Mbulesa (hixhabi) tek femrat (besimtare) muslimane

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: Mbulesa (hixhabi) tek femrat (besimtare) musli

... dhe që nuk guxojnë të dalin në publik pa shami.

Sara, me i llaf, simas asaj që beso ti i bje që me i pre veglat se na shtyjn n'gjynof ... (egzagjeroj por ideja është kjo).

AMANI

Primus registratum

>...me i llaf, simas asaj që beso ti i bje që me i pre veglat se na shtyjn n'gjynof ... (egzagjeroj por ideja është kjo).

>nuk jom un që kapem me rrobat e tuja por jon dynjoja.

Po ti cke me dynjon, fol per veten tende te lutem. Nese ty nuk te pengon, atehere hesht, dhe nese e respekton, mbroje! E di qe eshte dicka e panjohur per shqiptaret per te mbrojtur interesin e tjetrit, por ja qe ka edhe keshtu. Ne Angli ka pas nje ‘hixhab day’ njehere ku te gjitha grate ishin te ftuara te vishnin shami ne mbrojtje te hixhabit

>Demokracia o me shku me turmën.

Nuk di c’te them Kondrapedal per pergjigjet e tuja. I vura ketu qe t’I lexosh edhe njehere dhe mbase ta shikoje edhe vete se cfare je tu thon. Nuk jam ketu per te ofendu njeri, por komentet me te vertete flasin vete. Mami im thote ndonje nga keto komente ndonjehere si; po vajten te gjithe ne ferr, te shkojme edhe ne etj, etj. Po te pakten ajo eshte moshe e thyme dhe e kane shume te veshtire te ndrojne mentalitet, po ti?

Kondrapedali

Kondrapedali

Nuk o faji im që nuk merr vesh ti. Demokracia o me shku me turmën, me bo ate që venos turma se po dole kundër turmës ajo t'ha ne kte të drejt ja ke dhon ti (jo personalisht) se jeto në nji sistem demokratik ku ne zgjedhim rob që t'venosin n'ven ton. Masnej ai që merr mo shum vota o ai që venos ne për ate që s'ja jep votën. Kshuqë, n'demokraci, do s'do ti do shkojsh me turmën nryshe, si ta thash ne mo nolt, turma t'ha.

The që të mroj interesin e tjetrit po harrove me thon që me mrojt interesin tim. Interesi im n'kët mes, megjithse mu nuk më pengon se ç'vesh apo ç'heq dikush nga trupi vet, është qetësia e paqja. Kshuqë, duke mos dasht me i ra n'qaf njeriu, për momentin jom tu pa rehatllikun tim. Kur t'ket mo shum kërkesa se ankesa, ne kur kto kërkesa t'mos bijn n'kundërshtim me laicitetin e shtetit (n'aspektin ligjor) at'here do jet interesi im që me mrojt vonien e hixhabit n'institucione shtetnore.

A m'kupto tashti apo ke nevoj edhe për nai leksion mo t'gjon mbi ça kom fol?

TheWanderer

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: DAHLIA</div><div class="ubbcode-body"><div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: sara11</div><div class="ubbcode-body">

Kurse nga ana gjuhesore fjala Hixhab (ose ndryshe shami) do te thote mbulese dhe pengese per te arritur e keqa tek diçka,dhe si rregull fetar eshte mbulesa e femres muslimane nga shikimet e meshkujve qe nuk e kan te lejuar ta shikojne(duket e çuditçme po ashte e vertete qe femra e ka ne natyre e saj turpin,ka qe i vjen dhe zor kur te tjeret e shofin?!) .

Tani,dihet qe me mire eshte te parandalosh sesa te kurosh,ne kete kuader hixhabi (apo shamia) hyn tek ato masat parandaluese.
Islami i ka vene shume kujdes pozites se femres ne shoqeri si dhe i ka vene theksin mos teprimit te normave ne raport mes dy gjinive psh shikimi kontakti i tepruar me njerez qe s'i ke asgje.
Dhe mbulesa bashke me disa norma shoqerore formojne nje sjellje dhe nje imazh te caktuar(prandaj ngaterrohet me simbolet)

</div></div>

Sara, nuk po te flas ne lidhje me shamine tende, mbaje si te duash, me spjegon dot çdmth "femra e ka ne natyren e saj turpin?!!"

Per çfare duhet te kete turp nje femer qe del pa shami ne koke?
I bie qe femrat qe nuk jane muslimane te jene te paturpshme?

Ti thua qe islamizmi i jep nje pozite te rendesishme femres!!! çfare mashtrimi! çfare lavazh truri! çfare diskriminimi ndaj femres!
mjafton vetem te shikosh nje reportazh apo te lexosh neper revista ose internet per vendet thellesisht islamike, tmerresisht te integruara ne myslimanizem, mjafton te shikosh se sa te mjera dhe te mbyllura, se sa te pafat dhe te nenshtruara jane ato femra qe jane te mbuluara...mos me thuj qe kane qejf te jetojne ashtu!!! mos me thuj qe kane deshire dhe kane zgjedh vete rrugen e tyre te islamizmit, sepse nuk eshte e vertete!

Nese ti ke fatin e madh dhe jeton ne nje vend te lire ku ti mund te shkosh me shamine tende mbi koke gjithandej dhe te jetosh pa asnje ndryshim nga femrat pa shami ne koke...te lutem mbaje shamine po mbylle gojen...se je E LIRE...pak respekt per ato femra qe vuajne dhe jetojne gjithe jeten brenda kater mureve </div></div>

Barazi midis femres dhe mashkullit ne Islam? Ju lutem me gjeni ne Kuran tekstin qe barazon kete:

KURAN KAPITULLI 4 VERSETI 34

"...nese kini frike se ju rebelohet gruaja
keshillojeni perpara pastaj braktiseni (lenje te vetem)
dhe pataj RRAHENI..." (Kuran, kapitulli 4, verseti 34"

TheWanderer

Primus registratum

KURAN KAPITULLI 4 VERSETI 34

"...nese kini frike se ju rebelohet gruaja
keshillojeni perpara pastaj braktiseni (lenje te vetem)
dhe pataj RRAHENI..." (Kuran, kapitulli 4, verseti 34"

Thuhet gje per vrasjen me gure te meshkujve ne Kuran, apo ky eshte lluks vetem per femrat?

AMANI

Primus registratum

&gt;I bie qe femrat qe nuk jane muslimane te jene te paturpshme?

Dahlia, nuk besoj se Sara donte te thoshte kete. Mesa kuptova une ajo e kishte me natyren e femres ne pergjithesi, qe eshte –e turpshme [shyness not shameless].

&gt;Nese ti ke fatin e madh dhe jeton ne nje vend te lire ku ti mund te shkosh me shamine tende mbi koke gjithandej dhe te jetosh pa asnje ndryshim nga femrat pa shami ne koke...te lutem mbaje shamine po mbylle gojen...se je E LIRE...pak respekt per ato femra qe vuajne dhe jetojne gjithe jeten brenda kater mureve

Duke e lexuar kete koment me bere te ndihem si [second-hand class citizen]. Lirija, qe e ke shkruar dhe me shkronja te medha eshte e drejta fondamentale e njeriut qe ja ka dhene Zoti, cfare po thua ti ketu, qe ne duhet ta mbyllim gojen se kemi me shume se sa meritojme. Sa merak qe behesh per ato “femra qe vuajne dhe jetojne gjithe jeten brenda kater mureve”. Une do merrem me te drejtat e femrave aty ku jetoj, kur te jete perfekte jeta ne ate vend atehere do merrem me te drejtat e femrave ne Uzbekistan, bie fjala.

&gt; mos me thuj qe kane qejf te jetojne ashtu!!! mos me thuj qe kane deshire dhe kane zgjedh vete rrugen e tyre te islamizmit, sepse nuk eshte e vertete!

Nuk detyron njeri ne faqen e kesaj bote te besosh asgje qe nuk do ti. Ato femra qe duan te bejne kurveri, te themi, e bejne ate si pa shami edhe me shami si ne mes te Amerikes dhe ne mes te Arabise. Dhe sigurisht perjashtime ka kudo.

philly_fier

Primus registratum

Nje pyetje per ty Sara11 dhe Amani..ndoshta dhe goca te tjera myslimane..Jeni te martuara apo beqare?
E di qe nuk eshte puna ime dhe eshte personale, but i do have a point qe pyes

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Amani, nese ti je avokat mbrojtese e Sares...ose e shamive theksoje me shkronja te zeza para se te besh nje postim...keshtu nuk lodhem te lexoj nje postim qe s'do te thote asgje edhe pse me ke cituar /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_clap.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_clap.gif

hajt zoti ta prifte mbare

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Kujdes se mos citon ndonje fjali deri ne pike. Ketu me poshte ke pergjigje per citemet gjysmake:

http://www.albforumi.com/ubb/ubbthreads.php/ubb/showflat/Number/973979#Post973979

Muhamed (paqja qofte me te) nuk ka rrahur dike ne jeten e tij, Sahih Muslim, Libri i Cilesive te Profetit (30), Nr. 5756:

... I derguari i Zotit (Muhamedi) kurre nuk ka rrahur dike me dore qofte grua apo sherbetor ...

Barazia ne ceshtje bashkeshortore si "divorci":

... E nëse keni frikë se ata të dy nuk do të mund t’i ruajnë dispozitat e All-llahut, atëherë për atë, me çka ajo (gruaja) bën kompensim për shkurorëzim (hule) , për ata të dy nuk ka mëkate. ...[Kur'an, Suretu Bakare(2):229]

Per budalleqet e tjera me le te kuptoj se je vetem tip acaruesi qe nuk i dridhet qerpiku per genjeshtra dhe shpifje idiotike, prandaj nuk ia vlen te merresh me idiotesirat e tua.

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

DAHLIA,

Ti po flet per aspektet 'shoqerore' dhe jo fetare. Gra qe perdhunohen dite per dite ka kudo, si fizikisht dhe moralisht ne cdo cep te botes gjen. Se ca ka kjo lidhje me ndonje "vlere morale" te besimit eshte "mister" qe vetem mendja jote e kupton.. . Ndonjehere keto quhen 'iluzione' dhe perceptime subjektive, opinione te tua qe po te shikohen ne driten e objektivitetit nuk jane vecse fantazma shpifese qe ti do t'ia veshesh nje besimi. Me kete tregon se sa e integruar je ne objektivitet. Lavazh truresh mund t'i behet kujtdo qe rrenjet e opinioneve te tij i burojne nga persona subjektiv, kundra-objektiv si ty. Ky eshte burimi i racizmit dhe kzenophobise qe ne shqiptaret edhe behemi viktima ne shume vende sepse ka burime subjektive si puna jote. Me te njejten lehtesi ti mund te shash nga lloj lloj njerezish duke permendur raste dhe stereotipizuar keto.

Mire qe kemi njerez objektiv ne kete bote se do kishim marre fund me kohe nga burimet idiotike te njerezve subjektiv. Te cilet flasin shume fjale po nuk thone asgje qe ia vlen te merresh. Nqs do flasim pa objektivitet atehere nuk kemi ca diskutojme. Nuk kemi si te analizojme opinione te pa-analizueshme, te cilat nuk jane te testueshme vete sepse nuk jane te hapur se mund ta kene gabim.

AMANI

Primus registratum

&gt;hajt zoti ta prifte mbare,

-Faleminderit Dahlia.

&gt;Goca Fierake: -goca te tjera myslimane..Jeni te martuara apo beqare?

Gocat muslimane jane edhe te martuara edhe beqare si kudo. What is your point?

AMANI

Primus registratum

Dahlia, ka dicka tek Islami qe te terheq ty, dhe ti vete nuk e din se cfare. Mbase jam shume ambicioze por kam shprese qe do ta pranosh Islamin nje dite. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif
Respekt,

ps: -hidhi nje sy kesaj faqes poshte po pate kohe.

TheWanderer

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Albanski</div><div class="ubbcode-body">Kujdes se mos citon ndonje fjali deri ne pike. Ketu me poshte ke pergjigje per citemet gjysmake:

http://www.albforumi.com/ubb/ubbthreads.php/ubb/showflat/Number/973979#Post973979

Muhamed (paqja qofte me te) nuk ka rrahur dike ne jeten e tij, Sahih Muslim, Libri i Cilesive te Profetit (30), Nr. 5756:

... I derguari i Zotit (Muhamedi) kurre nuk ka rrahur dike me dore qofte grua apo sherbetor ...

Barazia ne ceshtje bashkeshortore si "divorci":

... E nëse keni frikë se ata të dy nuk do të mund t’i ruajnë dispozitat e All-llahut, atëherë për atë, me çka ajo (gruaja) bën kompensim për shkurorëzim (hule) , për ata të dy nuk ka mëkate. ...[Kur'an, Suretu Bakare(2):229]

Per budalleqet e tjera me le te kuptoj se je vetem tip acaruesi qe nuk i dridhet qerpiku per genjeshtra dhe shpifje idiotike, prandaj nuk ia vlen te merresh me idiotesirat e tua. </div></div>

Ndjehem i nderuar qe kam marre vemendjen tende.

E ato që keni dro kryelartësisë së tyre, këshilloni, madje largohuni nga shtrati (e më në fund), edhe rrahni (lahtë, nëse nuk ndikojnë këshillat as largimi), e nëse ju respektojnë, atëherë mos u sillni keq ndaj tyre. All-llahu është më i larti, më i madhi. ...[Kur'ani, Suretu Nisa (4):34]

Fjala ne arabisht qe ka rrenjet 'daraba' qe eshte perkthyer "te rrahesh" ka shume kuptime te tjera midis te cilave eshte, "te udhetosh", "te shmangesh", "te ndash", "te japesh shembuj". Kuptime te tilla te kesaj fjale gjenden ne Kur'an.

Ne shqip, ne Kuran, kjo fjale eshte perkthyer rrah! Mos duhet te mesoj arabisht qe te kuptoj cfare fshihet pas kesaj fjale "magjike" ?
Pastaj c'ke qe merzitesh ti? Ju merruni me Biblen, se 90% te temave mbi krishterimin nga ty e shoket e jane hapur, se citova une (jo deri tek pika /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif ) kuranin, nuk behet qameti. Femrat ne Islam prape te ndershme mbeten Se ndryshe...guri i pret /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Pikepamjen time mbi kete teme e kam thene qe ne fillim, kur doktor mencuria mashtron me kushtetuten e Shqiperise mbi shprehjen e fese.

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

TheWanderer,

Shko lexo njehere Ligji i Përtërirë 22. E ke lexuar ndonjehere sa per kuriozitet se e paske shume qef kete temen.

Une vetem them aq sa thuhet:

Dhe mos iu afroni amoralitetit (zinasë), sepse vërtet ai shtë vepër e shëmtuar dhe është një rrugë e keqe.[Kur'an, Suretu Isra(17):32]

Se ca ben njeri/njera naten kur nuk sheh njeri ne shtepine e tyre eshte ceshtje midis tyre dhe Zotit. Pergjimet ne shtepine e tjetrit jane te ndaluar. Mesoje edhe kete nga islami. Se me duket se ti neglizhon vetem ca nuk i sherben qellimit tend si ne Bibel dhe ne Kur'an.

O ju që besuat, mos hyni në shtëpi të huaja pa kërkuar leje dhe pa përshëndetur njerëzit e saj. Kjo është më mirë për ju në mënyrë që merri mësim. Po nëse nuk gjeni aty asnjë, atëherë mos hyni në to derisa t’u jepet leja, e nëse u thuhet kthehuni, ju pra kthenu. Kjo është më e ndershme për ju. All-llahu di çdo gjë që veproni ju.[Kur'an, Suretu Nur(17):27-28]

Trego ca objektivitet ne analizimet e tua se subjektivitetin tend e morem vesh se per ty origjinalja eshte kot dhe nuk duhet t'i vihet rendesi.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

o Albanski...shoqeria qe ti e ke fut ne thonjeza jemi ne...une, ti, ai, ajo, ata...dhe fene e permban kjo shoqeri...dhe ti po perpiqesh te me diturosh, te me ndriçosh a te me mesosh me kuranin tend, nderkohe qe une nuk dua t'ja di...une thjesht i kerkova asaj vajzes te kete rrespekt per myslimanet e tjera dhe e thashe shume seriozisht...ty si te erdhi? S'te kerkoi njeri ndihme te me tregosh si jam...subjektive apo objektive...ty s'te duhet gje...aq me teper qe s'ka lidhje me çfare po flasim...si nuk u mesuat nje here mor aman, me e bukura eshte se ti flet shume dhe s'thu absolutisht asgje...dhe ke guximin ti thuash The Wanderer qe nuk thote asgje me ato qe shkruan!!!
E ke lexu ndonjehere veten pasi e shkrun postimin apo hiç? normal s'ke kohe se je tu perkthy kuranin...

pse keni kaq deshire dhe gezim ta ktheni temen ne acaruese?
pse gjithmone ja ulni vlerat te tjereve duke i refuzuar dhe kundershtuar postimet? ore nuk jemi armiq!!! PO DISKUTOJME!!!

Kondrapedali

Kondrapedali

Po edhe kafsha nuk hyn në strofullën e një kafshe tjetër o Albanski. E pastaj ku qëndron lidhja e replikës me Wonderer?

Ndonjëherë me duket se në këto lloj temash harxhohet aq shumë frymë sa mund të ishin rrotulluar me mijëra mullinj me erë.

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

DAHLIA,

Po natyrisht edhe nuk di edhe nuk kerkon te dish as te kerkosh dhe te mesosh, por per te shprehur jokoherent je e gatshme:

Ti u shprehe per islamin ('islamizmi') dhe ia fute nje 4 mureshe. Tani nqs une te them se kjo eshte e pavertete dhe jane imagjinata jote se si e ca eshte islami, atehere nuk them absolutisht asgje. Te jap fakte nga Kur'ani, edhe kjo eshte asgje. Po pse ca faktesh do ti nga revista dhe reportazhet? Keto nuk kane te bejne me islamin.

Hajde llogjike, hajde sepse shoqeria permbanka fene kemi gjerat qe t'i permende? Po nuk e kupton se ti po thua nje kundershtim.

Nqs une ti, ai ajo jemi shoqeria. Une e mbaj fene dhe bej si thote feja. Tani, ti nuk e mban dhe nuk ben si thote feja se nuk do t'ia dish fare nga Kur'ani, Bibla dhe ben te kunderten. Tjetra/tjetri nanjehere e mban si thote feja, ndonjehere jo. Atehere pse duhet te fajesojme nje shoqeri qe mban fene (si une, por edhe qe nuk mban si ty) se ato qe ben ti apo tjetri/tjetra kunder vlerave te fese qenka rezultat i gjerave qe une nuk bej sepse mbankam fene.

Dy gjerat super-mashtruese ne kete prospektive (dhe kush flet per lavazhe) eshte se ti amplifikon gjerat negative te shoqerise (ato qe ben ti kunder fese) dhe nga ana tjeter amplifikon fene e shoqerise (ate qe mbaj une).

Tani ti ke ngaterruar fillispangot sepse shkaku kryesor i atyre gjerave negative eshte mosbantja e fese dhe jo mbajtja. Por domosdo ti nuk do t'ia dish se ca thote feja se po ta dije, 'ngaterrimi' i fillispangos se shkakut dhe pasojes nuk do ishte i lehte, apo do ishte?

Acaruese je ti qe i ngaterron gjerat bazore dhe jo une. Keto gjera mesohen ne kopsht. Jo domosdo do te ulim vlerat e 'ngaterrimit te fillispongove' ne ty. Nuk e shikon ca flet njehere. Akoma merresh me subjektivitete. Nje gje objektive akoma jam duke pritur te lexoje ne shkrimin tend.

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Kondrapedali,

Kafsha ndoshta hyn, ndoshta nuk hyn. Por me siguri kemi disa njerez qe hyjne ne shtepine e tjetrit, kete nuk e dyshon njeri.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Albanski...une e shikoj deshiren tende te mire per te me kuptuar...Ne po flisnim per shamiat?!!

Qendro tek shamiat...te lutem qendro ne teme...Mos me fol per gje tjeter me fol vetem per shamiat...Ja te te perkthej nje pasazh te vogel fare te ketij shkrimi...dhe nuk eshte shume i hershem...ka vetem tre muaj qe ka dale nga aktualiteti...

S'ke ndare mendjen akoma ne jam subjektive apo objektive(nuk u lodha shume interneti eshte i mbushur me lajme te tilla...dhe me duket se jane pjese e shoqerise dhe e fese)...i nderuar zoteri!

samedi 15 décembre 2007
Plus de 40 Irakiennes tuées pour "violation des règles islamiques" cette année

L’intégrisme apporté par les occupants.

Au moins quarante femmes ont été tuées cette année par des extrémistes religieux parce qu’elles ne portaient pas de foulard, qu’elles s’étaient maquillées et qu’elles avaient en cela "enfreint les enseignements de l’islam", a déclaré dimanche un responsable de la police.

Pour le général Jalil Khalaf, ces assassinats portent la marque de groupes religieux qui tentent d’imposer une interprétation rigoriste de l’islam.

"Les femmes de Bassora ont été assassinées de manière horrible", a déclaré ce responsable de la police de la ville. Décapitées, tuées par balles ou mutilées, les victimes sont en général abandonnées dans des ordures avec un mot expliquant la raison du meurtre : "elle a été tuée pour adultère" ou "elle a été tuée pour violation des régles islamiques"...

Quarante victimes ont été recensées, mais "nous croyons que le nombre des femmes assassinées est bien plus important", les proches des victimes hésitant à contacter la police par peur des représailles. Selon le policier, des hommes ont été aussi attaqués en raison de leur coupe de cheveux ou de leurs vêtements.

Avant l’invasion de l’Irak en 2003, Bassora, la deuxième ville du pays, était réputée pour sa vie nocturne et la diversité de sa population.

Source : Sinan Salaheddin *AP - **Dimanche 9 décembre, 23h26*

Dossier Irak de AP.

40 Irakiane te vrara per shkelje ne rregullat e islamit nga besimtare ekstremiste sepse kishin hequr shamiat, sepse ishin makijuar sepse nuk kishin deshire te visheshin sipas ligjeve te islamit. Keto gra jane vrare ne menyren me barbare...po e le me kaq...se eshte per te uleritur...

Albanski...Ky eshte realiteti, kjo eshte feja e sotme kjo eshte shoqeria e sotme...prandaj i thashe Sares larte...ji realiste...jeto jeten siç e ke,beso ne zot e bej ça te duash vete...po mos hajde te me japesh mend mua a eshte mire a keq...se mbrapa atyre shamiave ka edhe keshtu.. qe perktheva me lart...
Sa per dijeni Albanski...une jam shume objektive dhe realiste...te sjell fakte pa amplifikuar asgje...aq me teper te keqen...qe ti me ke akuzuar me lart...

Mendoj se nje mysliman i mire...shikon punen e vet dhe nuk harxhon kohe neper forume poshte e larte duke dhene mend dhe duke u menduar te beje adepte te tjere...nje mysliman i mire duhet te jete shume i realizuar apo i kenaqur nga jeta e tij (shume me shume se nje qe nuk beson ne zot psh)atehere se kuptoj pse gjithe ky agresivitet?...

Une dua vetem shembuj zoti Objektiv..ti me sjell mua Kuranin qe i ka ik objektiviteti ka nje jete...

çdmth "gjerat bazore"!!!! S'do me thene asgje.
çfare ke mesuar ne kopesht ti? Na e thuj edhe ne, jo per gje po po dyshoj se ty te kane mbajt me hater
Une ne kopesht luja me lepurusha e me lodrat e moshes...nderkohe qe ti qenke mire kultivuar ne Kuran...e me thu mu qe s'te kane bere hiç lavazh!!!

TheWanderer

Primus registratum

Dahlia, ca na acaron tani /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif E thote dhe kushtetuta shqiptare qe keta kane te drejte te bejne ca te duan...