shkencetaret: "evolucioni ne shkolla"

jimmy84

Primus registratum
Re: shkencetaret: "evolucioni ne shkolla"

Pse i gjithe evolucioni varet vetem nga mizat e frutave?Mamuthi u be elefant, ujku u be qen.....tigri u be mace /pf/images/graemlins/laugh.gif majmuni eci me dy kembe dhe shpiku kompjuterin dhe internetin. Ky eshte evolucion lum miku.

antip

Primus registratum

uuuu mo ej kur flasin dhe keta per Shplarje truri! /pf/images/graemlins/smash.gif
Po ne ka njerez me tru me te shplare ne kete bote jane ata qe u thone se Allahu apo Zoti i ka bere te gjitha dhe as nuk duhet ta vene ne diskutim kete. Burri i botes te pakten formuloi nje Teori dhe ti ne dac pranoje ne dac jo por te lutem mos flit per shplarje truri se eshte shume qesharake...

Wii

Grupi i të moçmëve!

ej, po vetem ceshtjes qe ka per qellim tema nuk i eshte dhene pergjigje ketu me sa pashe /pf/images/graemlins/laugh.gif
duhet te behet evolucioni ne shkolle apo jo?

Kondrapedali

Kondrapedali

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Do ti që edhe Newton ka qen ateist? Sigurisht që i padeklaruar se të bojshin synet n'at koh.

Për mo tepër shif dokumentarin "Dosjet Da Vinci".

Se sa racionalisht besonte në zot Ajnshtajni shihet në idetë e tij si dhe në punën e tij. Teoria e relativitetit i heq gjith atyre që ke thënë ti (apo cilado fe) rëndësinë e tyre e i bën përralla.
Po sikur të kishe aq sa pretendon nuk do gjendeshe në situatë të tillë. Ktheju më mirë besimit për Enverin se aty nuk kërkon njeri të argumentojë!

[/ QUOTE ]

o sa i zgjuar qe je ti mer aman.

pa me thuaj shkurtimisht ti mua cfare esht teoria e relativitetit?

dhe ne cfare pike kjo teori hedh poshte ekzistencen e zotit? /pf/images/graemlins/lol.gif

sa per isak njutonin.
te shof dosjet de la vinci?---ore ti si ke mend ne rregull.kam lexuar rreth jetes se tij mjaftueshem un sa per te qen i sigurt qe ai ishte besimtar.nuk besonte ne teorine e trinitetit po kjo esht e vertete ,prandaj doli kundra kishes.por ama ai ishte unitarian nje sekt i humb para shekullit te 4 para mbledhjes se niceas.ai e ka studiuar biblen per 10 vjet duke lene cdo gje rreth fizikes dhe kjo esht fakt nga biografia e tij.ik se le nam i ziu ti .ecen akoma me fiction-dcumentaries.po edhe tek ai fiction me sa me kan then se smerrem me keto budalliqe un,nuk e nxjerr njutonin si ateist por si unitarist prape,po ju ateistet e keni zakon ti twist provat.

[/ QUOTE ]

Or lum miku, së pari mësoje se sekti unitarian nuk ishte i humb para shekullit të 4 pasi përndryshe nuk do egzistonte në kohën e Newton. Dhe sa për kulturë të përgjithshme, ky sekt ka qenë shumë i përhapur në Shqipêri dhe vazhdon të jetë i përhapur në Italinë e Jugut tek arbëreshët.

Sa për "besimin" e Newton të ftoj të hetosh më thellë para se të fillosh të qeshësh me vete (arrin ta kuptosh se çdo të thote hhetim?).

Dhe evolucioni egziston. Siç tha edhe Xhimi, qeni është një rast tipik i tij. Të gjithë qent e kanë prejardhjen nga ujku megjithëse kanë shumë pak ngjashmëri me të. Rracat e ndryshme të qenve janë rezultat i kryqëzimeve të vazhdueshme mes rracave të ndryshme po ashtu siç janë edhe varietetet e ndryshme të të kafshëve shtëpiake.

një rast krejt i natyrshëm është ai i ndryshimit të karkalecit të detit të Paqësorit i cili ka filluar të kalojë në Atlantik qysh prej hapjes së Kanalit të Panamasë. Ndryshimi është aq i madh sa bëhet fjalë që tani për një specie të re. Ky ndryshim ka ndodhur pE¨r disa dhjetëra vjet.

