Sa haptazi thoni qe jeni shqiptare?

Sa haptazi thoni qe jeni shqiptare?

Aresyeja pse po e hap kete teme eshte sepse kam nje shokun tim qe nuk thote per qamet qe eshte shqiptar. Une jetoj ne amerike, dhe sa here qe shkojme diku, do te thote qe eshte grek, edhe nganjehere italian po kurre shqiptar.

A ju vjen turp te pranoni qe jeni shqiptare?

bebi

Primus registratum
Re: Sa haptazi thoni qe jeni shqiptare?

Fillimisht postuar nga MLK:
[qb] Blue mire po te thote fantazia po ja kaloni ne leberve ju shkodronet megjithse per llafe ja keni kalu gjithmone! Po flisnim per qytetin jo nga vojne e nga jane me origjine banuesit! Mund te ket pas nga Shkodra ashtu si dhe nga Puka apo nga Dukagjini apo ku di une po te gjithe kan ik nga vendlindja apo vendbanimi e kan ardh me punu ne tirone se ne tirone eshte jetu gjithmone e do vazhdohet te jetohet e ky eshte fakt e jo fantazi apo deshire.
Sa per shkodronet i njofim mire ne ne Tirone e i kena pas qef se sa here kishte ndeshje nderkombetare futbolli u shisnim nje cope leter (bilete)) stadiumi) qe e kishim blere 20 leke, sa nje ore atlantik apo sa nje biçiklete
E per te pare sa vlejne mjafton te futesh ne shpite e shkodranit dhe e dini vet ju se jeni me keq se jevgjit ça keni e veni ne vitrine e dyqani eshte bosh keshtu qe mos na tregoni 10 veta qe kan qen artiste apo shkrimtare. [/qb]
:lol: e paske ndjeke edhe HUMORIN SHKODRAN me vemendje ne TV se keke mundu me na imitu :lol: (e n'fakt ja dole me m'ba me qeshe, edhe pse jo me at q1 ishe nise).

Dmth edhe SKENDERBEU ishte turk :confused: :lol: Edhe Çajupi, Naimi, e disa rilindas q1 jetune ne turqi ishin turq???

Prind't tane kane ushtru profesionet e tyne edhe nder fshtatna, e vazhdon edhe sot kjo gja, (msusa, doktora etj etj) po kjo nuk i ka ba me kene prej vendit ku kane punu. Tesh disa prej tyne, jane shperngule komplet per arsy se s'ja ka vlejt barra qirane me shku e me ardh perdit, e me lan rrogen neper trena/autobusa.

Fantazia patjeter q1 asht gjermane, edhe ti francez :idea: /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ty s'di pse t'pata mendu nivel ma t'nalte e njiri ma me bagazh, po me postimet e masiperme, je m'u kja me facolete t'kuqe... prite edhe postimin e fantazis per frymzim :eek: :lol:

-------------------
ps: perdora ton humorit, thjesht per ta sdramatizu muhabetin, gjithsesi di me thane, se kisha pase shume ma shume me thane, por tuj pas respekt per bash'kombasit e tjere, po e la.
shndet

bebi

Primus registratum

Vertete qe nuk i kam shkruar une..
Ty te ngacmuan keto fjale,ndersa mua me ngacmuan fjalet e tua.. :shrug:
me t'than t'drejten nuk m'ngacmune hiç fjalt e tuja, se me m'pas' ngacmu t'isha pergjigje :idea:

po pate ndoj pytje urdhno, perndryshe gja tjeter s'kam ça me t'thane /pf/images/graemlins/smile.gif
persa i perket fjalve t'mija s'di me t'than t'drejten se çfar efektit paten te ti :idea: /pf/images/graemlins/laugh.gif

