Pioniere te Enverit...

AnaBlue

Forumium maestatis
Re: Pioniere te Enverit...

Me vjen shume keq te mbyllet tema nga moderatoret por nese do vazhdoni te shaheni me njeri-tjeterin, ne mos moderatoret, do e mbyll une vete temen!

komino

Valoris scriptorum

ah mo zot si ka ardh puna sot

dikur kerkonin te beje be se nuk ke qene nje nga ata zogistet apo kolaborazionistet apo tregtaret apo ku i ne se cfare, as me teser as me zemer

Ajo qe ndryshon me sot eshte se duhet te besh be qe ke qene i tille (duhet te besh be qe asnjenga familiaret e tu nuk ka qene komunist apo si i quani sot)

bir selman i nenes ke te qaj me pare

:rockband:

po jo more rrocka jo, ne nuk i vume litarin bustit te diktatorit qe ju qurravecet te na kerkoni te bejme be mbi "idete e babait"

Nena ime ishte drejtoreshe ne nje ndermarrje me 1500 punetore kur erdhi demokracia. (nena ime eshte financiere)

Nje dite te bukur erdhi dikush nga ministria e i tha se duhet te behej anetare e PD qe te mbante vendin e punes. Ne shtepine time time nuk kish pranuar njeri te behej aneter i ppsh e jo me te hanin presion per tu bere anetare te PD.

QE ta lidhim me temen: Une besoj se pak vete ne bote kane patur mundesine te perjetojne gjithe ato ndryshime sociale qe perjetuam ne. Pak vete paten mundesine te kuptojne se ndryshimi nuk eshte i thjeshte e shpesh here eshte vetem nje nderrim i grupimit ne pushtet.
Ne kuptuam se sa pak vlere kane premtimet e tipit GJITHMONE GATI
Ne kuptuam se sa pak vlere ka premtimet e tipit KEMI CEKUN E BARDHE NGA AMERIKA
Ne kuptuam qe bota rrotullohet vertet e sistemi shoqeror shpeshhere nuk eshte aq i forte sa mund te duket
Ne kuptuam qe shpeshhere na e shesin sapunin per djathe
Ne kuptuam qe shpeshhere e HAME sapunin per djathe
Ne kuptuan qe shqeshhere ANTI-XXXXXX jane me keq se ata qe luftojne

Ne kuptuam qe eshte e veshtire te kuptosh vertet

Bukuroshja

Primus registratum

fantazi-a!!!

Me te vertet e ke!??!

Ua me rrafte pika mua sa te mencur qe qenkan keta Shqiptaret ( nxirkan macen nga qulli te pa lagur) o nene... o nene...!!

nejse... nejse...

Bukuroshja

Primus registratum

AnaBlue AnaBlue...!!!

Me vjen shume keq te mbyllet tema nga moderatoret por nese do vazhdoni te shaheni me njeri-tjeterin, ne mos moderatoret, do e mbyll une vete temen!

---------------------

Perse paragjykoni mbyljen e temes?
Ku qendron rrezikshmeria? e ketyre "zenieve" te parrezikshme?
Njeriu duhet ti dali perballe te vertetes.
Rrezikshmeria nuk eshte tek keto "zenie" aspak.
Une nuk e sygjeroj mbylljen e temes por perkundrazi pasi menyra se si shume jane shprehur edhe do te shprehen te lesh te kuptosh se si jemi gatuar kush jemi dhe nga vime dhe ne thelb te diskutimeve eshte e verteta. Ku dhe pse po shkon Shqiperia ne rrugen e shkaterrimit.

Ne se shume nga Pionieret e Enverit sot kudo qe ndodhen kane fituar sukses ne jete dhe ne se shume te tjere e ndjejne vten te deshtuar nga jeta kjo nuk eshte vetem si rezultat i aftesive apo paaftesive te secilit. Perkundrazi ajo vjen si rrezultat i mundesive qe te jep jeta.
E kishim fjalen per Pioneret e Enverit, mos haro.

