiss:

....nga Dua

Kordelja

Valoris scriptorum

:eek: :eek: :eek:

Dua, jo vetenm qe s'na prure rezultate po na dhe dhe detyra shpie tashi /pf/images/graemlins/laugh.gif

alinos

Forumium maestatis

Ideja e pyllit eshte e kendshme. Ketu fantazia perzihet me kujtimet. Pylli i ri, me peme te larta dhe te drejta. Freski. Eshte fund pranvere, fillim vere, dhe jemi nje grup. Sapo kemi mberritur ne pyll dhe djersa po na thahet ne trup. Freskia e pyllit te kenaq. Verdallosemi neper pyll, gocat duke mbledh lule, e djemte duke i ‘ndihmu’. Nje prej tyre tregon barcaleta, e te tjeret shkrihen. Degjohet zhurma e lumit, qe na terheq. Nisemi neper nje shteg te bere nga hapat e kembesoreve.

#2 Ne pyll iu ze syri nje vazo te thyer. Cfare ngjyre ka vazoja? Pershkruani si duket
ajo. Ju, e merrni vazon apo e lini aty ku eshte?

Vazo e madhe, edhe pse sforcoj imagjinaten ajo me duket jeshile (mua s’me pelqen hic si ngjyre meqe ra fjala). Eshte nje vazo e madhe, e thyer, dhe brenda ka dhe(toke), rrenje bime dhe krimba. I afrohem ta shof dhe perpiqem te dalloj se cfare bime ka pasur, dhe habitem qe gjej nje vazo ne mes te pyllit. Nuk merr mendja se do e merrja, c’me duhej?! Po keshtu nuk ka ndonje dizenjo apo forme te vecante, keshtu qe as kurioziteti im prej koleksioniste guresh dhe guackash nuk kenaqet mjaftueshem per te marre nje cope prej saj.

#3 Me tej, gjithmone ne pyll shihni nje celes. Si duket celesi dhe cfare beni ju me te?

Qe te arrij te shoh nje celes ne pyll do goxha imagjinate. Celsi eshte cels shpie i zakonshem, ndoshta dhe makine, ku i dihet. Eshte i ndryshkur nga vesa e pyllit. Po menohem ta marr mos ta marr, ndersa e mbaj ne dore. I them vetes plot budalliqe ke marre me vete, kshu qe e le. Masnej mendohem dhe kthehem ta marr. Ndoshta ka ndonje vend ku lihen gjerat e gjetura dhe e kerkon dikush. Ka mundesi ta harroj ne ndonje xhep, sic bej zakonisht me gjerat e vogla.

#4 Posa beni te dilni nga pylli para jush shihni nje arushe. Si ndiheni, cfare beni?

Un shif, arusha shif. Kam degju se arushat mund te egersohen dhe te shqyejne, kshu qe nuk ma mban te leviz, edhe pse kam nje deshire te cuditshme per ta perqafuar. Gezofi i saj duket aq i bute dhe forma e saj aq “cute” sa du ta shtrengoj fort. Nejse, s’ma mban, edhe pse po i buzeqesh tashi. Arusha me shef i cope here, pastaj degjoj disa tinguj. Ajo kthen koken dhe dalloj edhe une pas ca shkurreve dy kelysha te bute. E kuptoj se arusha po ruan te vegjlit, kshu qe me hapa te ngadalta largohem.

I wonder is Lynn Star doin this in Prishtina?!

Nejse, una jam duke u rregjistru per summer school :cool:
/pf/images/graemlins/smile.gif

edda

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] :eek: :eek: :eek:

Dua, jo vetenm qe s'na prure rezultate po na dhe dhe detyra shpie tashi /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
he pra he

eM

Paper Moon

Une ne pyll jam gjithemone, se shifni aty poshte! /pf/images/graemlins/tongue.gif
megjithate, pylli eshte i qete, mban arome myshku dhe nga larg vijne cicerimat e zojgjve! Po te nrij koken shof qiellin e kalter dhe deget e larta te pemeve qe kacaviren drejt pafundesise. cdo qe eshte shume paqesore, edhe une ndihem e kthjedhet, ne paqe me veten dhe te tjeret.

#2 Ne pyll iu ze syri nje vazo te thyer. Cfare ngjyre ka vazoja? Pershkruani si duket ajo. Ju, e merrni vazon apo e lini aty ku eshte?

Vazoja eshte ngjyre balte, dmth si kafe. eshte e thyer ne disa pjese. pjese te medhaja, sikur nuk ka rene nga nje largesi shume e madhe. vazon e le aty. nuk kam ku ta mbaj.

celesi eshte ngjyre ari, megjithate duket i vjeter. Ngjan me celesat e komodinove ose dollapeve, nuk eshte celes shpetie. Celesin e mar e fus ne cep (nese kam xhep)

Nuk ja e frikesuar. me duket miqesore megjithate largohem shume ngadale.

okay Dua po pres une tani! /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

Dua

Primus registratum

Mire de ja se u kthevaaaaaaaaa.

