Pioniere te Enverit...

OROSHI

Primus registratum
Re: Pioniere te Enverit...

-Gene- ama 11-vjeq por paske qene "qerrata" /pf/images/graemlins/laugh.gif
E mer plako se nuk eshte e vertete qe ne ate moshe te jesh koshient per gjerat qe ndodhin.Mos u merrni me familjet/prinderit,cdo prind ka bere sa/si ka ditur,nuk mund t'i fajesojme tani(mbasi na rriten),tjeter gje prinderit:kriminela/sigurimsa/spiune te felliqur/pa karakter/servile/etj etj.
Geno,te tha mire Kondra ty plako,njerezit e kane perjetuar ne menyra te ndryshme ate rregjim te dhjere,dikush eshte q**re ne bithe me sigurimin e dikush ka pranuar te shkoje ne burg e te mos behet lavire/prostitute e atij regjimi.
Ka pas qarkullu nje shprehje ne ate kohe(kuptohet,ne rrethin e ngushte):Te zgjuarit kane ikur,trimat jane brenda,rrjepacaket po u sherbejne xhelateve!!!

komino

Valoris scriptorum

akoma ju?!

ore une ju thashe cfare kam perjetuar une

Cfare me plasi tu tregoj gjera te paqena

Une ju thashe si ka ndikuar komuizmi tek une ju me derdellisni per jeten e te tjereve :shrug:

Keni experienca qe ju kane lene shenje? Bujrum tregojini po me tregoni experiencat e mia

Jo te gjithe personat kane te njejtat mendime kur jane 11 vjec sepse kane patur experienca te ndryshme :shrug: . Apo njerezit jane te gjithe te barabarte??(ky mund te jete ndonje retazh i ideve komuniste)
Une nuk di se cfare njohursh kishit ju 11 vjec mbi boten por te miat ishin aq te gjera (edukate familjare) sa me lejonin te kuptoja cfare ndodhte ne ato dite.
Hedhja e busti nuk ishte dicka qe erdhi papritur e nuk na la kohe te mendonim. Ishte nje proces igjate qe ndergjegjesoi shumicen e popullit.

Ju me thoni se une nuk e kuptoja cfare ndodhte

Nuk isha protagonist apo ndonje element vendimtar i nderrimit te rregjimit por, ndryshe nga shume vete kete bote perjetova ne rresht pare nje revolucion popullor qe ka lene tek une shenjen e vet.

mbase kaq ka lene diktatura tek une por mos harroni se te gjithe ne jemi pjese e asaj shoqerie te ndikuar nga ai rregjim.

Tek dikush ka lene shenja te pakthyeshme (mund te shihen ne menyren e arsyetimit te disave ketu) e tek disa te tjere ka lene vetem nje experience ne bagazhin kulturor.

une e thashe edhe me pare
e quaj veten e brezin tim te RREGJUR (me experience sociale) e jo te DJEGUR (me pasoja ne gjykim)

eperincen time ne rregijmin enverist e permbysjen e tij dhe ne rregjimin salinist e permbysjen e tij i konsideroj shume te vlefshme ne formimin tim personal. Jeni mese te lire te mendoni ndryshe dhe asgje nuk do te ndryshoje /pf/images/graemlins/wink.gif

Nuk mendoja se kjo teme ishte nje gare per te treguar se kush eshte me i persekutuar por nje mundesi per te analizuar gjurmet qe ka lene tek ne diktatura e rrezimi i saj.

mbase e kisha kutpuar gabim une :shrug:

Nese do te beni nje gare se kush ka qene me i persekutuar une "dal nga loja" /pf/images/graemlins/smile.gif

Bukuroshja

Primus registratum

Chaon shkruan mua:

"O bukuroshe" nuk i fut nje pershesh me trahana dhe pastaj futja nje gjumi te thelle me enderra ,se me pordh*t qe ke nuk je per te diskutuar neper forume "moj moter"
----------------------------------------------

chaon une nuk po te kuptoj.

kam ca tangirllik po eshte e vertete pasi jam shume shume e bukur dhe e vecante

Nadia81

Primus registratum

Ne shqiptaret kemi nje te keqe te madhe qe nuk e di nga e kemi trashegim.Jemi moralista te medhenj, nuk dime te komunikojme si njerez, dmth te respektojme mendimin e tjetrit pavareisht nese jemi dakort me te por hidhemi perpjete menjehere si pushk jevgu.Mos mendoni se une vetem po moralizoj te tjeret, une 20 vjet i kalova ne Shqiperi, dhe pervec disa ndikimeve te kultures amerikane,jam rritur ne balten shqiptare dhe jam po aq moralizuese sa shumica e popullit tim(po e le nje pakice jashte per ata qe nuk jane te tille ose qe nuk e kane identifikuar veten si te tille).Tani t'i kthehemi temes.
E ndoqa temen nga fillimi deri ne fund, faqe per faqe(eshte e para here qe kam durimin ta bej), dhe mendoj se te secili ka shprehur mendimin e vet mbi menyren se si eshte ndjere ne ato kohe, qofte nepermjet perjetimeve te veta, qofte nepermjet prinderve dhe askush nuk ka te drejte ti gjykoje perjetimet personale te dikujt tjeter.(degjon kontrapedal?).Jo me kot quhen personale, dhe nqs dikush merr guximin ti ndaje me te panjohur duhet vleresuar te pakten per kete.
Une mbaj mend qe kam qene shume krenare kur jam pioniere e Enverit ne 16 tetor.Merreni me mend qe i perkisja atij grupi njerezish qe ishin moderisht te perndjekur.Por mqs isha vetem 9 vjec ne 90 as e kisha idene se cbehej.Une isha e lumtur qe isha ne grupin e nxenesve me te dalluar qe beheshin pionieret e pare.
Sa per faktin nese komunizmi ka ndikuar tek une, po e them me siguri te plote qe ska ndikuar fare.Une nuk kam njohur komunizem(pervecse qe nuk me pranuan per violine por nuk eshte se shemba malet).Nese brezi im eshte djegur nga ndonje gje ky eshte post-komunizmi.Por pse tua veme fajin Sales,Nanos apo Enverit?Nje komb e meriton njeriun qe e udheheq, sepse eshte ky komb qe e zgjedh.Ne i meritojme te gjithe ata qe na kane shkelur me kembe sepse nuk kemi ditur asnjehere te zgjedhim.Ne qe flasim sot, ne pionierte e enverit jemi shperndare neper bote sot dhe askush ska ndermend te kthehet ne shqiperi.Ankohemi qe komunizmi(30 vjecaret e siper) apo postkomunizmi(20 vjecaret) na shkaterroi edhe shyqyr qe hame me nje luge me te majme ketej nga bota.
Ne kemi qene gjithmone te percare dhe vazhdojme te jemi.Nuk besojme ne komb por vetem be individ.Ne thelb jemi egoiste dhe llapim per demokracine.Kaq he per he se edhe une vete skam durim ta lexoj dhe nje here.

Male850

Primus registratum

Fillimisht postuar nga tushi:
[qb] O Male(Hale) mu habit po serb e grek m'kan than veç dy tre binladenuca ktu n'forum u shtove edhe ti.Pra diçka e perbashkt do ta keni psh ju ner vedi shpirtin e flliqun,indoktrinimin dhe paranojen tipike komutniste qe ju ka derrmu :smash: .Nejse po t'kujtoj nji fjal te urt popullore me te sha nji komutnist asht ner me e sha ti asht detyr mi detyra qe ta kuptosh ti be**q*m m*tit se pse e prishi fjalorin tem te pasun me ty.
kurse per gjuhen qe thu se asht greke a serbe asht njaja gjuh qe me paturpsin ma t'madhe e ke vu si firm ti klysh ku*vet :wave: [/qb]
Jo morr horr i hanit, nuk asht kshu gjuha jon
Ku smerret vesh as edhe nje fraze. Por s'do mend e ke studiar tek shovinistat serb ti gjuhen dhe nqs nuk jam i vetmi kjo do te thote se kam te drejte.
Shnet or ...... (spo e ndyj gojen me ndyresirat)

Bukuroshja

Primus registratum

Nadia:

............Jo me kot quhen personale, dhe nqs dikush merr guximin ti ndaje me te panjohur duhet vleresuar te pakten per kete...........

