Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

v

Primus registratum
Re: Re: Libri që ke në duar.

Une po lexoj librin e fundit te Gabriel Garcia Marquez "Vivir para contarla." Ky liber eshte autobiografia e tij, dhe NYTimes i ka dhene kritika shume te larta duke thene qe eshte libri i dyte i tij i te njejtit kaliber mbas "Cien Anos de Soledad", "100 Vjet vetmi". Lexojeni do t'ju pelqej shume!!!

-V-

v

Primus registratum

Lara,

Librin "Memoirs of a Geisha" e kane vleresuar shume. Une te them te drejten nuk e kam lexuar, por nje shoqja ime qe lexon SHUME i ka pelqyer jashte mase ky liber. Me ka thene qe terheq shume lexuesin femer..

Une do ta lexoj kur te kem kohe ne vere...nese ti e lexon me perpara me thuaj se cfare mendove..

-v-

skodrinon

Primus registratum

S di a e ka lexu kush librin "KOMPLOTİ BOTEROR" por ishte nje liber qe me t vertet te bente te dyshoje per boten ku jetojm .Por me t vertet s di a ti besoj apo jo sepse te gjith historin qe njohim deri me sot te duket sikur e ka bere nje njeri prandaj eshte shum e veshtire per tu besuar po aq sa per te mos ta besuar .

Mimoza N

Primus registratum

Te lindur per dashuri te autorit:Leo Buscaglia

Jemi lindur per dashuri te gjithe.Ky eshte parimi i jetes dhe i vetmi qellim i saj.

Blendi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Lara Croft:
[qb] Ketu eshte perkthyer Bija e fatit e Allendes. Them ta blej. Diku ne nje koment lexova qe personazhi kryesor eshte Elisa Somers. Eshte parahistoria e Portret ne sepie??? Me siguri... [/qb]
Po. Eshte historia e Elisa Sommers. Prit ca monotoni, sidoqofte lexoje.

Kordelja

Valoris scriptorum

Librat jane te dy zhgenjyes dhe te lodhshem. /pf/images/graemlins/wink.gif

Blendi

Primus registratum

Njoh njerez qe do te te vrisnin per keto qe the Kordele. Por ke te drejte ama qe Allende sikur e ka humbur ate çarmin e vet te pare. Disi veteperseritese, megjithese nuk me mbeti mua kritika per te bere.
happy.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Blendi, ne fillim duhet te vras veten se kam qene une ajo qe e kam ngritur Allenden ne qiej se me ka perlotur aq here e here te tjera me ka lene pa fryme, por fatkeqesisht tani ajo nuk ka me c'te tregoje si me pare.Me vjen keq....

Ema

Goddes

Fillimisht postuar nga Blen[)i:
[qb] Njoh njerez qe do te te vrisnin per keto qe the Kordele. Por ke te drejte ama qe Allende sikur e ka humbur ate çarmin e vet te pare. Disi veteperseritese, megjithese nuk me mbeti mua kritika per te bere.
happy.gif
[/qb]
Blendi une kam bere gafen qe librin e pare qe kam lexuar prej Allendes,dmth Shtepine e Shpirtrave e lexova fill pas Lehtesise se paperballueshme te qenies te Kunderes,madje e nisa po ate dite qe mbarova kete te fundit.
O ca zhgenjimi... /pf/images/graemlins/frown.gif

Blendi

Primus registratum

Kurse une kam bere gabimin qe e kam lexuar "Shtepine e Shpirtrave" ne klase te shtate fillore, dhe gjerat me me vlera nuk kisha moshe ti rrokja. Pastaj e kam lexuar serish mbasi u mbrujta me Dostojefskin dhe ca demone te tjere dhe coku e kapa fillin.

Ema

Goddes

Fillimisht postuar nga Blen[)i:
[qb] Kurse une kam bere gabimin qe e kam lexuar "Shtepine e Shpirtrave" ne klase te shtate fillore, dhe gjerat me me vlera nuk kisha moshe ti rrokja. Pastaj e kam lexuar serish mbasi u mbrujta me Dostojefskin dhe ca demone te tjere dhe coku e kapa fillin. [/qb]
Lol /pf/images/graemlins/tongue.gif !
Athere lexoja Tolstoin dhe tere klasiket franceze.
Prandaj jam si e tronditur tani /pf/images/graemlins/smile.gif !

bebi

Primus registratum

un pelqej letersine italiane, ate romantiken. Beatricen e kam lexu disa here... ne pergjithsi Dante me pelqen shume. /pf/images/graemlins/smile.gif

Beatrice

Tanto gentile e tanto onesta pare
la donna mia, quand'ella altrui saluta,
ch'ogne lingua deven tremando muta,
e gli occhi no l'ardiscon di guardare.
Ella si va, sentendosi laudare,
benignamente e d'umiltà vestuta;
e par che sia una cosa venuta
dal cielo in terra a miracol mostrare.
Mostrasi sí piacente a chi la mira,
che dà per li occhi una dolcezza al core,
che 'ntender nolla può chi nolla prova.
E par che de la sua labbia si mova
un spirito soave pien d'amore,
che va dicendo a l'anima: Sospira.

eros111

Primus registratum

blendo nqs nuk e ke lexuar akoma te keshilloj
La reine Margot- Alexandre Dumas (mbreteresha Margo)

eshte nja 650 faqe i gjate po aq shume me terhoqi sa e kam lexuar per 3 dite (ne gjuhe te huaj normalisht se te ishte ne shqip...)
ciao

anna

Primus registratum

Tales of Passion, tales of Woe,
vazhdim i The many lives, and secret sorrows of Josephine Bonaparte

anna

Primus registratum

Fillimisht postuar nga anna:
[qb] "Tales of Passion, tales of Woe",
vazhdim i "The many lives, and secret sorrows of Josephine Bonaparte" [/qb]
both, highly recommandable

Darien

Primus registratum

sapo mbarova "Të Mjerët" në anglisht
po e lexoja njëkohësisht me disa libra të tjerë -
jam në mes të David Koperfildit - edhe këtë anglisht

Po deshi njeri libra të Balzakut e gjeni tekstin tek projekti Gutenberg http://promo.net/pg/

Diddy19

Su@mi

David Koperfildi shume i bukur!Ia keshilloj atyre qe se kane lexuar.Po nqs ju jepet mundesia ta shihni te ralizuar ne film ,nderroni kanal.Bruto!
Une po lexoj "Seta" te Alessandro Baricco.Kur ta mbaroj do them si mu duk.Shpresoj qe te ndodhe shpejt.

Status
Not open for further replies.