Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

Sara

Primus registratum
Re: Re: Libri që ke në duar.

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb]engjell

i/e porsaardhur
Anetar/e # 928

Shkruajtur më 26. Nëntor 2002 09:51
--------------------------------------------------------------------------------
LIBRI “EMMA“I JANE AUSTEN I BOTUAR PARA NJE MUAJI NGA SHTEPIA BOTUESE MEDAUR ESHTE NOBEL.UNE SAPO MBAROVA SE LEXUARI DHE ME PELQEU SHUME
JUA KESHILLOJ
PO E LEXUAT ME THONI CMENDONI.
[/qb]
Une jam duke e lexuar tani "Emma".Duket shume interesant,por anglishtja e perdorur,ngaqe eshte e vjeter eshte e komplikuar keshtu qe duhet ta lexosh me shume vemendje,qe te kuptosh gjithcka.
Por eshte duke me pelqyer shume,mezi po pres ta mbaroj.

Kordelja

Valoris scriptorum

Libri qe kam ne duar eshte "Lekura e Shagrenit"--->rilexim.

Ai qe sapo mbarova eshte "Bije prostitute" e kristina Gren.

Elbasanllije

Primus registratum

Para nja nje viti kam lexuar librin "Yjet S'vishen Keshtu" nga E. Done dhe nuk m'u durua pa e dhene si reference. Liber fantastik.

moonlight

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Pepper_EL:
[qb]Para nja nje viti kam lexuar librin "Yjet S'vishen Keshtu" nga E. Done dhe nuk m'u durua pa e dhene si reference. Liber fantastik.[/qb]
A e dini ne eshte i perkthyer ne anglisht libri?
thanks.

eM

Paper Moon

The Great Gatsby nga F. Scott Fitzgerald. Hera e dyte qe e lexoj. Eshte shume interesant. Ja keshilloj kujdo!

eM

moonlight

Primus registratum

Kisha deshire te beja si dhurate ndonje liber te bukur shqiptar te perkthyer ne anglisht e qe mund ta blej nga interneti.
A mund te me jape keshille ndokush? (do ta vleresoja shume) /pf/images/graemlins/smile.gif

Sindroma

lv sx sx

Me fal Moonlight nuk mund te te jap nje titull libri si sugjerim Sorry hommie. Cfare po lexoj tani kopjet e dhjetorit te Maxim dhe Stuff (Libra qofshin /pf/images/graemlins/laugh.gif ) U sa i ngarkojne revistat keta per krishtlindje /pf/images/graemlins/wink.gif

Cassandra

Primus registratum

Fillimisht postuar nga *Penelat e van gogut*:
[qb]Javen e kaluar me ra ne dore nje liber shqip, qe me thene te drejten me pelqeu , po e gjetet lexojeni, sidomos studentet dhe studentet, titullohet " Puthja e henes". /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
/pf/images/graemlins/smile.gif e kam lexuar para disa vjetesh... kur ka dale ne fillim. gjithashtu edhe disa te tjere nga e njejta autore. "Hijet" , "Labirintet e Medeas" etj

Cassandra

Primus registratum

Actually une po lexoj nje nga TANTRA-t ... no details about it... /pf/images/graemlins/wink.gif

Cassandra

Primus registratum

Gjithashtu edhe Soul Mountain nga Gao Xingjian... Nje Besteller /pf/images/graemlins/smile.gif

Guest

Reap The Wind nga Iris Johansen
poshte titullit lexon
nothing can stop this killer /pf/images/graemlins/laugh.gif esh liber thriller

Guest

sot bleva kete librin..

washington square nga henry james ...

tirana

Primus registratum

Lexoi te kendshem Isso se osht liber shum i bukur. Lexoje kadal dhe me nge qe ta shijosh.

Sipas keshilles se Isabelles dhe Blendit po kendoj "ritratto in seppia" (Allende)

Archi

Forumium praecox

sapo mbarova se lexuari nga John Grisham librin nuk e di titullin ne shqip, por ne gjermanisht eshte
"Die Bruderschaft"
me duket se titulli ne anglisht eshte
"The Brethern"
Liber shume i bukur, terheqes si te gjithe librat e Grisham

antihero

Primus registratum

...disa libra:
1."Vepra I&II"te z.Noli,me ndihmon te kuptoj vleren e tij ne politiken e atehershme shqiptare dhe revulucionin demokratik.
2."shteti,politika,lufta",permbledhje autoresh te ndryshem mbi kete teme
3."Konflikti i civilizimeve,dhe riberja e rendit te ri boteror"nga s.Huntington.Nga ky liber aq i perfolur kam pritur shum,por ne fakt me doli nje lloj publicistike e dobet.

"1984"...,o.k.

Status
Not open for further replies.