----------------------------------------

Nadia! Nuk i quaj personale aspak por i quaj realitetin e jetes se nje pjese te familjeve shqiptare dhe gjate kohes qe disa te tjere (prinderit dhe paraardhesit e shumices se ketyre forumsave dhe.... hehehe ....shqiptareve...) sic e shkruan edhe OROSHI pak me siper
...........kriminela/sigurimsa/spiune te felliqur/pa karakter/servile/etj etj.
...lavire/prostitute e atij regjimi.
........rrjepacaket po u sherbejne xhelateve!!!

.............

Male850

Primus registratum

Fillimisht postuar nga -gene-:
[qb] e po pune mu..i kjo

Ajo ishte eksperienca ime personale e nuk ka bir nene qe ta kundershtoje
Nese ti do te ndihesh me i ditur nuk me behet vone fare [/qb]
Ja ketu e ke "gabim" Si more nuk ka bire nene qe ta kundershtoje?? Po Kondrapedali perse eshte ketu?? Per te pranuar se çfare thua ti???
Jo e ke kuptuar gabim Kontra eshte ketu per te kundershtuar.

Bukuroshja

Primus registratum

Nadia:

............Jo me kot quhen personale, dhe nqs dikush merr guximin ti ndaje me te panjohur duhet vleresuar te pakten per kete...........

----------------------------------------

Nadia! Nuk i quaj personale aspak por i quaj realitetin e jetes se nje pjese te familjeve shqiptare dhe gjate kohes qe disa te tjere (prinderit dhe paraardhesit e shumices se ketyre forumsave dhe.... hehehe ....shqiptareve...) sic e shkruan edhe OROSHI pak me siper
...........kriminela/sigurimsa/spiune te felliqur/pa karakter/servile/etj etj.
...lavire/prostitute e atij regjimi.
........rrjepacaket po u sherbejne xhelateve!!!

.................

komino

Valoris scriptorum

po mire o bukuroshe meqe e ti e paske merak personal une po te betohem se asnje nga prinderit e mi nuk ka qene komunist as me zemer as me teser :shrug:

U kenaqe tani?!
te ndryshoi gje?!

tani qe ti u kenaqe, une nuk i lejoj askujt qe te beje nje kerkese te tille as mua e askujt tjeter.

e perseris
Nuk e ndryshuam sistemin per te hedhur nga kali ca derra e per te hipur ca derra me ngjyre tjeter :rockband:

ishen parimet baze te shoqerise ato qduhet te ndryshonin e grupimi i pushtetareve e lehaqenve te tyre.

komino

Valoris scriptorum

te perseris bukuroshe

nuk e ndryshuam ate sistem (doni s'doni ju edhe une bera numer ato dite /pf/images/graemlins/laugh.gif me idete e mia edhe pse te vogla e me pranine time edhe pse i vogel) qe te ikte dikush i cili na kerkonte te benim be qe priderit tane ishin komuniste ne shpirt e te nderonim dike qe na kerkon te bejme be se priderit tane nuk kane qene komuniste ne shpirt

Me vjen shume keq qe nje pjese e njerezve u persekutuan gjate komunizmit po kjo nuk do te thote se duhen persekutuar edhe pjesa tjeter tani :shrug: (edhe pse personalisht nuk do te me prekte asnje nga keto situata)

U kuptova tani bukuroshe?
Merre me qetesi se nuk e ka njeri me ty.

E kutova cfare gjurme ka lene komunizmi tek ty.

Besoj se e kuptuan te gjithe

Kondrapedali

Kondrapedali

Ja ketu e ke "gabim" Si more nuk ka bire nene qe ta kundershtoje?? Po Kondrapedali perse eshte ketu?? Per te pranuar se çfare thua ti???
Jo e ke kuptuar gabim Kontra eshte ketu per te kundershtuar
Po hë o Male! Po ç'do të thotë Kondrapedal për ty? Ai që del kundra rrymës apo jo? Ai që ndalon vrullin e rrymës! Ai që thotë na ore bir ku shkon? Mos ia fut pordhës kot ven e pa ven! Pra në terma të tjerë Kondrapedali është llogjika e turmës, ai që e bën turmën të mendohet dy, tre ose më shumë herë para se të veprojë. Në kohë të tjera quhej "i mençur" mirëpo meqë sot secili është qeveri më vete si dhe po qe se je konservator sot nuk ta varin (edhe kjo faj i komunizmit që çdo gjë të vjetër e quante "anakronizëm") unë zgjodha nickun "Kondrapedali". Ti tani nuk ke pse çuditesh që unë të kundërshto dhe të vë në dyshim emocionet apo përjetimet e Genes si dhe aftësitë e tua mendore!