Po shkojme me rend, fillojme me Neo-n.

Neo, Neo, Neo, ti si duket beson shume ne boten e pasjetes, sepse udhetimin neper xhungel (bota neper te cilen jeton) e sheh vetem si nje ekspedite me shoke dhe me te dashuren e zemres sate, kalon neper te sikur ne provim dhe pret diten kur do ikesh, diten e vdekjes. Kjo vajza duhet te jete person shume i rendesishem per ty, e permend shpesh dhe perveq dashurise ke edhe nje ndjenje pergjegjesie ndaj saj. Me kete vajze ke dicka me shume sesa nje dashuri. Ne pergjithesi ke qejf zbulimet dhe gjerat e reja ne jete. Tip kureshtari qe nuk le pa provuar gjerat qe ka degjuar ose pare ne TV. Ke permendur ujevaren, sexi per ty eshte i rendesishem, ahahahahaa ti biles e praktikon ate ne imagjinaten tende dhe ndihesh mire, i shlodhur. :smash: /pf/images/graemlins/laugh.gif

Nuk frikesohesh nga vdekja, biles kundershton nje shkendije te vogel drite ngase mund te te prishe qetesine e vdekjes. Por, ti prape vrapon diku, atje tek ajo bota jote qe mund te jete paramendimi yt i botes shpirterore pas vdekjes, ti atje ke shtepine dhe rehatine. Eshte interesante se si ti je i lidhur me religjionin dhe boten shpirterore, ne pergjithesi ndjen gjerat thelle, i jeton ato. Edhe terrin e pranon, ne kete rast vdekjen, sepse kjo eshte vetem nje rrugice e fundit per ne shpepine tende. Ti shikon dritat ne mes te territ dhe atje sheh jeten, terri simbolizon vdekjen dhe ti ne mes te saj dheh shkendija. Spiritual, religjioz.

Kaq Neo. Si thua ti te jam afruar sadopak, apo hic? Je ky apo vetem bera ca rrjeshta une ketu? :rolleyes:

.....nga Dua

Dua

Primus registratum

Shkojme me Kordelen.

Kordele moj Kordele, ti je e vetme, po pse? Ende nuk ke gjetur nje rruge ne jete, por si duket te gjitha i ben me mundimin tend, ashtu si edhe hap rruget neper xhungel. Ti i hap rruget e jetes sate, e vetme. Je e kujdesshme me njerezit. Nga ca tipa ke edhe frike. Je e vetedijshme cka mban bota mbi dhe, i dallon gjerat e mira, te kendshme nga ato te keqijat, te tmershmet. Atmosferen ne xhungel e pershkruan te lagesht, dhmth jeta jote nuk ka aq shume diell, por me shume lageshti.

Uji. Ti je vezhguese Kordele. Ujin ke degjuar me veshet e tu ende pa e pare. Di te degjosh. Sexi eshte mjaft i rendesishem per ty. Kredhesh e tera ne uje, zhytesh pa hezitim, e shijon ate dhe kenaqesh.

Terri. Frikacake! /pf/images/graemlins/laugh.gif :smash: Vdekja te tmerron.

Kordele je optimiste dhe i do gjerat e bukura ne jete, e ndjeshme gjithashtu. :thumbsup:

....nga Dua

Dua

Primus registratum

Edda erdha tek ti. /pf/images/graemlins/smile.gif

Po pse kaq frike moj edda? Jeta per ty eshte nje sfide e madhe. Sexi te freskon dhe ndihesh mire, i rendesishem edhe per ty. /pf/images/graemlins/laugh.gif Harron te keqijat e jetes dhe vrapon tek uji. Me vdekjen i ke punet keq, s'e pranon hic. Ne asnje menyre! Ballafaqimi me te te ben te qash. :cry:
Sa e ndjeshme! /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/frown.gif

....nga Dua

Kordelja

Valoris scriptorum

Ah sa me ka pelqy /pf/images/graemlins/laugh.gif ajo e Neo-s sidomos /pf/images/graemlins/laugh.gif

olti

Neo

Fillimisht postuar nga Dua:
[qb] Mire de ja se u kthevaaaaaaaaa.

Po shkojme me rend, fillojme me Neo-n.

