Rracizmi tek Shqiptaret!!!!!

Rracizmi tek Shqiptaret!!!!!

Dy lojtare braziliane te Partizanit jane perzene nga ekipi pas nje incidenti me policine. Edhe une jam ne Amerike dhe jam shume i shqetesuar per kete vendim te stafit drejtues te Partizanit, si nje tifoz i ultras i ketij ekipi.

Nuk po gjej nje artikull per te qene ne Internet qe te shpjegoje se cfare ka ndodhur ekzaktesisht. Nga deshmite e lojtareve te tjere qe kane qene prezent ne kete incident duket qe lojtaret e huaj te Partizanit kane qene pre e rracizmit te policise sone. Ata jane share me fjale te tipit "Homoseksuale" e "negro". Jane ofenduar jo vetem nga policet por edhe nga kalimtaret qe kane qene prane. Qofte i vertete ky version i incidentit, me ben me te vertete te neveritem nga mendjevogelsia dhe rracizmi i shqiptareve.

Kjo nuk eshte hera e pare qe shqiptaret shfaqin rracizmin e tyre. Edhe me pare jemi denuar nga UEFA per shfaqje rracizmi te tifozerise.

Me sa kuptoj une, rracizmi eshte nje dukuri qe shfaqet tek njerezit injorante, ose funderrinat e botes. Keta njerez nuk e kuptojne qe jane vete ata "negrot" me te neveritur te botes. Edhe ne merzitemi kur Shqiptare behen pre e stereotipimeve neper bote.

Turp, turp per Partizanin, Tiranen si qytete, injorancen e policise, edhe te gjithe funderrinave qe me bejne per te vjell.

Sometimes.... just sometimes... I think "Fuck you all, I am never coming back!!!!!"
--------------------------------------------------------------------------------

OROSHI

Primus registratum
Re: Rracizmi tek Shqiptaret!!!!!

a1,te te kisha afer do ta fitoja respektin tend,po hajt ma /pf/images/graemlins/wink.gif ,ndersa persa i perket :a na takon respekti,kete nuk mund ta gjykosh ti.

a1

Primus registratum

persa i perket postimeve qe keni bere ne kete teme OROSHI per mendimin tim nuk ju takon ,,,,,
pasi nuk mund te respektohet nje njeri , kur ai nuk respekton disa te tjere
duhet te respektosh qe te respektojne
nejse nejse duhet te jesh me i madhe se une i di me mire keto gjera

RediRock

Primus registratum

nqs e do adresen time, kerkoje ne PM dhe do ta marresh. besoj se arrin ta kuptosh cfare budallalleku eshte ta vesh ne faqe te internetit, po se kuptove ste ndihmoj dot.

sa per trimerirat, nuk do te rri te perseris veten, e kam shprehur mendimin tim, lexoje siper.

orosh, ty racizmi te rrofte po ashtu dhe to57. tani a do te me shpjegoni se si mund te jesh racist dhe ta kesh shokun e ngushte zezak apo si eshte ky muhabet.

sa per te sharen me fis e me familje, me fal se nuk e kisha me to57 personalisht, e kisha me cdo racist ne faqe te dheut. to57 as e njof dhe as me njef. por racista njof shume dhe ja kam q... cfare ti mbaje pragu i deres, ashtu sic ja kam thene ne sy kur i kam pare, ashtu sic do tja them kujtdo qe eshte mjaft idiot qe ne vitin 2004 te mbeshtese idete e supremacive te racave.

uluni dhe analizojini idete e supremacive dhe do ta kuptoni qe nese demtojne njeri, na demtojne neve qe kudo qe vemi jemi ne minoritet. disa miq i kemi ne belgjike ore orosh dhe na thone se si i trajtojne belget emigrantet dhe vecanerisht shqiptaret vetem te bazuar ne ato idete e superioritetit.

to57 me vjen keq qe mendon se une po te flas pa kulture. me kerkove fakte, te dhashe fakte dhe ashtu bene dhe shume te tjere. me pas the qe ste interesojne me faktet, se je racist pike por shoket e ngushte i ke arabe dhe zezake. po te kerkoj llogjike, llogjiken spo ma jep, nuk e di pse. vazhdo bjeri fyellit ne nje brime me ate trimerine. po qe me trimerira dhe me burrnira, ta thashe dhe njehere, behet ai muhabet pa problem...

