Sa haptazi thoni qe jeni shqiptare?

Sa haptazi thoni qe jeni shqiptare?

Aresyeja pse po e hap kete teme eshte sepse kam nje shokun tim qe nuk thote per qamet qe eshte shqiptar. Une jetoj ne amerike, dhe sa here qe shkojme diku, do te thote qe eshte grek, edhe nganjehere italian po kurre shqiptar.

A ju vjen turp te pranoni qe jeni shqiptare?

bekimkrruta

Primus registratum
Re: Sa haptazi thoni qe jeni shqiptare?

Fillimisht postuar nga ZeroCool:
[qb] Ke thene fjale me mend. :thumbsup: [/qb]
si e pashe une, ka mendime vetem nga Shqipëria e vjetër, a pranon kush menimin nga Shqipëria e re-Drenica????

SkenderbegaS

Primus registratum

Fillimisht postuar nga lesswords:
[qb] UNE NDJEHEM KRENAR SE KAM GJAK SHQIPTAR... : [/qb]
KYT PRA JENA TUJ DASHT ME I DHAN ME KUPTU POETESH-S po ajo ban demek se s' kupton
/pf/images/graemlins/laugh.gif :wink:
------------
KENA karakter HATA , SHQIPE HESAPI........KNAQEM X VEDI. :thumbsup:

Guest

Iron.. une kam gjak Shqiptar dihet.. /pf/images/graemlins/smile.gif
Ndryshe s´do shkruaja ne kete Forum,por ne ndonje te vendit,ku jetoj.. :angel:

ZeroCool

Primus registratum

Fillimisht postuar nga bekimkrruta:
[qb]
Fillimisht postuar nga ZeroCool:
[qb] Ke thene fjale me mend. :thumbsup: [/qb]
si e pashe une, ka mendime vetem nga Shqipëria e vjetër, a pranon kush menimin nga Shqipëria e re-Drenica???? [/qb]
Mendimi i cdo Shqiptari eshte i mirepritur dhe ske pse kerkon leje. PAstaj ka vetem nje Shqiperi vella ska rendesi pse deri para pak kohesh keni qene nen shkjaun.

kush ma ka lepire gjalpin

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Yllka shembullore:
[qb] Mire ia ke bere Putrako. Tre shishe vere e? Une me nji isha palos.

Te thuash nga je nuk eshte turp por nuk ndihmon kur je ne ambjent profesional dhe kur kerkon pune ne vende ku njerezit jane bere mendjengushte nga rehatlleku i bollshem.

Sa per sqarim, ky eshte i vetmi rast kur e kam bezdi te me pyesin. Ne raste te tjera, si Putraku. /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]

Primus registratum

Fillimisht postuar nga kush ma ka lepire gjalpin:
[qb]
Fillimisht postuar nga Yllka shembullore:
[qb] Mire ia ke bere Putrako. Tre shishe vere e? Une me nji isha palos.

Te thuash nga je nuk eshte turp por nuk ndihmon kur je ne ambjent profesional dhe kur kerkon pune ne vende ku njerezit jane bere mendjengushte nga rehatlleku i bollshem.
pergjigjeSa per sqarim, ky eshte i vetmi rast kur e kam bezdi te me pyesin. Ne raste te tjera, si Putraku. /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
[/qb]
ketu jam dhe une dakort me yllken dhe putrakun. nga cpo shof besoj se kam me shume vjet se shumica prej jush jashte dhe si yllka kam qene sa andej kendej, po nuk ka gje qe me acaron me shume sesa fytyra e njerzve kur marrin vesh nga jam. pse kjo valle? ne dime shume mire te gjithe ska nevoje te filloj e te shpegoj.
e si te mos te te neveritet pastaj sikur dhe per nje moment origjina. kur nuk mund te besh asgje e nuk te marrin ne pune per arsyen e vetme se vjen nga vendi i shqiponjave. me vjen ti godas njerezit kur shtremberojne ate fytyren e bejne ato komente tipike, aaa me te vertete? interesante. dhe me aq largohen dhe e mbyllin muabetin, pa patur asnje pike durimi te ulen e te me njohin
le te shpresojme qe kjo situate do ndryshoje se shpejti. le te jemi vete ne shqiptaret qe te ndryshojme opinionin.

