Shprehjet me te bukura filozofike!!

Airbourne

Papirus rex
Kush e PASURON perendin,nuk do e njohi VARFERINE.

Cyprian von Karthago....250 vjet para krishtit.

PS: temen e semes....ATEIST para skarlatines???

Eléonoré

Valoris scriptorum
Shume e njohin shprehjen «Ai qe kafshon doren qe e ushqen zakonisht lepin cizmen e atij qe e godet».

Pa kontekstin e duhur asnje shprehje, sado e bukur dhe e logjikeshme te duket nuk ka vertetesi universale. Perndryshe shume thenie te medha filozofike do te akuzoheshin per mungese konsistence ose do te cvleresoheshin perballe nje konteksti te ri.

Qeni hezitoi nje moment te caktuar, pastaj u drejtua drejt tij. Ajo e ulur ne mes te debores hapi doren bujare dhe me lot ne sy i ofroi nje kothere buke. Ai nuk i kafshoi doren se zonjes por buken nuk e pranoi. Veshtroi nga ana e te zotit, veshtrimi komandues i se cilit e beri t'a ndiqte. Me pamje triumfuese «burri» ktheu shpinen i kenaqur per bindjen e qenit. Ne gjysem te rruges qeni beri nje kthese 180 gradeshe dhe vrapoi drejt gruas, i lepiu doren por ne syte e tij kesaj rradhe nuk kishte me frike apo lote. Dhe ajo qe e njihte gjuhen e tij degjoi keto fjale : « Te vija tek ty do te ishim te vdekur te dy... me lejo pak kohe ose gjysmen e saj, do te duroj goditjen e cizmes se tij deri sa te kthehem ne ujk dhe pastaj me gezim do te vij prane teje por perbindeshi nuk do te jete me." Ajo u ngrit ne kembe dhe i foli me te njejten gjuhe :«Une nuk isha kurre zonja juaj, vetem GUARDIAN -ja.»

Kush eshte ai budalla qe duron poshterimin, fyerjen, dhunen, shantazhin ne se arsyet per te lejuar nje gje te tille nuk do te ishin JETIKE?

Note to self: jsfgegfhsdgfhsdxvjcshbvchxjnhfgbhmhfimvcjvmcjfgkj nfjhvduhncshmjdmxfdfcsfdshckf

25 Shtator 2016

Sot jemi me 17 Prill 2018 Dite e Marte

olofssonlarstony

Forumium praecox
Përshëndetje Z. dhe znj
Numri im (whatsaap) : +46705117485
Ju lutem, më lejoni këtë publikim në grupin tuaj për të ndarë dhe zgjeruar shërbimet tona mbështetëse.
Ky mesazh ka për qëllim individët, bizneset e varfra, bujqësore ose bizneset e tjera dhe të gjithë ata që kanë nevojë për një hua të veçantë për të rindërtuar jetën e tyre.
Keni nevojë për kredi me para midis individëve që variojnë nga 20000 € në 5.800.000 € me një normë interesi shumë të ulët prej 3% në vit midis individëve
Për të përballuar vështirësitë financiare të ditës për të dalë më në fund nga ngërçi që provokojnë Bankat dhe institutet financiare, me refuzimin e aplikacioneve tuaja për kredi ose norma shumë të larta.
Unë jam një individ i ekspertëve financiarë suedezë që janë në gjendje t'ju bëjnë një hua në shumën që ju nevojitet dhe me kushte që do ta bëjnë jetën tuaj më të lehtë dhe do t'ju lejojnë të realizoni projektin tuaj.
Këtu janë fushat në të cilat unë mund t'ju ndihmoj:
* Kredi Financiare
* Kredi hipotekore
* Hua për investime
* Auto kredi
* Borxhi i konsolidimit
* Linja e kredisë
* Hipotekë e dytë
* Shlyerja e kredisë
* Hua personale
Ju jeni mbërthyer, ndaluar dhe nuk keni favor të bankave ose më mirë keni një projekt dhe keni nevojë për financim të kontaktoni me mua tani në 0705117485 ose më lini mesazhin tuaj
Adresa ime e emailit: per.larsen.capital@gmail.com

Airbourne

Papirus rex
Nuk do ishte keq qe kete kenge,ta degjonin pasardhesit............ e TAULANTEVE ketu ne....myzeqe :p

ART....SHQIPONJASH qe na ishin ni hera.
Kan ...DEKUN
BRE.

Airbourne

Papirus rex
I also think it is important for women to help one another. I have a saying: There is a special place in hell for women who don't.

kjo (me te vogel) qe e ka thene ka bere nje liber qe quhet....Faschism a WARNING.

PS: flamurtaret nuk duhen te humbasin SHANCIN ta lexojne.

A Fascist, observes..... SORRA(me te MADHE) 'is someone who claims to speak for a whole nation or group, is utterly unconcerned with the rights of others, and is willing to use violence and whatever other means are necessary to achieve the goals he or she might have.'

U KRYE.

Airbourne

Papirus rex
Fokusi esht falja e detit jon grekut.

PS: ka DJEM te MIRE ...ALBANIA,por jane ne...............MINORANCE.
Na rrofshin...............DUPET.
U krye.

Airbourne

Papirus rex
Die wenigsten Leute haben in ihrem Leben eine Million Euro Geldvermögen erarbeitet. Es ist entweder geerbt oder stammt aus Spekulationen.

87032043-1280x720-1-sep-06-2015-14-43-29-poster.jpg Tungi.

Airbourne

Papirus rex
Fshati DIGJET e....PUTANAS selfiekrihen...

PS: lexoni KAFSHET me flamur se qfar LLAPABISHAzojna.
Ne rast FATKEQESISH mer DEGJENERATA, numri i POSACEM eshte per FATKEQET.
PLEHRE komb.

