Studentes muslimane i mohohet studimi

Studentes muslimane i mohohet studimi

Jo me larg se sot degjoj ne TCH lajmin se nje studente e nje universiteti ne Durres u perjashtua ngaqe refuzoi te hiqte veshjen e tradites islame per femrat.
Rektori theksoi se shteti dhe shkolla (e tij) eshte laike, dhe i kishte dhen 2 jave afat per te ndryshuar paraqitjen e saj. Vajza nuk leviz nga istikami. Komuniteti musliman reagon ne perkrahje te vajzes.

Kush ka te drejte sipas jush, vajza apo rektori?

i_own_u

Primus registratum
Re: Studentes muslimane i mohohet studimi

ky hawk p.sh sma do menia te ket mjeker... po mesiguri i mban pantallonat lart çorapeve te bardha

Kondrapedali

Kondrapedali

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Ky debat importohet nga Europa edhe pse ne jemi me tradita dhe realitet islam te cilin keto vende nuk e kane.Importohet nga disa parzite pseudointelektual,pseudolaike,sahanlepires,pandere te kombit etj etj per te tjetersuar realitetin tone...

[/ QUOTE ]

Je i sigurt Hawk që është kjo e vërteta? Mua më duket më shumë se pjesa dërrmuese e myslymanëve shqiptarë janë më të tërhequr nga mënyra e jetesës perëndimore se sa nga lindja dhe kjo shpjegon edhe popullaritetin e paktë të islamizmit në Shqipëri. Ky është një fenomen social që ka egzistuar gjithmonë në Shqipëri.

Kam pas një shoqe, basketbolliste, e cila në 1994 u mbulua kokë e këmbë aq sa rrugës nuke njihje më. Mirëpo kjo vajzë kurrë nuk kishte shfaqur idera apo dëshira të tilla e as ndonjë preferencë të veçantë për islamin. E gjithë meseleja lindi nga halla e cila shkonte rregullisht në xhami (ke rruga Kavajës) dhe ja pirdhte mendjen të jatit derisa ky e detyroi të mbështillej me çarçaf. Pra kjo vajzë kaloi brenda ditës nga kilotat e sportit tek jorgani /pf/images/graemlins/laugh.gif arab.
Ku qëndron demokracia në këtë rast? Dhe ajo ishte 18 vjeç kur u mbulua (pra Bunny shikoi edhe njëherë ato burimet e tuja /pf/images/graemlins/tonguee.gif).

Për më tepër, ajo që bëri Hawk të qeshë ishin traditat shqiptare të cilat sipas Hawk mungojnë /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif. Harron Hawk që shqiptarët nuk mbulohen me jorgan (as të plotë e as 3-çerekësh) por kanë veshjet e tyre popullore (me të cilat vej bast se shumëkush sot do qeshë).

maxper

Primus registratum

ky hawk p.sh sma do menia te ket mjeker... po mesiguri i mban pantallonat lart çorapeve te bardha

[/ QUOTE ]
dhe kepuce me maje 5 numra me te medhenj se kemba

eddantes

Primus registratum

allahhikber me bythen perpjete,
sic e dime zoti dhe allahu jane ne qiell...pse e ngrejne bythen nga qelli myslimanet kur luten qe tja u fusi dhe zoti nga prapa apo perse?????

antip

Primus registratum

Eddantes mos kalo ne fyerje fetare te padrejta!

hawk

Primus registratum

/pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif
A di te lexosh ti ore shqipfoles apo ben rrolin e budallait ??
Nuk i ke lexuar shkrimet me kujdes.
Un perkundrazi luftoj barazimin e shamise me kryqin sepse kemi nje praktike fetare dhe nje simbol fetare.Por ti duket nuk e ke fare haberin per origjinen e problemit.

Ne vend qe te prononcohesh per kryqet qe nderton Janullatosi yt duke pyllzuar pasurine publike me simbole e jo praktika fetare qe kane teresisht vlera PROPAGANDISTIKE,merreh me nje femer te mbuluar.

Problem shum madhore se femrat e fisit tend nuk mblohen apo zhvishen /pf/images/graemlins/eek.gif.Mos valle po na mbushe mendjen se ato kane ndonje revelate Islame te vecante apo mbulesa nuk eshte Islame?????
Mbulimi apo jo si te gjitha praktikat e tjera fetare te gjitha besimeve kane te bejne me forcen e besimit tek njeriu.Nese njeri nuk i praktikon nuk do te thote se nuk identifikohet tek ajo fe por vetem ka nivel te ulet besimi.

