Studentes muslimane i mohohet studimi

Studentes muslimane i mohohet studimi

Jo me larg se sot degjoj ne TCH lajmin se nje studente e nje universiteti ne Durres u perjashtua ngaqe refuzoi te hiqte veshjen e tradites islame per femrat.
Rektori theksoi se shteti dhe shkolla (e tij) eshte laike, dhe i kishte dhen 2 jave afat per te ndryshuar paraqitjen e saj. Vajza nuk leviz nga istikami. Komuniteti musliman reagon ne perkrahje te vajzes.

Kush ka te drejte sipas jush, vajza apo rektori?

zog

Primus registratum
Re: Studentes muslimane i mohohet studimi

e forta eshte qe ne durres u hodh ideja ne kohe te xhaxhit te prishen kishat e xhamijat e te behen pallate sporti. ka tredite durresi heroik nga kesi pune.

vetem qe nuk kuptoj, nje goce me perçe per çfare i duhet shkolla ? sepse llogjikoj keshtu : nje goce me perçe do te marre per burre nje po me perçe, e ai per punet e shtepise do ta mbaje sidotejete.
keshtuqe them humbje kohe e ka shkollen. mund te martohet direkt e te bej ca femije me perçe.

TranofiljA

Primus registratum

Ndoshta po te rri ne shkolle mund te nderroje mendje dhe te marre nje burre pa perce.

Ndoshta e do burrin me perce po Anglishtfoles...ku i dihet. Pak rendesi ka pse do te shkojen e shkolle ajo, rendesi ka qe te kete drejtesi ne sistemin shkollor. Rregullat duhet te zbatohen njesoj per te gjithe them une.

zog

Primus registratum

ti si mjeke po me çudit me lirine e pakufihme TE SPECIMENIT (po e konsideroj keshtu ate me perçe ngaqe eshte e vetme).
ne mjekesi mesa di, bakteriet i luftojne me rrenje, ngaqe mjafton NJE, jo me shume, per te prish gjithe nje komune.

Kondrapedali

Kondrapedali

Trano, ajo goca le t'vishet si ti teket mjafto që mos muloj surratin. Kusuri i tako asaj ne problemet e paragjykimeve do i vuj vet /pf/images/graemlins/shrug.gif

TranofiljA

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
ti si mjeke po me çudit me lirine e pakufihme TE SPECIMENIT (po e konsideroj keshtu ate me perçe ngaqe eshte e vetme).
ne mjekesi mesa di, bakteriet i luftojne me rrenje, ngaqe mjafton NJE, jo me shume, per te prish gjithe nje komune.

[/ QUOTE ]

kam pershtypjen qe perdoren edhe per vaksina, apo jo.

Nuk jam mjeke zog. Po ta them se kam hall se m'ben ndonje pyetje me te veshtire heres tjeter.

Ne kete rast liria e studimit nuk duhet ti kufizohet nga veshja, persa kohe shkolla nuk e ka ne rregullore. Pastaj nuk them qe ajo do infektoje te tjeret, ajo periudhe ne shqiperi ka kaluar. N.q.s donim te kufizonim keto "infektime" duhet te kishim filluar me deshmitaret e jehovait. nejse, ajo eshte pune tjeter.

TranofiljA

Primus registratum

Trano, ajo goca le t'vishet si ti teket mjafto që mos muloj surratin. Kusuri i tako asaj ne problemet e paragjykimeve do i vuj vet /pf/images/graemlins/shrug.gif

[/ QUOTE ]

Une te kuptoj shume mire ty ne lidhje me anonimitetin. Nuk edhe dhene detaji se c'lloj perce ajo ve. N.q.s eshte nga ato qe i mbulon komplet fytyren, nuk besoj se do kishte arritur deri ketu ajo. Kam pershtypjen qe do jete nje shami ne koke qe shume shume i mbulon veshet. /pf/images/graemlins/smile.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Veshët duhet t'i mulojë ajo se merr nai plevit masnej ne shko ke doktorri.

Meqë ra llafi, si ja bojn me u zbulu ke doktori kto t'mulumet /pf/images/graemlins/laugh.gif?

zog

Primus registratum

[/ QUOTE ]

kam pershtypjen qe perdoren edhe per vaksina, apo jo.

Nuk jam mjeke zog.

[/ QUOTE ]

dakort, tani kuptoj humanizmin tend. ndersa tek vaksinat jo çdo bakteri sherben per to. fete jane shume radikale si fenomene. nuk mund te kete midis tyre bashkeeksistence ne afat te gjate.
ndryshe enveri nuk kishte pse e hiqte fene. ndersa shumica e bakterive jetojne me trupin ne trupin e njeriut bile jane te domosdoshme per te. por bakterite por edhe ilaçet mund te bien ne reaksion midis tyre.

pervete jam partizan i UNIFORMES se detyruar neper shkolla. te gjithe studentet NJESOJ. pse jo te mbuluar.
bile çunat dhe gocat te kene shkolla te ndara.

ameba

Forumium maestatis

fete jane shume radikale si fenomene. nuk mund te kete midis tyre bashkeeksistence ne afat te gjate.
ndryshe enveri nuk kishte pse e hiqte fene.
pervete jam partizan i UNIFORMES se detyruar neper shkolla. te gjithe studentet NJESOJ. pse jo te mbuluar.
bile çunat dhe gocat te kene shkolla te ndara.

[/ QUOTE ]

Bashkejetese midis feve ne Shqiperi shyqyr Zotit deri me sot ka dhe nuk eshte cenuar nga asnje nga ngjarjet e jashtme. Nuk e di a do ju mjaftonte si fakt qe nje vajze si kjo ne fjale, mbuluar me shami deri te veshet, qe kam une ne klase, kur vjen puna per detyrat e kursit qe duhen bere me nje partner zgjedh gjithmone nje kristian per te punuar ne grup. Ky eshte vetem nje detaj nga jeta ime e perditeshme por si ky ka shume e shume te tjere.

Ndersa po qe se flasim per nje uniforme te detyrueshme per te gjithe studentet, beeeh /pf/images/graemlins/shrug.gif do te duhet te kaloje shume kohe e marrezira si keto para se tja arrime asaj dite.

antip

Primus registratum

vetem qe nuk kuptoj, nje goce me perçe per çfare i duhet shkolla ? sepse llogjikoj keshtu : nje goce me perçe do te marre per burre nje po me perçe, e ai per punet e shtepise do ta mbaje sidotejete.
keshtuqe them humbje kohe e ka shkollen. mund te martohet direkt e te bej ca femije me perçe.

[/ QUOTE ]

Pikërisht pra!!! Të gjithe e dine kete gje! Per cfare dreqin i duhet shkolla nje vajzeje qe mban perçe, kur dihet rruga qe i ka paracaktuar vetes.

Por eshte ajo e pathena nga pas...

Ndoshta, ku i dihet, kjo vajze mund te beje ndonje shoqe dhe mund ti rrenjose dhe asaj deshiren per tu veshur me perçe... ndoshta ky eshte dhe misioni i saj ne ate shkolle...

Dhe me e keqja akoma... Ndoshta kesaj vajze i kane thene (apo paguar) qe te veshe perçen ne shkolle. Kjo tregon perhapje, tregon qe po leviz diçka, tregon qe po fuqizohet dikush, tregon qe dikush kerkon ti jape drejtim kesaj rinie pa ideale dhe te turbullt sic eshte kjo e jona. Çeshtja eshte: "A eshte ky drejtimi i duhur...???"

Por keto gjera nuk thuhen, keto vetem dihen dhe ne rastin me te mire... pëshpëriten!

maxper

Primus registratum

Ndoshta kesaj vajze i kane thene (apo paguar) qe te veshe perçen ne shkolle. Kjo tregon perhapje, tregon qe po leviz diçka, tregon qe po fuqizohet dikush, tregon qe dikush kerkon ti jape drejtim kesaj rinie pa ideale dhe te turbullt sic eshte kjo e jona. Çeshtja eshte: "A eshte ky drejtimi i duhur...???"

Por keto gjera nuk thuhen, keto vetem dihen dhe ne rastin me te mire... pëshpëriten!

