Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

Ela_001

Primus registratum
Re: Re: Libri që ke në duar.

lol,

i njejti liber eshte lal po quhet 10 dhe jo 100 dite qe nuk tronditen boten.

Ide interesante ajo e vezes ne fakt, nuk me kish vajtur mendja ndonjehere
wacko.gif
lol

BLACK_MAMBA

Primus registratum

L'IMMORTALITA' Milan Kundera

Letto matrimoniale:l'altare del matrimonio;e chi dice altare dice:sacrificio.Qui si sacrificano l'uno per l'altra:entrambi faticano ad addormentarsi e il respiro dell'altro li risveglia;perciò si spingono verso l'estremità del letto lasciando in mezzo un ampio spazio vuoto;fingono di dormire,perche pensano che in questo modo faciliteranno il sonno all'altro,il quale potrà girarsi e rigirarsi senza il timore di disturbare.Purtroppo l'altro non ne approfitta,perche anche lui(e per gli stessi motivi) fingerà di dormire e avrà paura di muoversi.Non poter dormire e non avere la libertà di muoversi:il letto matrimoniale.

BLACK_MAMBA

Primus registratum

L'IMMORTALITA M.Kundera

Immagina di vivere in un mondo dove non ci sono specchi.Il tuo viso lo sogneresti e lo immagineresti come un riflesso esterno di quello che hai dentro di te.E poi,a quarant'anni,qualcuno per la prima volta in vita tua ti presenta uno specchio.Immagina lo sgomento!Vedresti un viso del tutto estraneo e sapresti con chiarezza quello che ora non riesci a comprendere:TU NON SEI IL TUO VISO.

ezhderha

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Ela_001:
[qb]
Hey Heart, nuk jam aty zemer se ta kisha dhene me gjith shpirt, jam accross the ocean first country you meet on the way to europe. /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
ne mos gabosha ti je ne Mbretnine e Bashkueme. me ban me dite ne i kam ra ne te.

jam tu lexu nji rremuje me libra. "whoever brought me here will take me home", poezi te zgjedhuna nga Rumi, nji poet mistik persian i shek.13-te. jam tu lexu dhe nji liber qe flet per qytetnimin egjiptian. asht nji permledhje interesante(ka vende te merzitshme, po s'jane shume), asht nga FOLIO SOCIETY BOOKS. autori s'me kujtohet, po libri asht i 2002-shit.
duhet me u marre dhe me nji vellim mbi gjenetiken(thartim trush i detyrueshem, ceshtje zanati).

lexova "makbethin" per nji nate, me coi mishin kokerr. vetem gjak...kjo qe para nja nji mujit.
po prape shume i bukur. noli MERITON permendore!

gjekec

Primus registratum

Pardje mbarova gjysmen e Naked Lunch - William Boroughs, gjysmen tjeter kur t'mos kem prap internet

McByrek

Primus registratum

-Edituar-
Jashte teme.

[ 25. February 2003, 12:50: Message edited by: Kordelja ]

Ela_001

Primus registratum

-Edituar-
Jashte teme.

[ 25. February 2003, 12:51: Message edited by: Kordelja ]

manga

Primus registratum

Në Banjo
Për G.S.

Duke lexuar No Nature në nevojtore
Rri ulur, absorboj
Faqe pas faqesh, harroj kohën,
Harroj prapanicën dhe relaksohem
Të ngrënit bie në ujë
--më mirë se të shtyrit dhe të shtrydhurit,
nervoz, I vetëdijshëm---
më mirë harro dhe lexoje librin,
lëre prapanicën tënde të kujdeset për veten
më mirë se sa homorroidet, një vëllim I mirë
I poezisë

ALLEN GINSBERG

McByrek

Primus registratum

Kordele e vogel. Ti meriton te marresh çmimin e devocionit nga ana e AF. Si s'ndryshove nje here metodologji pune? Mos tentoje te rreshqase pak nga tema anetari i gjore, se ti taaaak, gersheren. Vigjilente si perhere. Si thote ajo reklama? Stinet nderrohen, stili mbetet.
Pafshim Sven Goran ........

Kordelja

Valoris scriptorum

/pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/blush.gif /pf/images/graemlins/frown.gif :eek: :confused:

McByrek

Primus registratum

Interesant pse s'ma editove postimin e meparshem qe ishte nje makth i vertete bashketingelloresh pa lidhje dhe qe nuk kishte te bente fare me: Cili eshte libri qe keni ne duar.
Ehhhh, forca e pushtetit...

lepuvushe

Primus registratum

Fillimisht postuar nga McByrek:
[qb] Interesant pse s'ma editove postimin e meparshem qe ishte nje makth i vertete bashketingelloresh pa lidhje dhe qe nuk kishte te bente fare me: Cili eshte libri qe keni ne duar.
Ehhhh, forca e pushtetit... [/qb]
ne duar se kam po momentalisht po lexoj 'padurimi i zemres' nga stefan CVAJG. nice

Adeno

Primus registratum

U be shume kohe qe nuk me ka rene ne duar ndonje liber artistik pervec atyre te shkolles. /pf/images/graemlins/frown.gif

Darien

Primus registratum

e mbarova dhe David Koperfildin unë, javën që shkoi - më pëlqeu se pas kaq vitesh nuk e mbaja mend mirë fundin e historisë

Darien

Primus registratum

Majkëll Kraiton (Michael Crichton) - Airframe

interesant, sidomos po u pëlqeu aviacioni dhe një kritikë si zgjedhin çfarë lajmesh do japin në televizor dhe radio

po patët frikë të fluturoni i rrini larg librit /pf/images/graemlins/smile.gif

sa më pëlqeu ky paragrafi:
Fact is, everything's changing. Used to be - in the old days - media image roughly corresponded to reality. But now it's all reversed. The media image is the reality, and by comparison day-to-day life seems to lack excitement. So now day-to-day life is false, and the media image is true. Sometimes I look around my living room, and the most real thing in the room is the television. It's bright and vivid, and the rest of my life looks drab. So i turn the damn thing off. That does it every time. Get my life back.

Darien

Primus registratum

Michael Crichton - Prey

interesant po ju pëlqeu nanoteknologjia, "molecular manufacturing", "distributed agent programming"

lexohet shpejt, po u morët me kompjuterat në përgjithësi, mendoj se do ju pëlqejë

Darien

Primus registratum

Donna Tartt - The Secret History

ma rekomandoi Inessi dhe vendosa ta lexoj. Fillon pak si ngadalë, për nja 100 faqe mendon "do e lidhi kjo historinë me atë që tha në faqen e parë, apo do presi dhe ca"
/pf/images/graemlins/smile.gif

edhe ato faqet e para mirë janë, po në fillim të tregon një ngjarje, dhe nuk të pritet sa të mbërrijë rrjedha e kohës tek punët e lidhura me atë ngjarje

më pëlqen - mwah Iness :cool:

Status
Not open for further replies.