Primus registratum

Fillimisht postuar nga bernd:
[qb] Bazat MLk i ka tek injoranca,barbarizmi dhe mesjetarizmi i shqiptarit qe arrin deri ne ate shkalle abuzimi sa kafshes i duket vetja i bukur dhe cub kur perplaset me njeriun e civilizuar se akoma si ka mesuar njeri se cdo te thote te jesh njeri.Te qenit njeri keta njerez e perceptojne per dobesi se jane aq inferiore dhe te paafte ne kete bote prandaj e vetmja gje qe mund te tregojne se marrin fryme eshte te arrije nivelin e nje majmuni.

jam teresisht dakort, nukmund te shtoj asnje presje.
Akoma me Oroshin merresh ti?? Ai njihet si njeri kanunor e provincial dhe si i tille nuk e ka idene se cdo te thote te jesh njeri i civilizuar se atje ku eshte rritur ai akoma duhen shekuj qe te arrij civilizimi prandaj jetojne dhe sot e kesaj dite me kanun.
Ky lloj mentaliteti barbar ka bere sot qe imazhi i shqiptareve te jete kaq i zi ne europe,imazh qe me shume e vuajne njerzit e civilizuar se sa keta hajvane me tru-majmuni qe u duket burgu si hotel.E vetmja vlere qe keta njerez perfaqesojne ne jete eshte te qenit Buuurrrrr=Buuullshit!! [/qb]

SkenderbegaS

Primus registratum

Akoma me Oroshin merresh ti?? Ai njihet si njeri kanunor e provincial dhe si i tille nuk e ka idene se cdo te thote te jesh njeri i civilizuar se atje ku eshte rritur ai akoma duhen shekuj qe te arrij civilizimi prandaj jetojne dhe sot e kesaj dite me kanun.
Ky lloj mentaliteti barbar ka bere sot qe imazhi i shqiptareve te jete kaq i zi ne europe,imazh qe me shume e vuajne njerzit e civilizuar se sa keta hajvane me tru-majmuni qe u duket burgu si hotel.E vetmja vlere qe keta njerez perfaqesojne ne jete eshte te qenit Buuurrrrr=Buuullshit!!
taman ka t' drrejt berrnd , se n VERI I THOJN (BURR) KURSE N TIRAN I THOJN ( BUR ) ......si( BIR=BIRR) (KOKRA = KOKRRA)etj /pf/images/graemlins/laugh.gif
[ PRA ME "KOKRRA" e "JO" ( con le PALLE )e (senza)] :cool: :cool: ktu asht ndryshimi i karakterit,pranej e kena ma PER NER NA ME THAN Q1 JENA SHQIPTAR , kurse dikush tjeter PERDREDHET
para ksaj pytje
----------------
PA DASHT ME OFENDU ASNJI Q1 SI PERKET KY SHKRIM.
CIAO

emiljo

Primus registratum

Eshte e vertete se shqiptaret diskriminohen prej popujve, ne vendet e te cileve, kemi emigruar.Para pak ditesh perfundova se lexuari nje liber te nje autori italian ku kritikohej menyra sesi shihemi ne[shqiptaret ne pergjithesi e jo tiranas e shkodrane apo kosovare, etj.etj.] ne Itali. Nder te tjera autori (nuk e mbaj mend emrin) thote qe profili i shqiptarit ne Itali per pjesen me te madhe te italianeve identifikohet me egersine, dhunen, hajdutin - dembelin, pra me tiparet nder me te keqijat qe mund te karakterizoje nje njeri.
Tashti, italianet jam mesuar t'i njoh mjaft mire, edhe ata jane plot e perplot me vese nga me te ndyrat, por sidoqofte ata jane ne shtepine e tyre.
Keshtu qe, per ata shqiptare qe mundohen te ndertojne nje pjese te se ardhmes se tyre jashte Shqiperise ne menyre te ndershme, situata fatkeqesisht eshte e veshtire... :rolleyes:

OROSHI

Primus registratum

Comova,Evropiant(ne pergjithsi)nuk njofin zonat e tyne e jo ma me njoft zonat tona,por asht e vertete qe per ata na te gjith jena shqiptar qe duhet me i pas frik /pf/images/graemlins/laugh.gif (ne fund te fundit le te na ken mor frik,kujt i plasi??).
O Lepiresi,na thuj noj menim tandin e jo te "shokve" perrreth,ja ke ba edhe ti si Pali Miska qe thoshte:edhe un jam dakord me Muhon/Lenkan/Hekuranin e Haxhi Lleshin /pf/images/graemlins/tongue.gif .

SkenderbegaS

Primus registratum

ec aty VLORA , VLLAZNIA ME FLAMURTARIN KAPAS SHKU MIR DIKUR N FUTBOLL EDHE ME TIFOZA... /pf/images/graemlins/smile.gif M DUKET SE JENA EDHE NDER T VETMIT QE JENA KRENAR Q1 JENA SHQIPE :cool: :thumbsup:

ShkodraniNY

Primus registratum

Sa haptaz SHQIPTARE ?

