Pioniere te Enverit...

genti

Primus registratum
Re: Pioniere te Enverit...

Eshte per tu habitur se sa pak kulture debati kemi, dhe me e keqja eshte se shumica ketu i perkasin nje grumpi njerezish qe jane te mireinformuar dhe mendjehpur, i humbet vlera diskutimit.

Guest

Fillimisht postuar nga Bukuroshja:
[qb] Fantazia po na thuaj mi goce ca eshte ajo G qe te shoqeron mi ti leni mi ti llafet kur u bone mi ty dekoruese mi goce te shkon s'te shkon
po pse ku jena ne ketu ke tregy G-Spot mi goce
po ca do ti mi goc qe mer pjes ne kesi lloj diskutimesh lyj buzet ty se po te bika buzkuqi dhe mos o zot [/qb]
Kjo G eshte Germanyyyyyyy,ndersa buzet do ti lyj kur te plakem se tani i kam me forme dhe sme jan rrudh akoma..ben mire ti ti japesh nje boje..
dhe sa per te mearr pjese ne diskutime dal ne teme ... /pf/images/graemlins/wink.gif marr pjese ku te me doje qejfi se kjo eshte te jetosh jo ne kohen e "enverit" te flasesh aty ku do,pavarsisht ne te pelqen ty apo ndonje tjetriiii...HAJT PRA ME ME REZULTATE TE MIRA NE GJUHEN SHQIPE BUKURIE :smash:

komino

Valoris scriptorum

[qb] gene!

une nuk te pyeta qe te me betohesh! ti u betove vete! une pyeta Prodigy*n.

Tani! Cfare te bej une? Tju falenderoj juve?!!
nuk mundem

Ju duhet te falenderoni yt (tet) ate dhe jot (tet) eme per ate.

Per mua nuk eshte e mjaftueshme qe te mos kene qene prinderit komunistat e enverit me apo pa tester.
Ne fakt ajo ishte thjesht nje shaka qe une bera me dike dhe ay tjetri e mori shume perzemer.
Cfare ti besh kur ke mizen nen kesule. [/qb]
Nese ka qene shaka nga ana jote po te kerkoj falje sespe paskemi te njejtin mendim (qe nuk behen ato pyetje apo kerkesa) :thumbsup:

komino

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb]
...Ai që del kundra rrymës apo jo? Ai që ndalon vrullin e rrymës! Ai që thotë na ore bir ku shkon? Mos ia fut pordhës kot ven e pa ven! Pra në terma të tjerë Kondrapedali është llogjika e turmës, ai që e bën turmën të mendohet dy, tre ose më shumë herë para se të veprojë. Në kohë të tjera quhej "i mençur" ...[/qb]
sa modest qe je mo djale /pf/images/graemlins/laugh.gif

si me the me pare?
fakti qe ti e di vetem qe mencur nuk te ben te mencur automatikisht /pf/images/graemlins/wink.gif

akoma vazhdon te me tregosh njohurite dhe idete e mia kur isha 11 vjec????!!!!!

thirri mendjes djale
Une nuk jam ti /pf/images/graemlins/wink.gif dhe ti nuk e ke idene fare se cfare edukate e kulture kisha une 11 vjec :thumbsup: (as une nuk e di tenden po nuk po e ve ne dyshim)

komino

Valoris scriptorum

kot per kuriozitet bera nje kerkim te vogel mbi zhvillimin normal te nje 11 vjecari (pre adoleshent)

ata qe gjendesh ne kete faze te zvillimit ne kohen per te cilen po flasim mund te kategorizoje veten

Mos harro qe ishte nje proces e jo nje ngjarje

----------------

LA TEORIA DI PIAGET SULLO SVILUPPO MENTALE DEL BAMBINO

E) Fase delle operazioni formali. Da 11 a 14 anni.

