Mbulesa (hixhabi) tek femrat (besimtare) muslimane

philly_fier

Primus registratum
Re: Mbulesa (hixhabi) tek femrat (besimtare) musli

Asnje nuk me thote mua si te vishem dhe si jo por une e di qe duhet te vishem ne pershtatje me ambjentin ku jam, ne pune duhet te vishem me rroba pune, etj etj...
Dhe Albaneski ne lidhje me kete " E ka nxjerre ligji me kohe dhe nuk pret opinion e tua 'trashanike' dhe stereotipe qe ti jep"..tani une gjithmone kam menduar se njerezet qe besojne ne Zot jane me te sjellshem dhe nice se njerezit qe nuk besojne..Une nuk kam thene asgje te keqe deri tani dhe nuk kam ofenduar as ty asnjeri. Ti si e shpjegon se ca the me lart?????????

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Kondrapedali,

Ti ja fut ndonjehere kot. Nuk e kupton se une po flas per te lirite e besimit dhe praktimit personal si ne pune dhe ne edukim dhe ti me flet per ca?...per lirite e 'simboleve'...ne vendet publike, jo private. Po te ishte privat salla dhe pronari te ishte krishter nuk hiqej kryqi. Prandaj ti mos fol kot. Sepse salla perdoret nga lloj lloj njerezish dhe mirembahet me parate e njerezve qe nuk besojne ne kryq, prandaj u hoq. Ketu nuk kemi te bejme me lirite personale te nje individi. Pra anet e tua jane te kota. Por ti nuk mund t'i vesh ti thuash ndonjerit hiqe kryqin nga qafa se nuk me pelqen mua si ne pune dhe ne edukim.

http://www.usdoj.gov/crt/religdisc/religionpamp.htm

U.S. Department of Justice

Civil Rights Division

Protecting the Religious Freedom of All:
Federal Laws Against Religious Discrimination

"In this Land of equal liberty it is our boast, that a man's religious tenets will not forfeit the protection of the Laws, nor deprive him of the right of attaining and holding the highest Offices that are known in the United States."

George Washington

Education

A group of students form a Bible club and ask for permission to meet in a classroom before school. While other student-created groups are given meeting space, the Bible club is barred because it is religious.

Two Muslim sisters are told by a school principal that they cannot wear their hijabs (head-covering scarves) to school due to a no-hats policy, despite the fact that the school has made exceptions to the policy for other students.

A teacher berates a student in front of the class because he does not share the faith of the teacher and the rest of the class, leading to repeated harassment of the student by other children.

These examples may be violations of federal law, which prohibits the denial of educational opportunities because of a person's religion. The Division's Educational Opportunities Section enforces these laws in elementary and secondary schools, as well as public colleges and universities. The Educational Opportunities Section's work addresses discrimination in all aspects of education, including curricular and extracurricular activities, the transportation of students, the hiring and placement of faculty and administrators, and distribution of school resources.

If you believe that you or your child has been denied access to an educational program or otherwise discriminated against by a school operated by a state or local government, you can contact the Division's Educational Opportunities Section toll free at (877) 292-3804, or write to: Educational Opportunities Section -- PHB, Civil Rights Division, U.S. Department of Justice, 950 Pennsylvania Ave., N.W., Washington, D.C. 20530. Further information is available at http://www.usdoj.gov/crt/edo.

Employment Discrimination

A Jewish instructor for a county job training program is told that he may not wear his yarmulke while teaching classes.

A store clerk who is a Seventh-day Adventist is scheduled to work on a Saturday, his Sabbath. Despite the willingness of a coworker with the same level of experience to switch shifts with him, his supervisor tells him that he must work Saturday or be fired.

A supervisor passes over a qualified Mormon applicant for a job and is later overheard saying to a colleague that he would not feel comfortable working closely with a Mormon.

These examples may be violations of Title VII of the Civil Rights Act of 1964, which prohibits discrimination against persons based on their religion in hiring, promotion, or in the terms and conditions of employment. Title VII also requires that employers reasonably accommodate the religious needs of employees, such as Sabbath observance, if it would not be an undue burden on the employer to do so. If you believe that an employer, a labor organization or an employment agency has discriminated against you because of your religion, or has refused to make a reasonable accommodation of your religious needs, you may call the U.S. Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) at (800) 669-4000 to be put in contact with the EEOC office nearest you.

The Civil Rights Division handles individual cases of religious discrimination against state and local government employers upon referral from the EEOC. The Civil Rights Division also has authority to bring suit against state or local government employers when there is a pattern of activity or a policy that violates Title VII. If you believe a state or local government has violated your rights under Title VII, you can call the Division's Employment Litigation Section at (202) 514-3831, or write to: Employment Litigation Section, Civil Rights Division, U.S. Department of Justice, 950 Pennsylvania Ave., N.W., Washington, D.C. 20530. Further information is available at http://www.usdoj.gov/crt/emp.

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Goca Fierake,

Ke harruar se ca ke thene me pare. Me lejo ta kujtoj:

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Quote:</div><div class="ubbcode-body">Ndoshta nuk ka nevoje per te nxjerre nje ligj te tille se burrat musliman nuk i duan grate e tyre te punojne, i duan te rrine ne shtepi, te lajne, te gatuajne dhe te bejne femije:) Keshtu qe nuk ka nec[v]oje per nje ligj te tille.</div></div>.

Ky ishte dhe opinioni yt per te cilen e kam quajtur si e quajta. Tani nqs ti e kishe me 'shaka' edhe une me 'shaka' e kisha ate epitet popullor...pse te djeg miza?

Ti ben si e di, edhe te tjeret bejne sic dijne vete dhe nuk ka pse t'i imponosh ti si te vishen apo zhvishen.

Kondrapedali

Kondrapedali

O rrushi (Albanski), ku e ke lexu tek ndonjë nga shkrimet e mia që femrat myslimane nuk duhet të mbajnë shami (apo ç'tu teket) në jetën e tyre private apo në ambjente publike, apo kudo tjetër ku nuk ndalohet?

E vetmja gjë që kam thënë është fatkeqësia që sjell tjetërsimi i kulturës tënde nën petkun e fesë si pasojë e injorancës së personit që e shpjegon fenë ose e personit të cilit i shpjegohet.

Mbulimi i kokës është bërë në gjithë Mesdheun e më tutje prej shekujsh kështu që është e kotë ti atribuohet fesë mbulimi i kokës me shami. Përdorimi i shamisë ka patur arsye praktike e jo fetare. Prandaj dhe jam personalisht kundër vënies së shamisë. Por këtë bindje e kam për vete dhe nuk ja imponoj askujt (diskutimin këtu shpresoj të mos e konsiderosh si imponim të mendimit tim).

bizi

Forumium praecox

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Goce Fierake</div><div class="ubbcode-body">Well Amani, mua nuk me pengon ca veshin ato. Vetem se besimi eshte dicka personale, mbaje ne mendjen ose zemren tende, wherever you want. veshja nuk e ben besimin. jemi ne 2008, dreqi e mori. Nuk ke pse vesh rroba te zeza nga koka tek kembet per te treguar se je besimtare e madhe.
Une jetoj ne Amerike dhe ne 4 vjet ketu mund te kem pare 2 ose tre gra te veshura ashtu..what does that tell ya?</div></div>
ndoshta qe s'ka shume myslymane qe mbajne perce verdall aty ku jeton ti.

sara 2

Primus registratum

sa per kontrapedalin
avash mer kontrapedalo mos na u ngacmo ne aq shum se s'dot pys ty se ça shkolle me shku dhe as lejen skam per te ta mar per derisa ma ka leju tjeter kush e jo zotnia jote.
O lale menjen ti narroje po ta pat qefi se ne un ne shkoll laike jam tuj shku e mun' mes t'evropes e t'italis (nuk vij ke shkolla jote mos ki frik) e goca huj e shoqa jeme osht italione bija botes e bon masterin me shami n'kok tek universiteti katolik "il sacro quore".ene un jam tuj e majt at' shami n'universitetin italion e nanji s'jam tuj gerric pervec teje mesa duket pastaj po e pate aq besdi narro shkoll vet po deshe kush tha se ke ma shum te drejt se une per tu shkollu (se po bojm si kalamoj tashi jo ti jo un).
Se meqe ne njihemi si vend i nje kulture te gjer tolerance fetare,jerez si puna jote thyejne prizmat e kesaj tolerance duke u sjellur intolerant ndaj te tjereve e duke uruar t'i perzene nga shkolla.ti ke fe? se simbas asaj qe thua sado pak fetar qe te jesh e ke vendin tek rruga e jo tek shkolla ose me sakt e ke vendin te turku e katoliku e jo te veni jot.