Guest

Fillimisht postuar nga -gene-:
[qb] Ne (une jam i 1979) nuk jemi brez i djegur por i rregjur [/qb]
Dihet, /pf/images/graemlins/wink.gif Cfare i djegur more,ne jemi ne kulmin tone...

Guest

Fillimisht postuar nga Bukuroshja:
[qb] fantazi-a!!!

Me te vertet e ke!??!

Ua me rrafte pika mua sa te mencur qe qenkan keta Shqiptaret ( nxirkan macen nga qulli te pa lagur) o nene... o nene...!!

nejse... nejse... [/qb]
Cke Bukurie,tani e more vesh ti si jane Shqiptaret???!!
Te japin uje ne bisht te luges thuj,se me gote di te pish dhe ti.. :wink:

Prodigychild01

Primus registratum

Fillimisht postuar nga -gene-:
[qb] Ne (une jam i 1979) nuk jemi brez i djegur por i rregjur [/qb]
Po ti qenke kolopuc fare more i uruar. Kur linde ti une i thashe tyt eti "Te te rroje djali!" /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

O Gene, gjithmonë e kam pyetur veten se sa vjeç je ti që ke qenë një nga ata që i kanë hedhur litarin në fyt bustit! Tani ti thua që je i 79, pra i bie të kesh qenë 11 vjeç në atë kohë, që i bie që të mos e kesh idenë se përse ia ke hedhur litarin në qafë bustit të Xhaxhit Enver! Dhe boll e mburre veten me këtë histori se tani u bajat me të vërtetë.
Ti a e ke kthyer ndonjëherë kokën nga dritarja kur ke dëgjuar prindët e tu të shanin Enverin? E ke pas idenë se nëpër radha duhet të thoje që nuk e din kur të pyesnin për diçka sado e pafajshme të të dukej? Moshatarët e tu ishin ata që nëpër shkolla filluan t'i kthenin dorën mësuesve, ishin ata që u frymëzuan nga klasa e të "fortëve" të viteve 90 dhe që silleshin si halabakë rrugëve!
TI I TAKON NJË BREZI QË NUK U DOGJ NGA DIKTATURA POR NGA DALJA PREJ DIKTATURËS, NGA "DEMOKRACIA"!
Ti më shumë i ke me të dëgjuar historitë e komunizmit se edhe po t'i kishe parë nuk ke qenë në gjendje t'i jetosh apo t'i kuptosh!
Nuk po kërkoj të të ofendoj, por tani arrij të kuptoj mënyrën tënde të menduarit! Pas ca vitesh dhe ca ngjarjesh të rëndësishme në jetën tënde ka mundësi të mendosh ndryshe! Kjo është përvoja e jetës që për dikë kalon edhe pa u vërejtur fare!

Me të mira, Kondrapedali!

Bukuroshja

Primus registratum

Prodigy

Honey you are on Crack cocaine! I don't see how anybody in the right state of mind can make any relations to how I feel about Kerry, to my father's political inclination.....
-------------------

Maybe I did at the time and I had my reasons. That's how I felt and that's how I responded!
I only asked you to swear why does it hurt you that way? I didn't curse or called you names!
(But between you and me Prodigy! It can..and it does have a relation..). Again! I could be wrong! But one thing I can ensure you for sure, that I am not only in the right state of mind, but even better, I am a drug free person.
It does not mean you could be wrong on one thing though!
This is/was a waste of my valuable time and it stands totally on the way of my quality, but at least I get to recognize or refresh my memory about the past and give my one participation you like it or not! You or anybody else. I know in my knowledge and believes learned from life itself that like me it is not easy to find. So I do not expect to be understood or appreciated.

Guest

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb] O Gene, gjithmonë e kam pyetur veten se sa vjeç je ti që ke qenë një nga ata që i kanë hedhur litarin në fyt bustit! Tani ti thua që je i 79, pra i bie të kesh qenë 11 vjeç në atë kohë, që i bie që të mos e kesh idenë se përse ia ke hedhur litarin në qafë bustit të Xhaxhit Enver! Dhe boll e mburre veten me këtë histori se tani u bajat me të vërtetë.
Ti a e ke kthyer ndonjëherë kokën nga dritarja kur ke dëgjuar prindët e tu të shanin Enverin? E ke pas idenë se nëpër radha duhet të thoje që nuk e din kur të pyesnin për diçka sado e pafajshme të të dukej? Moshatarët e tu ishin ata që nëpër shkolla filluan t'i kthenin dorën mësuesve, ishin ata që u frymëzuan nga klasa e të "fortëve" të viteve 90 dhe që silleshin si halabakë rrugëve!
TI I TAKON NJË BREZI QË NUK U DOGJ NGA DIKTATURA POR NGA DALJA PREJ DIKTATURËS, NGA "DEMOKRACIA"!
Ti më shumë i ke me të dëgjuar historitë e komunizmit se edhe po t'i kishe parë nuk ke qenë në gjendje t'i jetosh apo t'i kuptosh!
Nuk po kërkoj të të ofendoj, por tani arrij të kuptoj mënyrën tënde të menduarit! Pas ca vitesh dhe ca ngjarjesh të rëndësishme në jetën tënde ka mundësi të mendosh ndryshe! Kjo është përvoja e jetës që për dikë kalon edhe pa u vërejtur fare!

Me të mira, Kondrapedali! [/qb]
O kontrapedal me nje fjale indirekte po na thua qe mbyllni gojen juve he... /pf/images/graemlins/smile.gif Une po beja sikur po merja vesh deri tani; ma ngece fjalen ne fyt...
Po si skemi degjuar nga prinderit ne..Bustin vertet se pash kur u hodh; po pyta pse u hodh??

Kondrapedali

Kondrapedali

He les amis! Si on écrivait tous dans la langue du pays où on est ce serait le bordel!

Bukra, Prodi, enough with your fuc.king ability to write english. No one cares!

Edhe për më tepër ti Bukra boll na luajte rolin e viktimës pasi këtu në AF askush nuk të njeh ashtu si edhe ti nuk njeh askënd! Kush ta ka fajin që ti vjen dhe trtegon jetën personale tënde në faqet e AF? Nëse e ke të nevojshme përdor mesazhe private me atë që duket se mund të të kuptojë më shumë! Dhe në fillim ta dhashë një përgjigje të denjë për atë pyetje budallallik që bëre!

Për ideal të Partisë jo!

Prodi, lere Bukrën tani se edhe pak e thyen komjuterin sepse nuk i duron dot padrejtësitë tona si dhe paftyrësinë që ne "të përkëdhelurit" e regjimit i kundërvihemi edhe sot "të përndjekurve" që kanë vuajtur ndërkohë që ne tallnim menderen me ta!
(Ato thonjzat nuk janë kot aty ku janë!)

Bukuroshja

Primus registratum

Correction of mistake I am at work and have to do it while something else apology

It does not mean you could be wrong on one thing though!
[This is/was a waste of my valuable time and it totally stands on the way of my quality, but at least I get to recognize or refresh my memory about the past and give my own participation you like it or not! You or anybody else. I know in my knowledge and believes learned from life itself that like me it is not easy to find. So I do not expect to be understood or appreciated. /I]

Bukuroshja

Primus registratum

Kondrapedali!
ndoshta une nuk e kam mbyllur mire kapakun e koshit! si shpegohet qe e nxorre koken prape ti ke une?
Une nuk e kam quajtur ndonjehere veten "viktime!" nuk e di per ke e keni fjalen.

Prodigychild01

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb] He les amis! Si on écrivait tous dans la langue du pays où on est ce serait le bordel!
[/qb]
Cher ami, ce c'est un bordel, pas de discussion! Or at least that's what I've been thinking all along... tell me something new dufus!

