Rracizmi tek Shqiptaret!!!!!

Rracizmi tek Shqiptaret!!!!!

Dy lojtare braziliane te Partizanit jane perzene nga ekipi pas nje incidenti me policine. Edhe une jam ne Amerike dhe jam shume i shqetesuar per kete vendim te stafit drejtues te Partizanit, si nje tifoz i ultras i ketij ekipi.

Nuk po gjej nje artikull per te qene ne Internet qe te shpjegoje se cfare ka ndodhur ekzaktesisht. Nga deshmite e lojtareve te tjere qe kane qene prezent ne kete incident duket qe lojtaret e huaj te Partizanit kane qene pre e rracizmit te policise sone. Ata jane share me fjale te tipit "Homoseksuale" e "negro". Jane ofenduar jo vetem nga policet por edhe nga kalimtaret qe kane qene prane. Qofte i vertete ky version i incidentit, me ben me te vertete te neveritem nga mendjevogelsia dhe rracizmi i shqiptareve.

Kjo nuk eshte hera e pare qe shqiptaret shfaqin rracizmin e tyre. Edhe me pare jemi denuar nga UEFA per shfaqje rracizmi te tifozerise.

Me sa kuptoj une, rracizmi eshte nje dukuri qe shfaqet tek njerezit injorante, ose funderrinat e botes. Keta njerez nuk e kuptojne qe jane vete ata "negrot" me te neveritur te botes. Edhe ne merzitemi kur Shqiptare behen pre e stereotipimeve neper bote.

Turp, turp per Partizanin, Tiranen si qytete, injorancen e policise, edhe te gjithe funderrinave qe me bejne per te vjell.

Sometimes.... just sometimes... I think "Fuck you all, I am never coming back!!!!!"
--------------------------------------------------------------------------------

ADMIR BILCA

Primus registratum
Re: Rracizmi tek Shqiptaret!!!!!

NAZISMI,DHE RACIZMI NJE HIPOKRIZI E VERTETE.QE NGA KOHA E HITLERIT I CILI KRYENTE SPASTRIME ETNIKE TE CIFUTEVE,GYPSIS, JO ARIANEVE NE NJE KOHE KUR QUAJTI JAPONEZET VELLEZERIT ARIANE :tipsy:RACISTET I PERKASIN SHTRESAVE TE ULETA INJORANTE,TE DROGUARVE DHE TE KEQTRAJTUARVE NGA PRINDERIT.

andiola

Primus registratum

rracizmi esht ne ter boten.. jo vetem ne shqiperi e.
Njerzit mendojne ne ate menyre ngaqe jane injorante dhu nuk dine me mire.
Une jetoj ne amerike dhe po te isha akoma ne shqiperi dhe une do te isha rraciste sepse ne shqiperi vetem shqipetar ka dhe jevgj(<- ma point) dhe nuk do te dinja me mire.. ashtu rriten kalamajte te urrejne dicka qe prinderi urren dmth me huqet e njerzve qe i rrisin.
Une kur kam ardhur ketu me jan hapur syt.. Ne Michigan ka shume njerez nga te gjitha vendet e botes dhe ne cdo rrace ka njerez te mir dhe te kqinj.. keshty esht bota dhe nuk kemi cte bejme.
:idea:

mon

Primus registratum

Racizmi ekziston kete pak a shume e kemi parasysh por ai duhet te luftohet. Dhe kete besoj e ka ne dore secili. Dhe secili nga ne mund dhe duhet te beje dicka ne ket drejtim. Kurre nuk duhet qe te ulim krahet e
te dorezohemi e te themi se nuk mund te bejme gje. Kishte plot antinazista ne kohen e hitlerit po nuk vepruan ne kohe ose thane se hitleri nuk do arrije larg dhe prandaj ndodhi ajo qe ndodhi.
Sot besoj shume prej nesh e dime qe ka plot vende ku grupe neo naziste bejne stervitje neper pyje(ka dhe ktu ku jam une dhe me vjen te vjell).
per Ilirin: ajo eshte thjesht nje justifikim i kote se raca njerezore eshte nji me te verdhe e zezake e te bardhe.
shutz....(nuk di gjermanisht), nuk ka asnjelloj justifikimi per rracizmin, qofte naj cifuteve qofte ndaj zezakeve apo kinezeve apo te bardheve, e vetmja gje qe ben racizmi,me cfaredo origjine qofte, eshte se mbjell urrejtje, dhune dhe nxit lufterat dhe eshte nje kancer i cdo shoqerie ndaj dhe luftohet dhe nuk duhet harru kurre se ekziston qofte ne shqiperi apo kudo, sepse nje vend racist infekton nje tjeter.