Il pre-adolescente acquisisce la capacità del ragionamento astratto, di tipo ipotetico-deduttivo. Può ora considerare delle ipotesi che possono essere o non essere vere e pensare cosa potrebbe accadere se fossero vere. Il mondo delle idee e delle astrazioni gli permette di realizzare un certo equilibrio fra assimilazione e accomodamento. Egli è in grado di comprendere il valore di certi oggetti e fenomeni, la relatività dei giudizi e dei punti di vista, la parità dei diritti, la distinzione e l'indipendenza relativa tra le idee e la persona, ecc. è altresì capace di eseguire attività di misurazione, operazioni mentali sui simboli (geometria, matematica...) ecc.

Famoso è l'esperimento del pendolo ideato da Piaget. Al soggetto viene presentato un pendolo costituito da una cordicella con un piccolo solido appeso. Il suo compito è quello di scoprire quali fattori (lunghezza della corda, peso del solido, ampiezza di oscillazione, slancio impresso al peso), che ha la possibilità di variare a suo piacere, determina la frequenza delle oscillazioni. Lavorando su tutte le combinazioni possibili in maniera logica e ordinata, il soggetto arriverà ben presto a capire che la frequenza del pendolo dipende dalla lunghezza della sua cordicella.

Ovviamente il pensiero logico-formale non è ancora quello teorico-scientifico, che non si forma certo nel periodo adolescenziale.
------------------
jo se une kam ndonje besim absolut tek psiokologet por me konfirmon experiencen time (mbase ti ke patur zhvillim te vonet :shrug: apo une te hershem :shrug: )
shtoji kesaj edhe vazhdimsine e ngjarjeve e 4, 5 informacione eskluzive mbi boten jashte dhe do te kuptosh si llogjikonte nje 11 vjecar ne ate kohe

Megjithate, TE PELQEN TY APO JO, une isha nje nga ata qe terhoqen litarin e enverit. Dhe kjo ka lene gjurme (pozitive sigurisht) ne jeten time :thumbsup:

Dhe pas kesaj une kisha mendjen aq te hapur (ndryshe nga disa ketu) sa te kuptoja se salinizmi nuk ishte ajo qe kerkuan shqipetaret ato dite.
Mbase nuk do e kisha kuptuar nese ato dite nuk do te kisha qene aty :shrug:

Bukuroshja

Primus registratum

uuuuuuuuu... po pse nuk behen keto pyetje???
kete nuk e kuptoj une

shpegohuni ju lutem

balforum

Primus registratum

Nga bukuroshja:
Chaon ,une nuk po te kuptoj ,kam ca tangirllik po eshte e vertete pasi jam shume shume e bukur dhe e vecante

Uuuuu po nisna ndonje fotografi ose numer telefoni atehere,cfare pret /pf/images/graemlins/laugh.gif

abs

nuk e di...

hej hej Pionier, kujdes ktu, se nuk asht agjensi reklamash /pf/images/graemlins/wink.gif

/pf/images/graemlins/laugh.gif

PS: N luft per ceshten morale, GJITHMON GATI

:rockband:

-----------------------

o diell i dashur
o drita ime
vec me fale gaz dhe hare
ne krahet e tua
o jet e bukur
un zemren time
ty po ta le

Male850

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb]
P.S. Shkencat e natyrës janë në të dalme të Brrakës, në Bulevardin Zog I, pranë stacionit të trenit! Ka patur 3 hyrje, 2 nga bulevardi dhe një nga Brraka! Tani ka vetëm 2, 1 nga bulevardi dhe 1 nga Brraka!
Mbrapa Shkencave të Natyrës është Brrakë por me pak jevgj (me ç'di unë asnjë). Më poshtë fillon ajo Brraka që njihet si lagja e jevgjve! Megjithatë, krahu pas Shkencave të Natyrës, ka qenë lagje tironcish t'vjetër. Aty kanë qenë, Kusurt, Sult, Demnert, Skënert,etj.
A je me i menie me mu? Apo kurrë nuk bi me i menie me anti-komunista ti? /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Ta menshtes deri ne fund..... mendimin /pf/images/graemlins/laugh.gif Prandaj Fakulteti nuk quhej pjese e brrakes
Qe rruga e fortuzit ishte nje nga pjeset me te vjetra te tiranes kjo eshte e vertet (aty jetonte edhe Shaban Demneri nqs nuk gaboj per mbiemrin, ose ndryshe quhej Shaban Hunderi)
Bile me kujtohej qe i therrisnim, "Shaban te ka zon huna kryma", ndjes paste.
Pastaj ka qene edhe nje grua qe qarkullonte me çader, dhe nqs i qeshje mbas kurrizit, mbas gjysem ore te kthehej dhe te gjuante me çader (O ka qene mbrapa Flores?!)
Te them te drejten kam me shume se 20 vjete qe s'kam kaluar atje. Vitin tjeter do te kaloj.
Une jam bere pioner tek shkolla Jeronim De Rada dhe ate thirien "Pionere per çeshtjen e Partise" e bente Hirma Libohova.

Male850

Primus registratum

Fillimisht postuar nga fantazia_G:
[qb]
[qb] Fantazia po na thuaj mi goce ca eshte ajo G qe te shoqeron mi ti leni mi ti llafet kur u bone mi ty dekoruese mi goce te shkon s'te shkon
po pse ku jena ne ketu ke tregy G-Spot mi goce
po ca do ti mi goc qe mer pjes ne kesi lloj diskutimesh lyj buzet ty se po te bika buzkuqi dhe mos o zot [/qb]
Kjo G eshte Germanyyyyyyy,ndersa buzet do ti lyj kur te plakem se tani i kam me forme dhe sme jan rrudh akoma..ben mire ti ti japesh nje boje..
dhe sa per te mearr pjese ne diskutime dal ne teme ... /pf/images/graemlins/wink.gif marr pjese ku te me doje qejfi se kjo eshte te jetosh jo ne kohen e "enverit" te flasesh aty ku do,pavarsisht ne te pelqen ty apo ndonje tjetriiii...HAJT PRA ME ME REZULTATE TE MIRA NE GJUHEN SHQIPE BUKURIE :smash: [/qb]
E di si e bene ti Fantazia_G? Si delja me dhine ose me mire si dhija me delen.

komino

Valoris scriptorum

[qb] uuuuuuuuu... po pse nuk behen keto pyetje???
kete nuk e kuptoj une

shpegohuni ju lutem [/qb]
o bukuroshe
ndahe mendjen
e kishe me seriozitet ate pyetje apo e kishe me shaka se nuk po te marr vesh tani

TA SQAROVA GJERE E GJATE PSE NUK BEHEN ATO PYETJE

S6T6N6

Forumium maestatis

Mos e ktheni ne chit chat (gene nga ty nuk e prisja) /pf/images/graemlins/laugh.gif

Prodigychild01

Primus registratum

Po dhe Genja njeri eshte i shkreti, megjithese eshte shume me lart se mesatarja e intelektit te aLbFoRuMiiiiiit. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Nga Gene

sa modest qe je mo djale
Kjo është një nga karakteristikat e mia më të pëlqyeshme nga të tjerët :tipsy: /pf/images/graemlins/laugh.gif !

Gene, mos e rruj shum plako se diskutojm dhe nganjëherë e çojm 'i çik mo larg se ç'duhet!
Megjithatë, nuk jam i bind se ti e dije se ç'bëje /pf/images/graemlins/laugh.gif !

Bukuroshja

Primus registratum

-gene-

e deshironi edhe ju formulen time:

ne nje gote hidh kos dhe qumesht sipas deshires dhe me nje luge trazoi bashke pastaj gati per tu pire

por, -gene-!, jo tani nuk me piet

S6T6N6

Forumium maestatis

Bukuroshe nuk te mjafton nenforumi "KUZHINA DHE RECETA GATIMI" per ti rekomanduar Genes dietat sipas menyse tende :confused: /pf/images/graemlins/laugh.gif fol per temen te lutem dhe mos me bej repetitiv ne kerkesen time.

Te falenderoj per mirekuptimin!