Mbulesa (hixhabi) tek femrat (besimtare) muslimane

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: Mbulesa (hixhabi) tek femrat (besimtare) musli

O Studento, nuk bohet fjal ktu me respektu të tjerët por bohet llaf mos me mashtru. Secili vishet si ti teket e ku ti teket por nuk duhet tu imponohet të tjerëve me justifikime fallco.

Kuptove tashti /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif

studenti100

Forumium praecox

Mosrespektimi, ofendimet eshte nje lloji imponimi. Ty kush po te imponon ta veshesh apo ta zhveshesh hixhabin? Perse diskutoni gjera qe nuk ju ndikojne direkt? Nqs per ty zhveshja apo mbulesa nuk ka ndryshim ne besimin tend, per nje tjeter ka ndryshim ne besimin e tij. Pra nuk duhet te imponohen mendimet qe ke besimit te tjetrit. Mund ta diskutosh pse e vesh apo e zhvesh dhe te marresh opinione apo te shprehesh opinione, por ta kalosh "jo ti e ke gabim se them une" nuk eshte rruga e nje diskutimi. Nqs ti mendon se eshte mashtrim, jep faktet dhe vendosin vete njerezit, nuk eshte nevoja te ofendohen ata qe nuk ndajne te njejtin mendim me ty.

Kondrapedali

Kondrapedali

O Studento, futi i studim edhe 12 faqeve përpara e mos ja fut kot tashti. Hë të keqen se na lodhët me veshjen teorike të problemeve por nuk kapni asnjëherë thelbin.

A

arabesque

Guest

Ngaterrimi eshte se ti po na flet per arabet kur ne po flasim per hixhabin ne shqiperi.Sa larg temes qe je,dukesh qe studion shume,merr ca pushime

E ku qendron dallimi ne meste arbeve e shqiptareve me hixhab?
Siç duket veçse ne koken tende!!!!

Per cfare ndryshimi flet ti?si eshte qepur apo cfare ngjyre eshte?Pasi hixhabi eshte i njejte per te gjitha femrat qe e veshin ate.
Nuk po nxjerr asgje me koken time /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

gurax

Pan ignoramus

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: "Dr.Dituria"</div><div class="ubbcode-body">
All-llahu bëri mbulesen titull nderi duke thënë:

"O ti Pejgamber, thuaju grave tua, bijave tua dhe grave të besimtarëve le të vëjnë shamitë (mbulojë) e veta mbi trupin e tyre, spese kjo është më afër që ato të njihen (se nuk janë rrugaçe) e të mos ofendohen.

Mbulesa (hixhabi) është pasterti e zemres

E kur kërkoni prej tyre (grave të Pejgamberit) ndonjë send, atë kërkonie pas perdës, kjo është më e pastër për zemrat tuaja dhe të tyre."(ahzab 23)

Mbulese është respekt ndaj Zotit

Mbulesa është besim

Mbulesa eshte per ata qe turperohen

"Çdo fe ka moralin e vet, kurse morali i Islamit eshte turpi"(hadith)

"Turpi eshte prej minait (besimit), kurse imani te shpie ne xhenet" (hadith)

Hixhabi është një akt i bindjes ndaj Allahut. "Kur All-llahu ka vendosur për një çështje, ose i dërguari i Tij, nuk i takon (nuk i lejohet) asnjë besimtari dhe asnjë besimtareje që në atë çështje të tyre personale të bëjnë ndonjë zgjidhje tjetërfare.

Le të mos kërcasin me këmbët e tyre për të mos zbuluar fshehtesinë nga stolitë e tyre.

Hixhabi eshte Modesti

Hixhabi eshte Simbol i Islamit

Një nga parimet themelore të Islamit është se besimi është një mesazh, deklaratë apo komunikim me anë të gjuhës, një besim në zemër, i cili manifestohet në cdo pjesë të trupit. Prandaj kur një besimtare muslimane dëshmon për besimin e saj në Allahun dhe të Derguarin e Tij, me siguri do të vendosë të manifestojë besimin e saj edhe në veshje për t'u dalluar nga jo-besimtarët.

Hixhabi nuk është diçka arabe, pakistaneze, zezake, etj. Por është një komand nga Allahu (swt), e sqarimet për te janë dhënë në Kur'an si dhe në Sunetin e Profetit Muhammed (as) per t'i dhënë gruas mbrojtje dhe siguri. </div></div>

Per te mos e marre te tere shkrimin te cituar te terin dhe nje here, kam sjelle vetem pjese kyce ne shkrimin e hapesit te temes per Hixhabin.

Atyre (dhe une bashke me ta) qe ju eshte thene vazhdimisht ketu "mos me sha nga feja" ose "mos me ofendo besimin", ata ka tere keto faqe shkrime qe i rrotullohen ne thelb nje ideje te vetme: keto arsye per hixhabin si dhe urdheresat per hixhabin nuk kane baze hyjnore. Nese Zoti eshte nje, nuk ka pse te diskriminoje midis nje femre muslimane dhe nje jo muslimane. Femrat perpara zotit jane te tera njesoj femra.
Dikush qe e do hixhabin e mban. Dikush qe s'e do s'e mban. Kjo eshte ajo qe kane ne dore te bejne besimtaret (pa harruar qe krahas ketyre ka dhe rregulla te tjera shoqerore, psh tere diskutimi mbi laicitetin dhe qe sipas vendit dhe kuvendi, ka vende ku feja eshte me rendesishme se laiciteti, ka vende ku laiciteti eshte me i rendesishem se feja). Kushdo qe do te perpiqet te pseudo-arsyetoje me pas mbi te mirat e hixhabit, kjo teme ka treguar deri tashti qe arsyetime te tilla jane te nje natyre kokefortesie dhe jo arsyeje ne kuptimin e mirefillte te fjales, me piken me te forte fjaline "Sepse keshtu eshte e shkruar ne liber."

Atje ku s'ka kuptim nje arsyetim dhe perseri kerkohet me ngulm arsyetim, do sajohet nje arsyetim. Tema vete eshte hapur me idene "Ja cilat jane arsyetimet se pse duhet hixhabi". Te gjithe besimtaret qe e duan hixhabin e dine mire qe ka shume, dhe vertet shume, shume veta qe do pergenjeshtrojne menjehere arsyetimet per nevojen dhe te mirat e hixhabit. Kjo teme ka faqe dhe faqe me keto lloj debatesh. Rruga qe kane marre keto arsyetime, anetaret qe kane shkruar ne te, anetare te lloj lloj linjave fetare dhe besimeve, ortodoksike apo te reformuar, partizane apo ateiste, te konvertuar apo larguar apo iniciuar; te tera keto e bejne kete teme nje nga temat me pjesemarrjen me te gjere dhe heterogjene. Eshte gjeja me e mire qe mund te ndodhe ne nje diskutim.

jimmy84

Primus registratum

"Nje simbol, pa njerezit eshte i pakuptimte. Por simboli,me nje numer te mjaftueshem njerezish....mund te ndryshoje boten".

Kjo eshte nje nga shprehjet me pikante ne nje nga filmat me filozofike.

Ceshtja pse "hitxhabi" hap kaq polemika, nuk eshte per nje "shami". Eshte teper banale qe nje veshje te jete kaq "problematike". I gjithe diskutimi eshte tek SIMBOLI. Dhe nuk eshte se kemi ndonje "islamofobi" (do ishte cudia e tete e botes qe nje vend me 70% te popullsise me fe islame te trasheguar prej shekujsh te ishte "islamofob"). Por polemika hapet sepse per ata qe i kane syte perpara "shamia" perfaqeson nje kthim mbrapa. Ne Shqiperi ishte nje arritje e madhe mentaliteti qe femra te dilte nga shtepia pa shami (biles ne disa krahina edhe pa perçe) dhe per me teper e pashoqeruar.

Kurse per besimtaret shamia eshte simbol i fese se tyre.

Keq me vjen por Nena e Dijes, Historia, na ka treguar qe pas hapit te pare ka ardhur hapi i dyte. Cili eshte hapi i dyte? Qe burri apo babai besimtar ka dhunuar te drejten e vajzes (djalit) per te zgjedhur. Dhe jo vetem ne vendet e Lindjes se Mesme, por edhe ne vendin tone. Dhe eshte normale. Si mundet nje baba besimtar te lejoje vajzen e vet te mos mbaje shami kur sipas fese se vet, ajo femer qe nuk mban shami konsiderohet prostitute?

Dhe besimtaret myslymane ankohen sot se "po u shkelen te drejtat", se po "paragjykohen". Po cfare duhet te themi ne jobesimtaret kur nenat/motrat/grate tona konsiderohen si prostituta nga myslymanet sepse nuk mbajne shami?

Dhe cfare duhet te themi per lejimin e dhunes se burrit ndaj gruas? Se megjithe fjalet "zbutese" qe e shoqerojne kete leje, perseri "kufiri" eshte ca s shume relativ se varet ke quan "dhune te moderuar" burri (nqs ka "dhune te moderuar).

Cfare duhet te themi ne Kuran une si person jobesimtar shihem si "funderrine e shoqerise" dhe si "armik publik"?

Ku eshte e drejta ime qe une te gjykohem ne baze te karakterit tim, ne baze te sjelljes sime ne shoqeri dhe ne baze te veprimeve te mia dhe jo ne baze te bindjeve dhe besimeve te mia?
A nuk mendoni se perpara se te ankoheni per "paragjykime" te hiqni dore nga paragjykimet tuaja?

Dhe kjo eshte vetem pika e pare. Sepse "hapat e dyte" jane te shumta. (S`po merrem me keto se do hapet shume tema).

Personalisht e quaj Islamin, hap shume te madh per kohen e vet. Beri qe Arabia nga nje grummbull fisesh te behen jo vetem shtet, por ndoshta shteti me i zhvilluar i botes ne kohen e vet.
Por eshte teper naive te presesh te njejtat rezultat edhe sot.

Dhe per ta mbyllur, ju kerkoni "lirine e besimit" dhe keni te drejte, po mua si jobesimtar kush me siguron qe nje dite nuk do zgjohem ne nje vend me fanatizem fetar?
Jo me larg se vjet,ne Shqiperi, doli femija 7 vjece ne TV, e mbuluar koke e kembe se "besonte ne Allah" (kete e kam pare vete s`kam nevoje te bej citime). Dhe me siguri prinderit qe ja kishin veshur ndjeheshin ne qiell te shtate me "devotshmerine" e vajzes se tyre.
Cfare duhet te pres une nga "besimtare" te tille qe as e kane idene se ku bie logjika?

Ergler

Primus registratum

O Xhimi shume mire e keni zberthyer problemin si ju edhe zoteria me poshte.Jane disa lloj speciesh qe injorojne e nuk duan te dijne per arsyetimin qe duhet te na udheheqe ne perceptimin e te menduarin e shume probleve.Miqte e mij eshte e kote qe harxhoni energji dhe kohe.Te jeni te sigurt se ne Shqiperi vetem injorantet mund te genjehen me ksi brockullash.Ajo pjese e popullsise qe e ha sapunin per djathe eshte aq e varfer ekonomikisht sa nuk e merrni dot me mend,por kjo pjese e shoqerise po behet edhe e varfer shpirterisht,sepse manipulohet lehte.Keta trushkulur nuk shikojne me tutje se hunda e gjer tek tavolina e tyre e varfer gjer ne mjerim.Ne nje kronike kam pare nje familje nga zona e Elbasanit,te varfer si ne apoteozat migjeniane,ishin genjyer me disa ushqime e disa tesha trupi dhe ju kishin injektuar shamite dhe dollomate.Eshte kulmi te mendosh se keto arrihen duke mashtruar injorante ,per t'i perdorur per qellimet e tyre afatshkurtra e afatgjata.Para disa vjetesh Topchanal shkoi ne nje fshat te Librazhdit nga zona e Babies ku mesoi se fshati kish 7 hoxhallare;5 vendas e dy te ardhur nga bota arabe nga Irani ne mos gaboj.Cfare benin keta mutebere te arsimuar ne vendet ku mbajne dolloma.Kishin futur gjithe fshatin ne grindje,sepse nje pjese kishin filluar te beheshin si sorra e nje pjese nuk pranonte.A nuk do te ish me mire qe te gjithe keta misionare te huaj te largoheshin e te na lini te qete ne punen e traditen tone?Une mendoj se po.I pari duhet te pirdhet prifti grek Janullaq.Po te doje le t'i marre me vete e dhe ato 2-3 kisha qe ka ndertuar.Po ashtu edhe pipinot e bashke me ta edhe keta hoxhallare maskarenj nga bota arabe.Do ish mire qe keta te thyenin qafen,sepse po na percajne.me shume kemi deme nga keta qafire se sa kemi te mira.