soni2

Primus registratum

nuk ndihem superior se jam shqiptar apo i bardhe dhe as nuk ndihem superior per asgje kundrejt askujt gjdo gj qe e kam bere e kam bere per vete dhe me mundesite qe kam pasur
ate qe donja te shpjegonja ishte se nuk jam racist me nje rrace apo nje njeri jam rracist me sjelljen e pamoralshme te nje robi i bardhe apo i zi qofte ky .
pse kam shoke arabe(njerin e takova sot)apo te zi kjo nuk do te thote se nuk jam rracist ndaj nje tjetri qe vjen e me hapet bythesh (ullah je suis algerien moi).
rracist eshte nje fjale shume e madhe e cila don shume per tu kuptuar apo per tu shpjeguar .
Ktu ne chat asnjeri nga ne ska ardhur te shpjegoje trimerite un jo e jo .
jam rracist edhe me francezet qe jane rracista me mua.nuk e kam fort problem tja them dhe ne fytyre(pa dorashka) ate qe mendoj per njerezit si ai apo ato.
rracist me ben vetem situata
leksione ndaj ketij aksioni te gabuar mund te me jepni por une kshu do te ngel.
toleranca eshte nje gje qe ne shqiptaret e praktikojme pak shume pak .
te pergjigjem ashtu o b more
jam krenar qe jam shqiptar perseja eshte se edhe sot me quajne shqiptar dhe as turk as arab apo italian e gjerman .
dhe per asgje ne bote nuk e dua veten as francez dhe as gjerman per me pak arab turk apo zezak .
ska te beje me rracizmin kjo pune eshte thjesht nje bindje personale( e drejte apo jo te jete kjo).
krahasimin do ta bejne te gjithe dhe jo vetem une.
me pelqeu pergjigja qe ne bundestag nje deputet gjerman ju dha kur po shqyrtoheshe (te marre gjobe nga be Shqiperia apo jo )
ai thjesht ju tha
Kur Shqiptaret kishin amfiteater me 20 000 vende ne ne Gaule(france zvicer gjermani) flinim maje pemeve)
zanafilla e rracizmit tek shqiptaret e ka qe kur trojet tona benin ziliqar pushtuesit dhe deshira jone per te ruajtur nje identitet nje rrace nje origjine dhe ato tradita qe me kalimin e kohes u pershkelen nga pushtuesit.
nuk eshte kjo e verteta e asajt shqiperie qe sot na quhet me voepiriota dhe gjysma turq te mos flasim per ato qe se dine ke kane pasur babgjysh(me kuptimin e fjales).
nuk kam ardhur ktu per tju shpjeguar ndjenjen time nacionaliste.
flm per mire/keqkuptimin qe mund te keni ...
o a1 nuk hyn fare ne rrethin e atyre per te cilet mendimi apo vlersimi/rrespekti i tij per mua ka rendesi .autobahn 1

RediRock

Primus registratum

mezi po prisja te thoje kete a derebardhe. tani, nese do te jemi nacionalista eshte puna tjeter dhe hajde flasim neper tema te tjera dhe do te jem i pari te te mbeshtes. por qendrimi jot ka ndryshuar jashte mase me postimin e pare ketu (ose ndoshta kemi sqaruar keqkuptimet). me behet qejfi qe te pakten me nje postim ndame llogjiken ndame nacionalitetin nga racizmi...

Krenar qe jam Shqiptar qe diten qe diellin me sy kam pare...

soni2

Primus registratum

sqaruam keqkuptimet o b more finest

se nuk mund te jesh rracist ndaj dikujt(zezakve/arabve)kur ndaj teje ushtrohet rracizem

edhe une jam krenar qe jam shqiptar qe diten kur diellin per here te pare kam pare.

Kondrapedali

Kondrapedali

to57, të jesh rracist do të thotë ta urresh, poshtërosh apo thjesht ta evitosh dikë vetëm në sajë të ngjyrës apo rracës së tij. Ajo që ke shkruar tek postimi i fundit nuk ka lidhje me rracizmin :shrug: .

