Rracizmi tek Shqiptaret!!!!!

Rracizmi tek Shqiptaret!!!!!

Dy lojtare braziliane te Partizanit jane perzene nga ekipi pas nje incidenti me policine. Edhe une jam ne Amerike dhe jam shume i shqetesuar per kete vendim te stafit drejtues te Partizanit, si nje tifoz i ultras i ketij ekipi.

Nuk po gjej nje artikull per te qene ne Internet qe te shpjegoje se cfare ka ndodhur ekzaktesisht. Nga deshmite e lojtareve te tjere qe kane qene prezent ne kete incident duket qe lojtaret e huaj te Partizanit kane qene pre e rracizmit te policise sone. Ata jane share me fjale te tipit "Homoseksuale" e "negro". Jane ofenduar jo vetem nga policet por edhe nga kalimtaret qe kane qene prane. Qofte i vertete ky version i incidentit, me ben me te vertete te neveritem nga mendjevogelsia dhe rracizmi i shqiptareve.

Kjo nuk eshte hera e pare qe shqiptaret shfaqin rracizmin e tyre. Edhe me pare jemi denuar nga UEFA per shfaqje rracizmi te tifozerise.

Me sa kuptoj une, rracizmi eshte nje dukuri qe shfaqet tek njerezit injorante, ose funderrinat e botes. Keta njerez nuk e kuptojne qe jane vete ata "negrot" me te neveritur te botes. Edhe ne merzitemi kur Shqiptare behen pre e stereotipimeve neper bote.

Turp, turp per Partizanin, Tiranen si qytete, injorancen e policise, edhe te gjithe funderrinave qe me bejne per te vjell.

Sometimes.... just sometimes... I think "Fuck you all, I am never coming back!!!!!"
--------------------------------------------------------------------------------

a1

Primus registratum
Re: Rracizmi tek Shqiptaret!!!!!

Fillimisht postuar nga moni78:
[qb] O plako po pate menu qe jeten tate ta kalosh ne inate e urrejtje dije qe ke per te humbur shume kohe.

Plako racizmi eshte ndjenje koti. Te gjith kemi lind, njoni lindi i zi e tjetri lindi i bardhe. Njoni ne amerike, ti e un ne shqiperi, e njoni ne mes te kines.

mos harro se ka plot njerez te mire dhe ne mes te grekeve, italianeve a ku ta di une, racistat jane ato qe bertasin me fort por nuk perfaqesojne shumicen e popullsise. [/qb]
ku i ke kuptuar ti plako qe jane njerez te mire greket,serbet,italianet etj e ke iden per ke po flete apo ja fute kote edhe ti !!?? qenke larg te vertetes dhe ti me duket
hajde bye

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga B-More's Finest:
[qb]
Fillimisht postuar nga to57:
[qb]

te themi qe ne jemi te mire apo trima apo te shkathet etj kjo eshte si çdo kush per vete kemi edhe te mira kemi edhe te keqija pyll pa derra ska por smund te krahasohemi me me zezake e mahgrebin sepse ska nje baze krahasimi ne jemi shqiptare (do te thote shume gjera)
ndersa zezaket ish skllever e marhgrebint reregrenes .

jemi rracista sidomos kur sheh nje goce shqiptare me nje arab apo zezak perkrahu .
sepse me te tille mund te bejne çfare te duan ndersa me shqiptare duhet te mbahet nje linje edukate . [/qb]
eh albforum, te lumte qe me dashje apo padashje e demaskon injorancen e debilave si ky i mesipermi. po si more gomar ishin zezaket skllever. cfare kujton ti se amerika e shpiku racen zezake, se ato nuk ekzistonin para pothuajse cdo civilizimi tjeter. zezaket dhe afrika kane qene civilizimi i botes. diturite e para matematikore dhe astronomike kane ardhur prej andej. zezaket ishin mbreter qe peshonin ne flori dhe fildish gjithe boten. menyra se si amerika i degjeneroi ku jane sot ishte nepermjet manipulimit te fese. lexoi nja dy libra mbi historine e afrikes dhe civilizimit te saj dhe do ta kuptosh. ore injorant, edhe jezusi nuk ishte i bardhe si ty (apo qe kujton se je sepse nuk i njeh origjinat mire). vete bibla e ka pershkruar me lekure bronxi dhe me floke te ashper si lesh deleje. por ja idiote si puna jote mendojne se gocat qe te lidhen me njerez si ty duhet te kene pergjegjesi por po te lidhen me zezake bejne cfare te duan. o mer te q*fte king kongu fisin, qe si paske dy pare mend dhe do ti japesh mend te tjereve.

LEXO, LEXO, MESO, DHE MBYLLE KUR NUK JE I SIGURTE PER CFARE FLITET. DEGJOVE, O "MENDJEDRITUR I BARDHE"... [/qb]
mire o trap se te tjerat i di vete pa ti thene une ti ik rri atje ku je dhe mos hajde me kto mendime afroamerikane ne af se te mori hosteni

hajde trap hajde mire more se krishti te doli zezak po me jep vetem nje terori matematike fizike kimie apo çfare te duash ti me autor zezak o ty jo fisin po ça t(hyne ne prag te ders ku i paç o gomar se edhe pak te dalim edhe ne shqiptart zezake djepi i qytetrimit afrika .

ik o sdi ça me t'thane zezaket iken ne amerike si skellever amerike quhet nga americo vespuci dhe te vetmit amerikane autentik jane indianet e amerikes te cilet u quajten indiane nga k kolombi .po per amerikane trapa si puna jote ka s ate duash f,,,, ck you f,,,icking american mentaliti .

a me more vesh e po e deshe ma mire te jap edhe adresen e masanej hajde praper e me shaj fisin bythpalame.

OROSHI

Primus registratum

e demaskon injorancen e debilave si ky i mesipermi. po si more gomar ishin zezaket skllever. cfare kujton ti se amerika e shpiku racen zezake, se ato nuk ekzistonin para pothuajse cdo civilizimi tjeter. zezaket dhe afrika kane qene civilizimi i botes. diturite e para matematikore dhe astronomike kane ardhur prej andej. zezaket ishin mbreter qe peshonin ne flori dhe fildish gjithe boten. menyra se si amerika i degjeneroi ku jane sot ishte nepermjet manipulimit te fese. lexoi nja dy libra mbi historine e afrikes dhe civilizimit te saj dhe do ta kuptosh. ore injorant, edhe jezusi nuk ishte i bardhe si ty (apo qe kujton se je sepse nuk i njeh origjinat mire). vete bibla e ka pershkruar me lekure bronxi dhe me floke te ashper si lesh deleje. por ja idiote si puna jote mendojne se gocat qe te lidhen me njerez si ty duhet te kene pergjegjesi por po te lidhen me zezake bejne cfare te duan. o mer te q*fte king kongu fisin, qe si paske dy pare mend dhe do ti japesh mend te tjereve.

B-More...shum dobet dhe banal plako,tek shkrimi i To57 nuk pashe ndonji ofendim ne drejtim tendin,po me habit vertete.
Mos ka te beje me jeten tende personale??

RediRock

Primus registratum

oroshi e gjete tamam, me jeten time personale ka te beje, pikes i ke rene.

degjo me cfare ka te beje, ka te beje me faktin qe debila si ai i mesipermi, dhe qe me postimin tjeter qe vurri besoi se e provoi argumentin tim, mendojne qe m*ti i tyre nuk bie ere. jane njerez si ai qe dalin dhe flasin per kedo qe ti dali para dhe me vone ankohen sepse nuk i vjen respekti nga keta njerez. te thuash qe ti nuk krahasohesh dot me dike sepse ti je shqiptar dhe ai eshte zezak, nese nuk eshte debillik atehere ma shpjego ti se cfare eshte.