.....nga Dua [/qb]
Hmmm! Do te isha i lumtur te ishte tamam ashtu, por jam censurues un' /pf/images/graemlins/laugh.gif
Sidoqofte jo keq shpjegimi /pf/images/graemlins/smile.gif

alinos

Forumium maestatis

[qb] Alinos kush o Lynn Star ?! :rolleyes:

.....nga Dua [/qb]
Dikush qe jep mesim per mediat ne Prishtine /pf/images/graemlins/wink.gif

edda

Primus registratum

[qb] Edda erdha tek ti. /pf/images/graemlins/smile.gif

Po pse kaq frike moj edda? Jeta per ty eshte nje sfide e madhe. Sexi te freskon dhe ndihesh mire, i rendesishem edhe per ty. /pf/images/graemlins/laugh.gif Harron te keqijat e jetes dhe vrapon tek uji. Me vdekjen i ke punet keq, s'e pranon hic. Ne asnje menyre! Ballafaqimi me te te ben te qash. :cry:
Sa e ndjeshme! /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/frown.gif

....nga Dua [/qb]
I ke rene ne te Dua
glazie

edda

Primus registratum

Po pergjigjem shkurt se s'kam kohe fare
Jam ne pyll me te dashurin tim, kemi vendosur te bejme nje piknik meqe eshte fillim pranvere. Si llupsa qe jemi sapo gjejme nje vend te rehatshem dhe larg syve te kalimtareve ulemi dhe shtrojme dreken. Eshte nje dite kaq e bukur sot..qielli eshte i kalter. Pasi mbarojme te ngrenit une i propozoj te mbledhim disa lule keshtu arrijme te tresim ushqimin e tepert. Midis pemeve shoh nje vend disi te mbyllur dhe me vjen nje ide. Seksi pas buke ndihmon ne tretjen e ushqimit me shume sesa mbledhja e luleve

Meqe i dashuri im nuk iu duk ndonje ide gjeniale po vazhdojme akoma te mbledhim lulet. Ne rreze te nje peme syte me zene nje sen boje veje, si kurioze qe jam them "ça ka, ça ka aty" dhe si frikacake qe jam çoj Tanin te shkoje ta shohi. Mendoja se ishte kocke, magari kocka e nje njeriu por qenka nje vazo, ah, me mire po e le aty

Duke u rrukullisur ne barin e njome ndjej diçka qe me vret ne kurriz. Shoh qe eshte nje çeles, biles eshte i madh, shume i madh dhe i vjeter. Te ishte ndonje çeles kasaforte do e kisha marre me vrap po ku ate çoje une gjithe kte çeles, ato 40 m katror ku jetoj s'me dalin per veten time jo me per rrokotelat qe gje rruges

Impulsi i pare eshte tia mbath vrapit por kujtohem qe arusha eshte me e shpejte se une /pf/images/graemlins/frown.gif dhe fshihem pas Tanit qe ne permasa afrohet me arushen

Danae

Primus registratum

uroj te jem akoma ne kohe,pasi nuk do doja te kene dale pergjigjet ne faqet e tjera.
ne xhungel,fillimisht do mendoja vetem,vezhguese e ambientit perreth,nuk e di pse me duket vetja pak e humbur mgjth arrij ta marr veten ne pak sekonda,jam ne kembe,perballe meje kam drite shume drte nga dielli,e veshur fare pak,me pant te bardha te shkurter,po kerkoj nje grup njerezish qe di ti kem diku afer apo dicka tjeter,mgjth ne te njejten kohe kam edhe nje ndjesi tjeter sikur po kerkoj te marr nje nga rruget,sikur dua te caj perpara ne drejtim te rrezeve te diellit,sikur matane ka dicka qe me pret dhe sikur po drejtoj nje grup njerezish pas shpines time,nuk e di pse po ndihem pergjegjese apo mos ndoshta dua te llogaris hapat ne cilin drejtim do i hedh,shoh lart nga pemet.Kerkoj te degjoj dicka,mbase gurgullime uji,sepse jam shume e perqendruar.
Ndersa po te imagjionoj vertet uje ne xhungel,do mendoja nje rrip te gjate uji,lum qe derdhet diku duke formuar nje tip ujevare,po rrjedh qete e shtruar midis barit e luleve dhe ka nje ngjyre te bukur bojeqielli deri sa bie rrembyeshem dhe merr ngjyre me te erret,ne te gjelber,krijon shtrat te gjere e te thelle,me nje gur qe me ndihmon te dal nga uji e te pushoj,te rri ta veshtroj,aty ka nje njeri me te cilin bej muhabet,por sikur dalloj edhe hijen e dikujt tjeter.
ndersa nata...
do ndihesha vetem dhe me behet sikur rikthehem serish e vogel,me floket e gjata te zeza e mbledhur duar e kembe ulur kacuk,mbase kjo eshte pjesa me e thelle qe shpreh dhe jam shume e sigurte,kam ftohte dhe jam lakuriq,jam femije dhe rri e pres vetem. nuk e di pse po meditoj shume me veten,pres dikcka apo dike.mbase diten,mendoj zjarrin,dhe se dua te leviz ta gjej,por me vone,fillimisht dua te rri ne kete pozicion qe edhe me preh.