Ne shqiptarët duke qenë disi të pamësuar me rracat e tjera dhe duke qenë konservatorë në shpirt, e kemi të vështirë të pranojmë në mosha relativisht të mëdhaja, afrimin me rraca të tjera, kryesisht zezakë e aziatikë!
Me arabët ndryshon çështja pasi me ta kemi patur marrëdhëni preja mijëra vjetësh (flas tregtare) dhe jemi më të hapur ndaj tyre. Megjithatë rracizmi i shqiptarëve duhet parë brenda në Shqipëri dhe jo jashtë. Duhet parë me jevgjit, me ata që edhe pas shekujsh quhen maqedons, bullgar, vllah, kuçovllah, grek, serb etj, etj. Sot ja vemë minoriteteve meritën që kanë ruajtur kombësinë e tyre por në të vërtetë janë shqiptarët që i kanë distancuar edhe pse kanë jetuar krah për krah me ta. Kjo e ka themelin tek mos përzierja e gjakut gjë që ka çuar në dhënien e atributeve të paqena rracave të tjera (proçes normal i njerëzimit). Ka ndodhur pra e njëjta gjë që po ndodh ndaj shqiptarëve sot nga një kategori njerëzish nëpër Europë!

OROSHI

Primus registratum

orosh, ty racizmi te rrofte po ashtu dhe to57. tani a do te me shpjegoni se si mund te jesh racist dhe ta kesh shokun e ngushte zezak apo si eshte ky muhabet.
"pune" mund te bash me te gjithe,pa dallim race/krahine/feje ndersa persa i perket pastaj racizmit une mendoj qe tek shqiptaret racizmi ngaterrohet me krenarine!!!
sa per te sharen me fis e me familje, me fal se nuk e kisha me to57 personalisht, e kisha me cdo racist ne faqe te dheut. to57 as e njof dhe as me njef. por racista njof shume dhe ja kam q... cfare ti mbaje pragu i deres, ashtu sic ja kam thene ne sy kur i kam pare
Prap bjen ne gabime kur thu qe njef shum racista dhe do jua q...kete e ate,leri banalitetet /pf/images/graemlins/wink.gif sepse me sharje bie ne poziten e atyre qe ti ke me shume inat!! disa miq i kemi ne belgjike ore orosh dhe na thone se si i trajtojne belget emigrantet dhe vecanerisht shqiptaret vetem te bazuar ne ato idete e superioritetit.
Ne Belgjike Shqiptaret hasin ne racizem vetem per shkak te "bemave" te tyre,ndersa shteti ka ligjet e tij persa i perket emigracionit ne te gjitha vendet Perendimore,gati kudo njelloj.Me racizmin Belg hasin vetem Marokenet/Turqit kjo per shkaqe qe dihen por jo nga ndjenjat e supremacise racore!!

Edhe nje here persa i perket sharjeve te tuja shum te uleta.Ju te jugut(besoj qe je nga Jugu) e keni gojen shum te keqe persa i perket sharjeve,ne nuk perdorim kesi lloj sharjesh.Mos bjer pre e emocioneve te castit dhe te ofendosh te tjeret me njerezit e shtepise,sepse as ti dhe as ne nuk i kemi njerezit teper qe t'i shajme kaq kollaj!!!

RediRock

Primus registratum

Gabimi jot i pare eshte qe kujton se une jam nga jugu (jo se ka ndonje te keqe me jugun). Jam denbabaden prej Tirone vlla, le e rrit me familje e me breza. E dyta punes ke te drejte kur thua qe ne ngaterrojme racizmin me krenarine dhe kete jam perpjekur te qartesoj qe ne postimin e pare. Me To57 e sqaruam, me sa duket bashke nuk po kuptohemi akoma. E di qe shpejt do te sqarohemi sepse je burre me llogjike (sic te kam pare neper tema te tjera).

