Shume mire dhe mendime me vlera per ate qe i ka thene dhe me me shume vlera per ate qe e perdor dhe e zbatoKam mësuar... - William Shakespeare.
Kam mësuar që të rritesh nuk do të thotë të festosh përvjetoret.
Që heshtja është përgjigja e duhur kur dëgjohet një idiotësi.
Që të punosh nuk do të thotë vetëm të fitosh para.
Që miqtë fitohen duke treguar se cilët jemi realisht.Që miqtë e vërtetë qëndrojnë me ne deri në fund.Që gjërat e këqia shpesh fshihen pas një pamje të parë të mirë.Që natyra ëshë gjëja më e bukur e kësaj jete.Që kur mendoj se di gjithçka, ende nuk di asgjë.Që një ditë e vetme mund të jetë më e rëndësishme se shumë vite.Që mund të bisedosh me yjet.Që mund t'i rrëfehesh hënës.Që mund të udhëtosh në pafundësi.Që është e shëndetshme të dëgjosh fjalë të mira.Që është e nevojshme të ëndërrosh.Që mund te jesh femijë gjatë gjithë jetës.Që qënia jonë eshtë e lirë.Që Zoti nuk të ndalon të bësh diçka në emër të dashurisë.Që të vetëgjykohemi nuk është dhe aq e rëndësishme, kur në të vërtet ajo që ka rëndësi është paqja shpirtërore.E më në fund kam kuptuar që nuk mund të vdesësh për të mësuar të jetosh...!
Po shume e vertete se thuhet:-" Ti je njeshi",pra njeshi ne shoqeri eshte me i madh se dyshi ose dhjetaNjë mijë në qëndrofshin, do të qëndroj dhe vetë,
Po dhe njëqind në mbetshin, nuk tundem kurrsesi;
I dhjeti do të jem, po qe se mbeten dhjetë;
E në mbettë veç një, - unë do të jem ai!
|Viktor Hygo|
Loool..filozofi e gjalle kjo shprehiKur ai qe degjon nuk kupton ate qe po flet dhe ai qe po flet nuk di as vet se c'po thote: atehere themi se behet fjale per filozofi....