Rracizmi tek Shqiptaret!!!!!

Rracizmi tek Shqiptaret!!!!!

Dy lojtare braziliane te Partizanit jane perzene nga ekipi pas nje incidenti me policine. Edhe une jam ne Amerike dhe jam shume i shqetesuar per kete vendim te stafit drejtues te Partizanit, si nje tifoz i ultras i ketij ekipi.

Nuk po gjej nje artikull per te qene ne Internet qe te shpjegoje se cfare ka ndodhur ekzaktesisht. Nga deshmite e lojtareve te tjere qe kane qene prezent ne kete incident duket qe lojtaret e huaj te Partizanit kane qene pre e rracizmit te policise sone. Ata jane share me fjale te tipit "Homoseksuale" e "negro". Jane ofenduar jo vetem nga policet por edhe nga kalimtaret qe kane qene prane. Qofte i vertete ky version i incidentit, me ben me te vertete te neveritem nga mendjevogelsia dhe rracizmi i shqiptareve.

Kjo nuk eshte hera e pare qe shqiptaret shfaqin rracizmin e tyre. Edhe me pare jemi denuar nga UEFA per shfaqje rracizmi te tifozerise.

Me sa kuptoj une, rracizmi eshte nje dukuri qe shfaqet tek njerezit injorante, ose funderrinat e botes. Keta njerez nuk e kuptojne qe jane vete ata "negrot" me te neveritur te botes. Edhe ne merzitemi kur Shqiptare behen pre e stereotipimeve neper bote.

Turp, turp per Partizanin, Tiranen si qytete, injorancen e policise, edhe te gjithe funderrinave qe me bejne per te vjell.

Sometimes.... just sometimes... I think "Fuck you all, I am never coming back!!!!!"
--------------------------------------------------------------------------------

the genie

Primus registratum
Re: Rracizmi tek Shqiptaret!!!!!

te jesh i varfer nuk do te thote te rrish palare.
uji s'vjen me orar ne itali
bli nje sapun 1000lire

dhe shqiptaret dallohen kudo ne bote se di pse?
s'ja ve dot gishtin pse?

Guest

Po shoh shume bashkekombas te mi qe nuk jane krenare dhe cfar eshte ma e keqja bajne edhe pyetje te tipit"pse te jemi krenare,pse jemi te fisme,pse jemi me te mire se te tjeret,pse jemi ariane??"ky asht fryti i propagandes serbo-greke qe kane ba e po bajne ne kurriz te rraces tone qe te na nxjerrin si nje rrace shpellash,ooooo milet,duhet te jemi krenare sepse jemi nje rrace e paster(perjashto mbetjet aziatike)dhe e fiseshme,te jeni te bindur per kete,asht shume heret qe ne te behemi ma humane se greket e serbet,sepse ata kete duan,jemi rrace e fiseshme sepse gjysma e Evropes rrjedh nga rraca jone,e gjithe bota eshte rraciste,pse ne nuk duhet te jemi,mos ndihemi inferiore??Mos e veni vehten ne anen e te pafiseshmit(aziatike,arabe,afrikane)nuk asht rracizem ky por asht rivleresimi qe po mundohemi ti bajme vetit dhe rraces tone te vuajtur por krenare si pasardhese e Pellazgeve. :thumbsup:

mon

Primus registratum

Personalisht Beterri nuk besoj se ka te beje propaganda serbo-greke ne ato qe them, E gjithe puna eshte se nuk shoh ndonje arsye qe une ndihem me siper te tjereve sic nuk shoh asnje arsye qe te them dikush eshte me siper meje.
E kam thene edhe nje here mund ta duash shume vendin tend edhe pa qene racist apo nacionalist.

Per mua njerezit nuk e zgjedhin ngjyren e lekures para se te lindin. Pastaj se ca behen eshte pune tjeter.

Po mire o beterri si thua ti, sepse tjetri eshte i keq duhet te behemi dhe ne te keqinj??( racizmi dhe urrejtja per mua jane te keqinj )Gjithsesi ne kete mes je ti ai qe po ben lojen e propagandes greke, mos harro se greket qahet se gjoja u mohohen te drejtat minoriteteve ne shqiperi. Gjithashtu disa shtete qe mbeshtesin serbine ne ballkan e bejne kete vetem sepse e shohin si shtet te madh e gjoja eshte i vetmi shtet stabel dhe qe mund te mbaje te qete ballkanin.
Por deri me sot fale respektimit te te drejtave te minoriteteve dhe qendrimit te mbajtur nga shqiperia ne politiken e ballkanit as greqia dhe as serbia nuk kane patur ku te kapen, megjithese shovinistet greke e serbe kane lehur lart e poshte neper europe se gjoja shqiptaret e kosovaret jane katila.
Mu be jashte mase qejfi ku ne nje nga dy gazetat me te medha franceze, para ngjarjeve ne mitrovice, shkruhej "Kosove: Shpejt pushteti tu jepet shqipetareve!" dhe ishte nje artikull qe zinte jo pak po nje faqe te tere. Dhe gjithe arsyetimi ne ate artikull mbeshtetej ne faktin se shqipetaret jane shume me tolerante se serbet e as racista e as shovinista por vetem njerez qe duan te jetojne ne paqe. Nderkohe qe serbet trajtoheshin si teper shovinista dhe qe nuk do te arrinin kurre me politiken e urrejtjes te ndihmonin ne paqen en ballkan. Ndaj dhe te qenit racist nga ana politike shkon kunder cdo interesi te shqiperise per mendimin tim.

Ndersa nga ana personale me vjen per te vjelle nga njerezit racista sepse kam pasur rastin te takoj te tille dhe per mua mbrojtja e me te dobtit eshte nje detyre shume fisnike pa dallim nese i dobeti eshte i kuq a jeshil dhe vihem me gjithe qejf dhe me plot ndergjegje ne ane te aziatikeve, arabeve, afrikaneve, cifuteve kur ata sulmohen dhe sado arian ta dinte veten nje rascist per mua ai eshte vetem nje mbeturine e shoqerise njerezore cfaredo boje paste.

Gjithsesi keto jane vetem mendimet e mia ti mund te kesh te tuat. Dhe une per vete besoj se i di vlerat rrethit te njerezve qe njoh, i kam zgjedhur vete dhe nuk i kam zhvleresuar ndonjehere qe ti rivleresoj sot.

Naten e mire te gjitheve e kalofshi mire!

balforum

Primus registratum

Po shoh shume bashkekombas te mi qe nuk jane krenare dhe cfar eshte ma e keqja bajne edhe pyetje te tipit"pse te jemi krenare,pse jemi te fisme,pse jemi me te mire se te tjeret,pse jemi ariane??"ky asht fryti i propagandes serbo-greke qe kane ba e po bajne ne kurriz te rraces tone qe te na nxjerrin si nje rrace shpellash,ooooo milet,duhet te jemi krenare sepse jemi nje rrace e paster(perjashto mbetjet aziatike)dhe e fiseshme,te jeni te bindur per kete,asht shume heret qe ne te behemi ma humane se greket e serbet,sepse ata kete duan,jemi rrace e fiseshme sepse gjysma e Evropes rrjedh nga rraca jone,e gjithe bota eshte rraciste,pse ne nuk duhet te jemi,mos ndihemi inferiore??Mos e veni vehten ne anen e te pafiseshmit(aziatike,arabe,afrikane)nuk asht rracizem ky por asht rivleresimi qe po mundohemi ti bajme vetit dhe rraces tone te vuajtur por krenare si pasardhese e Pellazgeve.

Dikush me lart ose eshte race evgjiti ose me keqkuptoi se une nuk thash qe shqiptaret ne itali, dhe obobo nene ime ne greqi ,nuk jane te barrdh por sepse po te shohesh gra shqiptare qe veshin per kostum PIXHAMA :lol: ateher fajin nuk na e kane te tjeret por ne.
Eshte vertet per tu cuditur se brezi i ri i femijve qe lind tani jan me te vertet ndryshe nga ata prinder qe i kan pjell.Kam ven re se disa prinder te shemtuar ,te vuajtur ,te djegur nga dielli dhe te pa ushqyer mir me vitamina etj ,po tu shohesh vemijet qe kan lindur nuk do tu besosh syve se jan te bardh ose bjonda si ylla.Pra ajo qe dua te them eshte se ne embrion jemi te fisem por nqs per 100 vjet shumica e shqipetareve jetuan ne mes te bajgave ne mes te fushes me miser nen 40 grad dhe ne mes te pluhurit ateher pasojat do te jen si keto qe shohim ne sot qe shqiptaret bien ne sy qe 100 metra larg.
Ndryshojn shume ata qe kan jetuar neper qytete nga ata qe kan jetuar ne fshat.

Sa per dijeni MON une kam qen ne greqi, dhe kur u thosha qe jam shqiptar nuk me besonin dhe me thoshin ,cudi ti nuk ngjan si shqiptar.Dhe sa per dijeni jemi fis bjondash dhe nuk e kemi te trasheguar nga ndonje Suedez te jesh i sigurt.
Nje shoku im po ashtu ,ai ishte 100 % bjond ,edhe atij mundoheshin ti ndryshonin emrin dhe ta quanin grek etj.
Pra sic e shikoni fqinjet tane na duan sa me te shemtuar se keshtu i hedhin me shum benzin kundra teoris qe ne venat tona rrjedh gjak arjan. :thumbsup:

balforum

Primus registratum

Me gjith sa thash lart ,nuk i thash sepse pas asaj qe shkruajta do marr thiken dhe do vras ndonje te zi ose ndonje te verdh por thjesht ndihem krenar brenda vetes time.
Kam shok dhe shoqe te te gjitha racave dhe te te gjitha kombesive dhe kalojme shume mire se bashku.Por prape brenda vetes time ndihem shqiptar dhe i vecant :cool: ..Ka mundesi ju lutem te ndihem i tille apo nuk lejohet. /pf/images/graemlins/laugh.gif

mon

Primus registratum

Plako ti ke menjen tate dhe nuk jam une ai qe do te thote ndihu keshtu apo ashtu. Greket ta paskan bo qejfin, te paskan thone ti nuk dukesh si shqiptar dhe paskan dash me ju ndrru emrat ty dhe shokut tat. Nje gje e tille me trishton jashte mase! Une per vete do ta kisha per ofendim nese dikush do me thoshte nuk dukesh si shqipetar sepse nuk pyes as grek as gjerman as amerikan se ca jam. Nejse!

Per vete nuk ka nevoje qe shqipetaret te jene bjonda me sy bojeqielli qe ti dua. Krenarine shume bukur qe e ke dhe mbaje per vete.

Nje pyetje fare koti, pervec races tende ariane per cfare arsyeje tjeter je krenar per te qenit shqipetar?

Te uroj gjithe te mirat!

balforum

Primus registratum

O Mon vellai nuk ju be qefi njeriu pse me than qe nuk ngjan si shqiptarr por ti je i trrash me duket dhe nuk me kupton se cfar doja te thosha une.
Lexo mire vella dhe pstaj fol.
Emrin ashtu sic e kisha ashtu e kam dhe e kam then gjith kohes qe jam shqiptarr dhe jam krenar per kete. :thumbsup:

genti

Primus registratum

Sa per rracen arjane kete e kane thene gjermane dhe angleze, kane qene observatore qe kane studjuar me vite te tera dhe kane nxjerre konkluzjone, se jo per gje por ne shqiptaret kemi veti qe kur e thote i huaji nje gje eshte me se e besueshme, ndersa kur e thote shqiptari e veme ne dyshim.
Dhe si rrace arjane ne mendohet qe te jemi me te paster, sepse Gjermania dhe Suedia kane qene per kohe te gjate te pushtuar nga vikinget, dhe vikinget e asaj kohe njeheshin si barbare te cilet kur pushtonin nje vend i vrisnin te gjithe burrat dhe linin vetem grate /pf/images/graemlins/wink.gif

mon

Primus registratum

Ndoshta jam dhe i trashe po gjithsesi ke te drejte kur thua qe nuk te kuptoj sepse nuk te kuptoj fare. sic nuk arrij te kuptoj shume gjera qe thua. Nuk e kuptoj deshiren tende aq te madhe qe populli shqiptar te jete arian. Keto me bejne te mendoj se ti nuk ke besim te shqiptaret ashtu sic jane ata sot te varfer ndoshta, te lodhur dhe me lekure te djegur nga pluhuri e nga vapa, ndaj dhe mundohesh te kapesh mbas teorira racash, krejt te pabaza per mendimin tim. Dhe kerkon gjithashtu mbeshtetje nga ato njerez te cilet ti ndoshta i sheh me te perparuar e te evoluar sesa shqiptaret e mesem sot. Gjithsesi shpresoj megjithe shpirt ta kem gabim per sa thashe me siper rreth teje.

Xhino per fat te keq me duhet te them qe shpesh shqiptaret i referohen shume te huajve thjesht per faktin se jane te huaj dhe u duket se te huajt dine me shume. Kjo per mendimin tim eshte njefare mungese besimi, qe kane te tille shqipetare ne vetevete e ne pjesen tjeter te popullit shqipetar. Per kete nuk ua ve fajin atyre por me teper 50 viteve te diktatures qe beri qe burri te dyshoje per gruan. Per vete nuk eshte sepse nje anglez ka kaluar jeten mbi libra qe te besoj se gjithshka qe ai thote eshte e drejte.

Per mendimin tim vetem kur ne shqipetaret te arrijme te pranojme veten ashtu sic jemi me te mirat e te keqiat qe kemi (sidomos me te keqiat) atehere do te fillojme te ndreqim problemet me te cilat perballet e gjithe shoqeria shqiptare sot.
Une per vete nuk mundem me te duroj nacionalizmin bosh te disa bashkekombasve te mi te cilet i genjejne mendjen vetes me teori pellazgesh e iliresh qe personalisht me pelqen si tregim (sic me pelqejne perrallat) por qe nuk kane te bejne shume me realitetin e sotem shqipetar. Boll me shitje pordhesh.

Te gjitha cfare kam shkruajtur nuk kane per qellim te ofendojne asnjeri.
Neqoftese ndonjeri ndihet i ofenduar nga fjalet e mia i kerkoj falje personit duke qene se nuk jam kunder asnje personi por thjesht kunder disa iderave dhe kur debatoj, debatoj rreth ideve dhe jo rreth personave.

mon

cao

Primus registratum

Ha ha ha ha....
-U beme racista dhe ne shqipetaret?????
-Na thoni ndonje anekdote tjeter djema te qeshim.

DFV

Primus registratum

Per mendimin tim ne shqiptaret jemi rracista, megjithese jetojme ne nje vend shume te varfer.
Pse jemi rracista?
Me thoni kush nga ne enderron qe te martohet me nje vajze zezake? Nuk e di per vajzat?
Dhe e dini pse nuk enderrojme nje gje te tille?
Se dhe femijet do dalin by.. zi!
Shkurt jemi rracista edhe per shume probleme te tjera.

balforum

Primus registratum

Une them qe shqiptaret jan race e fisme pavarsisht qe nje pjes e popullsis kryesisht fshatare jan te lodhur e te djegur nga jeta,femijet e tyre jan vertet filiza prej race te fisme.Kush tha qe nuk me pelqejne shqipetaret pse jan te djegur nga vapa dhe te pluhurosur nga puna ?Une thjesht bera nje analiz te realitetit te shqiptareve ne ditet tona ne pergjithesi.
Xhino thot qe ne shqiptaret besojme me shume pohimet e te huajve sesa te shqiptarreve per arsyen se ti je nje nga ata.Sepse xhino e di shum mire se kush jan shqiptarret por ti nuk e di dhe mban ate vendin tend te inferioritetit duke aluduar dhe filozofuar se si duhet te sillen njerezit ne shoqeri.
Vella i dashur nuk jemi racista dhe ne shoqeri sillemi shkelqyer por thjesht eshte mire ta dime prejardhjen dhe racen tone.
Sa per arjanizem mos e bej kaq te madhe sikur te shau njeri O EVGJIT. /pf/images/graemlins/laugh.gif

mon

Primus registratum

O chaon ma shpjego se nga kush "ata" qenkam une. Me shpjego edhe cfare pozite inferioriteti paskam une.

Lexo icik me mire postimet e mia.

Sa per ate fjaline e fundit: ne ke dashur te me thuash evgjit ta dish qe nuk me djeg se e pret njeriu prej nje pordhaci si puna jote.

genti

Primus registratum

:lol: jeni te medhenj per zotin,
mos beni si deputete tani /pf/images/graemlins/laugh.gif
ne o vellezer sa ndryshojme nga njeri-tjetri po aq edhe jemi te ngjashem.

OROSHI

Primus registratum

Mon.... besoj qe shqiptaret nuk mund ti quajme "racista"por krenare, por krenaria qe ne mundohemi tjua veme ne dukje te tjereve del me shume si rracizem,nuk duhet te harrojme qe edhe Evropianet jane racista te "kamufluar",pra ne nuk e kemi zhvillimin e tyre ekonomik-mentalo-human,kur te na vije puna qe tu tregojme te tjereve qe jemi nje krenare dhe te fiseshem,nuk duhet te trembemi qe do te bijme ne racizem sepse atehere do i bejme dem vehtes.Nuk besoj qe Chaon ka dashur te te fyej.

Uran

Forumium praecox

Sa i perket "racizmit" ndaj popujve fqinj ai eshte i mireseardhur gjithmone se vetem mire ne bon.
Superioriteti ndaj fqinjve (qe perpiqen te na asimilojne dita dites, kam fjalen per Greqine e deri para pak kohe edhe Serbine)duhet inkurajuar sa me shume.
Ndaj ketyre fqinjeve qe na mohojne kulturen dhe mohojne faktin qe te paret tane kane kontribuar ne zhvillimin e kulture Evropiane, jo ndaj njeri tjetrit (Kosovare e Shqipetare sic bejne nje pakice ne kete forum).
Para disa neteve i pashe ne nje bar ketu ne Londer disa djme e vajza edhe i pyeta (ne Anglisht)se mos ishin nga Maqeqonia se mu duken se folen shqip.
Njeri prej tyre mu pergjigj se jo-ishin Greke.
Pas nja 10 minutash e pashe po te njejtin Greke-duke menduar qe une isha anglez,kish qene duke me lyp mua qe te ma SPJEGOJE SE MACEDONIA ESHTE RAJON NE GREQI DHE JO SHTETI I MAQEDONISE /pf/images/graemlins/frown.gif .

Cili popull ne ballkan ka 2 cmime NOBEL dhe gati te merr(Kadare)?-Shqiperia.

daje ceni

Primus registratum

po mire qe une te vertetoj se s'jam racist duhet me doemos te martohem me zezake ose arrixhofke?!!! per mua racizmi nuk qendron ne ndjenjen a vetedijen e superioritetit, por ne perdorimin e kesaj ndjenje per te bere keq. ne shqiptaret s'e kemi perdorur kurre superioritetin tone te dukshem per te bere keq. mos u kemi vrare femijet dhe u kemi perdhunuar vajzat serbeve? apo kemi debuar dhe masakruar dropullitet? mos kemi djegur gje barrakat e algjerianeve emigrante, si ne France? apo kemi vrare cifutet. sa per evgjitet, ne krenohemi me ta! apo Laver Bariu dhe kengetaret me nam te Permetit u jane dukur si te bardhe?! pa le se 'keput brockulla Kadareja tek Poshterimi i Ballkanit. s'njeh historia raste dhune raciste tek shqiptaret. edhe ata arrixhinjte e Kosoves, s'po persekutohen se jane arrixhinj, por sepse bashkepunuan me serbin gjate luftes. dhe prape gjaku ka te beje shume me fisnikerine. mbase s'eshte gjaku shqiptar shkaktari qe nene Tereza u be ajo qe u be, por ama nuk lindi me gjak tjeter, uditerisht, por me gjak shqiptar!

OROSHI

Primus registratum

Duhet te jemi KRENAR dhe pike!!!Lekni-cami e sqaroi mire me nje ngjarje. :wave:

Tironsi_NY

Primus registratum

qe jemi rracista shum mire bejm, ruajm rracen tone. Per te vrare e per te prere s'besoj te kemi vrare njeri se ka qene zazak apo kinez apo ndonje tjeter. Se dhe te jemi liberal e te martohemi e te bejm kalamaj me lloj lloj rracash, shpejt skan per te mbetur me shqiptare.

Megjithate rracizmi dhe po ekziston ne Shqipri apo te shqiptaret, ehste prap asgje krahasuar me racizmin ne shtetet e tjera kundrejt emigrantve dhe racave te tjera. Ktu ne amerike njehere, megjithse eshte kunderligjit dhe ka lloj lloj ligjesh qe favorizojne minoritet, prap racizem ka aq shume sa nuk ta pret mendja, megjithse neper punra e shkolla i shef qe rrin gjith rracat bashk si shoke e shoqe. :tipsy: :smash:

kaci

Primus registratum

Shqiptaret duhet te jene rracista per te ruajtur nje rrace sa me paster dhe te zhvillohen traditat tona perndryshe kemi per ti humbur .