Rracizmi tek Shqiptaret!!!!!

Rracizmi tek Shqiptaret!!!!!

Dy lojtare braziliane te Partizanit jane perzene nga ekipi pas nje incidenti me policine. Edhe une jam ne Amerike dhe jam shume i shqetesuar per kete vendim te stafit drejtues te Partizanit, si nje tifoz i ultras i ketij ekipi.

Nuk po gjej nje artikull per te qene ne Internet qe te shpjegoje se cfare ka ndodhur ekzaktesisht. Nga deshmite e lojtareve te tjere qe kane qene prezent ne kete incident duket qe lojtaret e huaj te Partizanit kane qene pre e rracizmit te policise sone. Ata jane share me fjale te tipit "Homoseksuale" e "negro". Jane ofenduar jo vetem nga policet por edhe nga kalimtaret qe kane qene prane. Qofte i vertete ky version i incidentit, me ben me te vertete te neveritem nga mendjevogelsia dhe rracizmi i shqiptareve.

Kjo nuk eshte hera e pare qe shqiptaret shfaqin rracizmin e tyre. Edhe me pare jemi denuar nga UEFA per shfaqje rracizmi te tifozerise.

Me sa kuptoj une, rracizmi eshte nje dukuri qe shfaqet tek njerezit injorante, ose funderrinat e botes. Keta njerez nuk e kuptojne qe jane vete ata "negrot" me te neveritur te botes. Edhe ne merzitemi kur Shqiptare behen pre e stereotipimeve neper bote.

Turp, turp per Partizanin, Tiranen si qytete, injorancen e policise, edhe te gjithe funderrinave qe me bejne per te vjell.

Sometimes.... just sometimes... I think "Fuck you all, I am never coming back!!!!!"
--------------------------------------------------------------------------------

OROSHI

Primus registratum
Re: Rracizmi tek Shqiptaret!!!!!

Boll jemi perzi me rracen aziatike per 500 vjet,prandaj edhe nuk merremi vesht me njeri-tjetrin.Ne jemi njoft si rrace e paster dhe e bukur dhe per kete ka shkru Lord Bajroni dhe Edith Durhami,jemi te varfer por krenare!!

antares

Primus registratum

Nje komb qe humbet ndergjegjen racore eshte i destinuar te vdese. Prandaj une e shoh racizmin shqiptar (ne format qe egziston) si nje faktor shume te rendesishem ne ruajtjen e identitetit. Multikulturalizmi qe imponohet me force dhe propagande ne shoqerite perendimore eshte (te pakten) nje helm qe po i shkaterron ato shoqeri. Per ironi (ose aspak) cifutet jane me xheloze se nazistet ne ruajtjen e pastertise se races se tyre, bile arrine deri aty sa perzjerjen e tyre me "Goimet" ta quajne genocid. Por ama kur te bardhet humbasin identitetin e tyre eshte mire.......

OROSHI

Primus registratum

Ne si popull nuk jemi pare asnjihere si racista,pra me duket e tepert qe te merremi shume me kete teme,perkundrazi ne kemi qene gjithmone tolerante edhe atehere kur na lypsej te ishim raciste. :book:

ADMIR BILCA

Primus registratum

SHQIPERIA ESHTE I VETMI VEND I EVROPES QE NUK EKSISTROJNE ORGANIZATA DHE PARI NEONAZISTE DHE FASHISTE!......SIKURSE FQINJET ITALIANE KANE "LEGA DEL NORD",APO GREKET "HRISI AVGI",FRANCEZET KRYESOHEN ME TE FAMESHMIN"LE PEN",BRIANIKET KANE BNP(BRITISH NATIONAL PARTY) DHE UKIP(UK.INDIPENDENCE PARTY.POLITIKA SHQIPETARE ESHTE E VIRGJER NGA EKSTREMI I MAJTE!TE SHPRESOJME SE SDO TE NDRYSHOJE :smash:

ezhderha

Primus registratum

oroshi wrote: Boll jemi perzi me rracen aziatike per 500 vjet,prandaj edhe nuk merremi vesht me njeri-tjetrin.Ne jemi njoft si rrace e paster dhe e bukur dhe per kete ka shkru Lord Bajroni dhe Edith Durhami,jemi te varfer por krenare!!
Dicka ma shume se 1000 vjet Orosh, harrove qe kena kene edhe pjese e perandorise se Bizantit per 600 vjet.

Persa i perket RACES se PASTER ajo asht nji IDEAL e si e tille s'mund te egzistoje, e prandaj s'ka egzistue ndonjihere.

Per mendimin tem shqiptaret nuk jane aq racista sa hiqen. Dmth kur vjen puna me veprue me force ne ceshtje te tilla nuk veprojne. Nuk na duket gja aq me vlere per ne. Shqipnija dhe Danimarka jane te vetmet vende ne Evrope gjate luftes se dyte qe nuk dorezuen apo paditen tek italianet apo gjermanet qofte dhe nji hebre te vetem.

Ceshtja a martohen me zezake apo te races se verdhe asht tjeter gja per mendimin tem. Shpesh kam ndigjue ne Shkoder qe nuk kane dhane vajzat e tyne as ne qytete te tjera(arsyeja e vetme duke kene kjo, dmth te kenunit nga nji tjeter qytet). Por kjo nuk asht racizem per mendimin tem. Kur vjen puna e marteses nuk asht larg mendsh qe njerezit dojne me kalue jeten me dike qe ka gjana te perbashketa me te, perfshi gjuhen, zakonet etj etj...

Shendet e te mira!

LERTI

Primus registratum

Shqiptaret duhet te jene rracista per te ruajtur nje rrace sa me paster dhe te zhvillohen traditat tona perndryshe kemi per ti humbur .
eshte 100% e vertete .......... ashtu sic e bejne dhe shume shtete te zhvilluar dhe njerez te zgjuar ......... A keni degjuar ndonjehere se ndonje vajze qe rrjedh nga nje familje e pasur e bardhe amerikane te jete martuar me nje njeri me ngjyre???????? une per vete jo ....... nuk eshte racisen .......eshte pak me i bute ......nuk di a ka nje fjale ne shqip per ta pershkuar ........ ah po e gjeta quhet PARAGJYKIM eshte fjala qe e pershkruan me mire

ERVIN MILE

Primus registratum

Pse ekziston rracizmi?ne 90% te rasteve klasa shoqerore te varfera emigrojne drejt vendeve te pasur qe ndihen te prekur ne privilegjet qe kane arritur dhe mbyllen ne nje forme mbrojtje shpesh dhe agresive, qe quhet rracizem.ne harrojme qe kemi prejardhur ne fund te fundit nga kafshet qe e praktikojne shume shpesh kete gje.Duhet nje force vullneti shume e forte per te shkuar kunder instiktit natyral.

genti

Primus registratum

Nuk e di pse, por me eshte futur nje urrejtje per Greket keto kohet e fundit, e di qe nuk eshte gje e mire kjo por kur lexon se si ata behen pengese per cdo perpjekje te tonen per tu afirmuar dhe ai imazhi i keq qe na ndjek permbas eshte edhe si "merite" e fqinjeve tane.

Dije ishim me nje grup shokesh dhe po ndiqnim ceremonine e hapjes se lojrave olimpike dhe komentatori kur parakaloi Shqiperia ja si na komentoi:
Nuk ka shume reagime nga publiku sepse dihet se Greket dhe Shqiptaret nuk shkojne shume me njeri-tjetrin - dhe ne fund tha - shqiptaret kane i kane xhaketat te stiluara keq (duke qene se po te njejtat xhaketa si te tonat i kishin edhe Spanjollet, Portugezet dhe disa te tjere)
Pra me pak fjale nder 202 shtete pjesmarrese te vetmit qe u komentuan ne menyre te tille ishim pikerisht ne!!!

Ne nuk jemi dhe as kemi qene rracista por po na detyrojne te behemi te tille...

Anana

Primus registratum

Mire e ke Xhino. Ata Greket e poshter s'meritojne arsye. Une per vete vetem per pushime kam qene ne Greqi po jane popull pa edukate, debila qe s'ia vlen t'i konsiderosh. Une u kam vene vizen.

Pergjigjja me e mire qe meritojne ata eshte injorimi. S'ia vlen te merresh me injorantin. Dhe kur te afrohen t'i futesh nje shkelm te mire aty ku e meritojne.

Rambla

Primus registratum

Duke qene qe greket i perçmoj shume (vendi i fundit ne Europe sipas meje), se si me duket t'na kene inat aq shume. Greket kane qene kur kane qene te medhenj, por aq e paten, me duket se qysh kur behej fjale per greqine antike, ato skane bere me ndonje hap perpara...madje kane humb gjithe ato vlera qe kishin.

por shqiptari eshte budalla dhe mendjelehte ndonjehere. nje shoku im ngulte kembe se ishte grek sepse mamin e kishte nga nje fshat andej nga gjirokastra (ku njerezit flasin dhe greqisht)...i lindur ne durres nga baba durrsak tjetri fliste ne ate menyre :sleep:

zog

Primus registratum

rambla e ke gabim qe i perçmon, greket dhe sot jane popull me vlera dhe jo i fundit i europes siç mendon ti.

inati qe kane ndaj nesh eshte i kuptushem, ku tjeter ka me shume shqiptare se atje, imagjino ata robt (shumica fshatare, normal, ne shqiperi 75 % e popullsise eshte fshatare.) qe emigrojne atje, si duan ne tirane, megjithese harrojne qe prinderit e tyre qe pruri apo jo partia ne kryeqytet ishin po aq fshatare, atehere pse duhet ti duan ne athine.

degjo, te ishim ne vend tjeter aq shume do na kishin perzene me kohe, ose djeg me benzine. siç ka bo dhe greku disa raste, kuptohet.

fajet shihini tek VETJA, e jo te tjeret.

Rambla

Primus registratum

ndoshta si thua ti eshte...si duket dhe ngaqe greqia eshte e vogel ne biem shume ne sy atje. une besoj e njoh vendin tim, dhe e di realitetin tone keshtu qe nuk them qe ne jemi te mrekullueshem e skemi faj per asgje (tani qe ndodhem ketu do doja mos ti shihja ca gjera, realitet i hidhur)...por prap s'me pelqen si eshte sjelle greku :shrug: .

jam shume dakort me ty persa i perket paragrafit te dyte.

OROSHI

Primus registratum

Zog,megjithe ndihmen e vazhdueshme te perendimit ndaj Grekeve(me shekuj kjo),Greket mbesin thjeshte BALLKANAS,me te gjitha tiparet e mira dhe te keqija te Ballkanasve(Evropes Jugore),mos harro qe ata fshatare qe kane emigruar atje,jane punetore te ndershem(sepse kane vuajtur gjithe jeten),ndersa krimet dhe vjedhjet behen nga nje grup shume i vogel po ta krahasosh me grupin tjeter qe punon!!!Emigrantet shqiptare kane 15 vjet qe kontribuojne ne ndertimin e nje Greqie te re dhe te bukur!!Nuk e di a e ke provuar tradhetine,dinakerine,ironine,burracllekun dhe racizmin Grek(i cili eshte shume i njohur edhe ne perendim),une e kam provuar per 4 vjet!!Dhe te them te drejten kam shume pak fjale te mira per kete popull,tre muaj zgjati bujaria e tyre(ne fillim te ')91, e pastar shqiptaret e varfer provuan ne kurrizin e tyre gjithe shtazerine e shtetit dhe popullit Grek!!!
E them me gjith shpirte:poshte Greket-rrjepacaket!!!

blendiys

Primus registratum

Mendoj se rracizmi tek Shqipetaret eshte pjese e "injorances",gje qe karakterizon nje pjese te mire tonen.
Te jesh rracist nuk do te thote qe: .. une urrej njerezit me ngjyre sepse keshtu me thote mendja,ose sic eshte bere ne mode te jesh anti cifut !
Tek shume Shqiptare hitoria fillon ne vitin 44 ose me vone dhe po keta na hiqen si "rracista" (ky eshte snobizem)..
Pastaj mos te flasim per perzierje rrace kur gjithe diten flasim Turqizma!
P.S.
Sa per Greket them,
Grek hesapi

lolita.fr

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blendi@:<br />[qb] Mendoj se rracizmi tek Shqipetaret eshte pjese e "injorances",gje qe karakterizon nje pjese te mire tonen.
Te jesh rracist nuk do te thote qe: .. une urrej njerezit me ngjyre sepse keshtu me thote mendja,ose sic eshte bere ne mode te jesh anti cifut !
Tek shume Shqiptare hitoria fillon ne vitin 44 ose me vone dhe po keta na hiqen si "rracista" (ky eshte snobizem)..
Pastaj mos te flasim per perzierje rrace kur gjithe diten flasim Turqizma!
P.S.
Sa per Greket them,
Grek hesapi [/qb]

lolita.fr

Primus registratum

ke te drejte blendi, kur thua qe rracizmi eshte shenje e injorances.por mendoj se fjala rracizem ka nje kuptim edhe me te gjere. mjafton te shohesh se sa shume "duhen" nje shkodran dhe nje vlonjat, per te mos thene perbuzjen qe kane kryeqytetasit per shqiptaret e rretheve dhe anasjelltas. me duket edhe me flagrante te mos duash bashkeatdhetarin tend, e lere me pastaj te zinjte, te verdhet, e ku e di une çfare.

genti

Primus registratum

O evropjanet e vellait qe beheni me "katolike" se Papa.
Ne nuk po i urrejme ata pse jane te ndryshem nga ne ne disa drejtime apo per ato gjera qe i karakterizojne, ne kete rast do kishim te benim me nje rracizem te mirefillte.

Ne na eshte krjuar kjo ndjenje dhe na eshte brumosur per vite te tere per shkak te politikes, diskriminimit dhe propagandes helenizuese qe ndiqet ndaj nesh.

Edhe une di te behem si mendje-celur dhe ti "injoroj" ata por me duket se nuk kemi poziten e pershtatshme per ta bere kete gje sepse jane mbi 400.000 shqiptare atje po rropaten dhe po i nenshtrohen nje lloj diskriminimi shtazarak qe u ka imponuar nderrimin e emrave, mohimin e fese, te identitetit etj.
Mendoni edhe ne ndertimin e atij stadjumit te bukur qe u be ceremonia e hapjes se lojrave olimpike kane vdekur 13 punetore mes tyre dhe 5 shqiptare.

Faji mbi kete gjendie te krijuar bie direkt mbi autoritetet tona dhe ai indirekt bie mbi fqinjet tane qe po te ishin aq komb i madh sa pretendojne do kishin treguar sadopak mirenjohje per kotributin qe po japin shqiptaret atije ne ndertimin e ekonomise Greke.

Nusja e nje shokut tim sapo u kthye nga pushimet ne greqi dhe na tregoi per disa shqiptare qe i kishte pare duke punuar ne pikun e vapes ne nje rruge qe shtrohej me kalldrem aty prane dhe kjo gje per gjate gjithe qendrimit te saj atje,
dhe kur i thashe se edhe ata nuk i kane shpetuar diskriminimit dhe se nje dite i kap policia dhe i kthen mbrapa dhe ne te shumtat e rasteve nuk arrijne qe te marrin leket per punen qe kane bere, asaj ju mblodhen lotet te mjekrra.

Ne e ndjejme me shume kete kur kalojme adriatikun dhe shohim shume shtete perendimore dhe aty arrijme qe te shohim se c'eshte civilizimi dhe se si respektohet njeriu.

Gjithsesi une mendoj se ne jemi me mendje-hapur se Greket ne disa aspekte dhe kjo gje me inkurajon /pf/images/graemlins/smile.gif .

true confidental

Forumium maestatis

Nacionalizmi i tepruar gjithmone te udheheq drejt te qenit racist, ky fenomen ka ndodhur i tepruar tek grekerit ….Ju quani shqiptaret raciste …….edhe ne kemi dozat tona te patriotizmit apo nacionalizmit , quajeni si te doni, qe na bejne te ndihemi raciste ne nje fare shkalle por njekohesisht ndihemi edhe te pafuqishem ndaj racizmit qe te tjeret shfaqin per ne
Mos ndoshta raca shqiptare eshte me e mire se racat e tjera ??? apo te tjeret jane me te mire se ne ?? te mendosh keshtu eshte paksa idiotllek ......
A nuk tregojne veprimet e njerezve te atij kombi me teper per te sesa vete idealet pas te cilave kapen ……….Nese disa individe e bejne nje komb te njohur ne bote ne saje te arritjeve te tyre( dikush permendi Kadarene me siper) , kjo sdo te thote se te gjithe individet e ketij kombi jane great people , ose e kunderta disa individe negative nuk e perfaqsojne dot shumicen ……..
( por edhe une sbej perjashtim vecanerisht kur krahasoj nje te bardhe me black people, sado qe logjika me thote ndryshe, eshte dicka qe mbetet ne gen e qe une rrezik kam per tia kultivuar edhe femijeve te mi, pasi sbej dot ndryshe :shrug: )
North America ne fakt permendet si vendi ku racizmi nuk eshte me problem, por nga ana tjeter ka promocione pa fund qe shprehin idene I am proud of being Canadian or American , eshte nje lloj propagande qe dashur padashur te nxit per ta ndier veten superior ndaj te tjereve ………dhe te mendosh qe emigrantet e ardhur ketu edhe pas shume vitesh rralle e ndiejne veten 100 % Canadian ose American :rolleyes:
Sidoqofte racizmi mbetet nje big issue per ne e per gjithe te tjeret

blendiys

Primus registratum

Te jesh nacionalist nuk do te thote te jesh rracist,dhe ketu ka nje humnere keqkuptimi.
Ne jemi popull i ndikuar nga shume kultura perfshi ketu dhe ate fetaren por kurre nuk jemi karakterizuar nga ndjenja te tilla.
Habitem sepse nje pjese,perfshire aksidentalisht ne kete fenomen,diskutojne me shume zjarr dhe kompetence por ne te njejten kohe u duket "jashte rregullave" te veshurit e nje t-shirt me logon tone apo valevitja e flamurit (tone).

OROSHI

Primus registratum

Nacionalizmi,ne fakt,trashegohet/ndikohet edhe nga kultura qe marrim ne ne familje,nje familje qe nuk ka qene kurre nacionaliste,nuk ka se cfare ti thote femijeve te vet persa i perket atdhedashurise,kur kjo familje atdheun e ka pare gjithmone thjeshte si nje vend banimi!!Pra nacionalizmi forcohet nga tradita familjare!!
Ndersa persa i perket rracizmit,me duket se ne po akuzojme vehten kot,ne nje kohe qe bota ka mendim tjeter per ne!!