Ja vec ne dalshim me flamur neper rruga /pf/images/graemlins/laugh.gif

FIXHI USA

Primus registratum

UNE MENDOJ te gjithe duhet te mbrojne nacionalitetin e vet dhe mos te lejoje tja perkembin, por per sa flitet me lart mendoj qe dipent ku jeton .....sepse eshte ndryshe te jetosh ne Greqi dhe ndryshe te jetosh ne Amerike
ndryshe te jetosh ne Canada dhe ndryshe ne Itali :shrug: :shrug: cti besh njerezit do mbijetojne e punojne kudo qe te jene ....qe te sjellin ushqim ne shtepi :shrug:

SHQIPTAR-4EVER

Primus registratum

PER HIR TE SE VERTETES, MEGJITHESE JAM SHUME KRENAR QE JAM SHQIPTAR, KUR ME PYESIN NGA JE PERGJIGJEM: SONO ALBANESE PERO SONO UN BRAVO RAGAZZO( JAM SHQIPTARE POR JAM DJALE I MIRE) SEPSE KETU NE ITALI KANE PERSHTYPJE SHUME TE KEQIJA PER NE SHQIPTARET. YLLKA SHEMBULLORJA NESE 99% E SHQIPTAREVE PER TY JANE KRIMINELA, TI SKE KUPTUAR ASGJE, E VETMJA GJE QE MUND TE THEM SINQERISHT PA OFENDIM TE MARRTE DREQI TY, MAMANE TENDE EDHE BABAN TEND. TI MOJ E SHKRETE KE ZGJEDHUR RRUGEN E PSEUDOINTEGRIMIT, TE MOHOSH IDENTITETIN TEND(TI KE MENTALITET 100% SHQIPTARE: VETEM NJE INJORANTE SHQIPTARE MUND TE THOJE QE 99% E SHQIPTAREVE JANE TE PASKRUPULLT DHE KRIMINELA), TE JESH KAQ E NGUSHTE LLOGJIKISHT,MOS TA DISH FARE FARE HISTORINE E VENDIT ESHTE PSEUDOINTEGRIM NE NJE SHOQERI TE KULTURUAR PERENDIMORE.

I love new york

Primus registratum

e them me goje plot e me ze te larte, madje kur ndonjheri rrotullon syte per te gjetur ku ndodhet tamam, e vrenjt surratin dhe ja tregoj me krenari /pf/images/graemlins/laugh.gif

dollibash

Primus registratum

kush mohon prejardhjen nga ka ardhur ,mohon vetvehten,une jam krenar qe jam shqiptar.italianet zene vendin e pare ne bote per kriminalitet te organizuar(mafia)por prape thone me krenari se jane italiane.Ne kemi NENE TEREZEN ,te krenohemi me te.U mallengjeva kur pashe nje film ,nuk me kujtohet emri,por e luajtur nga aktorja me origjine shqiptare Eliza Dushku e cila kishte veshur nje kanatjere me zhgaben e flamurit shqipetar.Te jemi krenare qe jemi shqipetar
Long life Albania

ilirarberi

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga xhufipatufi:
[qb] S'ka gje me te bukur te jesh shqiptare!Kurr nuk e mohova 10 vjet ketu.Ne screensaver te telefonit kam flamurin tone,gjakun, si e themi me shoket ketu.Jam krenare qe dashuroj nje shqiptar,qe me puth dhe me perqafon dora e te dashurit tim shqiptar.Nga Greket kam njohur rracizem qe ne fillore.Por nuk kam frike te flas shqip hapur rruges as nuk kam arsye te hiqem Greke si disa vajza qe me thone "mos me fol shqip se nuk dua te marrin vesh qe jam shqiptare..." [/qb]
Te lumte moj patriote.Se une me shume se cdo njeri tjeter ne kete forum (bashke me ty) e di se cdo te thote te jesh patriot ne greqi,te flasesh shqip me miqte e tu ne rruge,dhe te ndihesh krenar per perkatesine tende kombetare.Te lumte. :wave:

ilirarberi

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Comova,Evropiant(ne pergjithsi)nuk njofin zonat e tyne e jo ma me njoft zonat tona,por asht e vertete qe per ata na te gjith jena shqiptar qe duhet me i pas frik /pf/images/graemlins/laugh.gif (ne fund te fundit le te na ken mor frik,kujt i plasi??).
O Lepiresi,na thuj noj menim tandin e jo te "shokve" perrreth,ja ke ba edhe ti si Pali Miska qe thoshte:edhe un jam dakord me Muhon/Lenkan/Hekuranin e Haxhi Lleshin /pf/images/graemlins/tongue.gif . [/qb]
Or Orosh.Patriotizmi dhe shqipetarizmi nu perfaqesohen nga pali miska-at,lenka cuko-t dhe me radhe.dhe mos e hidhni biseden ne nivel kaq te ulet duke folur per krahinat,duke mburrur njeren dhe duke share tjetren.Shqipetarizmi dhe pariotizmi nuk jane cilesi vetem e kosovareve apo malesoreve,shkodraneve apo tiranasve,por edhe e skraparllinjve,beratasve,vlonjateve ,tepelenasve,gjirokastriteve,sarandjoteve,korcareve,permetareve,etj,etj,etj,etj........... ... .

keshtu qe me me kujdes kur flisni.

zog

Primus registratum

Fillimisht postuar nga IRON MAN:
[qb]
Fillimisht postuar nga Fantazia*:
[qb] Me sa kam degjuar,gjoksin grope e bejne Leberit,por me kalimin e kohes paska kalu n´Shkoder.. /pf/images/graemlins/tongue.gif

Sado te zote,te kene qene Aristet apo Inteligjenca e rretheve,Tirana ishte ajo qe i mblidhte dhe do te vazhdoje t´i mbledhe edhe ne te ardhmen..(pa vene gishtin ketu,se nga cili rreth,rrjedh inteligjenca..) [/qb]
-------
PO ça ka t keqe me e vu gishtin se NGA CILI RRETH RRJEDH INTELIGJENCA, vetem nqs je pak
xheloz/e nuk t vjen mir me e pranu, e saper dijeni SHKODRA E KORçA , JAN EDHE SOT .
Secili qytet ka at" Diçka " t veçant QE SE KA TJETRI...psh n MIRDIT skan hy kurr TURQIT :book:
MU M'RREZULTON QE Tirana psh ka pas vetem nji prru (LUM) qe kalonte mes qytetit , nji XHAMI e 10 shpi , (histori si qytet =0)po kjo sdo t thot
" fymje " per tiransit, + qe e dina q1 TIRANS
NUK KA PAS SE JAN T'AN T'ARDHUN............
NJE GJA TE TILL NUK MUND T THUHET PER SHKODREN
KORCEN , GJIROKASTREN , BERATIN .....ETJ /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
me duket se fjala INTELIGJENCE po u ngaterron t'gjitheve. zakonisht perdoret per nje njeri te kulturuar, ndersa me se shumti tek ne shqiptaret perdoret per te zevendesuar fjalen ZGJUARSI = ZE + GJUHE + SY (qe ne fakt eshte rrenja e fjales latine intelligere = aftesia me kuptu).

dmth per shumicen INTELIGJENT do te thote INTELEKTUAL, kur ne fakt s'eshte e njejta gje. sepse mund te jesh i zgjuar prej natyre pa qene intelektual hiç. siç mund te jesh intelektual (nenpunes shteti, kete nenkuptojne shumica) pa qene kushedisa i zgjuar.

tashti tek shkodranet, apo tiransit, apo kavajsit, apo gjirokastritet e korçaret, sa i perket zgjuarsise s'besoj se ka dallime. tironsit vendalinj shiheshin si te trashe, pra jo te zgjuar prej natyre.

ndersa per shkodranet e korçaret eshte e vertete qe kane qene me me shume KULTURE se te tjeret, por siç e thame jo me te zgjuar prej natyre se ata.

kultura u vjen ngaqe jane popuj heterogjene, pra te shkartis si shkodranet me malazes, po ashtu dhe korçaret me grek e maqedons.

vetem shkartisja e popullit e sjell kulturen.

prandaj sot tirana mban flamurin e kultures, ngaqe prej kushteve specifike eshte edhe popullsia me e shkartisme e vendit.

ps; ndersa sa per temen me duket e kam dhene mendimin tim. shumica ketu mburren mesa shihet kur e shprehin ballehapur nga jane. te mos fryhen kot.

ata e shprehin origjinen ngaqe s'kane se çfare te humbin, po tu vihej ne loje jeta, besoj se do te ishin te rralle trimat e tille.

kur dun me gjujt femra shumica hiqen per çfare nuk jane.

ne fakt sa me lart te ngjitesh ne hierarqi, aq me pak te shqeteson origjina e vendit prej nga vjen. psh kadarene nuk e shqeteson aspak emri tij prej muslimani ISMAIL.

bile as te tjeret nuk i shqeteson kjo.

po sikur te punonte ne ndonje fabrike, patjeter do te qe ndryshe, si per te edhe per te tjeret qe e rrethojne.