Na e beni sevap se une kam 8 vjet vetem anglishten perdor, dhe nganjehere ajo e shkreta del jashte kontrollit... Bukuroshja nga ana tjeter akoma eshte duke marre klasa. English as a Seccond Language. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Fantazia, edhe disa miq të mitë ketu në Kanada më kanë pyetur përse u hodh busti apo përse ne nuk e pëlqyem komunizmin apo të tjera në lidhje me këtë! Kjo nuk i bën ata ta ndiejnë atë që kanë kaluar prindërit tanë si dhe atë që ne kemi kaluar prej frikës se mos mbeteshim jetimë.
Do të dëshiroja që këtu të dilte fëmia e ndonjë të përndjekuri pasi fëmija kishte treguar ç'ndodhte në shtëpi! Do të doja që ky person të tregonte ndjenjën e fajit si dhe përgjegjësinë që ai mban për dënimin e prindërve etj.

Kjo nuk është një mënyrë indirekte për t'iu thënë juve që keni kaluar 1 apo 2 vjet si pionierë të Enverit që të mbyllni gojat por po iu tregoj që i kemi përjetuar gjërat disi ndryshe!

Shkrimi më lart i referohej ndofta më shumë Genes i cili gjithmonë më ka ç'orientuar me idetë e tij dhe me faktin që kishte hedhur bustin, gjë që automatikisht e vishte me një moshë rreth të 30-ave në sytë e mi!

Mos e merr personale Fantazia! :wave:

Kondrapedali

Kondrapedali

Po se flasim per baballaret dhe per femijrine e tyre te pervuajtur apo edhe rinine ose Jeten vete te tyre ku i munguan edhe gjerat me elementare si ushqimi edhe rrobat.....!
Babai im ishte me tre diploma te Pedagogjikes dhe kater universitete. I merte me korespodence pasi i duhej te punonte
per te perballuar jetesen e familjes se tija e cila u nxor ne rruge, vet i teti, duke jetuar ne budrumin me balte dhe muret me gurre ku si mjet jetese i ishte dhene vetem nga nje strome dhe nga nje jorgan si pasoje e konfiskimit te edhe deri te rrobave te trupit.
Ishte me te vogla kishte dy motra me te medhenjte kishte dy vellezer edhe nje moter, nenen edhe gjyshin e tij, (keshilltarin e Zogut, Kryetarin e Gjykates se Shqiperise.)

Ish djali i bisnesmenit dhe pasanikut me te madh. Ish djali i familjes me te mire dhe me te paster.
Ishte femije kur ja burgosen te jatin dhe nuk i jepej as e drejta per triskat e bukes. Jetonin me caj te malit pa sheqer.
Te dridhen duart ti shkruash keto gjera por mendo sikur ti jetosh.
Punoi ne ferme per 17 vjet me shate dhe lopate.
Nuk sillesh ti si viktimë? :confused:

Ti mund të më hedhësh sa të duash në koshin e plehrave por unë prapë se prapë në mendjen tënde jam (ai është koshi jo për gjë)!

Bukra mos u nxef! Lexoje mirë ate shkrimin tim të parë dhe mos u nxef që në fillim! Mundohu gjithashtu edhe ta kuptosh sado që mund të të duket se të sulmoj. Nuk e kam për qëllim t'i vras të tjerët dhe nuk t'i kam bërë pyetjet me tendencë (përveç të parës /pf/images/graemlins/laugh.gif ).

Bukuroshja

Primus registratum

Kandra....

Per dijenine tuaj
Koshi i plehrave faktikisht eshte nje vend ku une kam hdhur te gjith shqiptaret me perjashtim te familjes sime.
Me sa di une ne mendjen time ekziztojne vetem une dhe te dashurit e zemres sime. Ata te cilet meritojne perqendrimin dhe perkushtimin dhe admirimin tim te plote. Ata qe meritojne dashurine dhe respektin tim.
Diku jashte asaj ndollet nje kosh i pafun ku une hedh gjithcka tjeter.
buh bye :wave: Kandra..,aty ne kosh me te tjeret, ne pafundesine e mosekzistences.