Por ty logjika te buron nga mos njohja e Islamit dhe praktikave fetare.
E jo vetem,por edhe nga ajo qe kishe vendosur ne kllapa me lart(qe nuk ka rendesi !!!!).
Keto te mjegullojen trurin e pastaj na fantazon se "manifestimi i fese personale"(sic e quan ti) na qenkeka propagande... /pf/images/graemlins/lol.gif
Pra nese ne praktikojme besimin jemi propagandiste e per rrjedhoje nuk duhet praktikuar,pra njeriu duhet te mohoje identitetin e vet fetare...kete doje te thoje ti ????!!!! /pf/images/graemlins/crazy.gif /pf/images/graemlins/crazy.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Hej Hawk...besimin çdo besimtar i mire e praktikon per vete...kjo qe ben ti ketu eshte propagande...kjo eshte e demshme per njerezit ne kerkim te identitetit fetar sepse ne kete menyre myslimanet bejne me shume adepte apo edhe e kunderta te krishteret bejne edhe ata adepte me ane te propagandes...Tema nuk ishte vlerat e myslimanizmit apo traditat e popullit...ishte thjesht lejimi ose jo i ferexheve ne shkolle...kushdo eshte i lire te jape mendimin e tij...nese ti nuk je dakort me te tjeret dhe ndihesh i agresuar ne kete pike...si mysliman i mire qe je... shkruaj leter rektoratit apo beni peticione qe ligjet te ndryshojne...

antip

Primus registratum

Me duket mua apo myslimanet (kryesisht predikuesit) jane si shumë te ndjeshem kur behet fjale per fene e tyre???
Çdo konflikti apo mosmarreveshjeje tentojne ti japin ngjyrim negativ dhe e paraqesin veten gjithmone si viktima.

Me korigjoni nese jam gabim.

hawk

Primus registratum

Se pari kondre shembuj personal si puna e shoqes tende nuk na zgjidhin diskutimin dhe madje behen banal nga menyra e interpretimit tend.Pastaj nuk na sqarove si mbaroi ose si vazhdon ngjrja e shoqes tende... /pf/images/graemlins/shrug.gif
Mos ta shnderrojme ne shembuj te tille qe jane me shumice nga te gjitha drjetimet.

Ti kekron,insiston te na pasqyrsoh mbulimin-hixhabin si nje veshje jo shqiptare.Pra eshte praktike e nje kulture tjeter.Ne kete rast ti se pari e perjashton kete praktike nga feja Islame dhe se dyti popullin tone nga kjo fe.
Nuk mundesh o i gjore te pransoh realitetin e fese Islame ne Shqiperi,nuk mundesh te pranosh mbulesen si praktike e jo pasqyrim kulturore i ndonje vendi??Duke mos harruar pastaj se keto vende te cilat ti i ben burime te mbuleses nuk e kishin tradite.Harron gjithashtu se ne si popull e kemi patur tradite mbulesen edhe pse ne menyre jo teresisht konforme me Islamin,pra nuk eshte ndonje e re e madhe,nuk e gjeti feja popullin tone te zbuluar.I ke parasysh veshtejt kombetare te krahinave te ndryshme apo eshte orari i gjumit dheee..!?
Ke ngattru m'duket periudhe historike sepse etnosi yne u formua rret shek.VII-XII ndersa kombi shume me vone.Prandaj veshjet tona qe njeh ti jane te ktyre shekujve te evoluar dhe ne simbioze me veshjen fetare jo vetem Islame.Nuk ishte aq e zbuluar femra shqiptare,nuk ishte aq ndryshe nga muslimanja e ardhshme.Te permendesh ketu edhe faktin tjeter qe populli yne me perpara njohu besimin e krishtere qe nuk e zbulonte femren...do te ishe pak me i qarte ne argumentat qe sjell.
Mos ma ngaterron etnosin tone me periudhen e majmunit ose "gjysem-insanit" /pf/images/graemlins/laugh.gif te zhveshur prehistorik...kjo duhet te jete /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Me logjiken tende i bie qe ne te vishemi sipas ketyre traditave te vjetra te zhveshur nga elementi fetare??
Pra veshja sipa modes perndimore(ne fakt moda,stili qe mitizon ti nuk vjen vetem nga perendimi) duhet eliminuar,sipas teje?? /pf/images/graemlins/tipsy.gif

Nuk mohoj une traditat shqiptare por feja eshte pjese e ketyre traditave. /pf/images/graemlins/booki.gif
Nese ti je aq tradicionalist /pf/images/graemlins/angel.gif nuk do jargaviteshe ne permendjen e imitimeve te modes perendimore.Pa harruar se Perendimi ka patur tradita tjera ne veshje.Pra ti propagandon imitimine traditave qe nuk jane shqiptare /pf/images/graemlins/winkwink.gif!?