Airbourne

Papirus rex
Some 80% of global deforestation is linked to the agricultural sector (livestock, soybean, palm oil, etc.).

These products are largely exported to Europe to meet the needs of the food industry and biofuel sector (palm oil), the chocolate industry(cocoa) and livestock farming (soy).

PS: njera nga pasojat ne Greqi...ne SHQIP=MAKUTERI apo zoti ste bo DERRmon.

Qe thua ...PALAQO TI.

Airbourne

Papirus rex
NDERSHMERIA dhe VETEMOHIMI virtyt i....<budallenjve>.
PS: dhe RESTI te can DARET me...
16865000_1254232151334107_459735382719346190_n.jpg

Dhe ne mos gabohem ka THENE me 2005....VETVENDOSJE.
Por ne eu te KURACIT funksionon ndryshe....Shqiptaret MISH per top apo per BOLET e PUTANES.

Airbourne

Papirus rex
Si vis pasem para bellum.

Marcus Tullius Cicero ne senatin romak,43 vjet para krishtit.

Qe kuptohet ne SHQIP...n.q-se do pace,behu gati per lufte.Ose me konkreshtit....ne Athine ra rrufeja,mbas do vremena do kqyrni si do vazhdoje.

Tungi dhe fillim jave te mbare Motra dhe kllufa.

Airbourne

Papirus rex
Aty ku djalli nuk gjene zgjidhje,atehere te dergon nje.........................FEMER dhe!!!!!!!

KRYET.....fjale e urte nga POPULLI polak.

TUNGI.

22295d441e7dd7bd14259f39554a88c4.jpg d0a12c3e89145eaedb198d790d8ab638.jpg a93703a5ad3828acc3f687827a1072f4--you-are-my-life-jesus-christ.jpg 251390a6da81952caaf0bc9cbba73264--pictures-of-jesus-bible-pictures.jpg

Airbourne

Papirus rex
Biro apo vocrrak ajo ose ai se do dali garant asht Shkina.
Do BANED papi.
PS.: skam pare as polake,as ruse,as rumune si KTO PROSTITUTAT me flamur.
Squkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk qdo FORUM.
U krye te jebace ROBT.

Airbourne

Papirus rex
Ne qishe,lokal dhe dyshek te xhithe gjinja jan isoj.
Popull TERRIBEL... polaket.
Apropo.....Airbourne me dha numrin e telefonit nje polake,por une (ai) sdi gjuhen.
Degjo Emil Mabu nga Kameruni: Airbourne nuk eshte profet ose profesor letersie,po cila o per kureshtje??
Ajo aqe!!!
Hmmmmm ...ti llape ke dhe ja meson gjuhen.Comprende Emile....lol
Ha,ha,ha.... Benuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.
Ika tashi rrumo ne jepi DREJTIM.
Tungi.

Eléonoré

Valoris scriptorum
Shume e njohin shprehjen «Ai qe kafshon doren qe e ushqen zakonisht lepin cizmen e atij qe e godet».

Pa kontekstin e duhur asnje shprehje, sado e bukur dhe e logjikeshme te duket nuk ka vertetesi universale. Perndryshe shume thenie te medha filozofike do te akuzoheshin per mungese konsistence ose do te cvleresoheshin perballe nje konteksti te ri.

Qeni hezitoi nje moment te caktuar, pastaj u drejtua drejt tij. Ajo e ulur ne mes te debores hapi doren bujare dhe me lot ne sy i ofroi nje kothere buke. Ai nuk i kafshoi doren se zonjes por buken nuk e pranoi. Veshtroi nga ana e te zotit, veshtrimi komandues i se cilit e beri t'a ndiqte. Me pamje triumfuese «burri» ktheu shpinen i kenaqur per bindjen e qenit. Ne gjysem te rruges qeni beri nje kthese 180 gradeshe dhe vrapoi drejt gruas, i lepiu doren por ne syte e tij kesaj rradhe nuk kishte me frike apo lote. Dhe ajo qe e njihte gjuhen e tij degjoi keto fjale : « Te vija tek ty do te ishim te vdekur te dy... me lejo pak kohe ose gjysmen e saj, do te duroj goditjen e cizmes se tij deri sa te kthehem ne ujk dhe pastaj me gezim do te vij prane teje por perbindeshi nuk do te jete me." Ajo u ngrit ne kembe dhe i foli me te njejten gjuhe :«Une nuk isha kurre zonja juaj, vetem GUARDIAN -ja.»

Kush eshte ai budalla qe duron poshterimin, fyerjen, dhunen, shantazhin ne se arsyet per te lejuar nje gje te tille nuk do te ishin JETIKE?

25Shtator 2016 - 25 Shtator 2018

Note to self: 2 vjete ishin te mjaftueshme te lindje, rriteshe dhe vdisje. Para syve te tyre.

Captain log: 10:44 PM

Shoh Planetin Terra mbuluar ne terr.

Eléonoré

Valoris scriptorum
Pyetja qe ka munduar njerezimin ka qene : To be or not to be. Pyetja me idiote qe kam degjuar ndonjehere.

To BE or to HAVE. This is the question.

Nese jam trup nuk kam trup;
Nese jam shpirt nuk kam shpirt;
Nese jam drite nuk kam drite;
Nese jam oqean nuk kam oqean (uje);
Nese jam i pasur nuk kam pasuri;
Nese jam i varfer nuk kam varferi;
Nese jam bore nuk kam bardhesi;
Nese jam oksigjen nuk kam ajer;
Nese jam toke nuk kam toke;
Nese jam Zot nuk kam Zot;
Nese jam armik nuk kam armik;