emiljo

Primus registratum

Dallimet midis zonave ekzistojne ne cdo vend. Edhe ne Itali, po ti shikoni forumet e tyre, do te habiteni se cfare thojne per njeri-tjetrin, sidomos per dallimet midis Veriut dhe Jugut. Po duhet te mos dalim nga tema. Ketu eshte nisur te flitet per tjeter gje dhe jo per dallimet midis Tiranes e Shkodres. Te gjithe e dime se eshte e kote te krahasosh fatkeqesine e Shkodres dhe begatine e Tiranes, kulturen e shkodranit apo injorancen e Tiranasit. E sigurte eshte se jemi nje vend, Shqiperia, qe na e administrojne vazhdimisht njerez te korruptuar, te paafte dhe indiferente (si ne Tirane ashtu edhe ne Shkoder), qe qendra e krimit te organizuar ashtu sikurse edhe qendra e pasurise se pandershme eshte ne Tirane, qe shqiptaret kane nevoje qe te ndergjegjesohen per te kuptuar se zhvillimi nuk qendron te nje makine me shume apo te nje shtepi me luksoze.
Une nuk krenohem per gjera te tilla, sigurisht, ne asnje vend qe te jem, por krenohem me faktin se nuk pajtohem me gjera te tilla dhe i tregoj te gjitheve realitetin e Shqiperise sot(sintetikisht, nje vend i bukur qe drejtohet e mbeshtetet nga njerez te shemtuar...)
Per shume persona kjo eshte e veshtire te kuptohet, sidomos per ata qe jetojne dhe i jetojne me afer keto kushte, sepse e harxhojne kohen duke realizuar plane mafioze dhe komplote ndaj shtetit, i cili perfaqeson te gjithe shqiptaret.(p.sh tiranasit), por edhe per ata qe rrine indiferent ose behen fatalista ndaj situatave te tilla dhe nuk kerkojne ndryshime apo mbeshtesin njerez te paafte qe nuk dine t'ia zgjidhin problemet (p.sh shkodranet).
Por kjo eshte ceshtje tjeter qe nuk i perket kesaj teme.

abs

nuk e di...

Me vjen keq kur lexoj ne disa tema, mbizoteron nje menyre komunikimi imponues, me nje mase presioni,i njeanshem,jo motivues, jo perfitues...

asht me te ardh keq kur lexoj se si komunikohet psh: me vajzen qe i vjen zore me thane nga vjen...pse nuk pyesni njehere vehten , nese e keni vetndjere kete ndijim,qofte dhe per pak sekonda, dhe duke u nis nga vetja, pra nga pervoja personale pozitive te shkembejne ate me psh vajzen ne fjale, e te perfitojme te gjithe?

..ose ne lidhje me qytetet...ndoshta duhet te mesohemi te rezervohemi dhe mos te jemi kaq emocional?
te shohim kte teme ne kend tjeter veshtrimi, nga e cila mund te perfitojme te gjithe?

prej vitesh me asht ba e kjarte, qe pjesa ma e madhe e shqiptarve (nga mosmundesite) se njohin ose e njohin shume perciptas vendin tone... direkt nga vendlindja kane shtegtuar dikund jasht shtetit...po te njohim vlerat/traditat/zakonet e cdo pellembe te vendit tone, do te perfitonim shume me shume nga njeri tjetri...njekohesisht duhet te jemi kritik.
Kjo realizohet per fatin e mire qe pjestaret e forumit jane nga te gjitha krahinat.

Ndersa per sharjet e kundervenjet ka vend boll tek th&th.

Deshiroj dhe uroj qe brezi i ri te perzgjedhi menyren e komunikimit.

PS: qe mos te dal nga tema /pf/images/graemlins/wink.gif
Te huajt qe me rrethojne simpatizojne shqiperine /pf/images/graemlins/smile.gif

----------------------

,...pasqyra e njeri tjetrit.

MLK

Primus registratum

Blue, nuk me pelqen te polemizoj e as te ofendoj njeri e aq e vogel sa eshte Shqiperia te gjithe kemi rastin te kemi o miq, o krushq, ose kolege pune apo komshij nga te gjitha krahinat e kemi bashkjetu me te gjithe mentalitetet, flas per Tiranen pasi ne rrethet e tjera kishte me pak "jabanxhij". Keshtu qe une pak a shume i njof mire karakteristikat e qyteteve te Shqiperise e nuk besoj se jam i vetmi.
Do te deshiroja te dija nje fraze ku kam genjyer apo deformuar realitetin ne ato qe them me siper!
Per sa i perket kritikes ndaj pjesmaresve dhe mendimeve te tyre mendoj qe ne rradhe te pare duhet pare vetja e kur dikush fillon e vetshpall qytetin ku ka jetuar si qytetin me te emancipuar, me intelektual, qe ka pas artistat me te medhenj e kosnideron popullaten e kryeqytetit si klase puntore mendoj se duhet te jete i hapur te prese dhe pergjigjet qe meriton ne menyre qe realiteti te pasqyrohet ne menyre objektive.
Per sa i perket humorit, ben mire qe i shpjegon gjerat me humor pasi humori eshte shenje inteligjence dhe tregon intelektin tend keshtu qe ne kete drejtim te heq kapelen.
E per sa i perket humorit eshte diçka qe shkodranet e kan pas dhe praktikuar me talent ndaj mos u merakos se nuk ja mohon njeri /pf/images/graemlins/wink.gif
Kerkoj ndjese pjeses tjeter per daljen komplet nga tema e do mundohem mos ta perseris ma :smash:
Pershendetje gjithe shqiptareve kudo qe jane