moj vajz fierake, perse duhet te ma tregosh ti se ku ta mbaj besimin une?!
ne zemer ne mendje ne fjal apo ne vepra?! bota eshte e bukur se eshte e larmishme.
Une jam n'dakord me ty,veshja nuk e ben besimin,po ç'te keqe ka qe besimi ta bej veshjen.
Une jam ne itali,dhe vet kam qene ne vatikan a te besohet ty qe ketu ka nje mori vajzash me shami sa une ne shqiperi nuk kisha par aq shume! Mos i gjyko e krahaso te gjitha vendet vetem me vendin qe te rrethon se po te kishe vizituar dhe vende te tjera si Itaia Gjermania (qe ka 5 milion turq dhe gjysma duhet te jen gra me shami) e Franca dhe aq me teper Anglia ta siguroj qe nuk do te kishe te njejtin mendim lidhur me numrin e vajzave me shami.

Eagle-s dua ti kujtoj qe zhvillimi i nje populli shihet dhe nga treguesit e tij historik.Vizito pak faqet historike per te rikujtuar dhe per te mesuar nese nuk e din qe prapambetja e ketyre vendeve nuk i ka ardh nga shamia por nga historite e gjata te kolonializmit te vendeve evropiane,Pikerisht se atje mbyllen shkolla e universitete dhe jo vetem gocat me shami i privuan nga to por edhe te gjithe shoqerine dhe ja ku i ke sot.Se e vetmja rruge qe con ne prapambetje eshte mbyllja e rryges se shkollimit ate çka duan te na bejne neve me shami.

philly_fier

Primus registratum

Nje pyetje kisha une..ndoshta mund ta quani injorance, whatever..Por nje gje nuk kuptoj..Kurani eshte shkruar kur eshte shkruar dhe njerezit ndiqnin rregullat e tij sepse funksionte per kohen atehere, myslimanet jetonin ne komunitete muslimane and so on.
Tani eshte viti 2008, duhet besimtaret ti pershtaten edhe ambjentit ndonje cik, apo te ndjekin rregulla qe nuk e dine se kur jane shkruar dhe nuk e dine si jane transformuar nga koha.
Dhe nqs nje besimtar duhet te ndjeki ato rregulla nje per nje, a do te thote kjo qe ajo pjese e shoqerise nuk do eci asnjehere perpara??

bizi

Forumium praecox

pse lale ce problemi ke ti ato qe s'duan te ecin perpara??
E zeme se paska njerez qe duan te mbajne akoma keto "vjetersira", leri mi lal, prandaj pra quhet DEMOKRACI, qe secili te jete i lire edhe t'a ushtroje besimin e tij se ne zemer e mbanin ne kohe te xhaxhit njerezia.

philly_fier

Primus registratum

Nqs ata/ato e pranojne qe nuk duan te ecin perpara atehere me duket sikur nuk kane te drejte te kerkojne te drejta te barabarta me njerezit qe mundohen cdo dite te ecin perpara..
Si thua ti?

Kondrapedali

Kondrapedali

Oj cuca 11 që ke mor shpatën ke dora, ti po deshe me e majt shamin maje ene n'dush po ta tha kaptina po mos ec me m'thon mu që ti je fetarja modhe ne pranej ma shamin. Shamija as nuk të bo fetare e as nuk ka t'boj me fen. Kshuqë se pse do ti me e majt o i problem që të tako ty e mu s'm'hy n'pun hiç.

Sa për ate punën e tolerancës që njifmi neve m'duket se e ke kap për s'mrapçit (siç duket edhe shum gjona të tjera te kjo tema) se shqiptarë jan toleranta se nuk përballen shum me simbolet e feve të tjera. Kshuqë boji mir llogarit para se me fol.

Ne sa për shamin ke shkolla, m'vje keq po ate nuk e them un po e thot ligji e për sa koh ligji thot që s'ka simbole fetare n'shkoll t'shtetit, harroje ne ti ne hoxha, s'ka për të pas.

Ne ky ligj nuk o bo me i bo qefin nai feje t'veçant apo ateistave por pikërisht që me shmang konfliktet mes njerzve. Me sa shof un, njerzit me besim mo t'modh jan ata që nezin pikërisht konfliktet se menojn se kan gjet t'vërtetën e duhet me e apliku apo me ja tregu ene të tjerve edhe pse ktyne nuk i rruhet hiç për te. Kët gjo juve besimtarët e pa men (se ka shumë të tjerë që nuk njulin kom si mushka) nuk jini n'gjenje me e mor vesh ne pranej boni me lujt menç ne mo t'urtin e mo t'mirin.