RediRock

Primus registratum

to57, adresen ku e ke e para punes. dikush e provoi dhe e dha me pare, vazhdo dhe ti, bej te njejtin gabim.

doje te shihje shpikjet e tyre, spo ti them une, na te ti thone keto miqte e tu tek Princeton

http://www.princeton.edu/~mcbrown/display/inventor_list.html

dhe mos harro keto shpikje i bene kur mesojshin te lexoni dhe te shkruanin fshehurazi sepse po ti shifte amerikani i bardhe, i varte.

une amerikan, aspak...SHQIPTAR DHE KRENAR TEK ZOTI. racizmi me shqeteson sepse kur ti i sheh ashtu zezaket, i jep te drejten te shihesh ne te njejten menyre nga francezet, apo italjanet apo greket, por ti asnjehere nuk do ta kuptosh ate pune dhe duke pranuar qe je racist dhe racizmin si teori ndaj zezakeve apo kujtdo qofte, atehere automatikisht pranon dhe i jep te drejten te tjereve te jene racista ndaj teje.

orosh, mendoj se te sqaron pak ky postim pse me shqeteson racizmi. sa per sharjet dhe ofendimet tek postimi jot (to57), e shof qe sharja debil te acaroi pak, ndaj lerme ta modifikoj pak, debil parisi...

OROSHI

Primus registratum

B-More's,po mire mo plako,ke degjuar ti per:mendimi i atij tjetrit???eshte mendimi i tij,ndryshe nga i yti,por kjo sdo thote qe mendimi i tij eshte me debil se i joti,keshtu mendoj une.Gjithsesi nuk ma merrte mendja qe nje njeri qe nuk eshte racist te flase keshtu.
Ne Evrope shohim dy kahe,njeri eshte racist dhe tjetri jo,racistet (ato te theksuarit,radikalet)jane mish me dy sy,ndersa jo-racistet jane ne pergjithesi njerez pa te ardhme,pa biznese,millagjinj,Closhare,qe flejne rruges etj etj,ndoshta e kam gabim.
Ah desh harrova,jo-racistet jane edhe anti-globalistet me moton:internacionale do jete bota e re,apo:diktatura e proletariatit /pf/images/graemlins/wink.gif

RediRock

Primus registratum

pra me llogjiken tende, dhe opinioni im qe mendimi i atij eshte debil qendron, ashtu sic mund te qendroje i joti, apo i kujtdo tjeter. me vjen keq qe thua qe jo racistet skane te ardhme, apo ku di une. dhe nese ashtu qenka ndare brukseli dhe kusuri i evropes (gje per te cilen nuk kam njohuri) me vjen keq per te dhe me behet qejfi qe nuk jam aty. jo se racizmi eshte me i ulet ne amerike sepse nuk pretendoj kurre per ate muhabet...

e dija shume mire sesa kontradikta do te hapja kurre te postoja ate qe postova. e di shume mire se pothuajse te gjithe kemi ate frymen fallco te races ariane ne vete. por asnjehere nuk kam kuptuar se si e kemi gjysmen e kombit ne minoritet dhe emigrant neper vende te tjera ku te tjeret perpiqen te na perdhosin dhe neve ne vend qe te mbrojme veten me vlerat tona dhe ta zhveshim mendjen nga keto mentalitete denigruese, perkundrazi i perforcojme duke krahasuar veten me raca te tjera dhe duke rene pre e racizmit pa e ditur. ne kriminologji e shpjegojne kete dukuri por nuk e dija te ishte kaq e thelle tek ne.

o meqe ra fjala, nuk ka nje pike racizmi tek une. nuk bej asnje dallim mes ngjyrave dhe do perpiqem qe ta mbaj ate parim gjithe jeten. te vetmen paragjykime qe kam patur kane qene dhe jane konflikte etnike (me grekun apo serbin) te cilat bazohen ne fakte historike. pra ate fjaline e fundit tek paragrafi i pare, e ke kot...nuk ka fare lidhje me mua...

soni2

Primus registratum

o ti b more finest

une jam edi me njohin te gjith ne laç shpine e kam perballe bashkise ne laç dhe poshte komisariatit te policise rri aktualisht ne france se ashtu i kam punet po kur te dush vi edhe ne baltimore per si ta dush muhabetin edhe duket se ska ra hala n'hun lesh e sykuq se masanej mendon dy here para se tja shash dikujt fisin .kaç sa per ty

tashi per temen ti nuk je shqiptar se po te ishe shqiptar e din se nga kush e ke prejardhjen dhe se kush ishte paradhsi yt .
sa per mbreterit e afrikes te vetmit qe shquheshin ishin faraonet e egjiptit ndersa ato zezaket e tu te dashur ishin mbreter qe jetonin neper çadra dhe nuk e dine edhe sot çfare eshte matematika mos te flasim per fizike apo kimi .
sa per dijeni ky debil une kam shoke zezake dhe mahgrebin dhe me ka dalur nje arab me shok sesa nje shqiptar qe ma futi dhe per ***** te tij sot jam i detyruar te iki te firmos ke te zite çdo te hene deri sa te dal ne gjygj largpamsia jote dhe e shume si puna jote eshte aq e shkurter sa nuk te kalon as hunden tende nuk e di nga je por nga veriu themi mos e mat me kanarin tan po me t'atijin ndaç me e marre vesh .
edhe ktu ku jam ekziston nje shprehje e adaptuar per njerezit si ty
Je ne suis pas raciste avec les gens je suis que avec le cons
nuk jam racist me njerezit po vetem me budallejt.
me kaç mati mire fjalet kur te flasish se i here kena lin e i here kena me deke ne daç me i shkurtu ditet shaj prape se ke per ta gjet ate qe po kerkon ti me gjith teorite tua.

kerkoj falje ndaj ati qe hapi temen por rrespekti eshte privilegj per shqiptaret edhe pse kane ikur jashte dhe vine na sjellin ktu teori te reja kane harruar rrespektin minimal qe mund te kete robi .

Kondrapedali

Kondrapedali

O to57. Ule içik shpatën or ko.qe. Meno 10 her e fol i herë është i shprehje që di un!
Si do e marrësh vesh ti apo një injorant nëse ai që ka përball është "con"? Apo vari teneqen se po qe i zi, arab, kinez, etj. detyrimisht është i mangut? E shikon or toç se ç'lloj kaqoli je, sa pak menon e sa shum han?
Afrika ka bë histori! Faraonët e Egjiptit kanë pas shumë rivalitet me mbretërit e Etiopisë (një qytetërim shumë i zhvilluar edhe ky). Shumë shpikje, matematikë, fizikë, kimi vijnë nga Afrika e Veriut. Ka edhe shumë të tjera që e kanë zanafillën atje por nuk po ta zgjas më shumë se s'do t'jap unë ty msime.
Kinezët besoj se nuk kanë nevojë për reklamë. Arabët e hebrejt (që janë degë të të njëjtës rracë) dihet se ç'merita kanë dhe për çfarë janë shquar. Persët përsëri nuk kanë nevojë për sqarime.
Sa nga këta të përmendurit më lart janë rracë e bardhë? Sa nga këta më lart kanë qenë qytetërime para se Evropa të dilte nga shpellat?
to57! Fatkeqësisht koha hecën për s'marit e jo për s'mrapçit siç don me nxjerrë ti. Afrika është një nga vatrat e qytetërimit botëror, don apo s'don ti! Evropa e fillon historinë shumë vonë plako por që kur e ka filluar ka dalë në majë ose afër saj!

RediRock

Primus registratum

Respekte per Lacin, Kucoven, Veriun, Jugun, Qendren, e cfaredolloj pjese te shqiperies. nje pyetje kam, si mund te biesh ti, o i madhi lacian ne nivel dhe te kesh shoke zezake. kujtova se nuk mund te krahasoheshin ne te njejtin nivel me ty, o i madhi lacian.

mire, faraonet e egjiptit i njihke, cfare race ishin ato. matematike me flet, fute ne te njejten fjali me egjiptin dhe piramidat dhe do ta gjesh pergjigjen.

ne baltimore te vish dhe ke per te qene i mirepritur po qe se po vjen per qejf. po qe se po vjen per dicka tjeter, je tre here me i mirepritur sepse ne tru qenke i goditur, dhe intelektin e ke shume te parritur. pse nuk i thua atyre miqve zezake se si ndihesh per racen e tyre, ndoshta ju shtrengohet miqesia me shume.

kendej nga jam une thone qe vecoria e pare e nje racisti eshte kur numeron sa shoke ka zezake, sa arabe, apo ku di une. si thua, eshte e vertete...

ti je racist ndaj budallenjve, me ne fund paskemi dicka te perbashket (meqe une sqenkam shqiptar). jo se jam racist ndaj tyre, por si duroj dot pra mesa duket paskemi te njejtin qendrim ndaj tyre. puna eshte kush eshte budallai, ai qe thote jam racist ndaj arabeve dhe zezakeve por kam shoke zezake dhe arabe apo ai qe nuk eshte racist.

une jam nga tirona rrush, denbabaden le e rrit. parardhsit e mi i njof shume mire. po ashtu njof edhe historine, por ndoshta pak me shume se ckemi mesuar ne shkolle te mesme.

ke te drejte, njehere kemi lindur dhe njehere kemi per te vdekur, si nga laci, si nga tirona, si nga franca, si nga baltimora, ndaj mjaft me llafe dhe jepi drejtim konkrete ketij muhabeti lale se spo tremb njeri.

vazhdimin e ke vete...

RediRock

Primus registratum

uau, to57, arrin ta besosh qe dikush tjeter po te ofron prova qe hedhin teorite e tua. nje dite tjeter e zeze ne lac apo france, kudo qe te jesh. kjo eshte e keqja e albforumit qe nuk ka rendesi se ku je, e verteta te gjen shume shpejt, nuk justifikohesh dot se nuk ishe ne shtepi te kapshe telefonin...

soni2

Primus registratum

me fal se harrova 15 rue du pre gonde 57070 metz france adresa ktu po e pate per gjo

dhe o b more finest shkaku dhe pasoja

lexo pergjigjen dhe pastaj bej komentin
nuk me duket vetja me i ulet se jam shqiptar se nuk kam pasur mbret dhe se nuk kemi shpikur noi teori
thjesht te thashe se nuk mund te krahasohemi me zezake dhe mahgrebin sepse kush kaloi ata i shfrytezoi si skellever dhe sot jane kthyer ne rere ngrenes kjo te pelqe ty apo jo
ndersa une o b ai kam lind dhe ai do vdes pai thene dikujt flm dhe pa ju nenshtruar ashtu siç me kan lene parardhsit ashtu do i le pasardhsit e mi une ky jam edhe kshu do ngel .
dhe vazhdoj te them se me vjen keç kur shon nje goce shqiptare qe shoqerohet me zezak robi rob dhe pyll pa derra ska prova je edhe ti

a1

Primus registratum

po ky to57 kush k*** eshte
cfare kerkon te beje , po me duket dhe mua shume injorant , qe ato qe shkruan nuk i kupton dot

soni2

Primus registratum

o a1 k tu befte ai qe te ka vesh sot ne mengjes

njerez si ti ende nuk e kan kuptuar se forumi eshte bere per te ardh e per te dhen mendimein tend i mire apo i keç ai tju duket forumistave .

RediRock

Primus registratum

akoma nuk po me sqaron, pse nuk te vjen keq per veten kur shoqerohesh me nje zezak, mjaft i re verdalle ketij muhabeti.

ke te drejte ti pyll pa derra nuk ka, por ti akoma se ke idene ku bie pylli e po perpiqesh te gjesh derra.

kush jam une e kush je ti, jane muhabete vari t*rapin. cfare mendojme eshte pune tjeter. shko dhe lexo komentin e pare qe ke bere per zezaket, tani lexo te mesit dhe pastaj lexo te fundit, numero se sa here ke qene gabim apo ke kontradiktuar veten, shumezoje per dy pjestoje per kater dhe deklaroje si vlera e IQ tende per ti bere qejfin vetes.

ky eshte konceptimi yt i gabuar, ti mendon qe duke i dhene racave te tjera vendin qe i takon, po ul racen tende. ore djale, nuk i rruhet zezakve sesa i respektojme ti apo une. ti tregon vlerat e tua morale kur kujton se nje zezak apo nje kinez vlen me pak se ti vetem prej ngjyres se lekures apo formes se syve. hapi syte lale se ndonje dite do te te beje operacion ndonje doktor zezak dhe mund te te qelloje racist...

te bera disa pyetje me siper, pergjigju atyre mjaft kerceve valle si plaka e zeqos ne maje te thanes...

Lisette

Primus registratum

Nuk e kuptoj se si mund te klasifikosh grada midis homo sapincave, me duket me te vertete shume e kote qe ti To57 vazhdon debatin!! tani ia ke fut kot

Lisette

Primus registratum

oh se harrova To ke nigju noiher per "Out of Africa theory"???
Me duket e kote qe te shkruj me teper sepse ketu jane thene me shume se mjaftueshem per te kuptuar negativitetin e racizmit.

P.S: HOMO SAPIENC desha te them

OROSHI

Primus registratum

B-More,ta kam shkru edhe me lart plako,nuk shahet ai tjetri nga fisi,i jeni vu keq atij To57 per gjera shum te parendesishme,ti nuk je racist,ashtu rri,une/tjetri jemi raciste,ashtu le te rrime,por famijet i kemi te shenjta besoj,si ti ashtu edhe ai tjetri,pra nuk eshte e nevojshme qe per te mbrojtur teorine/mendimin tend te shash tjetrin me fis e me familje!!!
P.sh,une jam racist,kjo ka pak rendesi per ty besoj.Ti nuk je racist,kjo ka pak rendesi per mu.
Te shashe nje shqiptar me fis e familje duhet ta dish se (sikur te ishe i njohur me adrese dhe me emer e mbiemer)do kishe shum probleme,sepse familjet dhe fisin nuk e kemi nxjerre ne shitje,as ti e as ne!!!Tani nuk eshte puna qe te bejme si trima,por duhet t'a ruash sadopak ate kulturen/edukaten,edhe ne raste si ky qe te gjit jemi mbas tastierave!!!
Gjith te mirat.

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Lisette:
[qb] oh se harrova To ke nigju noiher per "Out of Africa theory"???
Me duket e kote qe te shkruj me teper sepse ketu jane thene me shume se mjaftueshem per te kuptuar negativitetin e racizmit.

P.S: HOMO SAPIENC desha te them [/qb]
o lisette pse e beso/mendo ti kshu jam i detyruar edhe une ta besoj/mendoj ashtu si ti.

dhe o b more
krahasimi ekziston gjithkund
dhe me siper te kam thene qe duhet te kete nje baze krahasimi .
ndjenjen e inferioritetit nuk e kam per asgje dhe per asgje nuk dua te jem as zezak dhe as arab (pamvarsisht se ato kane pasur mbreter dhe kane shpikur teorina )
ktu nuk kam ardhur per te matur Q.....I time por per te dhene mendimin tim.
ti edhe pse ke ikur ne amerike
nuk ke ndryshuar fare nga shqiptari pa kulture qe vje te mesoje kulturen dhe sha vend e pa vend .

orosh kshu eshte gjithmone me shqiptaret pastaj ankohen se kane probleme dhe ka shume qe thone adresen por per te dhene nuk e japin .

nuk eshte forumi per te shpall trimerine o njerez po per te dhene mendime .
dhe cili te jete trim me shajt familje e fis le ti shaje perpara dhe jo i fshehur pas nje pseudonimi dhe nje tastiere .

turp e faqja e zeze jemi edhe tek shqiperia

a1

Primus registratum

si kerkoni respekt kur nuk ju takon !!!???
respekti fitohet , nuk dhurohet :smash:
hey B-M :thumbsup:
poshte racistat