Guest

Fillimisht postuar nga Blue:
[qb] Fantazia patjeter q1 asht gjermane, edhe ti francez :idea: /pf/images/graemlins/laugh.gif

prite edhe postimin e fantazis per frymzim :eek: :lol:

-------------------
[/qb]
Blu -je..

...Kur isha e vogel,degjova njehere shprehjen..

Nese do te shash njeri,thuaj
"Te pelqefte vetja"...

Atehere,nuk e mora vesh kuptimin e vertete te kesaj shprehjeje..dhe mendova:
E cfare te keqe ka,kur te pelqen vetja..???

Por me vone me kalimin e kohes,arrita te njoh,shoh,degjoj,lexoj dhe ta di dhe kuptimin e kesaj shprehjeje..

Ne dy frazat,qe kam cituar me lart,ke gjetur dhe ti Konkretizimin e kesaj shprehjeje..
Me vjen keq per ty (Sinqerisht)...

Pikat mbi germen i nuk i vendos ti..
(jam gjermane apo jam italiane..-------------> Shih postimet e tua tek Letersia,gjys Shqip e gjys Italisht..)
Ate e di dhe ndjen secili ne vetvete..
Ndihem Shqiptare dhe kete e justifkoj kudo..

Ti nese doje te kritikoje MLK, me shkrimin tend,zgjodhe rrugen e gabuar..
E bere muabetin terkuze..dhe u hodhe mbi Tiranen..
Nese MLK gaboi,ti qe perserit gabimin e tij,gabon shume here,me shume se ai..
Ndaj mua,nuk ke se si me fut ne thesin qe do..

P.s Po ti nga u frymezove??
Apo nga Mimikat e Forumit..
Te keqen,mos ma merr kete..( /pf/images/graemlins/laugh.gif )..te tjerat ti kam fal..

Per te mos dale nga Tema (qe jemi te dale)..po them:

Sa here,qe me jepet rasti se mohoj,se kam mohuar dhe s´kam per ta mohuar ndonjehere,qe jam Shqiptare,qe jam lindur,rritur ne Tirane dhe jam e lumtur,qe Tirana,eshte zbukurar vitet e fundit.. /pf/images/graemlins/wink.gif
Eshte fakt,qe per cdo Shtet te Botes,sidomos per shtetet e vegjel,eshte Kryeqyteti mbase emri i vetem,qe njihet..
Jane disa gjera,qe nuk i kemi ne ne dore..

Kondrapedali

Kondrapedali

Ktu ku jom un i ka dal nomi i (për të mirë) Shqipërisë. Përqindaj e atyre që kan informacion mbi Shqipërinë është rritur ndjeshëm. Është e vërtetë që nganjëherë mundohen të më evitojnë se nuk kanë ndërmend të dëgjojnë përsëri për Shqipërinë por s'kan nga tja mbajn se un i gjëmoj me vrap /pf/images/graemlins/laugh.gif (po ta mor borxh kte Fantazije).

Problematika këtu në Kanada është e ndryshme me Europën por ka një problem më shumë në Europë që nuk ndodh në Amerikën e Veriut. Shqiptarët ulin kokën për vepra që nuk i kanë kryer. Ata tulaten përballë akuzës (shumica) në vend që t'i hidhen në fyt atij që guxon t'i tregojë me gisht.