prodigious

Primus registratum

Feja me institucionet e saj, historikisht, ne parim, eshte "shpetimtari" i te varferit. Por ne te vertete feja eshte nje menyre pushtimi. Ne Shqiperi nje pjese dermuese e popullsise eshte e varfer dhe duke qene keshtu feja e ka shume te lehte te veproje. Ka shume fe dhe keto fe jane ne kundershtim me njera tjetren dhe rrjedhimisht edhe besimtaret e feve te ndryshme do kene lufte me njeri tjetrin si dhe me ateistet. Pra feja fut percarje sikurse tha dhe ELEKTRICIST. Besimtaret pergjithesisht jane injorante (pa qellim te ofendoj njeri) pra nuk perdorin apo nese perdorin e perdorin gabim logjiken dhe arsyen ne jete dhe duke qene keshtu u imponohet feja ne menyre qe te gjithe ketyre tu jepet nje drejtim i caktuar ne jete. Pra ne nje fare menyre jane skllave. Nje shembull injorance eshte mosngrenja e mishit te derrit apo veshja e rrobave qe jane te pershtatshme per udhetime ne shkretetira, ne vende ne te cilat nuk eshte aspak e nevojshme si psh Shqiperi etj.

A do marre fund feja? Jo, te pakten tek brezi i vjeter, por tek brezi i ri jam me optimist per te ardhmen pasi edhe pse po ju trashegohet besimi fetar, ata nuk po e pranojne dhe po ecin me arsyen dhe logjiken ne jete.

Ps- Arabia eshte ne te njejten vije me Rusine dhe Serbine.
http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=96439

studenti100

Forumium praecox

Kemi klasat shoqerore dhe kjo con ne percarje. Opiumi i mases eshte feja. Sa droge qe pijne ata te varferit. A thua pijne me shume se te pasurit? Pa keto principe shoqerore nuk ecet perpara dhe nuk largohemi nga injoranca. Ju kujtohen keto ideale? Sic ka ateista te mire te keq, ashtu ka edhe fetare te mire te keq. Feja eshte edhe institucioni i te shtyperve, qe ne shumicen e rasteve jane te varferit. Ateizmi nga ana tjeter pranon te shtyperit qe te jene te varferit si pjese natyrale e jetes ne ideologjine e saj, prandaj doli dhe teza e luftes se klasave qe te eliminohej natyra te ketij lloji. Mesa di, disa fe kryesore, nuk bejne dallime midis te pasurve dhe te varfereve dhe nuk pranojne shtypje apo padrejtesi si pjese natyrale e te ekzistuarit. Jimmy ato qe the ti ishin shume te verteta ne komunizem per besimtaret. Dhe jo nga ana shpirterore sic the ti se ne sikurse ne syte e "Zotit te Ateizmit" nje besimtar ishte "funderime", por edhe nga ana praktike me burgim. Pra lale, respekti per ty si njeri nuk te mungon, dhe nuk te fut njeri ne burg se nuk beson, merre si liber Biblen apo Kur'anin, edhe pse ndoshta te thote per ne boten tjeter do piqen atesitat, por kjo e fundit nuk ka pse t'i interesoje se ateisti nuk beson ne keto perralla. Pra konstatoj nje stabilizim ateistash dhe besimtaresh te ndryshem ne nje ideologji qe respekton te gjitha ngjyrat sesa ne nje besim qe thote se po nuk u ngjyrosem te gjithe njelloj nuk do kete stabilizim.

jimmy84

Primus registratum

Pike se pari bie ne kundershtim me veten kur thua qe feja nuk pranon "shtypjen" dhe "varferine" dhe pastaj thua qe "feja i pranon edhe te pasurin edhe te varferin". Feja nderhyn shume "embel" ne ekonomi nepermjet "lemoshes".
Une personalisht REFUZOJ kategorikisht lemoshen, (si parim dhe si koncept) dhe e shoh si TE DREJTE te individit qe shoqeria t`i siguroje jetesen. Sepse nqs shoqeria nuk i siguron jetesen atehere nuk ka te drejte t`i kerkoje ZBATIMIN E LIGJIT. (mos repliko per kete pike se eshte mendimi im personal dhe s`ka te beje direkt me temen).
Pike se dyti: Komunizmi (pavaresisht sa qendrojne ato qe the) eshte forme ekstreme e ATEIZMIT. Si rrjedhim DESHTOI. Cfare do tani, te provojme ekstremin tjeter?

Para se te plaste ky debati "konstruktiv" keto ditet e fundit, une bera nje mesazh mbi "laicizmin" qe dikujt ketu ju duk "jashte teme". Dhe me dy fjale thosha qe "Ky debat ka qene KUDO dhe si zgjidhje u pa LAICIZMI. Ne ambiente publike dhe private vishu si te duash (mjafton te jesh i veshur) kurse ne institucione publike duhet te vishesh "laikisht".

A e kupton qe kete debat une e bej sepse me mire te diskutohet me ateistat sesa mes besimtareve te feve te ndryshme qe besoj do jete debat shume me pak "konstruktiv" dmth i dobishem?

studenti100

Forumium praecox

Asnjehere nuk kam them feja nuk pranon "varferine". Mos me ve fjale te goja ime. Feja nuk eshte "komunizm". O lale sic shikon ti forma ekstremiste te ateizmit, ashtu ka edhe te fese. Cfare dua te them une se cdo gje kur cohet tejmase nuk eshte e mire. Laikisht nuk do thote sic duan ateistat, do thote qe mos te nderhysh ne gjerat personale, dhe ne fe, te drejten e njerezve, e tille eshte veshja, besimi dhe mendimi. Meqe nuk je dakort me komunizmin qe i fuste njerezit ne burg se praktikonin ne shtepi, ti a je dakort t'i fusesh njerezit ne burg se praktikojne ne pune institucionale, pa i rrene njeri tjeter ne qafe? Ti pra je qe po i bie njeriu ne qafe nga "frika" jote? Po per "friken" tende kerkon ta realizosh "friken" qe kane te tjeret nga ateistat (por vetem ne pune). E ke menduar kete lale? E drejta jote mbaron aty ky cenon te drejten e tjetrit. Nuk ke te drejta pa kufij.

prodigious

Primus registratum

Student gjithe ate qe thashe nuk e thaseh per te hedhur poshte fene sepse ja kam kuptuar dhe te mirat e saj dhe po te ti shpjegoja ty keto te mira as qe do i besoje e as qe do i kuptoje. Por nga ana tjeter ka dhe shume te keqija apo gabime. Nejse nuk po flas se do hapej nje teme tjeter por po te theksoj se desha te them qe jane njerezit ata qe e kane fajin qe vepron feja. Nuk perdorin arsyen dhe logjiken ne jete prandaj ju imponohet nje ide mbare te gjitheve. Kush eshte paksa inteligjent e klupton kete dhe nuk ka nevoje per fene per te patur nje jete te shendetshme. Persa i perket veshjes ne institucione nuk duhet te lejohen keto lloj veshjesh per shume e shume arsye. Ti besoj se do ishe dakort te shkonte ndonjeri ne pune i veshur si kriminel me maske mjafton qe ky te mos jete kriminel dhe te kete deshire personale te vishet ashtu. Nuk je ne karrnavale. Lol.

PS:Ja te them nje rast ku kurani apo bibla gabojne. Ata ndalojne marrdheniet seksuale brenda familjes dhe thone se bota filloi vetem me even dhe adamin, pra i bie qe keta te dy te kene bere femije dhe dhe brezi i tjeter i femijeve te jete si pasoje e kryerjes se marrdhenieve moter-vella apo prind-femi. Nje njeri qe e ka arsyen e shendoshe do e kuptonte qe ketu ka nje gabim. nuk e di ne e kuptove ti?

studenti100

Forumium praecox

Po maska nuk lejohet per arsye sigurimi. Psh te kapi polici, ai ka te drejte edhe te zhveshi pa breke qe te kontrolloje. Keto jane ceshtje per mbajtje qetesie. Po kapela qe ve tjetri ne koke, ti nuk do i thuash, "s'me pelqen mua prandaj hiqe se jemi laik". Nqs nuk shikon gje me kapelen, ca ndryshimi ka kapelja qe mbulon koken me nje cope qe mbulon floket? Me fal dmth Adami beri seks me brinjen e vete? Po tani edhe te duash ti, nuk pjelle dot femije po nxorre brinjen dhe bere seks. Pastaj sipas teje gjithe njerezit e llogjikshem jane 'ateista', apo te gjithe 'ateistat' jane te llogjikshem? Per mua 'ateizmi' do thote mosbesim ne zot, dhe jo 'mencuria e botes'.

gurax

Pan ignoramus

Te perseris veten ne ate qe kam shkruar ketu me perpara:

Duke eliminuar hamendjet, kerkohet nje deklarate zyrtare nga politikani ne fjale per qartesimin e natyres se mjekres se tij, fetare apo vetem per mode. Ai si funksionar i rendesishem i shtetit (laik) nuk mund te genjeje lidhur me dicka qe ka te beje me nje karakteristike te shprehur shume qarte te shtetit, laicitetin. Nese ne kete deklarate shprehet se mjekra ka natyre mode, mund ta mbaje mjekren pa asnje problem. Por nese kjo eshte nje genjeshter dhe del dikush qe e verteton kete gje, politikani duhet te pergatitet per perballje me akuzen e mashtrimit publik dhe abuzim te besimit dhe vertetesise qe mbart fjala e tij, e para, si dhe tregon menjehere se eshte nje besimtar i rreme pasi genjeshtra eshte e ndaluar nga feja. Politikani ka genjyer dy here.

Duke zevendesuar fjalen "mjeker" me "kapele" aplikohet i njejti arsyetim.

Adami gjithashtu mund te kete bere seks me cfaredolloj gjeje. Me nderhyrjen e Zotit eshte e mundur cdo gje.

Ti vertet nuk ke kuptuar asgje ne keto 15+ faqe shkrime studenti. Nese kjo ka te beje apo jo me faktin qe ti je fetar i flakte, kete s'di ta them.

jimmy84

Primus registratum

Ti studenti je shembulli me i tipik pse ka lindur laicizmi. Meqenese njerezit nuk merreshin dot vesh me kete menyre te logjikuari qe perdor ti, i rane shkurt dhe thane "Me mire ligje laike".

prodigious

Primus registratum

O shoku ti vertete qenke acarues. Ca lidhje ka brinja e adamit me kete qe desha te them une. Pse te acaron kot? Une thashe se ne bibel apo kuran thuhet se ndalohen marrdheniet seksuale moter-vella apo prind-femije pra eshte mekat. Gjithashtu thashe se bota ka filluar vetem me dy persona pra me even dhe adamin dhe keta kane lindur femije dhe pastaj ose kane bere seks femijet me njeri-tjetrin ose prinderit me femijet apo nuk i bie keshtu? Atehere nese bibla apo kurani jane fjala e zotit, pse Zoti i thote njeriut se te veprosh keshtu eshte mekat dhe nga ana tjeter nuk i le alternative tjeter zgjedheje pervec mekatit? Kjo eshte nje fakt dhe nuk mund te hidhet poshte jo nga ti por nga fetaret me te zotet apo ku di une.

PS- Me pelqen te flas me njerez qe bisedojne te udhehequr nga arsyeja e jo nga deshira per te kundershtuar. Te bera te ditur me fakte se feja muslimane nuk eshte veper e Zotiti por e njeriut (gjithashtu dhe fete e tjera), pastaj te bera te ditur se ai vend qe e krijoi kete fe jane ne te njejten vije me armikur tone nr 1 te te gjitha koherave, me sllavet pra Serbet si dhe me Ruset dhe ti perseri pa pike lidhje e pa pike baze vazhdon te mbrosh gjithe kete politike dhe te thuash se kane te drejte. Epo ky eshte kulmi i injorances dhe nuk ja vlen te vazhdosh biseden me ty. Hajt shnet.

prodigious

Primus registratum

Jimmy kot merresh me te se vertete nuk ja vlen. Ky ose eshte komplet injorant ose ben vete si i tille per te acaruar te tjeret.

Atjo shprehja do ishte me mire ksthu ne kete rast:
Nuk eshte turp te lindesh injorant por te behesh akoma me shume i tille gjate jetes kjo nuk durohet.

studenti100

Forumium praecox

Ju jeni te lezetshem. Nuk kuptoni se ateist nuk do thote laik. Dmth, Gurax, vetem nje ateist mund te jete kryetar shteti, as krishter, as myslymane, as hindu se kur te veje tjetri ne kishe, ne xhami apo ne tempull doe pyesin "Pse vajte ti je qe je laik? Po vete si besimtar apo si kryetar shteti laik?". Ju lale jeni akome me mentalitetin komunist, do i fusni ne burg edhe qeveritaret se praktikojne besimin dhe te drejten e tyre. Laiku me te mbajtur mjeker apo te veje falet ku te doje nuk tregon kundershtim. Kurse ateisti tregon hipokrizi po beri ndonje fetare. Te jesh laik do thote te caktosh punen ne baza te aftesive qe do qe te kryet sa me mire dhe jo ne baza fese, dhe nuk do thote te jesh ateist, qe nuk mund te praktikosh fene. Kur nuk kupton ndryshimin midis ateizmit dhe laicitetit keshtu eshte. Ti s'kupton nje 'fjale' te vetme dhe me thua mua 15 faqe. O lale Eva, ishte brinja e Adamit dhe kjo fakt ishte. Pse nxehesh? Kjo nuk eshte kundershtim per ty? Une po te ndihmoj lale se po te them se deri me sot njeri te beje seks me brinjen e tij dhe te pjelli kalamaj nuk me zene syte. Ti ma merr per ters. Kete as nje fetar apo ca te doje nuk e hedh poshte. Ne po flasim per arabet ne shqiperi apo shqiptaret? Po ca do i fusim shkelmin dhe do i therrasim araba keta shqiptare se jane myslymane. Me kete do tregosh patriotizmin dhe dashurine per Shqiperine dhe shqiptaret ti, edhe flisni per percarje pastaj? Do te krahasosh kalemat, kush e ka me te gjate ti qe me quan mua injorant? Nuk jam pa shkolle jo.

jimmy84

Primus registratum

O c`a injorance.Injorance totale. Gjithmone kujtonim qe laik dmth ateist. C`eshte e verteta kishim degjuar shprehje te tilla si "Zoti bekofte Ameriken" apo "Zoti ruajtte Mbretereshen" po i kishim marre si shprehje ateiste. Ja me ne fund e kuptuam qe laik nuk dmth ateist.
Megjithate kryevepra e zberthimit ketu mbetet komenti mbi shprehjen "Feja opium per popullin". Vetem me nje pyetje aq e holle dhe filozofike "A thua te varferiT "pijne" me shume se te pasurit?" eshte shembur jo vetem filozofia e Karl Marksit po gjithe filozofia ateiste. Ka marre fund.
Mund te them me bindje te plote qe kjo eshte pyetja me filozofike qe pas atij tipit qe kur pa bajgen ne tra pyeti:
"Si ka qendruar lopa valle aty siper?"

prodigious

Primus registratum

O student nuk te thashe une per laik apo ateist por Gurax. Ai te tha se nuk kuptove keto 15 faqe.

Pastaj te ndalemi pak tek brinja. Pervec se ti po e perdor si preteks per tju shmanguar asaj qe thashe une ne lidhje me seksin ne familje ti po flet kot pa pike lidhje. Beri seks me brinjen thote. Thuhet se mori nga brinja kjijoi gruan more jo se beri seks adami me brinjen e vet. Por pergjigjju meqe nuk qenke injorant asaj qe te thashe per punen e mekatit pra seksit brenda familjes. Cfare na thote feja jote e ndritur pra? Qe njerezimi filloi me incest? Po ti e pranon incestin si besimtar qe je?

Persa i perket arabeve ne Shqiperi meqe keta jane ne nje vije me Serbet dhe Ruset dhe mundet shume qe indirekt te kene financuar lufterat e Serbeve ne Kosove atehere mendoj qe duhet te shkojne andej nga kane ardhur ose nese duan banojne Shqiperi te mos perpiqen te na imponojne kulturat e tyre pasi ta garantoj qe nuk jemi nje popull pa kulture. Edhe ti mund ti besh 1000 vite shkolle edhe perseri injorant mund te mbetesh nese llogjikon apo flet ne kete menyre qe e ke nisur.