Sa per sharjet Orosh, po te te shikojne syte se cme kane pare mua qe jane bere dhe behen dita e dites nga racistat, qofshin keta me kapuca ne koke apo me kollare ne qafe, qofshin nga KKK apo qofshin nga instanca shteterore, jo qe do te shaje, por do te merrje nje kobure ne dore dhe do te filloje ta zbrazje ne mish. Orosh une po mbaroj masterin ne Drejtesi Kriminale dhe gjithe diten merrem me analize statistikash dhe me studimin e menyrave se si minoritet ne Amerike jane nen shenjester nga qeveria per te qene popullata e burgjeve. Ne kete menyre, qeveria mban skllaverine te legalizuar pasi sic e di ti, te burgosurit bejne pune pa leke por te detyruar. Si e shpjegon ti qe popullata amerikane ka vetem 13% zezake por 67% e popullsise ne burgje eshte zezake. Po te hedhesh dhe latinot brenda dhe minoritetet e tjera vajte tek 88%.

E di cfare po behesh gati te thuash. "jane kriminela mire ja bejne". 75% e popullates zezake ne burgje eshte aty per posedim drogerash ne sasira per perdorim personal. pra te kapin me dy grame kokaine ne xhep dhe te fusin ne burg per 5 vjet. ne te njejten kohe, nese nje i bardhe kapet me te njejten sasi, statistikat tregojne qe 85% te rasteve ata lirohen dhe vehen ne parole e probation. Orosh, une e kuptoj qe gjysmen e racizmit e kemi nga injoranca. Por te pakten kur vjen nga ato qe kane dale jashte dhe jane jashte dhe e shohin me sy se si injorohen njerezit dhe i priten shanset duke i justifikuar me ndjenja superioriteti me vlon gjaku vlla. Dhe kur shoh shqiptare qe jane puntore te ndershem si ti e une qe mbeshtesin keto idera sepse nuk e kuptojne efektin, atehere permbyset gota dhe shperthej. Ato qe kam thene jane me e pakta. Tani mjaft i humbem kohen te tjereve, po deshe te te sqaroj me shume, me co nje PM dhe ti qartesoj une te gjitha, nga jam, kush jam, nga i di ato gjera qe te thashe per Belgjiken (sepse nuk mu tregove 100% i sinqerte) dhe po pate ndonje pyetje tjeter...

Pershendetje...

ladouce2005

Primus registratum

te gjithe jane raciste ndaj races qe tenton te behet me e fuqishme se popullsia autoktone ne nje vend.
ne france racizmi po u del nga syte alzasianeve e akitenasve (dy rajone te medha veri/jug) ndaj turqve e arabeve, por nuk ankohen per shqiptaret, rumunet ose ruset.
belgjika njesoj, nderkohe qe gjermani ju fut me fshese shqiptareve se po shtoheshin pak si teper shpejt.
pastaj racizmi eshte politike e fe perzier bashke. e gjitha nje organizim ne perfeksion per t'u sjelle pushtet e fitim nje grup njerezish qe kontrollojne jetet tona.
amerika te "perndjek" me ligj per racizem, ama nuk kam pare vend me racist ndaj ngjyres se ketu :shrug:
how do you wanna fight it?

OROSHI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] B-More,persa i perket Amerikes nuk mund te flas shume,ajo puna e dy gramshit mvaret se a e ke per perdorim personal apo per shperndarje,besoj qe Latinot e kane per kete te dyten prandaj e "hane" me shume,pra ka shum ndryshim!!
Persa i perket Belgjikes mund te flas gjith diten.Te vish vete e t'i shohish gjerat me syrin tend atehere do e kuptosh se perse Belget jane "racista",ne fakt Belget jane raca me e bute ne Evrope,Marokenet sillen si te jene ne fshatin e tyre(nuk flasim per ekonomine dhe forcen e pushtetit,keto i kane ne dore akoma Belgjit),nje vajze shqiptare i rastisi vjet qe ne nje dite Ramazani ajo te kalonte me buke ne dore(hamburger)dhe ca Marokene nga "cudia dhe inati" se si ka mundesi qe nje Belge(ishte bardhoshe dhe nuk dukej si e huaj)te mos mbaje Ramazan,ia peshtyne buken dhe per pak sa nuk e gjuajten me gure!!!!E sa e sa gjera te tjera te ketij lloji ka ketu.Nqs shumica e banoreve te burgjeve eshte e populluar nga minoritetet kjo nuk do te thote racizem,por do te thote qe:minoritetet/alochtonet kane nje ide shume te gabuar(te behen sa me shpejt dhe me te gjitha menyrat te pasur),kjo ka ndodhur edhe me shqiptaret e Belgjikes deri tani vone,tani ka ndryshuar pak.
Nuk po zgjatem me,do shkruaj prap me vone
P.s,per sharjet nuk jam prap dakord,fakti qe ti je Tironas/Tiranas nuk te jep te drejten te shash ne kesi lloj menyrash!! :wave: [/qb]
Edhe dicka tjeter,besoj e dini(per B-More dhe La Duce)qe pasuria e vendalive ketej eshte e trasheguar nga familjet e tyre me shekuj,pra nuk jane bere te pasur brenda nates,mir mire jam dakord,kane vjedhur edhe ne Afrike/Azi/Arabi etj etj,kur u ndame keto na rane,me mir ne se ata!!

