Pjese nga Ditari qe nuk mbaj...

Re: Pjese nga Ditari qe nuk mbaj...

My grandmother's hands redolent with the sweet aroma of basil. In the morning she would run her hands atop the basil plant caressing it like a child . When i had resigned to the fact that she was the gentlest of creatures she would reach in and snip a branch, the black juice staining the tabs of her fingers in the same way that green walnuts did when she prepared preserves. The fragrance of the basil was so distinctively hers that once when i let go of her hand in the ice cream parlor, and found myself at the mercy of the pushing crowd, i stuck my nose out and went smelling , and surely enough i found her. In the afternoons she would comb my hair, stroking it in the same caressing manner she did the basil plant, my long curls elated to be in her hands would burst forth into a hundred single strands. By early evening my hair was as fragrant as a basil leave. One September a few years back we begged her to visit the states. For the occasion of getting her visa she wore patent leather shoes and braided and coiled her graying hair at the base of the neck. She flirted with the officer in the same way adolescents and old ladies do, with half a smile and reddened cheek tops. When she arrived she had brought with her a basil plant, temporarily planted in a plastic bag, which she watered religiously in the airplane bathroom. The plant did not take so well to New England weather and in the following months only grew by a few centimeters, despite her constant care. We took her to the zoo, the observatory, restaurants, toy stores which she loves and even shopping where she suggested as always that i buy a short skirt. After a few weeks however when we had failed to find her an albanian companion with which to take her afternoon coffee, she lost interest in all outside activities. She would get up in the morning, cook up a delicious meal, and then straight into the garden where she would tend to the basil plant, watering and tearing away rotten leaves. On evening when i stepped out of the shower in my long robe i coiled like a baby in the space next to hers on the couch. I touched my lips to her wrinkled neck and tickled her rounded belly. When i received the usual kiss on the forehead, happy i reached out and grabbed the lotion on the side table. The aroma of wild berries filled the room as i stroked the lotion on my hands and knees. I put a dab on her nose and smiled, and when the lotion had sunk into the skin i asked her if that wasn't the most wonderful smell in the whole world. No she said, tears falling down her cheeks, this is and she reached into the pocket of her apron and took out a basil branch. 10 days later, after a harrowing search for a ticket, she went back home.

Danae

Primus registratum

nese mendon se je kaq e pakapshme nga filli nese mendon se vertet mund te fshihje kaq pak ...nese mendon...pse jo...
mund te vazhdojme te luajme lojera te heshtura,e te mos verejme komentet fundja keshtu evitojme te flasim,mgjth nuk mund te fshihet askush ne vazo te kristalta,si ta them gjithcka e jona do dale ne pah,mgjth mire,kemi kursyer shume kohe duke fole per shume gjera te tjera e jo per vogelsirat qe shkruhen,kemi marre valixhet e jemi nisur,sot po shkruaj ketu se di se do ta lexosh: eshte ora 8 e mengjesit dhe besoj per mnegjes do ha nje bisht kastori /pf/images/graemlins/smile.gif

Danae

Primus registratum

kam hedhur canten vishnje mbi nje shtrat te panjohur po aq te madh sa gjithcka mbi te ish e vogel,e pamundur te telefonoja kaq larg derisa kuptova se si funksionon kodi.
pastaj u ula...eshte bukur,shume bukur.

BISOU

Primus registratum

GJETJA E QETESISE NE ATE ANE, GJITHMONE ME CON NE ZBULIMIN E DESHIRAVE DHE KERKESAVE NDAJ VETES, NJOHJES SE TE PANJOHURES ARRITJES SE DICKAJE QE ME INTRIGON MENDJEN..... NGANJEHERE ME DUKET SI NJE MEKANIZEM KU LEVIZJA E NJE DETALI CON NE LEVIZJEN E TJETRIT E KESHTU ME RRADHE.... DHE UNE JAM BOSHTI I RROTULLIMIT.......

CFARE NDJENJE KENAQESIE MBAJTJA E VAJZES SE VOGEL NE PREHERE ME FLOKET E VERDHE DHE SYTE BLUE, SIKUR TE ISHTE E IMJA... DHE UNE QE PO LUAJA ME MENDJE RROLIN TIM.....

NJE KOMENT RRETH MEJE QE ZGJOI GJITHE ATO ANKTHE TE LEKUNDJES SE TE QENURIT BEUTIFUL AT ALL TIMES IN YOUR EYES..... DHE SHPEJT NERMEND KALUAN TE GJITHA ATO QE MUND TE BEJ PER TE HEQUR ATE TRONDITJE MOMENTALE ***YOU ARE BEUTIFUL***........ NESE UNE JAM E BUKUR ESHTE SEPSE JAM KJO QE JAM............ TERESIA DHE JO DETAJET E VOGLA PA VLERE....

SA SHPEJT EMOCIONET E XHELOZIZE KALOJNE KUR NJE E PANJOHUR TERHEQ VESHTRIMIN TEND... DHE SI UNE MENDOJ SE LIRIA IME VJEN KUR UNE MUND TE JAP LIRINE TENDE TY.........

SA QETE ORET KALOJNE KUR UNE NDJEJ ADMIRIMIN TEND KUJDESIN PER TE PARE NDRICIM NE SYTE E MI.....

AND YET WE ARE SO DIFFERENT :wub: ........

BISOU

Primus registratum

NELK, I LOVE YOUR STORY /pf/images/graemlins/smile.gif
I MISS MY GRANDMA /pf/images/graemlins/frown.gif SHE DIED 10 YEARS AGO JUST 3- MONTHS BEFORE I GOT HERE............

Danae

Primus registratum

idene nuk e ke se sa e lodhur jam,kaq e lodhur sa po te mos degjoja njerezit ulur prane meje se jane te lodhur koka do me kishte rene mbi tastiere e fjetur.
mbase fakti se jemi te gjithe te shkaterruar pa ekzagjerim mi hapi syte sa te shkruaj jam e lumtur,apo me mire mirenjohese,nga zeroja...

ladouce2005

Primus registratum

Nelka /pf/images/graemlins/frown.gif
Dhe ja shtatori erdhi perseri...u bene dy vjet qe ti nuk je me mes nesh dhe sa here vjen shtatori, ne cdo dite te tij, une te kushtoj nje kohe te vecante duke menduar e kujtuar gjithcka ti me dhe e me mesove.
lexova shkrimin e Nelkes dhe mu kujtua aroma jote e mrekullueshme :wub:
me ka marre malli per ty, kaq shume, dhe eshte e pamundur qe une te mund te shijoj perseri, sikur dhe nje sekonde te jetes time prane teje...ti nuk je me dhe kjo eshte kaq e dhimbshme /pf/images/graemlins/frown.gif
shtatori do mbetet muaji jot, per gjate gjithe jetes time, dhe une do te te kujtoj me shume mall e dashuri, me keqardhjen e pashlyer qe nuk isha aty kur erdhi momenti yt te ikesh /pf/images/graemlins/frown.gif
te lutem, vazhdo te me vizitosh here pas here ne endrrat e mia, se shfaqja e imazhit tend, dhe pse ne enderr, e mbush jeten time kaq shume, kaq shume... /pf/images/graemlins/frown.gif

Vals

Primus registratum

Edhe gjyshja ime mbaronte per aromen e borzilokut. Mbante nga nje dege tek jaka e fustanit gjithmone. Me ne fund gjeta Greek basil ketu qe me kujton paksa aromen e saj, por nuk eshte aq i forte sa ne mendjen time.

Danae

Primus registratum

sot ish dita e parafundit ajo e nesermja do te jete shume ndryshe,asgje ne lidhje me keto te tjerat,mund te them se krahasimi me erasmo di rotterdam ish i bukur,per te tjerat shpresoj vitin tjeter serish.

Rambla

Primus registratum

me vjen ne mendje vazhdimisht..non sei costante...sei altalenante...dhe ndersa humori varion nga ai euforik ne ate melankolik..une kam frike

Ema

Goddes

/pf/images/graemlins/smile.gif

Une e di se c'endrra po shikon,
e di deshiren tende me te fshehur...
dhe menyra ne te cilen ti do me ben te buzeqesh me qiellin...!

Rambla

Primus registratum

po bej 'valixhet' gati..me pret nje jete e re. dhe dje gjeta nje letren tende, te vetmen qe me ke derguar ti. e kisha futur diku dhe e kisha harruar fare (e din ti qe une s'lidhem shume me gjera qe me sjellin ne mendje te kaluaren). eshte kaq e qarte, e embel e dashur per mua , siç je ti. do doja kaq shume te flisja me ty, siç flasim ne te dyja..ne telefon shpare mu duk kaq pak, shume pak. ti qesh me mua, me menyren si jam, si flas (pak e perkedhelur /pf/images/graemlins/blush.gif ) dhe prap me ty jam kaq e lirshme, kuptohemi kaq mire, saqe ndonjehere me vjen turp kur me lexon ne mendje ato qe s'mund te them ose qe s'dua t'ia pranoj vetes.

ketu fryn nga te gjithe anet ere ndryshimesh, dhe une mundohem ..por me duket sikur falimentoj ti kap thelbin gjerave, ndoshta thjesht s'duhet ti mendoj shume, por ti lej te shkojne...kam mall per ty shume /pf/images/graemlins/frown.gif .

doktoresha

Primus registratum

ne fakt nuk eshte ceshtje momenti...madje nese e mendoj ne moment...kerkoj ta fshij nga mendja...
ka kohe qe qendron e fshehur , e dridhshme , e.......nuk e di cfare...mendoj se mendja ime te priste ngahere....dhe te gjeta ne momentin e gabuar...
meqe dot bashke nuk mund te jemi kurre....shihemi ne endrra....
dhe nuk e di nese ndan te njejtim mendim me mua...kam frike nga pergjigjia jote...kam frike se sdo mund ta besoj sepse ma desheron shume zemra sa cdo gje me duket joreale....
a eshte irealja qe e ben kaq te bukur? ...se di...nuk di me as gje...di qe jam jashte shinave te normalitetit.....jam totalisht e konturuar brenda asaj ndjenje te ciles i vura emrin tend...
por ti je real...krej nfrzshe nga cdo kisha dashur une...je nje enderr qe behet realitet dite pas dite...sic une dite pas dite behem dhe me keq....
cte bej te fle a te zgjohem?...
sdua te ta prish qetesine.....do fle perjetesisht perpara teje...me fal...per humbjen time....

Guest

Sot ne mengjes nisi te binte shi.Po binte ashtu si me pelqen mua me bubullima, qielli u nxi pernjeheresh...vendi u erresua.une po beja nje dush ne ate moment...dushi i mengjesit.
E di, me verte me pelqen shiu.Me duket sikur me jep jete.Me pelqen era e tokes se lagur dhe ajo ngrohtesia qe nxjerr. ME pelqen ta shoh tek bie i furishem dhe uen jam pas dritares.I degjoj trokitjet e lehta dhe nuk me lodhin.Here pas here ndryshon ritem por prape jane trokitje shume te embla per mua.
Wow, me vje ne mendje qe do kishte qene shume bukur sikur kete mengjes te isha ngritur me I... . Do kishte qene mengjesi im i preferuar.

Rambla

Primus registratum

ato erdhen te dy si vizitor ne 'shtepine time'. sa ndjenje e panjohur, akoma nuk konceptoj dot...kaq e çuditshme, e pabesueshme
sa pak ndejten, e ben oren valle? ndoshta me shume, mu duk kaq pak!
ato erdhen dhe iken perseri. tashme duhet te mesohem.

ladouce2005

Primus registratum

kaq shume lajme te trishtueshme brenda nje periudhe fare te shkurter...
jeta eshte e frikshme nganjehere...
ai eshte vetem 38 vjec dhe mund te vdese...ajo eshte vetem 34...dhe qan kaq shume per te shoqin...eshte kaq e trishtuar...e ne jemi krejt te pafuqishem t'a ndihmojme. Fjalet nuk ndihmojne ne te tilla raste, vetem mrekullite...
pastaj degjojme nje vdekje...60 vjec, 36 vjec, 7 vjec...nje tmerr me teper qe turbullon ditet tona te qeta (normalisht)!!!!
vdekja eshte shume e frikshme kur e sheh kaq afer.
pse kemi nje raport kaq te keq me vdekjen?
dihet qe te gjithe do t'a takojme nje dite...askush s'e eviton dot...
kur mendon qe do vdesesh nje dite, gjithcka materiale e humb vleren kaq shpejt...karriera behet nje rrecke qe s'ja ke nevojen...e sapo "tymi" i trishtimit largohet pak, i kthehemi jetes normale, punes, pazareve, shpenzimeve, qejfeve, grindjeve...dhe e humbim mendjen deri ne nje rast tjeter qe te na kujtoje qe jemi KALIMTARE ne kete jete...