[/ QUOTE ]

Nuk e besoj kete te fundit, megjithese hipokrizia e disa elementeve te besimit islam shkon deri ne vetvrasje te ndergjegjshme (per idiotizma) si kamikazet, por te futem ne teme; kete problem e kane dhe vende te tjera te botes, po mua me bezdis nje fakt, pse keta njerez tregohen kokederra. I thane, e paralajmeruan, epo te shkreten bindu nese do te besh shkolle.

ameba

Forumium maestatis

Mosbindja eshte e justifikuar Max se nuk ka nje nen ne asnje rregullore te brendeshme te universiteteve Shqiptare qe percakton "Kodin e veshjes" se studenteve ne fakultet. Dhe une jam shume dakort qe dikush te mbroje ate gje ne te cilen beson... po te mos ishte keshtu ne Amerike te Veriut do kishe akoma bare vetem per 'Negro' dhe bare vetem per 'Te bardhe'. Sa per vete (te gjithe ju qe do e lexoni ket shkrim) hyni ne Google dhe kerkoni per Rosa Parks dhe mendoni pak gjerat dhe ngjarjet te nderlidhura.

Meqe jemi po ketu... Ku jane levizjet qytetare ne te tilla raste? /pf/images/graemlins/confused.gif

ujku81

Primus registratum

Ne Fakultetin e Ekonomise UT, ka nje kod Etike qe eshte vendosur ne te gjitha ambientet e fakultetit, nje nga nenet e tij flet dhe per veshjen duke perdorur termin "e pershtatshme". Per te gjitha shkeljet e Kodit te Etikes (ku perfshihen dhe kopjimi, rryshfetet, duhani ne shkolle, veshja, etj)thuhet qe "merren masa" deri ne perjashtim, por nuk e kam pare te zbatohet ndonjehere!!

nejse

Primus registratum

Se kuptoj kete logjike ne fakultete , ajo nuk po kerkon te zhvishet ajo po kerkon te vishet madje te mbulohet fare.
Pse jo!!!!!!
Per mua eshte normale dhe duhet respektuar. Ne anen tjeter, po ato vajza qe vijne ne shkolle me bluza kerthize jashte dhe gjoks jashte dhe me minifumnde pse nuk i perjashtojne nga shkolla???????????
&gt;&gt;&gt;&gt;Apo ato jane ne baze te rregullave te shkolles&lt;&lt;&lt;&lt; /pf/images/graemlins/idea.gif Mendoj qe eshte nje diskriminim qe i behet femres muslimane ne kete aspekt.
/pf/images/graemlins/booki.gif
Ne shkolle shkon per te mesuar dhe jo per te pare shalet apo gjokset e femrave , ketu ka probleme perceptimi dhe konceptimi. /pf/images/graemlins/smash.gif /pf/images/graemlins/smash.gif /pf/images/graemlins/smash.gif

ujku81

Primus registratum

Pikerisht pra mo, se nuk osht marre ndonjehere mase ndeshkuese per dike qe shkel normat e etikes. Provo te shkosh me ate lloj (zh)veshje ne pune, te paralajmerojne nje here, heren e dyte te flakin.

P.S: Mey ka dhe qe shkojne ne shkolle per te pare shale gjoks e noj gjo tjeter /pf/images/graemlins/tipsy.gif

policia

Forumium maestatis

mua me vjen keq per kete vajze muslimane, por une mendoj se rregullat jane rregulla...
atehere i bie qe nje ushtar te mos qethet nese nuk do, te mos e veshi uniformen e ushtrise nese nuk deshiron, nje polic ne rruge te mbaje xhinse nese nuk i pelqen uniforma dhe kapuc nese nuk i pelqen kapelja, po keshtu edhe doktori, gjyqetari, prokurori...
jam kurioze ta di nese nje nga keto vajza behet gjyqetare, ajo ne gjyq eshte e detyruar te veshi uniformen e zeze, me thoni ju cdo beje ajo, do leri punen apo do i nenshtrohet rregullave te punes...
sepse shkolla eshte vetem nje rast.

nejse

Primus registratum

Po eshte normale , ne universitetet shqiptare por po t shikosh edhe ne shkollat e mesme nuk aplikohet nje etike ne veshje , Mire qe ne gjimnaze po i fusin ato uniformat , po ne fakultete ????
Per mendimin tim eshte shume edrejte qe vajza muslimane duhet te studioje e mbuluar dhe nuk prish anje pune per askend /pf/images/graemlins/smile.gif

nejse

Primus registratum

NO WAY ! Sa te jem ne Af deklarata te tilla s`pranohen.
LEAVE PEOPLE LIVE LIFE ,HOW DO THEY WANT .