P.S. Shkencat e natyrës janë në të dalme të Brrakës, në Bulevardin Zog I, pranë stacionit të trenit! Ka patur 3 hyrje, 2 nga bulevardi dhe një nga Brraka! Tani ka vetëm 2, 1 nga bulevardi dhe 1 nga Brraka!
Mbrapa Shkencave të Natyrës është Brrakë por me pak jevgj (me ç'di unë asnjë). Më poshtë fillon ajo Brraka që njihet si lagja e jevgjve! Megjithatë, krahu pas Shkencave të Natyrës, ka qenë lagje tironcish t'vjetër. Aty kanë qenë, Kusurt, Sult, Demnert, Skënert,etj.
A je me i menie me mu? Apo kurrë nuk bi me i menie me anti-komunista ti? /pf/images/graemlins/laugh.gif

S6T6N6

Forumium maestatis

Ne fakt tek shkolla 10 Korriku nigjova per here te pare fjalet qe perbejne titullin e kesaj teme :wave:

Bukuroshja

Primus registratum

gene!

une nuk te pyeta qe te me betohesh! ti u betove vete! une pyeta Prodigy*n.

Tani! Cfare te bej une? Tju falenderoj juve?!!
nuk mundem

Ju duhet te falenderoni yt ate dhe jot eme per ate.

Per mua nuk eshte e mjaftueshme qe te mos kene qene prinderit komunistat e enverit me apo pa tester.
Ne fakt ajo ishte thjesht nje shaka qe une bera me dike dhe ay tjetri e mori shume perzemer.
Cfare ti besh kur ke mizen nen kesule.

tushi

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Male850:
[qb]
Fillimisht postuar nga tushi:
[qb] O Male(Hale) mu habit po serb e grek m'kan than veç dy tre binladenuca ktu n'forum u shtove edhe ti.Pra diçka e perbashkt do ta keni psh ju ner vedi shpirtin e flliqun,indoktrinimin dhe paranojen tipike komutniste qe ju ka derrmu :smash: .Nejse po t'kujtoj nji fjal te urt popullore me te sha nji komutnist asht ner me e sha ti asht detyr mi detyra qe ta kuptosh ti be**q*m m*tit se pse e prishi fjalorin tem te pasun me ty.
kurse per gjuhen qe thu se asht greke a serbe asht njaja gjuh qe me paturpsin ma t'madhe e ke vu si firm ti klysh ku*vet :wave: [/qb]
Jo morr horr i hanit, nuk asht kshu gjuha jon
Ku smerret vesh as edhe nje fraze. Por s'do mend e ke studiar tek shovinistat serb ti gjuhen dhe nqs nuk jam i vetmi kjo do te thote se kam te drejte.
Shnet or ...... (spo e ndyj gojen me ndyresirat) [/qb]
Jo moj Hale 850(karat) ti e çove deri diku po ather e hupe si Xhaferri simiten.Ti ja fillon shovinist serb etj etj :lol: e gzohesh se nuk je vetem me ket etiketim.Kjo asht krejt e vertet ke dy shoke Amarin e Fotaqin dy plehnat ma t'mdhaja te forumit ti je plehna e tret e e vertet /pf/images/graemlins/laugh.gif .Asht me t'vertet interesante se sa shum raste ka ish komunista te konvertum ne fondamentalista ose anasjelltas. Megjithse s'ke faj po ta llogoritsh ashtu del,ti ke idhull enverin ai ka pas idhull Haxhi Qamilin idhulli i idhullit asht edhe idhulli jot.Pra jan dy ide per nji kategori njerzish e ma e keqja nuk keni as sherim.Veç me noj transplatim trunit,zemret, gjakut e enve te gjakut edhe me nji mrekulli prej nelt mund t'shpresohet per ju :angel: .Paqja e mshira e zotit kjofte me ju :angel:

Ps edhe diça komunismofondamentalist me nacionalist nuk shkojne bashk e ka vertetu historia u munu Millosheviçi me e dal si kundershemull po e pame se si shkoi. :kiss: (motres tane)s'ka problem se asht komuniste :wave: