Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

I love new york

Primus registratum
Re: Re: Libri që ke në duar.

Persian Letters nga MOntesque me duhet per nje klase literature franceze por mgjth sapo e kam filluar duket interesant. Ne fakt sapo mbarova nje shume interesant journey to the moon nga Cyrano de Bergerac. Liber pothuaj fantastiko-shkencor popr dhe me shume humor, imagjinate dhe a lot of philisofy per shume gjera qe ne ate kohe (1600-ta_ nuk ishin vertetuar apo even zbuluar. Gjithashtu lexova edhe ate qe thuet se eshte novela e pare moderne, feministe dhe psikologjike ne France. Quhet Princesse de Cleves dhe eshte shkruar nga Madame de Lafayette. Cute.

Alba Shehi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blen[)i:
[qb] Njoh njerez qe do te te vrisnin per keto qe the Kordele. Por ke te drejte ama qe Allende sikur e ka humbur ate çarmin e vet te pare. Disi veteperseritese, megjithese nuk me mbeti mua kritika per te bere.
happy.gif
[/qb]
Blendiiiiiiii.... KOrdeleeeeeeeeeeeeee mos ma ngani Allenden! :smash: :smash:
Megjithate "Bija e fatit" tregon pak renie te saj.
unsure.gif

Te shohim se ka nxjerre edhe nje tjeter por nuk e kam lexuar.Le te shpresojme!

eM

Paper Moon

Gobseku <--> Honore Balzak

kur isha e vogel ai liber me fuste ethet nga frika! brrr
unsure.gif
ninja.gif

Alba Shehi

Primus registratum

Mua nga Balzaku me ngjall nje ndjesi te peshtjellueshme bezdie(nuk mund te thoja thjesht frike) "Lekura e Shagrenit". Me ngjan pak me "Portretin" e Gogolit

eM

Paper Moon

Balzak eshte nje nga shkrimtaret me te vecante mund te them. Se di po eshte gjithemone ne gjendie te ndielli ndienja te ndryshme ne caste te ndryshme!

kisha vite qe se kam lexuar Gobsekun dhe tani me coi ne femijeri! /pf/images/graemlins/smile.gif

shpresa

Primus registratum

Une po lexoj "Gjumi i trazuar" i Jean Paul Sarte qe rekomandoi Blendi tek hapja e kesaj teme. Jam pak kaluar mesit. Blend faleminderit, me te vertete kryeveper filozofike e Sartit.

PS. Allenden mos ma shani ju lutem. Ajo mund te mos kete ndonje histori te goditur se fundi por ama ruan finesen e jashtezakonshme te te shkruarit, qe quhet Isabel Allende.

eM

Paper Moon

Fuel Cell Systems Explained

doni te luni nga mend e kokes?
Lexoni kete liber!
mad-.gif

Darien

Primus registratum

Nuk më del David Koperfildi vetëm; fillova një tjetër në të njëjtën kohë: Trampling of the Lillies nga Rafael Sabatini (ngjarjet ndodhin në kohën e revolucionit francez - pak më parë se Të Mjerët që sapo e mbarova)

Ela_001

Primus registratum

Sapo mbarova 10 Dite qe nuk tronditen boten, dhe The Celestine Prophecy. Aktualisht kam ne duar Endrra e Damokleut e Fatos Kongolit. Me pelqen ne fakt so far.

eM

Paper Moon

Trampling of the Lillies eshte vertet shume i bukur! kam kohe pa e lexuar! Por se kam pas dhe aq qejf kur nje mesuse debile te detyron te shkruash 5 faqe koment! :mad:

Darien

Primus registratum

hehe PaperMoon - shaje zyshen tek ajo tema tjetër /pf/images/graemlins/smile.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Une ne duar kam shume libra se po rregulloj rraftin.

/pf/images/graemlins/laugh.gif

McByrek

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Ela_001:
[qb] Sapo mbarova 10 Dite qe nuk tronditen boten, dhe The Celestine Prophecy. Aktualisht kam ne duar Endrra e Damokleut e Fatos Kongolit. Me pelqen ne fakt so far. [/qb]
Per cfare flet ky "10 dite qe nuk tronditen boten"? S'e kam degjuar kurre. Me thuaj ndonje fragment.

I love new york

Primus registratum

[qb] Sapo mbarova 10 Dite qe nuk tronditen boten, dhe The Celestine Prophecy. Aktualisht kam ne duar Endrra e Damokleut e Fatos Kongolit. Me pelqen ne fakt so far. [/qb]
hey Ela jam shume kurioze si eshte 10 dite qe s'tronditen boten. eshte i Aurel Plasarit mos gaboj?????? une doja ta gjeja por ketu ne NY s'kam si t'a gjej. /pf/images/graemlins/frown.gif Hej po qe ti ketu, mbase ma jep hua per ca dite /pf/images/graemlins/wink.gif
Ndersa kam lexuar dy libra te Kongolit "dragoni i fildishte" dhe "kufoma" dhe sidomos ky i fundit me pelqen.

Ela_001

Primus registratum

Fillimisht postuar nga McByrek:
[qb]
Per cfare flet ky "10 dite qe nuk tronditen boten"? S'e kam degjuar kurre. Me thuaj ndonje fragment. [/qb]
Erotike e gjalle eshte, eshte i shkurter si liber, nuk te them ndonje fragment se do me censurojne lol.

Librin mund ta blini tek dyqani virtual, ka nje teme per kete ketu tek forumi.

Eshte diskutuar shume si liber ky se eshte very daring.

Hey Heart, nuk jam aty zemer se ta kisha dhene me gjith shpirt, jam accross the ocean first country you meet on the way to europe. /pf/images/graemlins/wink.gif

McByrek

Primus registratum

[qb]
Fillimisht postuar nga McByrek:
[qb]
Per cfare flet ky "10 dite qe nuk tronditen boten"? S'e kam degjuar kurre. Me thuaj ndonje fragment. [/qb]
Erotike e gjalle eshte, eshte i shkurter si liber, nuk te them ndonje fragment se do me censurojne lol.

Librin mund ta blini tek dyqani virtual, ka nje teme per kete ketu tek forumi.

Eshte diskutuar shume si liber ky se eshte very daring.

Hey Heart, nuk jam aty zemer se ta kisha dhene me gjith shpirt, jam accross the ocean first country you meet on the way to europe. /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Nuk qendron problemi tek gjetja e librit sepse jam ne TR dhe mund te gjej cdo liber qe dua. Problemi qendron se une kam degjuar per librin e Plasarit "100 ditet qe s'ndryshuan boten", por ky me 10 dite qe thua ti me duket sikur eshte ndonje variant i perpunuar i tij, ndaj me cuditi.
Nqs behet fjale per te njejtin liber, atehere ok. /pf/images/graemlins/wink.gif
Me pelqen edhe mua. Sidomos ajo pjesa eksperimentale me te verdhen e vezes. Si te duket ty ajo si gjetje per te zevendesuar lubrifikantet industriale (te cilet madje mund te shkaktojne edhe irritime te ndryshme nese nuk i perdor me mase)?
Hmmm?

Status
Not open for further replies.