Mbulesa (hixhabi) tek femrat (besimtare) muslimane

jimmy84

Primus registratum
Re: Mbulesa (hixhabi) tek femrat (besimtare) musli

Sigurisht, e dija si histori. Vetem se nuk dija "personazhet". Fjalen "tra" e zevendesova me "tavan" per ta bere me te kuptueshme se kam pershtypjen ka edhe ca qe nuk e dine c`dmth "trau i shtepise".

Ergler

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: jimmy84</div><div class="ubbcode-body">Sigurisht, e dija si histori. Vetem se nuk dija "personazhet". Fjalen "tra" e zevendesova me "tavan" per ta bere me te kuptueshme se kam pershtypjen ka edhe ca qe nuk e dine c`dmth "trau i shtepise".
</div></div>

A

arabesque

Guest

boboobobo paskan filluar me histori keta,cfare teme duhet te shqyrtojne dhe per cfare po shkruajne

jimmy84

Primus registratum

O Arabesque, po je bere si dhaskal fshati mo. Sa here qe s`ke c`te shkruash i fut nga nje mesazh si ky mesiper.

Nje filozof i lashte kinez thoshte (pak a shume):

Kur e Verteta, ka humbur, miresia del ne pah.
Kur miresia humbet, moraliteti del ne pah,
Kur humbet moraliteti, del ne sipefaqe ritualiteti.
Ritualiteti eshte levozhga e te Vertetes, fillimi i rremujes.

Atehere, njerezit me mend, kuptojne te Verteten, por meqe hasin ne injorance, shpikin fene (faza e miresise). Pastaj kur hasin ne kundershtimin e injoranteve skeptike , shpikin Ferrin dhe Parajsen (faza e moralitetit). Dhe qe moraliteti te rrije ne kembe i vene si "paterica" ritualet (mbajtja e shamise psh).
Dhe ne fund lind rremuja mes fanatizmit dhe kundershtareve te tij.

Persa kohe nuk do beni pyetjen "PSE Zoti thote keshtu?" dhe te gjeni pergjigjen gjithmone do ngelni te faza e moralitetit dhe se shpejti do lindi ekstremizmi (sepse normale qe do reagosh keq, kur dikush nuk eshte ne nje mendje me ty per gjerat qe ti i quan te shenjta).

Do thote ndonjeri psh "e the ore e the po kujt ja the". Le te thote ai, une bej timen.

P.S. Meqenese ne planet afatgjata nuk kam ndermend te "kuvendoj" seriozisht me per kete teme, te lutem po te lutem shume, mos me thuaj qe "pse"-ja e shamise eshte qe te dalloje prostitutat nga grate e ndershme. Dhe meqe e di qe ashtu do thuash, ja ku po ta them qe nqs shoqeria grate qe nuk do vinin shami do i trajtonte si prostituta, te jesh i sigurte qe kurvat me te keqija do ishin te parat qe do vinin shami per t`u dukur te ndershme.

P.P.S. Dhe me siper fola me konceptin fetar te fjales "kurve" se po te flisja per konceptin filozofik nuk ka shami ta mbuloje.

Ema

Goddes

Mirdita!
Desha t'ju lajmeroj se keni dale komplet nga tema.
Ju ftoj te ktheheni ne debatin origjinal dhe te ulni tonet,perpiquni te shprehni mendimet tuaja pa ofenduar njeri.

Ergler

Primus registratum

O arap po te beje disa pyetje?A e njeh popullsine myslymane te Shqiperise?A ke degjuar ndonjehere per traditat e saj fetare dhe sa religjiose kane qene dhe jane shqiptaret?A njeh historine e myslymanizmit shqiptar,kur si qysh tek ata u bene myslyman? Dihet jane shume te mevonshem se te tjeret.As qe e diskutoj qe ti je nga Shqiperia e Mesme dhe per kete a mund te me pershkruash trditat e saj fetare,veshjen e asj popullsie, si te meshkujve dhe femrave?Paraqitjen e tyre te jashtme e kam fjalen tek surrati ketu.Cdi ti per popullsine myslymane ne krahina te tjera te vendit tone?A mund te me pershkruani se si beheshin cermonit e dasmave dhe te vdekjeve nga popullsia myslymane dhe roli i hoxhallarve ne keto dy evenimente?A mund te na thuash dallimin midis tradites shqiptare dhe asaj te Lindjes se Mesme dhe te veriut te Afrikes?Ti bera keto pyetje per te vertetuar disa gjera.Pa te shohim?Xhimi te arsyeton shume qarte nga ana teorike,gje qe ti nuk ke per ta arritur kurre,por une t'i parashtroj shume praktikisht pyetjet e mia.

Kondrapedali

Kondrapedali

Nuk besoj se ka njeri kundër shamisë. Thelbi është se shamia nuk përputhet me laicitetin e shtetit. Për më tepër që faktikisht mbajtja e shamisë nuk është e urdhëruar në Shkrimet e Shenjta islame (në kundërshtim me sa besohet gjerësisht).

Annisa

Primus registratum

Me falni zoteri ....Faktikish mbajtja e shamise eshte e urdheruar ne Kur-an...Nuk e di ku e ke marre dijen ti?
Jane shume te qarta vargjet mbi mbulesen e grave, mishin e derrit, por ju... jeni ata qe beni si te doni vete... dhe fusni llogjiken tuaj ne mes..Mbulesa ne Kur-an,shkruhet himar,ky eshte nje lloj e mbuleses i njohur.
Thelbi eshte se shamia nuk perputhet me laicitetin e shtetit.ha ha ha
Po me ben te qesh...
Pse more??
Kush jeni ju dhe shteti juaj??Mbulesa nuk pershtatet juve,ha ha ha..
ne jeten time nuk i kam pare njerez si ju ne Shqiperi,s ka nacionalizim ma te madh dhe mentalitetin ma te prishur si te ju..
Shqiperia jone eshte feja jone,ha ha ha ha
Vec dini te thoni kete fjale..
As nuk e dini fejen tone,as kurrgje..
Nuk keni morre hic...
Mentaliteti i prishur shume,shume
Nuk eshte arsyeja vec mbulesa,mirepo ne cdo send jeni keshtu...
Sot mbulesa,neser xhenaze,pas neser doni te ktheheni te feja katolike si thoni ju ,qe eshte feja jone e vertete

Ku ku ku,cfare njerez te prishur,dhe cfare mentaliteti
Dilni more pak,te shikoni si jane grate me mbulese apo pa mbulese jashte Sqiperise,,,
Mendoni nese vajza eshte me mbulese duhet te rrije vec ne shtepi,a jo??
Nuk eshte keshtu,ndoshta te ju ne Shqiperi eshte keshtu??
Nese eshte keshtu,eshte per shkak e mentalitet juaj,jo per shkak te Islamit,ok!!!
Vajzat me mbulese,e kryejne fakultetin ne cdo fushe e jetes,po dalin,po punojne,po zgjedhin vete burrin,etc.etc.....
Mbulesa nuk do te thote si po thoni ju,qe keni mentalitetin e PRISHUR..
Me falni,mirepo ,mos folni pre gjerat qe nuk i keni dije per ta..
Pershendetje...

Kondrapedali

Kondrapedali

Me fal! Ke të drejt.

Zoti, m'fal, Allahu, i ka njoft njerzit mo mir se un e disave prej tyne ka menu me i vu zgjedh për me i letsu menimet ...

Përshëndetje ...

prodigious

Primus registratum

Thuhet ne kuran qe shamia duhet mbajtur nese ti je muslimane perderisa thuhet ne kuran atehere ti duhet ta besh apo mund ta besh nje gje te tille. Ne kuran thuhet gjithashtu se Muhamedit u martua me Aishen kur ajo ishte vetëm 6 vjeç. Konsumimi i martesës u bë kur ajo ishte 9 vjeç..
Nese ju muslimanet pranoni te vini shamite atehere besoj se pranoni ti jepni per grua vajzat tuaja 6 vjecare nje burri ne moshe te madhe. Kush jane te PRISHUR tani?

Perdorni logjiken ne jete dhe nese nuk logjikoni dot vete lexoni ndonje liber filozofie e jo budallalleqe si librat e shenjte. Te pakten filozofite pranohen te ndryshojne kurse librat e shenjte jo. Jane aq te shenjte saqe thone se lejohet pedofilia dhe incest-i (seksi brenda familjes). Me te prishur se kaq nuk ka apo jo? Nejse ju vazhdoni ti mbroni pa baza. Zgjedhja juaj. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

Annisa

Primus registratum

'''kuran thuhet gjithashtu se Muhamedit u martua me Aishen kur ajo ishte vetëm 6 vjeç. Konsumimi i martesës u bë kur ajo ishte 9 vjeç..''
Ne Kur'an thuhet kjo???Duket qe nuk e ke lexuar as e ke marre ne dore Kur'an.Nuk i di gjerat,pse po i thua??
GJysha jote kur u martua para 40 vjec??Konsumimi i marteses kur ka pas para 40 vjec??
Nana jote kur u martua para 20 vjec??Mos fol budallaqet..I kam lexuar milion libra filozofie ,mirepo as nje nuk ka mendimin budallaq si ti..Pse,a do me ndrryshu Librat e Shenjta,ti??
Marroq...
Nuk ke turp hic...Librat e shenjta lejohen incestin ??Cila bre??
Libra jote e shenta e cila quhet Shqiperia jone eshte feja jone!!!
dIL BRE dIL JASTE,u rrite mes 4 mureve,edhe ti ke ardh me fol per fejen ketu dhe filozofine??
ka ma te prishur se kaq??A nuk po e sheh veten??
Ti je ma i prishur?
Per shkak teje njerez jaste po mendojne gjerat te kqija per Sqiptaret??
Nuk e doni fejen,nuk e doni as fejen katolike,as librat shenjta,asgje??!
Mirepo,ti e ke prejardhje prej majmunit,kur nuk i beson as ne librat e shenjta,as kurrgje...
Mirepo majmuni eshte ma i mencuri se ti!!
Kuku kuku,........
Incesti ndoshta ka te ju te shqiptar,mirepo nuk e ka lejuar feja ,as librat shenjta,ndosta ju jeni ata qe i keni lejuar vetes,..
Nuk jane te gjitha keshtu,mirepo ti dhe njerez si ti,uh uh bljak,dua te vjell....
Ik more,shko mes mureve e sqiptareve,e ke kryen vec per shtepine,ti ke ardh me fol per mbulesen,nuk i ke 4 vjet e shkolles..
Motra jote po ecen lakuriq edhe je krenar per kete,a kur ndodh dicka,besa bes,besa bes
Ik bre,kam me nis te urrej shqiptaret......
Zoti me fal.

gurax

Pan ignoramus

Per kete qe ke shkruar Annisa, "Nuk e doni fejen,nuk e doni as fejen katolike,as librat shenjta,asgje??!" besoj se pret nje pergjigje te prere te formes "po" ose "jo" keshtu qe une te pergjigjem se asnje nga ato nuk dua, pervec asaj te fundit. Nuk eshte se s'dua asgje; s'dua fejen, as fejen katolike, as librat e shenjta... por jo se s'dua asgje. Te identifikosh qe kur s'i do keto s'ke dashur asgje, eshte gabim jo i vogel.

Une nuk e kam prejardhjen prej majmunit, kete e thua ti. Ndoshta e ngaterron me ate tjetren qe une dhe majmuni kemi prejardhje te perbashket, por keto prape jane gjera shume te ndryshme dhe perseri, me ndryshime jo te vogla.

Do te lutesha te lexoje kete teme nga fillimi sepse do gjesh me me imtesi se ku jane gabimet e tua ne te dy rastet qe te permenda.

Annisa

Primus registratum

Mire shume qe majmuni dhe ti keni prejardhje te perbashket!!!!!!!!!!
Vazhdoni bashke me sfidat e jetes!!!!

Kondrapedali

Kondrapedali

Guraxi padyshim që do vazhdojë por si i bëhet me ata e ato si ty që që kërkojnë të sfidojnë edhe majmunët?

S'na the se ku thuhet në Kuran që duhet vënë shamia në kokë? Pra ku thuhet që duhet mbuluar koka?

P.S. Sill diçka të re e të freskët se ka shkrime ktu që kërkojnë të imponojnë edhe kuptimet në gjuhën shqipe.

jimmy84

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Annisa</div><div class="ubbcode-body">Libra jote e shenta e cila quhet Shqiperia jone eshte feja jone!!!

Incesti ndoshta ka te ju te shqiptar,mirepo nuk e ka lejuar feja ,as librat shenjta,ndosta ju jeni ata qe i keni lejuar vetes,..

Motra jote po ecen lakuriq edhe je krenar per kete,a kur ndodh dicka,besa bes,besa bes
Ik bre,kam me nis te urrej shqiptaret...... </div></div>

Me falni per nderhyrjen, po ti qe shkruani cfare je?
Edit Durham shkruan qe kur pyeste nje ballkanas (grek, serb,kroat, rumun etj) se "C`je ti?" i pergjigjeshin "Mysliman, katolik, ortodoks, protestant" sipas fese. Kur pyeste nje shqiptar, pavaresisht fese, pergjigjja qe e prere "SHQIPTAR!".

Atehere qe te bejme te njejten pyetje: Çë je ti?

Vetem kujdes, (shume kujdes) se nqs pergjigjja nuk eshte "shqiptar/e" kunderpergjigjja mund te jete "C`mutin do atehere?".

Dhe nqs pergjigjja eshte "shqiptar" atehere...aq me keq akoma, se asgje ne shkrimin tend asnje gje nuk tingellon shqip. Dhe atehere me mire te pergjigjesh sic pergjigjeshin ballkanasit: Mysliman/ortodoks...etj"
Dhe nqs pergjigjja eshte "mysliman/e ...etj" atehere vijme tek varianti i pare i kunderpergjigjes.

prodigious

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Annisa</div><div class="ubbcode-body"> '''kuran thuhet gjithashtu se Muhamedit u martua me Aishen kur ajo ishte vetëm 6 vjeç. Konsumimi i martesës u bë kur ajo ishte 9 vjeç..''
Ne Kur'an thuhet kjo???Duket qe nuk e ke lexuar as e ke marre ne dore Kur'an.Nuk i di gjerat,pse po i thua??
GJysha jote kur u martua para 40 vjec??Konsumimi i marteses kur ka pas para 40 vjec??
Nana jote kur u martua para 20 vjec??Mos fol budallaqet..I kam lexuar milion libra filozofie ,mirepo as nje nuk ka mendimin budallaq si ti..Pse,a do me ndrryshu Librat e Shenjta,ti??
Marroq...
Nuk ke turp hic...Librat e shenjta lejohen incestin ??Cila bre??
Libra jote e shenta e cila quhet Shqiperia jone eshte feja jone!!!
dIL BRE dIL JASTE,u rrite mes 4 mureve,edhe ti ke ardh me fol per fejen ketu dhe filozofine??
ka ma te prishur se kaq??A nuk po e sheh veten??
Ti je ma i prishur?
Per shkak teje njerez jaste po mendojne gjerat te kqija per Sqiptaret??
Nuk e doni fejen,nuk e doni as fejen katolike,as librat shenjta,asgje??!
Mirepo,ti e ke prejardhje prej majmunit,kur nuk i beson as ne librat e shenjta,as kurrgje...
Mirepo majmuni eshte ma i mencuri se ti!!
Kuku kuku,........
Nuk jane te gjitha keshtu,mirepo ti dhe njerez si ti,uh uh bljak,dua te vjell....
Ik more,shko mes mureve e sqiptareve,e ke kryen vec per shtepine,ti ke ardh me fol per mbulesen,nuk i ke 4 vjet e shkolles..
Ik bre,kam me nis te urrej shqiptaret......
Zoti me fal.

</div></div>
Hey une nuk shpika asgje as per incestin e as per pedofiline. Incesti pranohet sepse thuhet qe bota filloi vetem me Even dhe Adamin dhe keshtu i bie qe keta te dy kane kryer mardhenie seksuale me njeritjetrin dhe kane lindur femije te cilet kane kryer mardhenie seksuale ose me njeri-tjetrin ose me prinderit e tyre. Ndryshe nuk ka si te jete apo jo sepse ne librat e tu te shenjte nuk thuhet qe ishin dy qifte ne fillim por vetem nje apo jo. Bota filloi vetem me Even dhe Adamin. Tani ma zberthe pak ti a nuk kemi incest ketu sipas librave te shenjte. Pra librat e shenjte thone qe njerezimi filloi me incest.

Pastaj te kalojme tek pedofilia:

Sahih Libri 008, Numër 3310:

Aisha (Allahu qoftë i kënaqur me të) dëshmoi: Apostulli i Allahut (paqa qoftë me të) u martua me mua kur isha 6 vjeç, dhe u pranova në shtëpinë e tij kur isha 9 vjeç.

Sahih Bukhari Volumi 7, Libri 62, Numër 64

…që profeti u martua me të kur ajo ishte gjashtë vjeç, dhe konsumoi martesën kur ajo ishte 9 vjeç, dhe ajo qëndroi me të për nëntë vjet (dmth deri në vdekjen e tij).

Sahih Bukhari Volumi 7, Libri 62, Numër 88

Profeti shkroi (kontratën e martesës) me Aishen kur ajo ishte gjashtë vjeç dhe konsumoi martesën me të kur ajo ishte nëntë vjeç dhe ajo qëndroi me të nëntë vjet (dmth deri në vdekjen e tij).

Sahih Bukhari Volumi 7, Libri 62, Numër 90

Kur Profeti u martua me mua, mamaja ime ardhi tek unë dhe më bëri të hyja në shtëpi (të Profetit) dhe asgjë s’më çuditi, veç ardhjes së Apostullit të Allah-ut në mesditë.

Sahih Bukhari Volumi 8, Libri 73, Numër 151

Unë luaja me kukulla në praninë e Profetit, dhe shoqet e mia luanin gjithashtu me mua. Kur Apostulli i Allahut futej (në dhomën time) ato fshiheshin, por Profeti i thëriste të vinin të luanin me mua.

Keto qe une thashe jane fakte. Kurse ato qe the ti per shqiptaret etj jane hamendesime, shpifje, trillime te pabaza sepse ti as qe i njeh motrat e mia se si dalin rruges e madje as qe e di se a kam motra apo jo. Ajo qe ti bere ishte shume e ulet. Dhe mua as nuk me bind feja e as nuk mendoj se besimtaret jane njerez aq te mire sa mbahen. Nese ti je besimtare ti je nje shembull per ate qe po them une ne lidhje me besimtaret. Mjafton te shikosh se cfare ke shkruar.

Annisa

Primus registratum

Krejt qe i kam shkruar ,keshtu eshte ,per ju Sqiptaret!
Une nuk jam as Sqiptarja,mirepo nuk i kam pare njerezit si ju ne jeten time..
Nuk doni fejen,pse??
Jeni njerez ma te menqur ne bote?/A??
Nuk ke shkruar per gjyshen tend kur martoi ajo??
Ti ke thene qe ne Kur'an thuhet per Aishen r.a. ??Kjo nuk eshte vertete...
Tash ju po beni ''haos'' per shkak qe ajo ka martuar me deshiren e saj ,dhe nuk i di shkaqet pse ajo ka martuar??Une nuk kohe per te diskutuar me ty,per shkak qe ti nuk do te degjosh te verteten...
Nuk di ,mirepo ti kur nuk e ke fejen,do te thote qe je pagan??
ok,vazhdo te jetosh ne prejardhjen tende me majmunat...
Per Adem dhe Even,ma mire te lexosh qka ka ndodh,dhe kush ka martuar me tjetrin,dhe si??Dhe pse??
Kqyre serialin """Mendjelehtat nuk shkojne ne parajse!!!!!!
ok.......

gurax

Pan ignoramus

Kur nuk je shqiptarja, atehere ca mu*tin do? Meqe je e huaj, perpara cdo gjeje te duhet nje kurs per drejtshkrim dhe sintakse, dhe me pas duhet te mesosh qe prinderit shqiptare kur ju thote goca 6-9 vjec "O ma, dua te martohem" nuk e martojne sepse "e kishte me deshiren e saj", por ose qeshin me te madhe ose ja ndezin me laper surratit kur e shohin qe e ka seriozisht. Dhe ne rastin e dyte menjehere duan te dine "kush eshte ai pervers qe i meson goces time keto gjera?" Ne rastin e ndonje jetimeje qe i ka rene te martohet qe 6 vjec, e para qe thuhet eshte "gjynah e shkreta" dhe menjehere me pas vjen "cili eshte ai egersire pedofil qe e ka bere nje gje te tille".
Ketu po flas per shqiptarert keshtu qe mos u ofendo cfaredo qe te jesh, me siguri kjo nuk aplikohet per ty.

Leri keto historite me gjyshet dhe motrat e te tjereve se s'te shkojne, aq me teper qe s'qenke as shqiptarja. Eshte gje shume e mire qe nuk jane te tera kosovaret si ti...