Nuk eshte problem se ku jane te orientuar shqiptaret,besimi nuk njeh drejtime gjeografike.
Mos ndoshta ti mitizon cdo gje qe vjen ga Perendimi,apo je edhe ti nga ato qe e shikojne si Perendi?!
Tani te sqarojme popullaritetin e Islamit ne Shqiperi eshte pak jashte teme dhe nuk e di pse futesh ne keto ujra /pf/images/graemlins/booki.gif!!!!"Pa dashje" ngaterron popullaritetin e Islamit me praktikimin e tij ose te fese me besimin.
Por dhe sikur te ishte sic thua ti,per ato pak njerez ku islami eshte "popullore"(term i yti),c'te keqe ka praktika e ktij besimi??

Pse nuk i pergjigjesh pyetjeve qe kam bere diku me lart por merresh me shembuj te cilat i pergjithson ne shkalle etniko-gjeografike??

Nuk u prononcove per praktikat e tjera dhe cfaqet e tyre ne vendet publike?? /pf/images/graemlins/smash.gif
Apo mos valle jane shqiptare(ose perendimore) keto praktika /pf/images/graemlins/lol.gif?!

Keto me lene te dyshoj se cili eshte rrealisht problemi yt i nderuar kondrapetal..qe sic te kam thene nuk justifikon aspak ID-in sepse ne rrethana te caktuara nuk je fare i tille...!! /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

hawk

Primus registratum

Temen nuk e kam hapur une e nderuar Dahlia, as pronari i temes nuk eshte miku im sic po e shikon vete. /pf/images/graemlins/thumbsup.gif
Keshtu qe propaganda me duket si e pa vend.
Nejse mendimi yt /pf/images/graemlins/laugh.gif

Aaa nuk ishte tema rreth vlerave te Islamit dhe kultures sone,po ateher c'hyn ketu mbulesa(si vlere edhe pse un kyt fjale nuk e perdora) si pjese e fese qe eshte ne vetvete pjese e kultures sone!?

Ktu nuk po diskutojme ME rrektorin Dahlia por per xheshtin "legjendare".Pra po komentohet ky veprim,dikush e mbron dikush jo...,nuk quhet propagande kjo..ky eshte forumi /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

hawk

Primus registratum

Se pari ketu nuk ka agresivitet.Nuk ofendova njeri.Nuk kercenova njeri. OK !!

Feja eshte pjese identitetit dhe duhet mbrojtur ky identitet.Nuk e mbrojme atdheun,familjen,pasurine,vetveten(ne menyra te ndryshme,me fjale apo vepra)..e pra edhe feja eshte pjese e jona... /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

Nese do kishte agresivitet,ky do cfaqej ndaj rektorit se pari e jo ne forum... /pf/images/graemlins/shrug.gif

Veprimi i rektorit duhet gjykuar ne nje forme,nuk mund te jemi te gjithe dakord,kemi te drejten ta gjykojme si negativ apo edhe kjo e drejte eshte e ndaluar,eshte fetare apo kunder traditave tona,kunder rregullores se universitetit,kunder kushtetutes,te drejtave...etj

Nese ka shkelje te lirise se nje individi ky i fundit eshte viktime.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Tema me duket shume e mire dhe shume interesante...nuk kam asgje kunder saj...eshte aktuale gjithandej ne Europe...ka plot gjera per tu thene...

Me vjen keq se ti perzien besimin, me kulturen, me traditat, me rrespektin ndaj ketyre traditave ose besimeve, me ligjet...nuk mund ti permbahesh temes duke u munduar te na mbushesh mendjen qe feja jote apo besimi yt eshte e mire per te gjithe...

Une jam dakort qe ti e ke mire... ta thashe dhe me pare ..ti je besimtar i denje ...por kjo qe ben ti eshte thjesht propagande...gjej argumenta te tjera...

Jam dakort qe ne fene muslimane...besimtaret femra jane me shami ne koke...nuk ka asnje problem..nuk e ndalon njeri ta mbaje...ashtu si edhe çifutet me kapelen e tyre...kur shkojne ne sinagoge...

Por qe nga momenti qe nje person besimtar...(ne nje vend laik si i yni ku te gjitha fete tolerohen dhe gezojne rrespekt nga fete e tjera...duhet rrespektuar edhe ai qe eshte çifut a i krishter apo i pafe fare...si puna ime... /pf/images/graemlins/grin.gif)... shkon apo punon ne nje vend publik ku nuk eshte e domosdoshme te tregosh besimin perkates...shkolla apo universitete, apo sherbime te ndryshme publike...nuk ka pse te mbaje as shami ne koke as shall ne kaptine as kapele mbi toç...

pastaj ligjet dhe rregullat jane njesoj per te gjithe... duhen rrespektuar...e di qe ka vend pune ku nuk shkon dot as me piercing... jo me me shami...e pra piercingu nuk eshte besim eshte thjesht çeshtje mode...e pra je i detyruar ti heqesh thjesht per punen qe ben ...

Nese eshte me mire per ate vajzen te rri me shami e mbuluar dhe te mos shkollohet thjesht se do te tregoj se eshte besimtare e flakte...eshte puna e saj...mbase pa shkolle dhe duke u lutur 5 here ne dite...do fitoj me shume do jetoj me mire se sa duke e hequr ate dhe duke u arsimuar per nje vend pune te caktuar...

maxper

Primus registratum

Un perkundrazi luftoj barazimin e shamise me kryqin sepse kemi nje praktike fetare dhe nje simbol fetare.Por ti duket nuk e ke fare haberin per origjinen e problemit.

[/ QUOTE ]
Pikerishtë kete po te thoja ore JOshqipshkruajtesë sepse argumenti jotë: "Pse nuk u tha njeri gje atyre me kryqë" bie ndesh me "luftenë" tende per mosbaraziminë e simboleve me praktikatë.

Edhe leri fjalimetë e gjata pa shenja piksore se i lodhe njerezitë.

hawk

Primus registratum

Dahlia ku e gjete kete besimtarin /pf/images/graemlins/angel.gif e denje...ne cilat rreshta fshihej..? /pf/images/graemlins/winkwink.gif

Nese un kerkoj te te mbush mendjen se besimi im eshte i mire do te percaktohej si propagande apo jo dhe tema nuk eshte rreth vlerave te njerit apo tjetrit besim. /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

Ne fene Islame(jo muslimane) shamia,e nderuar Dahlia, nuk eshte simbol i cili mund te konsiderhet si i panevojshem te demostrohet.Laiciteti eshte mjaft spekullues e perdoret ne kete rast,pra ne veprimin e rektorit.PA dashur te dalim jashte kufijve te Shqiperise por ne mjaft vende me tradita laike shekullore nje fenomen ose praktike e tille,sic kam thene me lart,nuk pengohet.Pra ne kekojme te kalojme te marrim flamurin e laicizmit edhe pse nuk kemi kulture te njejte me shume vende Europiane.Me kete,per injorantat dhe demonologet, nuk perjashtoj vendin tim nga qytetrimi Europian i cili ka diversitete brenda tije(fetare,etno-kulturore).

Ne per hire te laicizmit pengojme nje liri te njeriut,spekullojem me ate(shamine) duke e cilesuar simbol dhe jo praktike plotesuese(e besimit),ti e pohon edhe vete me :" demostrim te besimit"..por ne kete rast nuk kemi demostrim por thjeshte praktikim.Duke marre si aksiome se ti e di dallimin me simbologjise dhe praktikes si dhe njeh disa praktika(jo ne teresi, sepse nuk i njoh as un).
Nuk e krahasojme dhe as nuk citojme sjelljen aspak laike perballe simboleve(e jo me praktikave) te besimeve te tjera ne vendet publike.
Dahlia e ke te qarte cilat jane vendet publike ?!

Moda,piercing nuk jane simbole fetare e aq me teper praktika fetare.Pra nuk hyjne ne lirine e besimit.
Jane demostrime te panevojshme dhe mund te behet pa to pa qene i diskriminuar(m.gj.se me keto fenomene ka edhe raste diskriminimi).
Pastaj keto fenomene qe sjell ti nuk jane te ndaluara ne vendet publike pervecse ne ndonje vendpune(qe mund te jete publik ose privat),ne universitet nuk jane te ndaluar,meqenese flasim per nje te tille ne kete teme.Nuk jane as fenomene fetare.
Veshja ne pune(nje vend publik shume i reduktuar),qe eshte edhe jashte temes,duhet te jete e pershtatshme per punen qe ben,mund te kerkoje syze mbrojtese,dorashka,uniforme,kepuce speciale etj etj.Ketu nuk flite me per praktika fetare e fenomene sociale te modes(qe nderron sipas sezoneve).

Ndoshta pa shkolle(universite,ne kete rast) fiton me shume,nuk po mitizojme kete istitucion te dijes por ceshtja eshte tek veprimi pengues i rektorit.Pra i ndalohen dy te drejta-liri te sajat,shkollimi publik dhe besimi ne nje kohe qe raste te tilla ka ne Shqiperi(ne Europene laike) ne universitet e tjera(i kam permendur me lart) sebashku me praktika ose simbole te tjera fetare ne Shqiperine tone "Londinezo-Pariziene"( /pf/images/graemlins/laugh.gif).Mjafton te permendim kryqin qe mbajne studentet e thjeshte,murgeshat neper universitete me veshjen e tyre,(po marr shembuj vetem universitare e jo te vendeve te tjera publike)... /pf/images/graemlins/shrug.gif

Pra DAHLIA ajo goca nuk po tregon flakeri ne besim por thjshte permbushje te praktikave fetare dhe nivel normal besimi.E quaj normal se feja(Islame),sic e pranove vete,ka kerkesa te tilla qe nuk jane anormale e jashtetoksore por nga injoranca,intoleranca(qe shikohet dhe ne forum) merr vlera te larta(shume me te larta se besimi im /pf/images/graemlins/laugh.gif). /pf/images/graemlins/wave.gif

hawk

Primus registratum

[/ QUOTE ]
Pikerishtë kete po te thoja ore JOshqipshkruajtesë sepse argumenti jotë: "Pse nuk u tha njeri gje atyre me kryqë" bie ndesh me "luftenë" tende per mosbaraziminë e simboleve me praktikatë.

Edhe leri fjalimetë e gjata pa shenja piksore se i lodhe njerezitë.

[/ QUOTE ]

Me fal.
Mendova se je i rritur /pf/images/graemlins/laugh.gif.
Reshti qe citove nga une nuk ka kontradita. /pf/images/graemlins/smash.gif
Buron nga tendenca e atyre qe kekojne ta barazojne simbologjine me praktiken. /pf/images/graemlins/booki.gif

Besoj nuk jane fjali shume te gjata.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Fjala "besimtar i denje" te takon dhe mbaje /pf/images/graemlins/grin.gif..nuk eshte aspak e fshehur prej teje...eshte fryma e te gjitha shkrimeve te tua...edhe pse nuk futem tek temat e besimit...i keni pervetesuar... me ndodh ti lexoj...

Nuk kam asgje kunder teje...por ti nuk e kupton se si nje tjeter person i lexon shkrimet e tua...ti ben PROPAGANDE...them se e ben ngaqe je koke e kembe brenda ne besim...mua nuk me intereson...me vjeç çudi se si e ngaterron jeten me fene dhe besimin...jeta nuk eshte feja...feja nuk eshte jeta...nuk flitet nga mengjesi ne darke...biles edhe neper endrra vetem per besimin...eshte vertete qellimi jetes se nje njeriu te jete nje mysliman i mire?... çfare te sjell ne jeten tende?...

sa per temen nuk kam deshire te te replikoj sepse e di qe ti nuk do mundohesh fare te me kuptosh...ne kete rast...forumi nuk vlen asgje...nuk eshte çeshtja te dime apo te mos dime...eshte thjesht nje diskutim...kur ti je gjithmone kunder dhe ne asnje rresht nuk je dakort me mua...(une me ty jam)...kur ti ndihesh gjithe kohen i fyer dhe perpiqesh me te gjitha menyrat ti japesh te drejte vetes... te shfajesohesh mbrapa besimit...nuk eshte me diskutim, eshte humje kohe dhe lodhje nervash e pavlefshme...jo vetem laiciteti spekullon ...besimtaret spekulojne akoma me shume...ti je rasti me mire qe e verteton kete gje...

zog

Primus registratum

dahlia /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

ps: i dhe drejtim kesaj teme duke e shpjeguar imtesisht. prandaj diku thashe qe jam per vendosjen e UNIFORMES me detyrim edhe neper shkolla. abuzohet shume me lirine e paraqitjes.

s'ma ha mendja qe muslimanet ne ushtri te mbajne qylaf, leqe mbajne ata derra prandaj s'tifojne kurre gje. nuk i le mjekra e gjate te marrin ne shenje si duhet armiqte e shumte. nje byth izrael i ben mut sa here do.

maxper

Primus registratum

nuk do thoja se HAWK po kerkon ndonje propagande te paster sepse ne fund te fundit po diskutojme per nje ceshtje te lidhur me fene dhe do mbaje qendrimin e vet. Mendoj se eshte nje demagog i rendomte. Mund te pretendosh se nuk fyen apo ofendon, por kujdes sepse ironine e kemi te tere gjuhe te dyte!!

Danae

Primus registratum

Nuk kuptoj fenomenin shipmazeoik qe ka kapur shqiperine, po flas per imitimin ndaj gjithckaje te Botes se Huaj.
Cfare mendon Usa apo politika e jashtme e saj, Vaticani apo Arabia, shqiptaret e veprojne.
Shume mire te gjithe llojet e religjioneve kane bashkejetuar ne territorin shqiptar fale perpjekjeve te rilindasve, aq me mire nen rregjim duke kuptuar se kish gogol me te keq se njeri tjetri.
ndikimi i forte ndaj influencave te gjithefarellojshme ka sjelle si rezultat nje humbje te njefaresoj identiteti shqiptar qe dosido ekzistonte.

zog

Primus registratum

Nuk kuptoj fenomenin shipmazeoik qe ka kapur shqiperine, po flas per imitimin ndaj gjithckaje te Botes se Huaj.

[/ QUOTE ]

çfare quan ti imitim te botes : shamine ! apo perjashtimin e saj nga shkolla ! s'ma ha mendia per imitim neqofte se flet per perjashtimin e saj. mbreteria shqiptare ishte nga te paret vende, qe e hoqi perçen ME LIGJ, po me ligj lejoi pjesemarrjen e femrave ne zgjedhje, ne ushtri, etj, etj. ne kete pike ishin edhe perpara frances, shtetit me te CIVILIZUAR edhe sot te botes. (me 1947 eshte lejuar pjesemarrja e grave ne votime, ne france).

Shume mire te gjithe llojet e religjioneve kane bashkejetuar ne territorin shqiptar fale perpjekjeve te rilindasve, aq me mire nen rregjim duke kuptuar se kish gogol me te keq se njeri tjetri.

[/ QUOTE ]
ndersa besimet fetare (religjionet) kane bashkejetuar paqesisht, vetem ne demagogjine e patriotizmin e shtypit, njesoj si shprehje te vjetra qe tashme u ka dale boja : "bar ham e armikut nuk i perkulemi", "shqiponjat fluturojne larte", "shqiperia fanar ndriçues ne europe", "kala e pamposhtur buze adriatikut", etj, etj.
ne realitet shqiptaret kane qene gjithnje te pushtuar, e ka qene gjithnje i HUAJI qe i ka majt nen hyqem. sapo krijuan shtetin e pare shqiperia hodhi hapa te fuqishem per ÇFETARIZIMIN e njerezve dhe te vendit. ne kete drejtim si zogu si enveri ndoqen te njejten politike. pra e kuptuan (nuk qene budallenj si shume ketu) rrezikun ose pamundesine e bashkekzistences se feve te ndryshme nen te njejtin regjim.

hapa te cilat do te jete perseri e nevojshme ti kryejme, duke pare çimkat e te gjitha ngjyrave duke ndotur ambientin e shqiptarit heroik e çlirimtar.

ps; ne fakt ti ke shkrime aq te turbullta, saqe nuk meriton nenvizim, por citimet nuk i bej me qellim polemike me ty si person, por si polemike idesh te para ne plan me te gjere, meqenese keto pika (bashkekzistenca paqesore e feve ne shqiperi, vend i vetem ne bote) jemi mesuar ti marrim pa vertetim aq shpesh ato perfliten gjithandej.