Re: Percartje
..Tani jam vetem nje vajze e thjeshte e sapodiplomuar ne Tirane.Me shume ngulm i kisha vendosur vetes qellimin per nje master te menjehershem pas universitar por e pashe qe neglizhenca e mbrojtjes se gjuhes ma beri thuajse ta harroj.Sigurisht, edhe numri i kerkesave per pune e pranoj qe me perkedheli sedren per te menduar qe ketu, ne vendin tim , mbase do isha apo do jem dikushi.Pastaj, karriera nuk eshte gjithcka , jo per mua te pakten.Se di pse ndonjehere mendoj qe e kerkoj me teper per te pare prinderit e mi krenare per mua, sesa per veten. Une dua thjesht te kem nje apartament timin,nje qen dhe shoqerine time.Nese mundem ti realizoj keto,ndoshta dhe pse jo paevitueshem do kerkoj edhe dike qe ta dashuroj prane vetes, edhe pse e pranoj.DIKE E KAM.
Sa e veshtire eshte te jesh e dashuruar ne Tirane.Femrat dhe meshkujt qeshin kur i thua qe filani se ka tradhetuar asnjehere te dashuren e vet.Per tu habitur sa mbrapsht i kemi kapur fenomene te tilla qe jane jo pak lenduese.Po pse , tek tradhetia ngeli he?? Pale pastaj per flirtet qe jane bere kaq shume te pranueshme madje madje shihen me sy normal " Ska asgje te keqe mi,se shef ca mostre ka ne krah ai" -- me thote nje shoqja ime.Une e shoh dhe bej sikur e konfirmoj.Sbej dot ndryshe,eshte e kote ti them asaj qe ta lere djalin te qete sepse do bej te kunderten.Keshtu ndodh me te rinjte tane, BEJNE GJITHMONE TE KUNDERTEN.
"Ku do shkojme kete fundjave" -- ju them gocave.Mendohemi e mendohemi e si perfundim jemi perseri ne Tirane.Eshte e thjeshte,skemi aq shume lek.I hipim makines dhe sorrollatemi te gjejme edhe ndonje lokal te lezetshem edhe perfundojme te Mumja,ku ne 90% te rasteve ulesh per te gjuajtur.Shume mbytes ambjenti dhe bejme si bejme e rrime max nje ore.
E vendosem.Do shkojme ne Budva.Se keni idene ca ndryshimi klime ambjenti.Sa futesh ne qytet e sheh qe nga gjelberimi i madh qe je ne nje shtet tjeter.Njerezit jane praktik fare dhe shume te sjellshem.Duken qe ne sy qe jane te etur per euro dhe bejne gjithcka per te te mbajtur ne ate vend jo shume te lire.Megjithate me vete them " Ktij vendi ja bej hallall te gjitha leket qe kam mbledhur". Qyteti i vjeter plot me njerez,te rinj ,femije, burra gra, pleq ,ka nga te gjitha moshat.Mua me duken te gjithe te bukur.Ciftet jane kaq te adhurueshem.Shohin punen e tyre.Te kapur perqafe ,ecin neper rrugica , blejne akullore, bejne fotografi,shohin jahtet, flasin me njeri tjetrin dhe mua me duken kaq te thjeshte.Pse se kemi neve kete thjeshtesi?
Jam serish ne Tirane..dhe sme pelqen.Dua te largohem.