Mbiemrin e burrit apo tendin?????

Princesha

Primus registratum
Re: Mbiemrin e burrit apo tendin?????

Fillimisht postuar nga zog:
[qb] ndersa une mendoj se Mbiemri si dhe çdo gje tjeter ne ket bote tonen, nuk eshte tjeter veç nje afere INTERESI.
kjo do te thote qe shpesh NE ZGJEDHIM ne pershtatje me profesionin tone. psh Sofia Loren ka nje emer krejt tjeter, Modonna gjithashtu, Picasso zgjodhi mbiemrin e NENES thjesht ngaqe TINGELLONTE me bukur dhe kjo do ti sherbente fames tij, ndersa nga baba quhej RUIZ, mbiemer ordiner sherbysi.

pra dhe ju te dashura mike do te ZGJIDHNI me kujdes ne varesi te karieres tuaj, po ta keni burrin aktor filmi patjeter do te merrni mbiemrin e tij edhe sikur te quhet K-ARI Grant. ju do te pellisni gjith qef; jam gruja K-Arit!, jam gruja K-arit! hehe! [/qb]
:lol: :lol: Kam then un qe ti te vdek gazit.

Ne fakt kshu me e pa, taman ke than ti, komplet shifet interesi, po edhe ti te ishe burri i Sofia Loren, fill do mburreshe jam burri i Leshes,jam burri i Leshes /pf/images/graemlins/laugh.gif .

atman

Forumium maestatis

Jam kurioz te di, natyrisht kete pyetje ua drejtoj vetem atyre qe duan te mbajne mbiemrin e vajzerise edhe pas martese: - po femijes cilin mbiemer do t'i vini?

RecurrentDream

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga atman:
[qb] Jam kurioz te di, natyrisht kete pyetje ua drejtoj vetem atyre qe duan te mbajne mbiemrin e vajzerise edhe pas martese: - po femijes cilin mbiemer do t'i vini? [/qb]
te komshiut... /pf/images/graemlins/laugh.gif :lol: :lol:

Me fal per te qeshurat, dhe per te shuar kuriozitetin, po te them qe femijes i kemi vene mbiemrin e te atit, dhe nuk e ka problem fare... /pf/images/graemlins/smile.gif

:wave:

qeshem

Primus registratum

une s do doja ta mbaja me timin, se me eshte merzitur, ka robi nevoje per variacion ... /pf/images/graemlins/smile.gif

shqiptare

Primus registratum

Fillimisht postuar nga rambla:
[qb] para ca ditesh po bisedoja me nje shoqen time te fejuar, dhe kjo donte te mbante emrin e vet pas marteses por te fejuarit te vet si pelqente shume ideja /pf/images/graemlins/laugh.gif (te shoh si do shkoj ky muhabet, kam pershtypjen qe do ja dali goca). une per vete se kisha mendu ndonjehere, dmth s'ja kisha bere vetes problem por nese e mendoj , preferoj te maj timin se me kete emer mbiemer e njoh veten une /pf/images/graemlins/laugh.gif , gjithashtu me njohin te tjeret dhe besoj do me jepte bezdi ta ndrroja :cool: . cmq nuk me duket nje valida ragione qe te kesh kontradikta me burrin :shrug: [/qb]
Ke shume te drejte rambla :thumbsup: :thumbsup:

atman

Forumium maestatis

Rambla dhe te tjerat, po sikur burri te mos pranoje qe femijet te mbajne mbiemrin e tij, meqe gruaja e ardheshme s'do te mbaje te burrit, a eshte normale kjo gje?

shqiptare

Primus registratum

Normale nese femijet sjan ... :lol: ne situata normale them se do kerkoi me cdo kusht qe femijet te ken mbiemrin e tij.

Rambla

Primus registratum

[qb] Rambla dhe te tjerat, po sikur burri te mos pranoje qe femijet te mbajne mbiemrin e tij, meqe gruaja e ardheshme s'do te mbaje te burrit, a eshte normale kjo gje? [/qb]
atehere ka diçka qe nuk shkon tek lidhja apo jo ? sepse femijet jane te tije (kane nje gjak) , si ai mos pranoj ti vej mbiemrin e vet? dmth qe nuk i njeh si femije te tije? kurse gruaja nuk ka ate lidhje me burrin, (p.sh. nuk kane te njejtin gjak), dmth eshte muhabet komplet tjeter.

ti besoj se do me e nxjerr muhabetin tek tradicionet, qe gjasme po ndryshojne. dhe meqe gruaja sdon te mbaj me mbiemrin e burrit atehere vlen edhe per femijen. por nuk eshte ashtu si mendon ti , sepse siç te thashe me pare ndryshojne raportet (femija do jete gjithmone i yti, kurse me gruan edhe mund te ndahesh, kuptohet qe nuk nisem nga kjo premise, por ishte nje shembull per te shpjeguar diferencen. si e kuptoj une te pakten.)

p.s. lexoje pak postimin tim, sepse kisha shkruajtur qe per mua nuk eshte çeshtje vitale, por do preferoja mbiemrin tim sepse e ndjej timin, dmth sesi me duket ta ndrroj, sikur ndrron diçka tek vetja :shrug: (shume veta e bejne per snobizem, ecmo sipas njeriut, por shume te tjere e bejne sepse nuk e ndjejne vertet ta ndrrojne)

/pf/images/graemlins/smile.gif

Princesha

Primus registratum

[qb] Rambla dhe te tjerat, po sikur burri te mos pranoje qe femijet te mbajne mbiemrin e tij, meqe gruaja e ardheshme s'do te mbaje te burrit, a eshte normale kjo gje? [/qb]
Meqe burri sdon, ath te mbajn mbiemrin e grus femijt, aq problem i madh qenka? Manej se ben kush me zori burrin, po do me vite cudi perderisa jane edhe femijte e tij.

atman

Forumium maestatis

Nuk dua te me keqkuptoni sepse nuk e kam me te keq. Desha te theksoj se edhe pse ky eshte nje fenomen i ashtuquajtur i ri per ne dhe ne bote i praktikuar, serish nuk eshte predominues. Shumica dermuese e femrave mbajne mbiemrin e burrit dhe une mendoj se eshte me mire. Krijon edhe nje ide me te mire tek femijet, apo ne familjen ne pergjithesi edhe pse e theksoj qe nuk eshte mbiemri ai qe perben familjen. Me burrin mund te ndahesh edhe duke pasur mbiemrin e tij, nuk besoj se eshte ndonje pengese. Por desha te shtoj qe per femijet ju insistoni /pf/images/graemlins/wink.gif ndersa per vete u duket sikur humbisni diçka. Ndoshta, eshte nje sentiment qe duhet ta provosh per ta kuptuar deri ne fund.
Sidoqofte mbeten vetem diskutime dhe nga te vetmit qe behen ketu ne AF pa komplekse, biles edhe me tone humori.( kam parasysh Zog, eshte e vertete ajo qe thote ai)

abs

nuk e di...

sec mu kujtu, pas kaq shume kohesh nje shprehje e gjyshes time, ajo ka pas thane: femra eshte ura lidhese ne mes femijes dhe babes...

valle ku do ta kete pas fjalen :rolleyes:
megjithse ajo i perket nje kohe tjeter :wink:

Florus

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Princesha:
[qb]
[qb] [/qb]
Meqe burri sdon, ath te mbajn mbiemrin e grus femijt [/qb]
bobooo ca lemshi do behej :eek: do quhej gruja "CORNUTA" pastaj /pf/images/graemlins/laugh.gif
une them qe femijet te kene te drejten e zgjedhjes te mbiemrit :idea:

Rambla

Primus registratum

po mire, deri sa te kete maturitetin e duhur per te zgjidh ke mbiemer te mbaj, ça mbiemri do kete femija :confused:

Florus

Forumium maestatis

pa mbiemer :shrug: nuk besoj se do i duhej shume deri sa te rritej dhe te zgjidhte...apo jo :rolleyes:

p.s. thashe une qe do komplikohej shume puna po jo juve :smash: merrni mbiemrin e burrit & .

Rambla

Primus registratum

ti po ti :smash: /pf/images/graemlins/wink.gif , po ne shkolle me ça mbiemri do ta rregjistrosh, po kur te bej vaksinat, po kur te marri karten e identitetit :rolleyes: , eeee ti qe i kishe mendu te gjitha, ec tani pergjigju /pf/images/graemlins/tongue.gif

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Princesha

Primus registratum

Fillimisht postuar nga FloBo:
[qb]
Fillimisht postuar nga Princesha:
[qb]
[qb] [/qb]
Meqe burri sdon, ath te mbajn mbiemrin e grus femijt [/qb]
bobooo ca lemshi do behej :eek: do quhej gruja "CORNUTA" pastaj /pf/images/graemlins/laugh.gif
une them qe femijet te kene te drejten e zgjedhjes te mbiemrit :idea: [/qb]
Muhabeti ishte qe nqs burri nuk do, pastaj na ndrico pak se ca do me than "cornuta" se ne skandinavet kena fillu me e harru talancen knej.

Fmit me thot, cfar fmish me ba zgjidhjen, ata jan tu u pshurr ne bakal, ti me thu me ba zgjidhje, ah cfar babet qe ke me mu ba ti /pf/images/graemlins/laugh.gif

Diddy19

Su@mi

Shumica dermuese e femrave mbajne mbiemrin e burrit dhe une mendoj se eshte me mire. Krijon edhe nje ide me te mire tek femijet, apo ne familjen ne pergjithesi edhe pse e theksoj qe nuk eshte mbiemri ai qe perben familjen.
Me beri pershtypje ajo qe ke shkrujt atman...Si ndikon fakti qe dy prinderit kane te njejtin mbiemer tek femijet??? :eek: Mos ndoshta per te kriju tek femijet idene e nje familjeje kompakte ne vajzat duhet me ndryshu edhe emrin ,pervec mbiemrit..ta kemi te njejtin emer me burrin psh! :shrug:

atman

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Su@mi:<br />Me beri pershtypje ajo qe ke shkrujt atman...Si ndikon fakti qe dy prinderit kane te njejtin mbiemer tek femijet??? :eek: Mos ndoshta per te kriju tek femijet idene e nje familjeje kompakte ne vajzat duhet me ndryshu edhe emrin ,pervec mbiemrit..ta kemi te njejtin emer me burrin psh! :shrug: [/QB]
Pergjigjen ta ka dhene gjyshja e ABSTRAKT, si edhe shumica absolute e femrave te botes qe mbajne mbiemrin e burrit pas marteses. Nese je merzitur me emrin mund ta vesh edhe te burrit. (Kjo vlen vetem per ty, jo per vajzat e tjera te forumit) Historikisht ne Romen e vjeter gruaja vepronte ne kete menyre. Gruaja e Pompeut quhej Pompea.

Rambla

Primus registratum

atman i din mire keto gjera, se eshte korçar dhe atje grate i therrasin ndonjehere sipas emrit te burrit /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif . p.sh. nese burri quhet jorgji, gruan e tij mund ta therrasin jorgjica, apo jo atman?

p.s. mos kujto se e thashe me ironi atman, jam vet me origjine korçare keshtu qe nuk mi permetterei mai!