Ktu ku jam une eshte per tu cuditur fakti qe shpesh racizmi ka si pretekst qe vetem e bukura e verteta dhe e mira ne botkuptimin shume besimtar ne zot.( dmth e bardha mire e zeza keq, mbreti mire republika rremuje,te besosh mire te mos besosh keq,
i krishtere mire musliman keq etj.
shpesh ideologjia fashiste gjen mbeshtetje tek ideologjia e ekonomise ultraliberale.(te gjitha keto vetem ne vendin ku jam dhe nuk e di se si shkon ne vendet e tjera).
vdekje fashizmit!

u74

Primus registratum

Rracizmi ekziston ne te gjitha rracat dhe shtresat e shoqerise ne mbare boten.

RESPEKTI PER VLERAT,DIFERANCAT DHE VECORITE E RRACES QE UNE I PERKAS NUK ESHTE RRACIZEM.

Ne te shumten e rasteve haset rracizmi i verber qe eshte tregues i injorances.
Si per shembull rracizmi qe ushqejne te zinjte, latinot, te verdhet dhe arabet ndaj njeri tjetrit dhe ndaj te bardheve gjithashtu.

Eshte per tu theksuar se rracat jo te bardha e diskriminojne dhe urrejne njeri tjetrin ne menyren me te eger.
Ku ka me rracista se zezaket apo me xheloze se latinot,arabet dhe indianet e Indise.

Per ju qe jetoni ne perendim ma thote mendja se patjeter e keni provuar qe per biznes pune apo thjeshte iu ka rene rasti qe te trokitni neper zyra ,instutucione ,agjensi udhetimi apo manaxhmente appartomentesh banimi dhe nga ana tjeter keni hasur ndonje te zi,latino apo larg qofte ndonje indian dhe iu kane nxjerrur te zinjte e ullirit per nje leter,qera shtepie apo nje kontroll rutine ne nje pike kalimi kufitar qe normalisht jane procedura te rendomta te jetes se perditshme dhe per cudine tuaj ndoshta iu kane marre ore te tera dhe padrejtesishte iu eshte dashur juve qe nervat tuaja te ngarkohen edhe me ironine e ketyre prototipave qe per momentin u eshte dukur sikur edhe "jeten" tende e kane ata ne dore.

Ne fund te fundit zezaket e kane futur ne kulturen e tyre rracizmin dhe e manifestojne hapur ne fusha te ndryshme sic eshte muzika apo filmat etj. Pa permendur distriktet e tyre ku jetojne qe largqofte po te ra rruga te kalosh andej i vetmi mjet i sigurte per te dalur i gjalle prej andej eshte "tanku". Pa permendur qytetet e medhaja ku jane te perqendruara komunitete te medhaja latinesh dhe zezakesh qe pasi bie muzku kercet automatiku dhe pistoleta qe kur e kujton Shqiperine e '97 te duket paradise para asaj qe ndodhe midis ketyre dy rracave armike te betuara te njera tjetres.

Te gjithe njerezit kane te drejte te jetojne dhe perparojne pa marre parasyshe se c'fare rrace i takojne.Gjithesekush zgjedh ta jetoje jeten e vete sipas deshires dhe trashigimise kulture dhe shume shume edhe trashigimise gjenetike.

Diferencimi i im dhe vazhdimsia e trashigimise kulturore dhe gjenetike e llojit dhe e rraces qe i perkas per te cilat jam fort krenar eshte vetem fisnikeri dhe respekt ndaj vetvetes dhe te pareve te mije.

Te gjitha rracat nuk jane te barabarta ,une nuk e marr vesh pse zoti na krijoi diferent.

ezhderha

Primus registratum

ka racizem racash(nqs mund te thuhet keshtu), fesh, kulturash, idesh, seksit etj etj...

albforumit s'i mungon asnji prej llojeve te racizmit qe u permend per fat te keq.

po te pakten duhen pergezue moderatoret sepse s'ka ma AQ shume sharje e fyemje si ma perpara..

mon

Primus registratum

pershendetje joe!
Une pikerisht aty e kam fjalen tek racizmi qe shfaqet ne cdo forme qofte ndaj te bardheve dhe ndaj te zinjve. Nuk them se nuk ka racista te zinj perkundrazi ka plot.Edhe mu me ka qellu qe nuk me kane marre ne pune se isha i bardhe. Por nuk duhet te urresh krejt nje popull vetem pse ka disa qe jane te keqinj mes tyre. Per mendimin tim ky eshte dhe burimi i gjithe urrejtjes dhe i racizmit.
Dhe prandaj duhet te luftohet racizmi qe bota mos te perfundoje e gjitha si Shqiperia e 97 sidomos ne kete kohe plot urrejtje nga te gjitha anet.
Kalofsh mire!

zog

Primus registratum

racizmi eshte dukuri biollogjike. ai vjen ngaqe te bardhet jane minoritet dhe me i bukuri krijim i natyres. racizmi eshte nje lloj antivirusi racor. ai gjendet veç tek raca e bardhe.

tek te tjeret eshte urrejtje. aspak racizem. nje i zi nuk ka neveritje nga nje i bardhe, ndersa nje i bardhe po.

konkluzion: racista jane te gjithe te bardhet, tek injorantet dukuria eshte evidente ngaqe ata s'dine te makiojne, s'dine te fshehin ndjenjat, u mungon edukata " e mire".

a jane racista shqiptaret, s'do mend, si te bardhe, bile si origjina e races bardhe (pellazg= pjelle e bardhe) ata jane njekohesisht dhe origjina e racizmit.
dy shembuj: FAQENZIRE dhe FAQEBARDHE, e para eshte qortim ndersa e dyta levdate. mendoj se keto fjale mjaft domethenese ekzistojne vetem ne gjuhen shqipe.

alinos

Forumium maestatis

:lol:

O njeri, po ti e di se para teorise se Darwinit kjo pune e racave nuk u kishte rene ne sy te bardheve :wink:

Sa per shqiptaret jane shume racista /pf/images/graemlins/frown.gif

zog

Primus registratum

me duket se e ke gabim, darvini vetem u mundua ta ligjezoje shkencerisht, bile perpara tij kishte studiues te tjere me te njoh, nder ta Spenseri, darvini u mbeshtet nga marksi kjo e beri te madh.

race eshte fjale latine huazim grek, e pra ekzistonte perpara darvinit. bile them teoria darvinit, e cila me duket e drejte, e ktheu fjalen dhe fenomenin race ne tabu.

sot kemi qejf ti konsiderojme te gjithe njesoj edhe pse me dallime evidente fizike.
edhe elefantin po ta mesosh pikturon, ariu i hyp biçikletes ne cirk, qeni numeron, e majmuni vesh kostum, po a jane te barabarte me ne. a do ti arrinin vetem dhe per sa kohe, ketu eshte çeshtja.

vetem njeriu i bardhe eshte i afte te ESPORTOJE kulture, kjo e ben dominant e ne te njejten kohe QENDER te universit.

boh s'ma ha menia se kuptoni gje pranej po e le me kaq.

alinos

Forumium maestatis

eshte e vertete qe nuk e kuptoj fare arsyetimin tend dhe krahasimin qe u ben racave te tjera me kafshet, por ti e dike mire!
Me shqeteson shume qe ka njerez qe e mendojne si ti, seriozisht!
Por kishte te drejte ai qe thoshte se duhet te kesh shume frike nga ata qe dine pak, sesa nga injorantet, apo ata qe dine shume. :shrug:

zog

Primus registratum

ndersa une po te them nje shprehje me te bukur (ngaqe me me pak moral) se e jotja:

vetem tek nje i FISEM (prej race te mire) mund te kete ndjenja HUMANE.

ps; pastaj une nuk mendoj (dmth s'deshiroj) por thjesht EVIDENTOJ, nje zezake te mire ose nje kineze te shendetshme nuk do e refuzoja ne krevat, megjithese ne kete rast eshte koka e poshteme qe e merr komanden ne dore, kam pershtypjen se ju femrat ajo ju udheheq pergjate gjithe kohes. po ku e keni valle? /pf/images/graemlins/laugh.gif

mon

Primus registratum

Zog ku na i le aziatiket.
Kinezet kane bo plot shpikje ne lashtesi (dhe sot) dhe mesa di une europa i ka marre shume shpikje te kinezet. Prandaj ajo qe thu ti nuk qendron. sa per pjesen tjeter ishin skllever dhe nuk i linte njeri te shkonin ne shkolle.

mon

Primus registratum

po ku e di ti se je i fisem. Pastaj ma jep icik perkufizimin e te qenurit i fisem sipas teje.

alinos

Forumium maestatis

do te thote se ti nuk je i fisem, sepse s'ke ndjenja humane, apo do te thote se koka jote e vogel komandon gjithnje te madhen.

E dija qe do te dilje tek seksi, prandaj do te bej nje pyetje:
me elefantin apo ndonje kafshe tjeter do te shkoje?

Sa per femrat, mungesa e asaj lloj "koke" i ben me te qarta dhe me njerezore*

*ky eshte pergjithesim, dhe e kam te qarte qe nuk eshte gjithnje i vertete!

zog

Primus registratum

mono meqe me duket flet nga franca duhet t'ja dish kuptimin fjales CHINOISERIE. ajo i shpjegon te gjitha.

pastaj tek shprehja ime mos harro fjalen EKSPORTIM, ajo i thot te gjitha, me sa di nuk vishen francezet me kimono por kinezet me kostum, apo jo!

ps; kinen e zbuloi marko polo (venician), pra nuk erdhi kinezi me zbulu europen, kam bindjem qe edhe kultura kineze ose ajo amerikane qendrore ose jugare Inkas, maja, etj. jane eksportim i kultures se bardhe. grekerit e vjeter besonin qe e gjitha kjo perhapje dije e qyteterimi ndodhi me shkaterrimin e ATLANTIDES qe ne shqip do te thote AT (eterit) LAN (leshuan) TIN (te tine, pra vendin e tyre te origjines). pra ndodhi emigrimi i madh neper bote.

ndersa zezakerit ishin te bardhet qe i zbuluan e me pas i skllaveruan, nuk kuptoj çfare kam te padrejte.

mon

Primus registratum

zog a tallesh tek ajo fjalia e fundit apo e ke me verte?? :confused:
Leri ato shpjegimet e atlantides etj etj se si ato ka plot dhe cdo njeri mund ti japi shpjegimin e vet.Dhe ka plot fjale ne shqip qe nga mungesa e studimeve nuk i dihet shpjegimi, "at" pershemull dhe fjala turke "ata" do te thote te njejten gje. (Ataturk= baba i turqve, titull i dhene Mustafa Qemalit nga parlamenti turk i kohes.)

Nuk ka nevoje te jesh racist qe te duash vendin tend.

(Sa per chinoiserie nuk e ditkam.)

Me te thone te drejten kur lexoj postimet e tua me duket sikur po degjoj Le Penin.( besoj se e di se kush eshte) Dhe ai ashtu thote te bardhit jane prej natyre me te afte vetem se harron se te bardhit si puna e tij kane jetuar neper shekuj duke plackitur pasurite e cdo populli qe nga amerika e ne afrike e ne azi.
Shkaqet e shume lufterave sot jane rezultat i ndarjes qe i kane bere botes ato te bardhit qe ti i thu superior perfshi ketu dhe ndarjen e shqiperise. (Me falni se dola pak nga tema.)

Sa per shqiptaret nuk besoj se jane te gjithe racista. Por gjithsei nuk ka aq shume te huaj ne shqiperi qe te jene shqiptaret racista. Dhe neqofte se shqiptari ka nje virtyt shume te fisem eshte mikpritja dhe kete e kemi tregu kurdo.

Jam dakort se nganjehere (jo gjithmone se ka lloj lloj femrash) femra eshte me logjike se mashkulli.