RediRock

Primus registratum

dy gramshi orosh nuk mund te jete per gje tjeter vec perdorim personal, te pakten keshtu e kualifikon ligji qe ti e permend kaq shume. ato marokenet jane shume gabim per ato veprime. megjithate, ai i jep ajo te drejten cdo belgu te thote qe te gjithe marokenet jane ashtu? jo te gjithe shqiptaret jane si Zan Caushi por gjysma e italise ashtu mendon.

te qenit tirons nuk me jep te drejten te shaj. e shpjegova me siper pse shaj... :wave:

u74

Primus registratum

Fillimisht postuar nga B-More's Finest:
[qb] Gabimi jot i pare eshte qe kujton se une jam nga jugu (jo se ka ndonje te keqe me jugun). Jam denbabaden prej Tirone vlla, le e rrit me familje e me breza. E dyta punes ke te drejte kur thua qe ne ngaterrojme racizmin me krenarine dhe kete jam perpjekur te qartesoj qe ne postimin e pare. Me To57 e sqaruam, me sa duket bashke nuk po kuptohemi akoma. E di qe shpejt do te sqarohemi sepse je burre me llogjike (sic te kam pare neper tema te tjera).

Sa per sharjet Orosh, po te te shikojne syte se cme kane pare mua qe jane bere dhe behen dita e dites nga racistat, qofshin keta me kapuca ne koke apo me kollare ne qafe, qofshin nga KKK apo qofshin nga instanca shteterore, jo qe do te shaje, por do te merrje nje kobure ne dore dhe do te filloje ta zbrazje ne mish. Orosh une po mbaroj masterin ne Drejtesi Kriminale dhe gjithe diten merrem me analize statistikash dhe me studimin e menyrave se si minoritet ne Amerike jane nen shenjester nga qeveria per te qene popullata e burgjeve. Ne kete menyre, qeveria mban skllaverine te legalizuar pasi sic e di ti, te burgosurit bejne pune pa leke por te detyruar. Si e shpjegon ti qe popullata amerikane ka vetem 13% zezake por 67% e popullsise ne burgje eshte zezake. Po te hedhesh dhe latinot brenda dhe minoritetet e tjera vajte tek 88%.

E di cfare po behesh gati te thuash. "jane kriminela mire ja bejne". 75% e popullates zezake ne burgje eshte aty per posedim drogerash ne sasira per perdorim personal. pra te kapin me dy grame kokaine ne xhep dhe te fusin ne burg per 5 vjet. ne te njejten kohe, nese nje i bardhe kapet me te njejten sasi, statistikat tregojne qe 85% te rasteve ata lirohen dhe vehen ne parole e probation. Orosh, une e kuptoj qe gjysmen e racizmit e kemi nga injoranca. Por te pakten kur vjen nga ato qe kane dale jashte dhe jane jashte dhe e shohin me sy se si injorohen njerezit dhe i priten shanset duke i justifikuar me ndjenja superioriteti me vlon gjaku vlla. Dhe kur shoh shqiptare qe jane puntore te ndershem si ti e une qe mbeshtesin keto idera sepse nuk e kuptojne efektin, atehere permbyset gota dhe shperthej. Ato qe kam thene jane me e pakta. Tani mjaft i humbem kohen te tjereve, po deshe te te sqaroj me shume, me co nje PM dhe ti qartesoj une te gjitha, nga jam, kush jam, nga i di ato gjera qe te thashe per Belgjiken (sepse nuk mu tregove 100% i sinqerte) dhe po pate ndonje pyetje tjeter...

