Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

Maria Antoinette

Primus registratum
Re: Re: Libri që ke në duar.

Ada dhe une e kam lexuar kohet e fundit kete liber.....si tu duk? Mua ne fillim me dha pershtypjen e nje Society Drama i O. Wilde por me vone fillova te kuptoj vertet thelbin dhe filozofine e ketij libri. Mgjth duhet te them qe shoqeria angleze ne vitet '800 eshte pasqyruar me mire tek O. Wilde mund te them qe ana njerzore tek Austen eshte me te vertet e mrekullueshme....
Ne dore tani kam nje liber te nje autoreje kontemporane qe quhet L. Scaraffia dhe eshte prof. ne Rome Donne Ottimiste qe me shume se sa te njoh historine e femrave nuk me duhet.
Por duke qene se ne kete bote eshte me mire te marresh info. per cdo gje atehere vendosa te harxhoj pak kohe me kete problem .......grate dhe shoqeria ne vite.
Si do t'ju dukej per nje teme te re? /pf/images/graemlins/smile.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Filluar mbreme, mbaruar sot

79, Park Avnue

Harold Robbins

....mireeeeeeeeeeee.....

Sara

Primus registratum

Libri "Bardha e Temalit" nga Pashko Vaso.Flet per veshtiresite, gjakmarrje,dhe nje dashuri te hidhur.
Eshte nje nga te vetmit libra per te cilin me kane shkuar lotet duke e lexuar.

I love new york

Primus registratum

po lexoj "Kufoma" e Fatos Kongolit. me ka marre malli te lexoj libra te rinj nga autore shqiptare. me pelqen shume stili me te cilin ai shkruan. pas tij kan "Dragoni i fildishte" nga i njejti autor.

Kordelja

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Ada*:
[qb] Libri "Bardha e Temalit" nga Pashko Vaso.Flet per veshtiresite, gjakmarrje,dhe nje dashuri te hidhur.
Eshte nje nga te vetmit libra per te cilin me kane shkuar lotet duke e lexuar. [/qb]
-----------------
Eshte nje kryeveper.....nje prej historive me te trishta........ /pf/images/graemlins/frown.gif

P.s.Kam shume vite qe e kam lexuar por ende e ruaj ne mendje te fresket historine.........

Postaime

Primus registratum

Confessions te Jean Jacques Rousseau ...
Interesant dhe nje gjuhe shume e rrjedhshme ...

v

Primus registratum

Une jam duke lexuar: "En el tiempo de las mariposas" nga Julia Alvarez. "Ne kohen e fluturave".
shume interesant dhe shume mallengjyes libri. Autorja eshte nga Republika Dominikane, por qe ka emigruar ne Amerike. Me pak fjale ngre ne piedestal 4 motra, 3 nga te cilat dhane jeten per lirine e vendit te tyre nen diktaturen e Trujillos. Pseudonimi i tyre ishte "mariposas", fluturat qe te mos njiheshin nga sigurimi i Trujillos. Me duket pak e ngjashme me disa nga historite e popullit tone.

Ndoshta ndonje shkrimtar shqiptar do te bej ndonje liber duke ngritur lart ndonje heroine shqiptare, dhe te bashkoje imagjinaten me historine. Besoj se do te pelqehej shume nga lexuesit/et shqiptare.

V

renea

Primus registratum

me duket se vura rekord boteror per leximin e "the hobbit" ne tre dite.

romeo

Forumium maestatis

une sapo mbarova
TOKYO BLUES
NORWEGIAN WOOD
nje liber i nja autori japonez qe quhet Murakami.
shume, shume interesant

macia_blu

Primus registratum

mbasi mbarova gjithe Coelhon othuaj..me ra ne dore botimi i ri i Kadarese..."Jeta, loja dhe vdekja e Lul Mazrekut".Eshte kaq i bukur sa edhe po ti mungoje emri i autorit e shijon fjalen dhe mendimin dhe hapsiren e kadarese.
.
nderkohe do te shtoja se ne majen e leterise sone (me te tjere sigurisht , mbaj edhe romanin e Anton Pashkut me titull "OH"
pershendetje te gjitheve!!!

Kordelja

Valoris scriptorum

Misteret moderne dhe Misteret e lashta, permbanin fakte interesante te permbledhura ne dy libra nga Taulant Hatia.Mire eshte t'i dish, por prape mebeten te pazbuluara ose te parrefyera per shkaqe e arsye qe s'di PSE :confused:

Danae

Primus registratum

Sonata ne Kreutzer,Lev Tolstoj.
mendoj se duhet te them se te lexosh libra te tille kupton historikun e zhvillimit te letersise.
njerezit nuk ndryshojne shume por vetem shpikin menyra te reja sjelljeje,fantazie,iludimesh,te jetojne gjithmone ne trajte lineare.

librin the hobbit e ka lexu nje mik i imi ne nje dite,400 e ca faqe me duket.asnje record,me vjen keq.

roland

Primus registratum

lem rehat "evidence" I. Denis
te ikin truri fare deri sa ta mbaroj nga fundi vitit :tipsy:

manga

Primus registratum

Fillimisht postuar nga issi i vogel:
[qb] une sapo mbarova
TOKYO BLUES
NORWEGIAN WOOD
nje liber i nja autori japonez qe quhet Murakami.
shume, shume interesant [/qb]
murakami asht shume i kandshem..."wind-up bird chronicle" edhe "hard-boiled wonderland and the end of the world" jane t'shkelqyeshme...

Rambla

Primus registratum

Sa mbarova "kumarxhiu" i F.Dostojevski. Nje analize perfetta e shpirtit dhe mendjes se ketij njeriu.
Tani do lexoj "Bota e djeshme" e Stefan Cvajg. Duket interesant.

Status
Not open for further replies.