Re: Mbulesa (hixhabi) tek femrat (besimtare) musli
<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Albanski</div><div class="ubbcode-body">Kujdes se mos citon ndonje fjali deri ne pike. Ketu me poshte ke pergjigje per citemet gjysmake:
http://www.albforumi.com/ubb/ubbthreads.php/ubb/showflat/Number/973979#Post973979
Muhamed (paqja qofte me te) nuk ka rrahur dike ne jeten e tij, Sahih Muslim, Libri i Cilesive te Profetit (30), Nr. 5756:
...
I derguari i Zotit (Muhamedi) kurre nuk ka rrahur dike me dore qofte grua apo sherbetor ...
Barazia ne ceshtje bashkeshortore si "divorci":
...
E nëse keni frikë se ata të dy nuk do të mund t’i ruajnë dispozitat e All-llahut, atëherë për atë, me çka ajo (gruaja) bën kompensim për shkurorëzim (hule) , për ata të dy nuk ka mëkate. ...[Kur'an, Suretu Bakare(2):229]
Per budalleqet e tjera me le te kuptoj se je vetem tip acaruesi qe nuk i dridhet qerpiku per genjeshtra dhe shpifje idiotike, prandaj nuk ia vlen te merresh me idiotesirat e tua. </div></div>
Ndjehem i nderuar qe kam marre vemendjen tende.
E ato që keni dro kryelartësisë së tyre, këshilloni, madje largohuni nga shtrati (e më në fund), edhe rrahni (lahtë, nëse nuk ndikojnë këshillat as largimi), e nëse ju respektojnë, atëherë mos u sillni keq ndaj tyre. All-llahu është më i larti, më i madhi. ...[Kur'ani, Suretu Nisa (4):34]
Fjala ne arabisht qe ka rrenjet 'daraba' qe eshte perkthyer "te rrahesh" ka shume kuptime te tjera midis te cilave eshte, "te udhetosh", "te shmangesh", "te ndash", "te japesh shembuj". Kuptime te tilla te kesaj fjale gjenden ne Kur'an.
Ne shqip, ne Kuran, kjo fjale eshte perkthyer rrah! Mos duhet te mesoj arabisht qe te kuptoj cfare fshihet pas kesaj fjale "magjike" ?
Pastaj c'ke qe merzitesh ti? Ju merruni me Biblen, se 90% te temave mbi krishterimin nga ty e shoket e jane hapur, se citova une (jo deri tek pika /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif ) kuranin, nuk behet qameti. Femrat ne Islam prape te ndershme mbeten Se ndryshe...guri i pret /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif
Pikepamjen time mbi kete teme e kam thene qe ne fillim, kur doktor mencuria mashtron me kushtetuten e Shqiperise mbi shprehjen e fese.