Pershendetje... [/qb]
Po diplomohesh ne Amerike per te luftuar gjoja rracizmin e qeverise amerikane.... !!!!!
Shume ironike kjo , sikur nuk shkon .

Qeveria amerikane mbaka skllaverine te legalizuar ndersa ty te shkolloka qe te luftosh direktivat e qeverise . :confused:

Po avash njehere se ti qenke tolerant,dhe xhevahir i rradhe ne llojin tend .
Aq tolerant sa shqiptaret e tu (mendoj se je shqiptare ngase e shkruan gjuhen shqipe) i shan me te pare dhe te mbrame, vetem per ceshtje "parimesh" . :smash:

Ata zezake qe popullojne burgjet amerikane jane aty se iu perto prapanica te punojne apo te shkollohen sic bejne pershembull shqiptaret dhe te tjeret . Imagjino shqiptaret mberrijne ne Amerike si emigranta dhe duke pasur edhe disavantazhin e mosnjohjes se gjuhes ndertojne nje jete comforte kur them komforte kam parasysh 90% te tyre ,dhe shume prej tyre edhe shume te suksesshme .

Kur te gjendet "koke" neper xhepa dhe grah makina luksoze pa e bere as edhe nje dite pune ne 365 ditet e vitit , no wonder pse perfundo ne burg .
Bej pyetje vetes se pse cdo mengjes ne jug te Los Anxheles gdhihen 4 apo 5 veta te vrare apo downtown Detroit . Lufte per tregje per te
shite presh apo koke. :confused:

Edhe mos u mundo te na mashtrosh se nuk ka pune te detyrueshme ne burgjet amerikane .

Ti qe na i paraqet zezaket si ajken e njerezimit shiko pak muziken,filmat dhe zonat e tyre c'fare rracizmi dhe dhune gjendet atje .
Po s'ka si te ndodhe ndryshe me ta se nuk i gjen dy zezake me te njejtin babe , family values if you want to call it .Drogat edhe seksi , te tjerat vijne prapa .

Sigurisht edhe zezaket kane te drejten te perparojne dhe te trajtohen njelloj para ligjit qe ne te vertete ashtu edhe trajtohen ne perendim . Por kjo nuk do te thote se ne te tjeret duhet te pranojme c'do gje qe na serviret prej tyre .

Identiteti i jone ,rraca se ciles i parkasim duhet te na bejne krenare ashtu edhe sic jam .
Te respektosh paraardhesit , origjinen dhe virtytet qe te jane transmetuar ty gjenetikisht nga te paret tu nuk eshte se po i ben padrejtesi askuj . Perkundrazi mosrespekti apo mohimi i ketyre fakteve eshte mosrespekt ndaj vetes dhe te pareve tuaj .

La-Piovra

Primus registratum

besoj se ne shqiperi ekziston shum /pf/images/graemlins/tongue.gifor nga qe nuk kemi pushtet ose fuqi nuk mundemi edhe ta shprehim rracizmin qe kemi : :rockband: :wave: :confused:

RediRock

Primus registratum

Do te filloj te merrem me kete postimin tend nga fundi...

Pra sipas teje duhet te jemi racista qe te respektojme origjinen tone dhe parardhesit tane.

Shqiptaret qe vine ketu dhe punojne ashtu sic thua ti dhe bejne jete komforte si ti e une, NUK E KANE LEKUREN TE ZEZE. Ndaj dhe ai bosi te merr ty ne pune para se te marre zezakun, ne te njejten menyre qe merr amerikanin ne pune para se te te marre ty. E megjithate neve na bejne paragjykime gjithe kohen sepse flasim me nje aksent apo sepse kemi menyrat tona te te jetuarit. Shqiptaret qe punojne dhe i bie bretku per nje jete me te mire, zoti hallall jua befte dhe bravo i qofte. Por kjo nuk ka lidhje me racizmi, apo me supozimin tend kaq banal qe nje race e tere qenka pertace...

Sa per ato qe te thashe per burgjet, une te flas me statistika, ti na flet me opinione. Me duket se me kerkove fakte me pare dhe ti dhashe, cfare beri vaki. Une nuk jam ketu te te nderroj mendjen ty apo kerrkujt tjeter, vetem po te them realitetin. Nqs e bera shume komplex per ty, ja te ta them thjesht...

13% e popullates ne amerike = zezake
67% e popullates ne burgje = zezake

nese nuk sheh problem me ato numra, me vjen keq sepse nuk di si te ta shpegoj tjeter.

PUNA NE BURG ESHTE E DETYRUESHME, DAC TE TE PELQEJE TY, DAC MOS TE TE PELQEJE TY...

teorite qe te kam permendur me siper nuk i bera une ore somebody, i bene shkencetare dhe researchers qe ne fillimet e 1900. po i deshe me citime mi thuaj se ti coj une ne poste, dac APA style dac MLA style.

Qeveria nuk me meson mua qe qeveria eshte raciste. Qeveria me con mua te studjoj per krimin, shkaqet e krimit, kriminaliteti i lindur apo i mesuar, etj.. Mes lendeve te tjera, ka dhe nja dy qe merren me venjen e racave nen shenjester nga institucionet shteterore per ti perdorur si mish per top kur i thone. Meqe po flisnim per racizem, te thashe ato qe di dhe qe kam studjuar. Po deshe te flasim per opinione dhe fantazi, e bejme dhe ate pune...

Nqs ke kohe, lexo teorine e Durkheim mbi "Anomie Theory" dhe qe u zhvillua me pas nga Morton. Faktikisht analizen e filluan me emigrantet irlandeze dhe italiane dhe me pas studimi u zhvillua dhe me teper tek racizmi. Do ta kuptosh se si rrotat shteterore jane te ingranuara per te vene disa minoritete nen shenjester dhe per ti bere pre e drejtesise kriminale.

Tani shpejt per mbyllje, shqiptar jam dhe shqiptar do te jem tere jeten dhe jashte mase krenar per te. Megjithate kurre nuk do te jem mjaft injorant qe ti them vetes se pigmenti i lekures time me ben superior kundrejt nje race tjeter. Po dhe nje gje tjeter, kur shof "idiot" do ta therres "idiot" dhe jo te pranoj "idiotin" per hir te pelqimit te mases. Me kuptove Joe Somebody... dhe mjaft vure ne pikpyetje potencialin apo aftesine apo njohurine time sepse gjithshka ta kam perballuar me fakte. Kurse ti...vazhdon ti japesh gojes (me fal, gishtave) dhe vazhdon ti biesh murit me koke. Nuk e di a ta kane thene por muri eshte me i forte...

lupi

Primus registratum

KJO TEMA E RACIZMIT NUK NA DJEG SHUME NE SHQIPETAREVE NE SHQIPERI PER ARESYEN E THJESHTE SE NUK KEMI SHUME KONTAKTE ME POPUJ E RACA TE NDRYSHME.NUK E SHOH TE ARESYESHME TE KESH NDONJE ADMIRIM APO URREJTJE PER FAKTIN SE QENKA NJE I HUAJ NE MES TONE.NE E THEMI QE GJITHESECILI I BEN VEND VETES!POR KUR VIZITOJME NDONJE VEND TJETER KOSMOPOLITAN NE SHQIPET FILLOJME TA MASIM DHE KRAHASOJME VETEN SI TE PARET VENDIT QE VETEM FATI I KEQ NA KA BERE TE JETOJME NE SHQIPERI...PASTAJ MJERE O TE TJERE !JO VETEM NJEREZIT ME NGJYRE POR EDHE VENDASIT FILLOJNE TE MENJANOHEN PREJ NESH,DHE JO SE E KEMI TE SHKRUAR NE BALLE,POR DINE TA LEXOJNE NE SY .......TE ME FALNI POR E KAM GJITHMONE ME NJE KATEGORI TE KUFIZAR NJEREZISH.