PS: zog a ka noj lidhje nicku jot me mbretin( a je simpatizant i monarkise si regjim?)

genti

Primus registratum

Ca rracizmi???
Nje femije kur shkon ne shkolle diten e pare dhe i thone qe te zgjedhi banken, ai gjthmone ka prirje te ulet ne rreshtin ku ndodhen femije qe jetojne prane vendit ku edhe ai jeton.
Ne nje fabrike kur vjen orari i pushimit dhe punetoret shkojne ne menze ve re nje lloje rendi, ata qe punojne ne administrate ulen me njeri-tjetrin, po keshtu bejne punetoret e thjeshte, po keshtu bejne edhe ata qe jane te huaj.

Njeriu gjithmone preferon llojin e vet,dhe ate qe ka me shume te perbashketa dhe eshte me se e natyrshme.

Por qe te shprehesh rracizem ne forem urrejtje duhet te nisesh nga nje arsye te forte

Peace!!!
Ne jemi popull paqedashes, e keni vene re te vret veshin kur degjon nje shqipetar te shprehi rracizem duke share dhe ofenduar.

the genie

Primus registratum

Njerezit si zog me te vertete me shqetesojne!
Racizmi eshte injorance
dhe qe te thuah qe i bardhi eshte superior i te gjitha racave eshte injorance!

vetem i bardhi eshte i afte te exportoj Kulturen???????????
Mo zog nga je ti mo????????????????
Ti ja nje parazit per shoqerine!!!!!!!1

Njerezit si ty jane turpi i shoqerise shqiptare dhe boterore.

Rracizme po luftohet kudo ne bote dhe shqiperia nuk eshte raciste.

Kur vjen puna tek zezaku dhe martesa, ne shqiperi, kjo s'ka te beje fare me rracismin po me menyren se si kjo mund te influencoje pozicionin tend ne shoqeri!

Cdo lloj prindi shqiptare do rrefuzoj qe vajza e tyre te marri zezak! Sepse ne sjemi rritur qe te vegjel me zezaket, si njohim, i rrespektojme si njerez po kur vjen pune ti martojme varet nga individi. Une s'kam asgje kunder kesaj. Vete nuk jam e terhequr nga zezaket ne ate menyre mua s'me duken (sexy!) po kam 2 shoke njeri eshte duke studiuar mjekesi dhe eshte i mrekullushem.

Neve na vjen keq kur italianet na trajtojne si marokjen apo kuta di une, dhe mendojme qe eshte e padrejt.
Atehere pse nuk imagjinoni si njeriu tjeter mund te ndihet po te jeni rracist ndaj tyre.

qe ti mos te preferosh nje rrace per tu martuar s'do te thote qe jeni rracist.

balforum

Primus registratum

Neve na vjen keq kur italianet na trajtojne si marokjen apo kuta di une, dhe mendojme qe eshte e padrejt

Po eshte e vertete qe i quajne si marokene ,jo se jane nga raca por se jane ca kok pa lare qe vishen si arrixhinj prandaj i quajne te tille.
Une nuk jam racist por nuk me pelqejne gjerat e shemtuara ne pergjithesi qofshin ata shqipetar ,kinez apo keshtu me radhe.Tani te themi cik te verteten ne te races arjane jemi nje cik me shume krenar apo jo :cool: /pf/images/graemlins/laugh.gif

mon

Primus registratum

O chaon nga majep icik perkufizimin e races ariane dhe me shpjego te lutem pse ne qenkemi race ariane?? Qe ta di dhe une se ne ca kategorie i bie te jep sipas kesaj logjike sepse nuk ndihem noj race e vecante.

Pastaj ku e di ti nese je i bukur o burre i dheut meqe nuk te pelqekan gjerat e shemtuara!

Mesa duket nuk e njifke mire se si trajtoeshin italianet deri para nja 40-50 vitesh gjithkund neper bote. Dhe sot ata bejne te njejten gje me marokenet e arabet e kinezet. Eshte i cuditshem fakti qe nje shoqen time aziatike ne itali e shikonin shume shtrember megjithese ajo kishte breza te tere ne france dhe vishej normal fare. Kjo puna e paraqitjes se jashtme eshte vetem nje justifikim qe perdorin racistat, thjesht nje mbulim i shtrember i frustrimit te tyre.

Nuk e di pse kam pershtypjen se nuk paske qene ndonjehere as ne itali as ne greqi.

Nejse te jesh i varfer plako nuk eshte as turp as krim !!!!