The_Meditator

Primus registratum

o kondra vl se smerrem me ty un.me tregon dhe sektet kristiane qe ti sja ke haberin fare te tyre ,po thjesht me ben nje surfing ne net e kujton se mesove dicka.nejse se sdua te perqendrohem tek sektet kristiane tani.

te bej nje hetim the rreth njutonit. un skam kapacitet te tille edhe pse si budalla kam lexuar rreth tij dhe ka pare dokumentare rreth tij. ma thuaj cik ate passin e hetimit qe te me hapen syte dhe mua ,apo vetem illuminati si puna jote vetem i dine ?

dhe ceshte micro-evolution dhe macro-evolution te jesh pak me i qarte rreth asaj qe pretendon?

ate teorine e einsteinn sma the si e rrezon poshte ekzistencen e zotit. apo ke qef te me lesh ne injorance prape he?

Kondrapedali

Kondrapedali

Ty as Zoti nuk të nxjerr nga injoranca /pf/images/graemlins/tipsy.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Wii

Grupi i të moçmëve!

do tu kerkoja respekt njeri kundrejt tjetrit.nese do diskutoni per temen bejeni ose perndryshe mos shkruani fare...pastaj akuzohem se i fshi mesazhet me themel /pf/images/graemlins/laugh.gif

The_Meditator

Primus registratum

mos u merzit nemesis se jemi cool.tema esht bere corape tashme ,si vete teoria e ketyre /pf/images/graemlins/smile.gif

jimmy84

Primus registratum

Ja ketu na mbertheve. S`kemi cfare te te themi me. Jemi me shpatulla per muri. /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Bajramselimi

Primus registratum

Me mire vone se kurre do te thoja une per lajmin me te fundit qe degjova mbi rikthimin e "evolucionit" ne tekstet shkollore. Mbi 60 akademi shkencash (perfshire akademine e shkencave te shqiperise) kane kerkuar nga qeverite e shteteve te fusin ne tekstet shkollore "evolucionin darvinian". Nder te gjitha teorite e ardhjes se njeriut ne hapsire dhe kohe, ajo konsiderohet si me e pranueshmja dhe e besueshmja. Shkenca me kete levizje te ngritur mbi baza te forta mendimi e logjike i jep keshtu nje grusht te fuqishem genjeshtres me bisht qe ofron teologjia.

Ju si mendoni te nderuar anetare! a eshte i drejte veprimi i shekencetareve apo do ishte me mire qe femijet ti rritnim me prrallat e krishtit dhe te muhamedit?

[/ QUOTE ]

more SATANA, nje gje me ben pershtypje tek ti:
clidhje ka emri yt me teorine e darvinit. Sepse ne koncept ato jane krejt te kundra, ashtu sic eshte teoria e darvinit me teorine e krijimit.
Po qe se ti beson ne STANA, atehere ti beson ne ZOT (detyrimisht), dhe po besove ne Zot atehere ti nuk beson ne teorine e evolucionit. pak si shume kontadiktor je. megjithse jo pak here EOLUCIONI dhe sektet SATANIKE jo pak here kan ngjashmeri dhe ide qe i bashkojne. e kjo me ben te dyshoj se darvinizmi nuk eshte as me shume as me pak se loja "shkemcore" qe bejne keto pseudo sekte, qe faktikisht jane shumusr shume ne perendim.
nejse

Tek tema dua te shtoj dicka.
Kjo qe thua eshte vetem mendimi jot dhe i shume pak njerezve. Po qe se qeshtja del e shtruar shkenerisht, evolucioni nuk ishte vetem se nje mashtrim, dhe faktete e argumaentuan, dhe si mundet qe nje mashtrim te vendoset ne librat shkollore. KJO TEORI DHE PASOJET POLITIKE QE PATI PAS JANE NJE NJOLLE NE HISTORINE E BOTES&lt; DHE ASGJE ME SHUME.

jimmy84

Primus registratum

He me te lumte dora se ti ja vure vulen. Qe kur provove se evolucionin e mbeshtesin "shume pak" njerez nuk ka me vend per debate. Leri te tjetrat se jane sterdebatuar ketu.

Bajramselimi

Primus registratum

He me te lumte dora se ti ja vure vulen. Qe kur provove se evolucionin e mbeshtesin "shume pak" njerez nuk ka me vend per debate. Leri te tjetrat se jane sterdebatuar ketu.

[/ QUOTE ]

edhe un kam te drejte te jap mendimin tim, po ste pelqeu mos e lexo /pf/images/graemlins/laugh.gif
kete qe thashe nuk e kam provuar une,por vete evolucionistat, dhe historia gjithashtu
aq me tepr kur diskutohet per evolucionin, per teorine qe ne fakt nuk eshte teori por hipoteze

jimmy84

Primus registratum

Jo mor nuk e kam problem une pse jep mendim ti. Po ti nuk jep mendim, ti jep percaktim. Ti percakton sesa njerez mbeshtesin evolucionin. Dhe sipas studimeve te tua te dalin qe jane shume pak. Ne rregull je ti.

Bajramselimi

Primus registratum

Jo mor nuk e kam problem une pse jep mendim ti. Po ti nuk jep mendim, ti jep percaktim. Ti percakton sesa njerez mbeshtesin evolucionin. Dhe sipas studimeve te tua te dalin qe jane shume pak. Ne rregull je ti.

[/ QUOTE ]

ok--&gt; ky eshte mendimi im me ate se cfare une kam lexu dhe studju rreth kesaj teme.
nuk dua te them se jan krejt pak, mos e keqkupto, kur them keshtu ; ne kete pjese nuk perfshij njerezit qe per qellime materjale apo politike e mbeshtesin kete ide. Ketu po flas per ata njerez qe e mbeshtesin shkencerisht, qe per mua jane shume pak, sidomos kur duhet te vertetohet nje "teori".
me kupton

Kondrapedali

Kondrapedali

Ça librash shkencor keni lexu juve që thoni që teoria e evolucionit ka dështu? Amon se plasa tu kërku po s'jom tu gjet asnji. Bile as ke Bibla e Kurani s'e kom gjet /pf/images/graemlins/shrug.gif!

Bajramselimi

Primus registratum

Ça librash shkencor keni lexu juve që thoni që teoria e evolucionit ka dështu? Amon se plasa tu kërku po s'jom tu gjet asnji. Bile as ke Bibla e Kurani s'e kom gjet /pf/images/graemlins/shrug.gif!

[/ QUOTE ]

hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
po ske se si me i gjete se ne shqip nuk i boton kush.
dhe tjetra eshte se, ndoshta libra qe hedhin poshte teorine e darvinit nuk ka, po libra qe thone se teoria e darvinit eshte nje mashtrim ka sa te duash /pf/images/graemlins/laugh.gif

Bajramselimi

Primus registratum

ja disa libra qe di une ........... do te te jap edhe te tjere, po pasi ti lexosh keto;

Gordon R. Taylor, "The Great Evolution Mistery" (Misteri i madh i evolucionit), New York: Harper &amp; Rou, 1983
Michael Pitman, "Adam and Evolution" (Ademi dhe evolucioni), London, River Publishing, 1984
B. G. Ranganathan, "Origins?" (Origjinat?), Pennsylvania: The Banner of the Truth Trust, 1988
David Raup, "Konfliktet midis Darvinit dhe paleotologjisë|, Buletin, Field Museum of Natural History, vol. 50, janar 1979
Pat Shipman, "Birds do it… Did Dinosaurs?" (Zogjtë e bëjnë… Po dinosaurët?), New Science, 1 shkurt 1997
Michael Denton, "Evolution: A Theory in Crisis" (Evolucioni: Teori në krizë), London, Burnet Books, 1985
Francis Hitching, "The Neck of Girafe: Where Darwin Went Wrong" (Qafa e gjirafës: Ku gaboi Darvini), New York: Ticknor and Fields 1982

jimmy84

Primus registratum

Si me ta thene une sa me embel ty dmth. Ti me permende ca libra kurse une te permend ca SHKENCA qe bazohen mbi kete te shkreten "mashtrimin" darvinist. PO Paleontologjia, Antropoligjia, edhe c`a jane shkenca qe merren me kocka e me biologjira aty vine rrotull mor njeri i perendise. NUK KA ASNJE RRYME TJETRE SHKENCORE!!!! Te tjerat jane HIPOTEZA. EVOLUCIONI eshte TEORIIII. Dhe tani eshte mese e konfirmuar. Nuk doni ju? Ok, mor njeri. E drejta jote te besosh c`a te kesh qejf ti. Une psh ma ka qejfi qe neser ta quaj racen njerezore "Hyjnore" (te ardhur nga yjet dmth).
Tani jane nje tufe shkencash qe merren me VERTETIME dhe thone "Kjo pune eshte keshtu mor daje". Ju i besoni vetem NJE burimi: ZOTIT. Po nqs Zoti ju genjen psh? Keni mundesi vertetimi? JO! Prandaj ju SHPRESONI dhe doni te BESONI qe Zoti nuk po ju genjen (gjithmone duke marre variantin qe Zoti ekziston). Kurse "ne" (darvinistet dmth) te pakten dime variantin e "baltes" dime edhe te "majmunit" dhe ndajme mendjen.
Nejse, varja.

The_Meditator

Primus registratum

EVOLUCIONI eshte TEORIIII. Dhe tani eshte mese e konfirmuar.

[/ QUOTE ]

jimmy mos ja fut kot tani. mos vet-kontradikto veten tani. si ti marr un keto dy statement siper. e para esht teori.e dyta esht fakt.me thene te drejten qe te besh nje teori fakt do te thote qe ate 'gje' ta besh nje te vertete absolute.nuk ngrihet shkenca mbi keto principe.beso ca te dush ,por mos me hajde ti mua ketu ,e ma ben nje gje te vertete asolute. se di ti parrullen shkencore ''all truths are relative''????