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Kur'ani eshte liber per njeriun ne lidhje me besimin dhe vlerat morale. Tani ti i di 10 komandat e Moisiut. Keto kane te bejne me besime dhe vlera njerezore si mos vidh, mos vrit, mos kurvero, repekto prinderit....edhe te tjera.

Tani ca gjeje perparuese gjenke ti ne krahasim me keto qe qenkan prapambetje? Keto jane vlera qe bejne shoqerine te funksionoje, te perparohet.

Nqs e ke per teknologji: nuk thote ne Kur'an mos i hip makines, po hypi devese apo kalit... Pra nqs e ke me zhvillim shkence, muslimanet kane qene pro zhvillimit qe nga fillimi.

Psh zhvillimi pranim racesh te tjera si te berarabarta jane bere qe ne fillim. Kurse ne disa vende jane zhvilluar ne kete aspekt shekullin e fundit. Tolerim fesh dhe praktikimet e njerezve te feve te tjera jane te mbrojtura ne Kur'an.

Se ca kupton ti me zhvillim ne apektin e "rregullave", une nuk e marr vesh. Rregullat jane per te miren e shoqerise prandaj ka polici qe forcon, se pastaj behet xhungel po s'pati rregulla. Pra ai qe nuk ndjek rregullat ai e peson keq. Nqs te mos pish droge eshte rregull, atehere nqs pin do gjesh veten ne problem dhe do i besh vetes tende probleme nga me te ndryshmet dhe pastaj te tjereve qe jane te aferm ndaj teje. Pra rregullat jane per te miren tende dhe jo se duan te shtypin 'lirite' e tua.

sara 2

Primus registratum

Me duket se ta thash qe shamia nuk e ben besimin,po duhet te kesh nje fare besimi qe ta mbash shamine ne koke,je i sigurt qe s'ka te bej me fen!

At'her jena n'dakort qe ty sduhet me t'hy n'pun hiç se ça maj un n'kok.Problem i imi na bohet kyr ti ma bon problem mu i gjo qe hiç fare s'o problem.

Ligjin e bejne njerezit se ça kto njerez kuptojn per simbole fetare ktu ka içik me fol,dhe se me shume konflikte krijon sesa shmangin. Nuk eshte per t'u krenu aq shum se ka dal ky ligj se ligjet jane pikerishte per drejtesi dhe jo per te munduar nje pjese te shoqerise dhe per ti etiketuar si kriminel qe thyejne ligjin.

O lale nuk e kuptoj se kush e ka mor shpaten e kush e bo mushken n'ket mes sidomos kur nuk te rrintereson at'her ça ke.
Kush po imponon me ja mush menjen kujt.

Simas meje e kam gjet te verteten e mesa di po e maj per vete po kur ju t'urtit e t'miret na boni gjith ate tym se s'ju pelqekena ne e ju bezdiskena ti ça menon se do bojna ne? Do e qepim gojen! po he pra

a s'po e lodh nanji me ju narru menjen mos ki frik po jem tuj thon qe na le mer çun rahat se njashtu si ke ti t'drejt me bo kam ne un. s'po kapem me rrobat e tuja ti po kapesh me t'miat

philly_fier

Primus registratum

O Sara11 te lutem shkruaj shqip, se prandaj jemi ketu te marrim vesh ca themi, e po ste kuptuam ca shkruam, ste pergjigjemi dot.

Kondrapedali

Kondrapedali

Oj goce, nuk jom un që kapem me rrobat e tuja por jon dynjoja. Un jom tu t'thon që ka rob që acarohen (si ka njoni krah ashtu ne ka tjetri) prej simboleve fetare ne çuditërisht, shamija shifet si i till. Nashti ti thu që shamija nuk o simbol fetar, at'here ça t'hy ty n'xhep a lejohet apo jo me u majt shamija n'institucjone publike? Jo për gjo po sikur ka i kontradikt t'vogël ktu.

Maj i shami alla shqiptarçe ti ne vejm i bast bashk që s'ka me t'thon gjo njeri. Problemi o se robt që bojn si t'avancum nuk jon megjithmen e kjo si për fetarët e moderum ashtu edhe për afetarët (që s'jon t'gjith ateista).

P.S. Goca pri Fierit, mso shqip se s'i ke m'terezi fort pun't

sara 2

Primus registratum

Nuk eshte SIMBOL sepse te jete simbol do te thote qe une dua t'i tregoj diçka dikujt,po une me te s'dua t' tregoj asgje askujt ça (fai kam une se ju e merni per simbol!?) THJESHT po praktikoj fen time dmth po zbatoj nje rregull qe ajo permban dhe qe une bie n'dakord e dua ta rrespektoj.

Kush qeka kjo shami alla shiptarçe me mos jan gjo ato napat e plakave qe shef neperr rruge?Apo naj gjo tjeter qe une s'e ditkam.
A s'e mjafton ty te them qe UNE JAM SHQIPTARE MBAJ SHAMI E SHAMIA IME ESHTE ALLA SHQIPTARçE,çA ndryshimi ka?!
Une nuk e mbaj shamin e zez si arabet,nuk e maj as me flok perjasht si turket e as nuk vesh rroba e shami te gjona si italianet,une mbaj shami alla shqiptarçe me modele qe kam mesuar ne shqiperi dhe qe keto nuk i kan.E ku o problemi ktu! Do me na von tashi nacjonalitet ene shamis,ve shami aty n'kok pastaj modelin zhgjidhe ka ta dush, mo na e bo tashi pun mode.

philly_fier

Primus registratum

Sara11..Cdo rregull ka nje qellim, nqs qellimi i shamise nuk eshte nje simbol qe tu tregoj njerezve qe ajo grua eshte grua myslimante, kush eshte qellimi i shamise????
Une e kuptoj qe ti po ndjek vetem rregullat e fese tende, por rregullat nuk ndiqen symbullur, cdo gje e ka nje qellim.

Kondrapedali

Kondrapedali

Sara, simbol është diçka që simbolizon dhe shamia në kokë tregon përkatësi fetare dhe këtë nuk e konsiderojnë të tillë të tjerët por në radhë të parë personi që e mban përndryshe nuk do ishim duke diskutuar këtu.

Tani se ç'ke apo ç'nuk ke qef ti të takon ty për sa kohë që nuk më shqetëson mu. Në momentin që qefi jot ndërhyn me qefin tim un ne ti duhet të bijm me i menie që mos kemi probleme. Për pun shamie kena ra dakort që ti ta majsh shamin gjithanej me përjashtim të veneve ku nalohet, d.m.th. nëpër institucione publike që na takojn isoj si mu ene ty ne ku si un si ti kemi po aq të drejt me kërku gjona sa ne gjith të tjerët.

Kshuqë mos hec ktu me na thon që o qefi jot me e majt shamin e mu s'ka ça m'duhet, apo mo keq akoma si thon ca ktu me justifiku veten, që robt mund t'veshin apo të zhveshin ça t'ken qef. Nuk o kjo demokracia. Ky o individualizëm. Demokracia o me shku me turmën.

sara 2

Primus registratum

Vajza Fierake,
Problematika e shamise kerkon qasje te shumeanshme,dhe jam absolitish n'dakort me ty qe si rregull fetar nuk duhet ndjekur aspak symbyllur perkundrazi rrethanat ne te cilen jeton njerezimi sot te ben t'i mendosh mire gjerat dhe te rreflektosh per pasojat e veprimeve te tua sidomos atyre fetare.E kjo eshte nje çeshtje shume komplekse si ne aspektin juridik ashtu eshe moral, dhe per kete arsye do te doja qe te trajtohej nga kompetentet. (duke qene se une kompetente teologe nuk jam do te perpiqem t'i bie pak shkurt).
Siç din shamia nuk eshte ekskluzivitet i fese islame si shpallje e fundit ,por edhe te shpalljeve te meparshme (ne fen kristjane murgeshat e mbajne shamine apo jo)

Mbulesa si dispozite ka shume lidhje etimologjike te fjales si dhe rregullave praktike e juridike prandaj them qe eshte nje rregull fetar.
Kurse nga ana gjuhesore fjala Hixhab (ose ndryshe shami) do te thote mbulese dhe pengese per te arritur e keqa tek diçka,dhe si rregull fetar eshte mbulesa e femres muslimane nga shikimet e meshkujve qe nuk e kan te lejuar ta shikojne(duket e çuditçme po ashte e vertete qe femra e ka ne natyre e saj turpin,ka qe i vjen dhe zor kur te tjeret e shofin?!) .

Tani,dihet qe me mire eshte te parandalosh sesa te kurosh,ne kete kuader hixhabi (apo shamia) hyn tek ato masat parandaluese.
Islami i ka vene shume kujdes pozites se femres ne shoqeri si dhe i ka vene theksin mos teprimit te normave ne raport mes dy gjinive psh shikimi kontakti i tepruar me njerez qe s'i ke asgje.
Dhe mbulesa bashke me disa norma shoqerore formojne nje sjellje dhe nje imazh te caktuar(prandaj ngaterrohet me simbolet).

Une e konceptoj si nje rrespekt maksimal ndaj Zotit dhe dispozitave te Tij (natyrisht per nje qe nuk beson kjo eshte e pakonceptueshme).Kjo eshte perulje e saj VETTEM ndaj Zotit,ne çdo sekond qe kjo e mban shamine konsiderohet se eshte duke e adhuruar Zotin vazhdimisht (e ta siguroj qe synimi i nje besimtari praktikant eshte adhurimi i panderprer i Zotit)

Gjitha te mirat

sara 2

Primus registratum

Me sa di un ajo formula bukur nuk osh pun qefesh osht pun lirish,dmth per sa koh hyn tek liria ime ne jo te qefi im.
Po ti (jo ti personalisht) me çin ke ron n'dakord per shamine time? Amke pyt mu? Do thush ti pse duhet me t'pyt njeri ty,po ja pra se nje pjese e shoqerise e kan kete obligim fetar qe duan me e zbatu,ne vend qe te ja lehtesojme njeri tjetrit si njerez na duhet te gjendemi ketu per te kerkuar bosh te drejtat e njeres pal e tjetri t'i thote m'ngacmon ti mu e m'prish qefin mu.

Me vjen vetem keq se kur une dhe shume si une nuk jane n'dakord me rrugen qe kjo turm mer..tashi une s'do bohem si gjith te tjeret me zor e se s'bon sado individualizem te duket, demokracia eshte bukur, te rrespektosh shumicen, po jo me shkel me kom pakicen.Po fundja le t'mvij keq sa te dem une pun e modhe per ty apo jo,ne ktu jena n'dakord.

Hajt shnet

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: sara11</div><div class="ubbcode-body">

Kurse nga ana gjuhesore fjala Hixhab (ose ndryshe shami) do te thote mbulese dhe pengese per te arritur e keqa tek diçka,dhe si rregull fetar eshte mbulesa e femres muslimane nga shikimet e meshkujve qe nuk e kan te lejuar ta shikojne(duket e çuditçme po ashte e vertete qe femra e ka ne natyre e saj turpin,ka qe i vjen dhe zor kur te tjeret e shofin?!) .

Tani,dihet qe me mire eshte te parandalosh sesa te kurosh,ne kete kuader hixhabi (apo shamia) hyn tek ato masat parandaluese.
Islami i ka vene shume kujdes pozites se femres ne shoqeri si dhe i ka vene theksin mos teprimit te normave ne raport mes dy gjinive psh shikimi kontakti i tepruar me njerez qe s'i ke asgje.
Dhe mbulesa bashke me disa norma shoqerore formojne nje sjellje dhe nje imazh te caktuar(prandaj ngaterrohet me simbolet)

</div></div>

Sara, nuk po te flas ne lidhje me shamine tende, mbaje si te duash, me spjegon dot çdmth "femra e ka ne natyren e saj turpin?!!"

Per çfare duhet te kete turp nje femer qe del pa shami ne koke?
I bie qe femrat qe nuk jane muslimane te jene te paturpshme?

Ti thua qe islamizmi i jep nje pozite te rendesishme femres!!! çfare mashtrimi! çfare lavazh truri! çfare diskriminimi ndaj femres!
mjafton vetem te shikosh nje reportazh apo te lexosh neper revista ose internet per vendet thellesisht islamike, tmerresisht te integruara ne myslimanizem, mjafton te shikosh se sa te mjera dhe te mbyllura, se sa te pafat dhe te nenshtruara jane ato femra qe jane te mbuluara...mos me thuj qe kane qejf te jetojne ashtu!!! mos me thuj qe kane deshire dhe kane zgjedh vete rrugen e tyre te islamizmit, sepse nuk eshte e vertete!

Nese ti ke fatin e madh dhe jeton ne nje vend te lire ku ti mund te shkosh me shamine tende mbi koke gjithandej dhe te jetosh pa asnje ndryshim nga femrat pa shami ne koke...te lutem mbaje shamine po mbylle gojen...se je E LIRE...pak respekt per ato femra qe vuajne dhe jetojne gjithe jeten brenda kater mureve