Nuk ka të keqe të jesh shqiptar dhe aq më pak të mbrosh identitetin tënd!

bebi

Primus registratum

MLK, flm qe ma hoqe kapelen :thumbsup: , edhe uroj (siç e the vete /pf/images/graemlins/laugh.gif )qe mos ti persritsh gabimet ma /pf/images/graemlins/laugh.gif !

ps: sa keq qe s'ka fyell si mimike ktu, se ja kisha dhane dikujt /pf/images/graemlins/laugh.gif !

Guest

Kondre si gjitmone i kthen seriozitetin Temes. :thumbsup:

:rockband: ..Po kap nje Konge Tirone per qejfin tim tani.. /pf/images/graemlins/laugh.gif (Kondre ta mora prape..)

Kondrapedali

Kondrapedali

Ça konge je tu knu mi?

Bluje, cin do me nis me rujt delet /pf/images/graemlins/laugh.gif ?

OROSHI

Primus registratum

Nuk ka asnji gja te keqe kur diskutojme me ndjenja lokalizmi,sepse keshtu njohim njani-tjetrin ma mire(nqs kena deshir me e njofte).
Ne fakt diskutimet lokaliste erdhen si rrjedhoje e shkrimeve provokuese te MLK,une ju pergjigja MLK,e keshtu me rradhe......!
Me duket pak e habitshme/e pakuptueshme krenaria e Tironcve/Tiranasve e cila bazohet vetem ne kohen e famekeqit Dulle!!Me duket gjithashtu e teprueme krenaria e Shkodranve e mbetun ne shekujt e kalum(nuk te thot kush :si ke ken por si je),pra te gjith kena ndonji gja qe mund te na vije turp ose na ban krenar.

Manej,ti MLK mund te perfaqsosh Durrsin ma mir se Tiranen se mundesh me fol si per kohet e kalume ashtu edhe per tani :angel: ,nejse.......!

Randsi ka qe:themelet e kultures/artit/kinematografis/ ne Shqipni(e jo vetem ne Tiran) kane firmen Made in Shkodra!!!! /pf/images/graemlins/tongue.gif

Jam krenar qe jam shqiptar!!!!!!!

SkenderbegaS

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Fantazia*:
[qb] Me sa kam degjuar,gjoksin grope e bejne Leberit,por me kalimin e kohes paska kalu n´Shkoder.. /pf/images/graemlins/tongue.gif

Sado te zote,te kene qene Aristet apo Inteligjenca e rretheve,Tirana ishte ajo qe i mblidhte dhe do te vazhdoje t´i mbledhe edhe ne te ardhmen..(pa vene gishtin ketu,se nga cili rreth,rrjedh inteligjenca..) [/qb]
-------
PO ça ka t keqe me e vu gishtin se NGA CILI RRETH RRJEDH INTELIGJENCA, vetem nqs je pak
xheloz/e nuk t vjen mir me e pranu, e saper dijeni SHKODRA E KORçA , JAN EDHE SOT .
Secili qytet ka at" Diçka " t veçant QE SE KA TJETRI...psh n MIRDIT skan hy kurr TURQIT :book:
MU M'RREZULTON QE Tirana psh ka pas vetem nji prru (LUM) qe kalonte mes qytetit , nji XHAMI e 10 shpi , (histori si qytet =0)po kjo sdo t thot
" fymje " per tiransit, + qe e dina q1 TIRANS
NUK KA PAS SE JAN T'AN T'ARDHUN............
NJE GJA TE TILL NUK MUND T THUHET PER SHKODREN
KORCEN , GJIROKASTREN , BERATIN .....ETJ /pf/images/graemlins/laugh.gif

Guest

Fillimisht postuar nga IRON MAN:
[qb]PO ça ka t keqe me e vu gishtin se NGA CILI RRETH RRJEDH INTELIGJENCA, vetem nqs je pak
xheloz/e nuk t vjen mir me e pranu
MU M'RREZULTON QE Tirana psh ka pas vetem nji prru (LUM) qe kalonte mes qytetit , nji XHAMI e 10 shpi , (histori si qytet =0)po kjo sdo t thot
" fymje " per tiransit..[/qb]
Vetem nje shkendije paskeni dash..(disa kokra shkodranesh)..dhe moret Flake. :rolleyes:

Nuk dua te ve gishtin askund,per Inteligjencen,pasi cdo rreth ka inteligjente e te shkolluar ne vetvete...
Aspak s´jam xheloze..(fundja, s´kam arsye te jem..) :shrug:
Me behet qejfi,qe ju jeni kaq krenare,per Historine e Qytetit tuaj..(Shkodres)..i cili fundi i fundit eshte pjese e Shqiperise dhe jo Shtet me vete..
Por,nese une degjoj te flitet per Tiranen,ne kete menyre dhe menyra si doni ta prezantoni ju..natyrisht,qe nuk me vjen mire.
Mos e tejzgjat Iron,me Historine e Tiranes si ka qene etj etj (gjithcka e ka nje Fillim) po ik e futi nje xhiro kur te shkosh me pushime,e kenaqu.. /pf/images/graemlins/laugh.gif

P.s Paqe!! :cool:

OROSHI

Primus registratum

Ju ftoj qe te japim ndonji emen te kinematografis shqiptare:(un po jap emna aktoresh shkodran)
Ndrek Prela.
Ndrek Luca.
Ndrek Shkjezi.
Pjeter Gjoka.
Roza Xhuxha(Anagnosti)
Tinka Kurti.
Serafin Fanko.
Marije Logoreci.
Bep Shiroka.
Gjon Shllaku.------------>

SkenderbegaS

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Fantazia*:
Vetem nje shkendije paskeni dash..(disa kokra shkodranesh)..dhe moret Flake. :rolleyes:

Me behet qejfi,qe ju jeni kaq krenare,per po ik e futi nje xhiro kur te shkosh me pushime,e kenaqu.. /pf/images/graemlins/laugh.gif
---------------------------------------------
---------------------------------------------
HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
PO SHYQYR Q1 EKZISTOJN DISA T TJER ZJARRFIKSA O GRUPI N KYT FORUM SE DOT ISHIM DJEG.
SAPER PUSHIME KA DASHT ZOTI E SHKOJ SHPESH , N VELIPOJ VEQ , EDHE " KRENARIJA " JON NUK MENDOJ SE DUHET T MERRET ME KAQ " MONIZEM " NGA ANA E JUJ.....
SHQIPNIA E MESME ASHT SHQUJT PER TOLERANC DEMOKRATIKE PER SHEMULL , po nji xhiro n tiran do ta baj me zetor veq se ka shum BALT rruges e kam frig se'm xhirojn gomat me BMW.( SAPO E PASH BALTEN E KUQE N 'TIRAN N 'TV SAT )
pershnetje. :cool:

Guest

Fillimisht postuar nga IRON MAN:
[qb]HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
SHQIPNIA E MESME ASHT SHQUJT PER TOLERANC DEMOKRATIKE PER SHEMULL , po nji xhiro n tiran do ta baj me zetor veq se ka shum BALT rruges e kam frig se'm xhirojn gomat me BMW.( SAPO E PASH BALTEN E KUQE N 'TIRAN N 'TV SAT )
pershnetje. [/qb]
Cfare ke qe ke bertit kaq shume,o cun..
Balt e kuqe,apo Balt e zeze..do ti qe mua per ate me merr malli.. /pf/images/graemlins/wink.gif
Diskutimi yt sa vjen e merr drejtim tjeter..ndaj po e le me kaq.

P.s Orosh..
Nuk ke pse ben ftese,per te shkruar emra artistesh..(kalo tek tema Kinematografi,nese do dicka te tille)..
Nuk eshte njeri kundra Shkodraneve..(se na mbytet). /pf/images/graemlins/laugh.gif

OROSHI

Primus registratum

Fantazia,prit nje minute /pf/images/graemlins/laugh.gif

OROSHI

Primus registratum

Nuk me punonte kompjuteri.

O popull:shfryni mllefet,nxirreni inatin perjashta,denigroni njani-tjetrin,krenohuni me arritjet e te tjereve(ne nuk jemi gja tjeter vecse nje pjese e mases).
Nxjerrja e ketyne vetive jashte trupit tone na ban vecse mire /pf/images/graemlins/laugh.gif .
Megjithse nuk asht tamam tema e pershtatshme per te fol me lokalizem,prapseprap vetem mire kemi:njofim njani-tjetrin,apo jo?

Fantazia-kur dikush shkrun dicka per ty,ti a mundohesh qe t'i kthesh pergjigje?
E keshtu me rradhe tema kthehet ne nje chit-chat.