Ne bulevardet shqiptare!

komino

Valoris scriptorum
Re: Ne bulevardet shqiptare!

pyetje

o rrusho! ca paske honger mi qe je kaq e mire?! :devil: Na e thuj qe ta hame dhe neve /pf/images/graemlins/laugh.gif

pergjigje

k...r kam honger, ha dhe ti :thumbsup:

(pergjgje pak e piset por une po imagjinoj fytyren e atij qe pyeti :confused: /pf/images/graemlins/frown.gif

gfm73

Primus registratum

Tema e hapur nga Neo ia vlen per t´u diskutuar dhe per t´u mare si nje problem te rendesise qe i perket, dhe them se diskutimi i nje teme te tille perben si nje sqarim te nje prej problemeve sociale qe mbetet ende kritik ne vendin tone. Nje pershkim i mendimeve te secilit prej nesh duke i dhene nje fare kuptimi si te thuash zgjidhjes se nje problemi te tille nuk eshte aspak keq, por shprehje te tilla qe hera heres lexon njeriu ne lidhje me kete teme pa i dhene rendesine e duhur vete temes nuk ndihmojne aspak ne prekjen e ketij fenomeni negativ qe ekziston dhe duket haptazi ne mesin e rinise shqiptare ne vend.

Eshte per t´u cuditur per faktin se ketu nganjehere diskutimet dalin te ndara si ne kampe, apo si te njeanshme, si nje diskutim personal dhe ne forma ideshe te krijuara sipas vendit ku secili mund te jetoje aktualen, flasin nen ndikimet e vendeve perkatese ku ato jetojne. Edhe Shqiperia vend evropian dhe pjese e Botes eshte dhe mendoj se per aq vite sa kemi kaluar, qe ne ardhjen e demokracise se brishte, ne duhet te kemi mesuar ose importuar mjaft gjera te volitshme nga anet e mira te kulturave te vendeve te tjera, apo jo???. Por pyetja lind sa eshte punuar ne kete drejtim?. Nuk eshte aspak keq te jepen shembuj te tille prej kulturave te vendeve te tjera, gjithnje ndihmon ne arritje konkluzionesh qe domosdo jane te nevojshme per te bere sqarime ne lidhje me disa qendrime qe personi duhet te tregoje ndaj nje personi tjeter, ne rastin konkret se si sjellja e nje mashkulli ndaj nje femre ne pozite normale, ne rruge apo ne nje bulevard apo se ku duhet te jete (te paraqitet), apo edhe menyra e konsiderimit te seksit femer si nje person me vlerat qe mbart mbi vete dhe jo, sic edhe fatkeqsisht ndodh, qe femra si figure te vihet nen lojen e shumllojshmerise se fjaleve apo te shprehjeve banale (perjashtojme ndoshta ketu ndonje kompliment apo nje te thene te lezetshme qe edhe vete femren mund ta prekte jo per te keq). Fotoja e treguar ketu e spikat mire shembullin e keq te disa (!?!) te rinjeve qe, kur nuk kane se c´te bejne, ju duhet vecse te zene trotuaret me ore te tera. Por une dua te ve thesin ne kete se ne shumicen e rasteve faji nuk i duhet vene direkt personit (te riut karshi te rejes) sesa me teper fenomeneve negative qe mund te ndodhin mes vete te rinjeve si (papunesia, mungesa e aktiviteteve, te qenunit i lire nga shume detyrime te dites, etj. etj.).

Goca

Primus registratum

Fillimisht postuar nga chocolate:
[qb] keni ba aq mire qe e keni hap kete lloj teme se u cmenem fare. nuk del dot rrugeve s'ben dot as edhe nje hap pa degjuar nga mbrapa fishkellima, fjale (here te bukura e here qe ta merzisin) pse nuk merren(i) ju djemte me ndonje pune... pse duhet te rrini bulevardeve??? njeriu edhe merzitet nje here... vetem ne shqiperi ndodh nje gje e tille ku djemte te rrine rrugeve pa bere asgje..eshte humbje kohe, jane minuta dhe ore te vdekura ( do thoni ju kushtet e shoqerise sone jane te tilla qe s'ofrojne mundesi te tjera argetimi apo punesimi etj etj) kjo eshte e drejte por kush kerkon gjen. sa punera part-time ka....vetem te hapni syte... po ju e keni mendjen vetem per te pa gocat si jane veshur.. si jane lyer t'ia tiqni i dore muhabet dhe ja KJO ESHTE JETA JUAJ E KOTE DHE PA ASNJE QELLIM APO OBJEKTIV PER TE ARRITUR. e ka thene bukur cajupi[ burrat nen hije lozin kuvendojne-pika qe su bie se nga grate rrojne] djemve te rinj hajt ma po ia bejme hallall por kur shef ndonje 40 vjecar me unaze ne gisht, me ca dhembe te shfifur qe duket ka 3-4 kalamaj ne shpi te te hedhe llafe ky eshte kulmi. ketu nuk mban me... jane bere edhe burrat e martuar keq!!!! keshtu qe para se te dalesh nga shtepia ta bash men mire.... [/qb]
Jo po kundershtojeni po deshet.... :thumbsup:

Ho pra mo, ketu me dil, burrat qe i bejne komente gocave 14 vjecare, rrezik kane edhe vete goca ne ate moshe ne shpi. Pikaaaaaaaa .. une prandaj them qe burrat duhen mesuar me pune shtepie, te lajne , te hekurosin , te arnojne corape... /pf/images/graemlins/tongue.gif , te marrin pluhura e madje edhe te qendisin e te punojne me grep. Keshtu te pakten kur te mos kene pune te tjera , te merren me nderrimin e fitilave te furnelave neper shtepite e tyre .... /pf/images/graemlins/wink.gif . Jo po , trotuaret duhet ti mbaje ndokush, edhe farat e lulediellit duhet te konsumohen ne sasi te caktuar...
Jane bere burrat me pretendime edhe ne pune. Grave u bie bretku neper rrobaqepesi , keta duan vete pune milioneri. O miljoner , ose i papune . Punetor normal s`mund te jene keta...
Kur si vejne me pastru rruget e qytetit nga plehrat qe hedhin po vete....

edda

Primus registratum

mirror,
une nuk po i nxjerr çunat si engjej..une po them qe nje pjese te fajit e kane edhe femrat. Pse nje femer del me minifund deri ne maje te b...., me taka 10 cm te larta dhe me dekoltene e hapur?? ...del sepse i pelqen vetja keshtu, i duket seksi o ku ta di une dhe do qe dhe te tjeret ta pelqejne, pra eshte femra ajo qe terheq meshkujt (nuk po flas per femren e fotos sepse mua s'me duket aspak se vemendjet e meshkujve ishin perqendruar tek ajo por per shume te tjera qe dilshin xhiro mbremjeve te veres ne ate bulevard!).
Te pakten une keshtu mendoj
:wave:

qeshem

Primus registratum

pse ve re nje tendence drejt ekstremit sa here qe diskutohet ???
kam pershtypjen qe po te shihet mire realiteti gjerat ekulibrohen, nga na dolen rruget e mbushura plot me keto meshkuj qe rrikan me fara luleldielli pa pune ??? Po flitet per te tashmen harrojeni si ka qene '90-'93, i vetmi vend i populluar nga meshkuj te papune te pakten per tr flas eshte partizani i panjohur ku ato te shkretet rrine e kerkojne pune per buken e gojes dhe as qe jua ndjen fare nese i kalon perpara dhe si i kalon, dhe sa per fjalet e hedhura andej ketej ( them fjale se njeri me dore nuk te ngacmon kollaj)cdo njeri tregon edukaten personale kshuqe ne vend te indinjohemi per injorancen e meshkujve shqiptare i bie te indinjohemi per injorancen e popullit shqiptar se aty bejne pjese dhe ato nena, motra ( a ku e di une kush i ka edukuar), personalisht nuk e shoh emancipim veshjen e nje femre qe dhe une qe jam femer ta kthej koken 500 here ndaj nuk e shoh te arsyeshme te behet ndasia sipas sekseve per sjelljen ne bulevardet shqiptare, por te behet sipas nivelit kulturor.

D-J

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga ''Neo'':
[qb]
DSCF0015.jpg

KAQ!
tongue.gif

Shpirti sikur e thame njehere ate muhabet....

Dua

Primus registratum

Femrat kerkojne emancipim, meshkujt rrine si laperat rrugeve.
Disfate per meshkujt. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Mjere ata
Me vjen keq /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/frown.gif

D.

Ardian Likaj

Primus registratum

<B>Edhe ne Itali kur kalon ne rruge nje goce simpatike te gjithe kthejn koken edhe ...10 vjece po te jete. Meghithate keta meshkujt s'po e shikojn me urrejtje, ky majtas qe po qesh po qesh me kameren jo me gocen.</B>

bona

Primus registratum

me vjen keq per gocat qe aq e kane te shkrehtat bej tualet e futi nje minifund dhe kane arrit qiellin me dore.
por me shume me vjen keq per gjithe ato cuna te rinj qe rrine rrugeve dhe nuk kane pune.

si mendoni ju secili nga keto cuna ta kishte xhepin plot dhe passporten ne xhep( me viza) do rrishin tu pa kete gocen qe qeka dhe gjith nerva????????

ndersa kur flasin cunat me fjale te ndyra natyrisht s'eshte mire por dhe gocat s'kane pse dalin me gjona perjashte dhe te vishen si prostituta.

linglingbodega

Primus registratum

vallai, nje goce mbi 25 vjec sic duket ajo, me ate veshje eshte i cike si te thuash, kuriozitet. Une dua te bej nje pyetje, a dine gocat shqiptare te vishen "casual"...

Kostandina

Primus registratum

Fillimisht postuar nga linglingbodega:
[qb] vallai, nje goce mbi 25 vjec sic duket ajo, me ate veshje eshte i cike si te thuash, kuriozitet. Une dua te bej nje pyetje, a dine gocat shqiptare te vishen "casual"... [/qb]
lol, ca vajza i pelqen te mos vishen "casual" because it looks boring /pf/images/graemlins/tongue.gif

Dolores

Primus registratum

Dmth sipas perceptimit tend Anabela......femra duhet te ndryshoj veshjen per te krijuar nji imazh jo "unboring" for meshkujt e??

linglingbodega

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Anabela03:
[qb] lol, ca vajza i pelqen te mos vishen "casual" because it looks boring /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
atehere pse nuk investohet ne "look" atje ku ndikon me shume...heqja e kileve te teperta /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Bodege. Nuk mjafton qe eshte e dobet, duhet te vishet edhe ne nje menyre te caktuar? /pf/images/graemlins/laugh.gif Mua veshja e saj me duket shume casual, nje t-shirt e bardhe (kulmi i thjeshtesise), shapka me njecik take (te rehatshme dhe causal), dhe nje fund qe duket eshte qep tek Donika e katit te trete. C'do ishte me casuale jeans ne vape 40 grade apo ndonje thes?

Dolores

Primus registratum

Legarthiciiiii c rendesi ka.....prape me turi prej vici ajo ka arritur te terheqi vemendjen e atyre qe u ka rene vapa mbi koke......kokluzioni eshte me question mark : How little does it take to distract the male population??

linglingbodega

Primus registratum

nuk besoj se thesi do ishte zgjidhja, ndoshta ka ecur per ty? /pf/images/graemlins/tongue.gif megjithate nje menyre veshjeje paksa me ne harmoni me moshen e saj besoj se nuk do terhiqte vemendjen aq shume...ne te njejten kohe, kur robi s'ka c'ben gjithe diten ... ate pune ka, te shohe kush kalon ne rruge e ti ngule syte. Besoj se ajo mund ta eleminonte fare bezdisjen duke ja hypyr nje biciklete "mountain-bike"...ke parasysh kur ke "your own transportation"? lol

Une the thesi eshte histori tjeter, per veshet e atyre qe kane pergjigje me kreative /pf/images/graemlins/wink.gif . Sidoqofte thesin e permenda ne rolin e kulmit te kazhualitetit, sic pranohet nga masat ketej, megjithese andej nga ju kulmi kazhualitetit mund te jete ndonje qese plastike, ose tel me gjemba. E rendesishme eshte qe nuk mjaftoka qe ajo eshte veshur casual, tani duhet te vishet edhe me nje casualitet qe eshte ne "harmoni" me moshen e saj. Cfare konsiderohet kasuale ne harmoni me moshen 25 vjece? Me detaje te lutem qe te informoj masat /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kostandina

Primus registratum

Fillimisht postuar nga linglingbodega:
[qb]
Fillimisht postuar nga Anabela03:
[qb] lol, ca vajza i pelqen te mos vishen "casual" because it looks boring /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
atehere pse nuk investohet ne "look" atje ku ndikon me shume...heqja e kileve te teperta /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
hahahah, umm... no comment /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kostandina

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Rebele:
[qb] Dmth sipas perceptimit tend Anabela......femra duhet te ndryshoj veshjen per te krijuar nji imazh jo "unboring" for meshkujt e?? [/qb]
jo vetem per meshkujt por dhe per veten e tyre :angel: